En regnig söndag o vi summerar veckan.

Det är inte mycket som slår känslan av att sitta inomhus när det är mörkt o det regnar ute. Idag förstörde regnet min planering över dagen då jag skulle fixa i trädgården, men det finns nog o göra här inne i stället. 🙂
Igår var jag o handlade lite höstväxter o slängde ut de sista tappra sommarväxterna som har gått alldeles för långt över sin livsgräns. Jag ÄLSKAR ju ljung, o nu köpte jag åretrunt-ljung. Vet att jag sett svart ljung nånstans, men minns inte var, men de bara måste jag ju ha! 
 
Jag slängde ut en fråga till Henrik, om vad han tyckte jag skulle handla, bara för att låtsas involvera honom i det.  Men han synade mig direkt o muttrade att det fick jag sköta. Både han o jag vet att hans åsikter hade passerat förbi som en liten fjäder i en stormby. Han har hållt på med trappen ute, ner till källaren, o lagt ny betong på trappstegen (tror jag). Han har tagit ett steg per dag, o igår när han o Elsie gjorde ett kom jag på att jag inte varit o kollat o berömt, så jag sprang dit. 
 
Det är skillnaden på vårt arbete. Jag fixar med sånt som syns, sätter upp grejer på väggar, möblera om o allt annat ytligt. Sånt som blir fint. 
Men han fixar ju med sånt som är nödvändigt ont. Han lagar huset medan jag sätter blommor i blomkrukor. Ingen kommer gå i hans källartrapp o säga "Åh, vilka fina trappsteg!" Men man ser mina blommor i glada färger när man kommer in i trädgården. Utan hans fix rasar huset ihop. Utan mitt fix fortsätter livet som vanligt. Men vi är nöjda båda två. Han bryr sig föga om vad jag gör, medan jag inbillar mig att världen mår liiite bättre av mina doftljus på toaletten. 🐒
 
Denna veckan har jag drabbats av ångest flera gånger då jag upptäcker hur stora tjejerna är. Ines fick möta upp kompisen Tilda på stan efter skolan tidigare i veckan. De går på olika skolor men slutade samtidigt. De gick då hem o tog ut hundarna o åt mellis. 
 
Samma kväll var Elsie borta hos grannen Maria. Hon stack dit med henrik när jag var ute med hundarna o var borta när jag kom hem. Hon tycker det är så mysigt att vara där.
De åkte iväg en runda med bilen o vi satte oss vid middagsbordet fär att äta. Rätt vad det är öppnas dörren o jag gick för att hälsa på Maria. Då var det Elsie som ensam kom hem med näsan i vädret. Hon visste att hon var stor just då, o sa malligt;
- Hej mamma! Det är bara jag - Elsie. Jag har varit hos Maria o Bella. 
- Mäh!? Var är Maria då?
- Hemma! Jag har gått själv. O vi har åkt bil. Utan bebisstolen.. 
 
Hon slängde lite med håret o hängde upp jackan på kroken o trippade förbi mig o satte sig vid köksbordet. Skitungen!
 
Morgonen efter var jag tvungen att fota dem på parkeringen innan skolan. Man vet aldrig när de flyttar hemifrån.. 😣
 😍
 
Vad gäller Ines o skolan, så var vi på utvecklingssamtal för nån vecka sen. Det var Ines o läraren som höll i samtalet o jag satt bakom o lyssnade. De satte upp nya mål o diskuterade hur de skulle gå till väga. Ines berättade att hon inte gillade matte vilket var nytt för mig. Jag TROR dock att det handlar om att hon är grym på att skriva o läsa, o är före de andra i det, o i matten får hon jobba lite. Det går inte tillräckligt snabbt för damen där. 
 
På kvällarna pratar vi ofta kompisar o intriger på skolan. Hon sa nån kväll att hon kände sig utanför bland kompisarna, men jag vet att det är hon som väljer. Hon tycker att hon o några  av de andra är mycket mognare än de flesta, vilket kanske är sant? Men jag är inte orolig att hon är ensam. Hon tar sig nog för. 
 
Vad gäller Elsie så är hon en liten utmaning på Sånglärkan. Hon är "lite arg" säger de. O hon är seeeeg o drömmande. De ropar alltid på henne nån minut innan de andra, för hon tar så lång tid på sig. 🙈😂
De kompisarna som hon helst leker med är Idun o Tor (tvillingar) o Iris. Hon lämnar sällan Iris vid hämtning utan en kram. Ibland kan dessa kramar se ut lite som ett övergrepp för det är alltid på elsies initiativ det är o inte alltid Iris hinner reflektera över att hon ska få en kram.. 🙉
 
I helgen har vi varit sociala igen! Ines hade Tilda hemma fredag till lördag. Hennes mamma Martina kom med en överraskning till oss när hon hämtade Tilda, som tack för att Tilda "alltid är hos oss". 
Så gulligt!!! 💗
 
Medan de lekta i fredags kväll så hade vi spelkväll igen. Martin o Co kom hit o vi spelade Settlers o Med andra ord. De gick strax efter 02 på natten. 
 
På lördagsmorgonen hade jag sovmorgon o när de väckte mig hade Henrik varit på Maxi med Elsie, ines o Tilda. De hade handlat frallor o Henrik gjorde hela rundan till en upptäcksfärd. De hade letat efter tigrar o giraffer o annat. 😀
O när de gick förbi ett hus här på gatan så hade de hört trumslag inifrån. Henrik sa till Ines o Tilda att de kunde knacka på o fråga om de fick komma in o lyssna. Vi känner inte de grannarna, men tjejerna knackade på o fick komma in. Det visade sig att grannarna var föräldrar till min gamla klasskompis o även Ejes klasskompis, så de visste vilka vi var. Jag visste ju att de bodde på gatan men det visste inte Henrik. Så Ines o Tilda hade fått gå upp på övervåningen där Ejes gamla kompis visade lite trumslag. 😊 Ines berättade att de alla var SÅÅÅ snälla o blev hjätteglada när tjejerna kom dit o knackade på. Härligt med så goa grannar på gatan!! 
 
 Igår var det kalas för Milla o Klara. Milla fyllde 11 o Klara fyllde 5. Jag tog lite foton trots att båda mina systrar o älskade mamma, avskyr kameran. O eftersom jag inte vill att de mördar mig, så lägger jag bara ut på de som inte bryr sig. 
Ines o Isak. 
 
O Klara mitt i presentöppningen.. 
💗
 
Efter kalaset stal jag med mig Alma, eftersom de lekte så bra o jag tyckte synd att de skulle få avsluta. 
Dessa två leker jättebra o de är jämngamla o jämna i beteendet. Men det kan oxå slå runt o då ryker både fjädrar o dun! Jeeeeeesus vad arga de kan bli på varann!! 
 
Här leker de mamma, lillasyster, barn o hundar;
 
o sekunden efter slogs de o tårarna sprutade o de satte sig att tjura i soffan. Elise med armarna i kors. 
 
ag köpte deras vänskap med varsitt digestivekex o sen var allt bra igen. Tills en av dem hittade stegen. Jag sa till dem att de bara fick sitta där en i taget, så då stod den andra nedanför o väntade på dödsstöten. O när Alma gick ner för att dricka, mötte Elsie henne på nedersta trappsteget o smet upp. 🤣
 
Nu leker de med lera o de har nu suttit i fem minuter med att dela upp den rosa klumpen i EXAKT lika stora delar. 
 
Igår kväll tog jag cyklen bort till My o drack lite vin o snicksnackade till 01 inatt. Sen har jag legat intryckt på Elsies madrass, o kl. 06 tyckte de båda att det var en ny dag. 
Henrik har suttit uppe inatt för att kolla på UFC o var vaken när vi gick upp. Jag ville först avsluta mitt liv när jag insåg att kl var så lite, men det har varit mysigt att sitta under täcket när regnet smattat mot rutorna. 
 
Idag har jag bara fyra uppgifter; lämna Alma, hämta Ines hos Milla, stryka tvätt o måla naglarna. Bra dag!! 
 
Ha en skön söndag!!!