HALLOWEEN!!!!

Denna veckan firar vi Halloween!!! det finns vissa personer i min närhet som menar att vi "firar de döda" eller "firar andar o djävular" mm, men jag anser att det är en tid då vi är extra kreativa o får chansen att vara extra fula o grisiga o barnen får kladda med smink! 
 
På ungarnas skola G-klaven ordnar föräldrarna varje år en spökkväll, då det är disco o spökrunda. Jag har varit med varje år sen ines kom dit, o hjälpt till under kvällen, men aldrig varit med på alla förberedelser. I onsdags var jag med på sista mötet o vi packade godis o planerade o satte ut alla som skulle hjälpa till under kvällen. Grejen är att det är sista året som det gamla järngänget är med, för deras ungar går sista året på skolan nu. O allt planerande inne är inget problem till nästa år, jag har massor av planer o förslag men HUR ska vi lösa denna förträffliga spökrunda ute i skogen?!?! Hoppas VERKLIGEN att vi får ihop föräldrar där ute som vill vara med att föra denna tradition vidare. Det är i år 13:e upplagan av G-klavens Halloween, o det får bara inte vara slut nu. 
 
(Nu har henrik varit hemma o lämnat av det minsta spöket så nu sitter vi intryckta i deras koja. Henrik o ines drog iväg på fotboll. Saxemaras sista match för året. Tror jag det var.. 🙄)
 
Det var Mika som sminkade ines igår.
Hon är GRYM på att fixa o dona med de mindre!! 
 
Jag sminkade mig själv innan jag stack iväg för att fixa iordning på skolan, o ines var föga nöjd med denna sminkning.. 
Jag tupperade håret o sprayade svart, o hade sen en häxhatt på mig. 
 
På festen kom syskonbarnen Isak, Colin o Jack. Men Jack fick inte vara med på bild för han klädde inte ut sig.. 
Isak var nån död Clown (?) o Colin var Gunilla Persson!!! 🤣🤣🤣
 
Mitt spöke!😍
 
Festen började med den minsta gruppen 18-19.45 o sen kom de stora 20-22.30. Ines var kvar o städade med oss, o vi gick ut dyngsura o trötta från skolan 23.45 inatt. Då hade jag varit där sen 16tiden. Jag ställde mig direkt i duschen o fick schamponera mig två ggr o sen inpackning, för att bli av med allt. Ines den stackaren stod o gnuggade sig i ansiktet. svart färg är inte rolig på sängkläderna.. 
 
Nu är Henrik o tjejerna ledig en vecka. Jag jobbar mån-ons. 
 
Ikväll ska vi på Saxemaras årsfest på Bistro Bakgården. Julia ska passa tjejerna, o det är ju lite extra mysigt när det är en ovanlig barnvakt!! 
 
Har haft egentid hela förmiddagen trots att henrik o barn varit hemma. Jag fick sovmorgon o henrik hade då varit iväg med elsie o handlat frallor. Efter frukost gjorde han o barnen en koja o jag var ute o gick en långrunda. Själv, utan hundar. (observera att det är snöblandat regn ute idag!!) När jag kom hem höll han på att bada tjejerna o sen åkte han iväg med dem o handlade lördagsgodis. Jag har knappt synts inte idag!! 🤘 🤞
 
Men nu ska vi äta o hänga tvätt o tända ljus överallt. Har fortfarande inte tinat efter promenaden. 
 
Hoppas ni har en skön helg! Ni kanske oxå firar Halloween?!?! 
 

Bacillusker, blod o tomma plånböcker..

I det senaste inlägget jag skrev i torsdags, hade jag "huvudvärk o lite halsont". Sen gick det bara utför, kan jag säga. 
Har varit genomförkyld, med feber o halsont sen dess, o jag hoppas verkligen det är klart snart. Man är ju heeelt slut. 
 
I torsdags var vi lediga, o vi fick sällskap av systrarna Gummesson o svärmor. De kom med räkmacka o fika. Martina handlade o svärmor betalade. ✌ En stund senare gav de sig hemåt o då ringer ines o milla. 
 
- Mamma kan vi åka till leklandet!!??
- Nej, jag har inte råd, Ines. Det är 130:-/unge vilket blir 390:- för er tre, o det har inte jag. I så fall får Malin betala för Milla, så kanske jag kan lösa det. 
 
Ines kom då med idèen att de skulle panta våra burkar. "Absolut" sa jag. 
 
Tio minuter senare hör jag att det skramlar utanför. Jag tittar ut o hittar dessa på uppfarten. 
Fullpackade o lyckliga står de redo, o sticker sen iväg. 
 
Jag inser då att de var mer handlingskraftiga än jag var beredd på, så jag gick in på mitt stackars konto o hittade denna bilden. 
Nollkommanollett.. Det är hyfsat tomt det. ☹
 
o sen fyra kronor på ena sparkontot. Nej, förlåt. Fyra kronor o tjugofyra öre. 
 
Jag hade glömt bort att jag tankat upp de sista kronorna, o kylskåpet var hyfsat fullt, så då behöver man inte bekymra sig mer, för barnbidraget skulle ju komma på fredagen. 
Men nu blev det plötsligt ett bekymmer. Hade jag vetat detta så hade jag kunnat säga nej till ines direkt, men nu var de ju så duktiga så då ville jag inte stampa ner på dem. 
 
Jag lägger min Ullaredssvans mellan benen o ringer Henrik. Jag får gå ner på mina knän o be om 300 kronor att lägga på leklandet. Han för över dem o jag gör iordning Elsie o mig o sen hämtar jag tjejerna. De fick ihop 120:-. 
 
På vägen in förklarar jag för dem att det blir ingen dricka o ingen glass, för det är tomt i plånboken. "Ingen fara!!" kvittrar de lyckliga barnen. 
Väl inne springer Milla o Ines för sig själva, o jag springer med Lillfis. Herregud va snabb hon blivit sen sist vi var här!!! Hon kutade upp för klätterställningarna o stegarna som aldrig förr o var uppe i taket innan jag hann blinka. O hon tvekade inte en sekund vid rutschbanan utan kastade sig utför. 
 
Det var inte alls många barn där, vilket var jätteskönt. Men det slog mig att alla föräldrar sprang runt med kamerorna i handen o skulle fota sina små. Kan se deras inlägg på insta o facebook; "Idag blev det leklandet💗!!" 
 
O jag är ju inte bättre jag, så här är mina bidrag; 
 
 
 
 
 
Min pärla! 
 
De stora tjejerna fick oxå vara med på kort, men de var inte nöjda så de fick jag inte lägga ut.🙄 Men jag tog lite coola bilder när de studsade;
 
De har lite mer avancerade lekar.. 
 
När jag såg deras röda o svettiga ansikten försökte jag få dem att dricka vatten. Ines tog nån klunk, men Milla vägrade. O sen satte ju mitt kaffesug igång. Jag gick där o sneglade på skyltarna vid baren o letade efter priserna på dricka o kaffe. Jag insåg att jag inte ens hade råd med en kaffe. 25:- kostade det. 
 
Jag kände mig så förolämpad o liten. Försökte tänka positivt, att allt jag handlade förra helgen var riktigt fina saker. Men fortfarande var jag sjukt fattig när jag stod där mitt bland skrikande ungar. 
 
Jag ringde henrik igen o pep i luren. Jag svär att han log brett när han förde över ytterligare 100 kronor. 
 
Tjejerna blev överlyckliga när jag sa vi skulle handla varsin dricka. De fick varsin slush som kostade 22:-/st o jag tog en kaffe. 
Det var nyttigt för den stora damen me, att få höra att vi inte har råd med saker o ting. Jag pratar aldrig pengar me barnen annars, men nu blev det nödvändigt, o hon förstod det, även om hon inte tyckte jag handlade speciellt mycket på Ullared.. Hon såg ju aldrig alla kassarna. 
 
När jag sprang runt där o jagade Elsie kände jag febern komma. Det gjorde så sjukt ont i knäna när jag kröp där, o det ömmade överallt. Jag svettades o frös på samma gång. 
Vi var där i över två timmar, sen körde vi hem. Elsie slocknade i bilen. 
 
Natten mellan torsdagen o fredagen sov jag inte många timmar. Näsan rann konstant o halsen värkte. O jag hittade något nytt att fundera på. Jag låg i flera timmar o funderade på hur vi ska kunna bli av med barnpornografibrotten. Förutom att vi måste ha ihjäl alla vidriga äckliga satans gubbar, de som är roten till detta onda, så måste vi hitta ett sätt att kontrollera internet. O som i alla ärenden i rättsväsendet, så måste vi lägga ner allt "vi måste skydda vår integritet-snack". Allt trams att vi inte får "peka ut folk". 
 
Så länge det finns slemmon där ute som letar efter nakna barn o tittar på övergrepp på barn, så får polisen GÄRNA leta igenom min internettrafik, eller vad som nu krävs. VI MÅSTE STOPPA DESSA MONSTER!!!  O när man hittar dem så ska de spärras in o sen ska snoppen bort. På riktigt. Vi på den "goda sidan" måste skärpa till oss. Vi är så rädda att göra fel, eller spärra in fel folk, eller ha ett för hårt straff som kränker individen osv osv. 
 
Jag har lösningen på alla problem. Ta ett DNA från varje nyfödd individ, o spara det i en databank, så har vi det o kan pröva det i alla brott. O sätt upp kameror på alla offentliga platser, så vi ser idioterna. 
 
Inget konstigt med det. O ni behöver inte ens DISKUTERA "vem ska ansvara för alla inspelningar?" "Jag vill inte bli inspelad när jag går på stan..." "Nina, man måste tänka på integriteten.." Jag är så trött på denna integritet. 
 
Ge polisen mer makt, sluta med allt pappersarbete o mellanhandsbeslut, så kommer rättsprocessen gå fortare. 
 
Så, nu vet ni. 
 
På fredagen jobbade vi som vanligt. På kvällen tog Henrik med sig Milla o Ines o tittade på teater. Dob o jag kollade på IDOL efter att Elsie somnat. Jag la mig direkt därefter o Henrik cyklade till Martin efter att tjejerna lagt sig. 
 
På lördagen var jag skitdålig i omgångar. Henrik o Elsie var iväg nästan hela dagen. Jag räfsade löv, o började tvätta fönster. Hann dock bara ett då jag kom på att ines behövde smink till kvällens Halloweenfest. Vi tog cyklarna bort till Maxi men hittade inget smink. Åt varsin korv o mos innan vi cyklade mot Leksaksaffären "Lekextra"(?). Jag fick Ines att gå inom Lidl, trots hennes bestämda uppfattning om att "det inte finns något där". Mycket riktigt så hade de inte börjat med Halloweensakerna än, men jag hittade ett par stövlar till Elsie! Liknande de jag köpt till henne innan, men som hon växte ur under sommaren, innan hon ens hann använda dem. Väl borta på Lekextra var vi där i sista minuten, men ines visste vad hon ville ha o rusade in. Det var perfekt där! Där kunde man handla allt styckvis, o inte som på Maxi - i paket. Vi köpte en flaska låtsasblod o en vax eller vad det nu heter. 
 
Jag tyckte ines var tråkig som inte vill klä ut sig mer. Hon skulle ha vanliga kläder o vanligt hår. O lite blod i ansiktet o ett köttigt sår. Hon säger hon ska ha lite mer på fredg när det är Halloweenfest på skolan. 
 
O inte fick jag hjälpa henne heller. Jag tvingade mig på i några sekunder, men annars bannlös hon mig från toan. 
 
- Jag är din mamma, o du behöver mig till sånt här! Sånt gör mammor!! 
- Eh nej. Jag klarar det själv. 
 
Så här blev resultatet. 
 
O även lillsyrran fick sig lite blod..
Ines hade frågat henne vad hon skulle skriva i pannan. Såklart hon ville ha "Elsie" där.. 💜
 
Ines var på Vildas födelsedagsfest till 20.00 då jag hämtade henne igen. Ines hade roligt, men det hade varit alldeles för mycket folk, tyckte hon. Hon var trött när hon kom hem.. :)
 
På kvällen kollade vi på film. För första gången fick Ines sitta uppe o kolla på en amerikansk film med våldsamma inslag "Black panther". Hon tyckte det var jättestort! Jag somnade efter bara några minuter, o gick in o la mig. Men Dob, Henrik o ines såg hela, o ines återberättade med STOR entusiasm hela filmen vid frukostbordet imorse. 😆
 
Usch vad stor hon är nu.. 🙈 
 
Idag har jag bara tagit det lugnt. Jag har räfsat klart alla löv o äpplen, o Elsie hjälpte till så gott hon kunde med sin lilla kratta. 

Hon ville cykla en runda så vi tog biken i området. 
Med de nya bootsen på!! 

Ines o henrik var sen på RON o Saxemaras fotbollsavslutning. Jag ville me dit, men orkade inte diskutera med Elsie o hade heller ingen ork i kroppen. Henrik har me blivit dålig nu, men han är ju en av tränarna, så han var ju såklart tvungen att gå dit.
Ines tyckte inte det var nåt speciellt, men var nöjd. O inte verkade hon speciellt mallig över sin pokal heller. Jag trodde man var supermallig över sin pokal när man var 9 år?!?! 
 
Nu ska jag in o lägga mig hos Elsie o en hostande Henrik. Det är värre för honom att jobba när han är dålig. Han har ju ett fysiskt jobb medan jag kan fuska vid mitt skrivbord. 
 
Hoppas ni sover gott!! 
 

När barnens skolan är stängd..

Idag är hela G-klaven stängd. De har stängt två gånger om året tror jag, o i vanliga fall fixar vi barnvakt. Men nu har det varit så mycket på jobbet så jag tänkte det hade varit skönt me en ledig dag. Sen att jag fick vabba i tisdags o Henrik i måndags, gör ju att jag känner mer stress än lugn idag. Nu är det ju TVÅ dagar borta från jobbet!!🙉


Jag frågade chiefen om ledigt för två veckor sen, men han glömmer bort det hela tiden. Så varje gång jag påminner honom blir han lika förvånad.  

- Nu är jag hemma på torsdagen..
- jaså? Ska du iväg?
-nä barnen är lediga..
-just Ja! Det har jag nog skrivit upp nånstans..

Han är bra han. Chiefen.  ✌

Förra veckan kom jag på att jag skulle ta tjejerna till Leklandet idag. Vi har inte varit där sen i våras tror jag. 
Men nu har barnens mamma varit i Ullared o plånboken är tom. Märkligt..🙈

Så igår tänkte jag istället att vi skulle åka till simhallen. Men nu har bacillurskerna nåt våra kroppar, så Elsie snörvlar o jag har halsont o är tung i huvudet. 🤧😕
Men bara det håller sig där är jag lugn!

Vi kanske kan ta ett ryck med våra löv o våra fönster istället!! O baka bullar!? Då är man ju en RIKTIGT BRA MAMMA!!?? 
Eller sätter man in barnen i en garderob o tittar på fyra favoritfilmer. Det är säkert uppskattat.

Denna morgon har jag hunnit med att göra mackor åt Henrik o kaffe.  Elsie har hunnit med 14 konflikter med filtarna o nallarna som inte ligger som hon vill. Hon har gett nallarna välling o de har pratat i "fån" me moster Anna. 
Nu har leran åkt fram. 


Ha en skön torsdag!! Det ska vi ha. ❤
Visa fler inlägg