Ångest o maktmissbruk o lediga barn.

Sitter i vanlig ordning uppkrupen i soffan tidigt i ottan o slåss om platsen med tio dockor o ett barn. 
Det är höstlov o henrik har varit hemma med barnen hela veckan. Jag har jobbat mån-ons, o det har varit skönt o komma ikapp med allt pappersarbete!
Elsie har vaknat strax innan sju varje morgon, så henrik har varit lite knäckt. 😆 Men de har haft det skönt o bara myst här hemma. Ines har haft kompisar hemma som sovit över, typ varje natt. Inatt är det Tilda som sovit här o ikväll är det en tjej från fotbollen som hon aldrig lekt med innan, men de har haft mycket kontakt på mobilen. 
 
Igår kändes det som det var lördag - jag blir altid helt nollställd när det kommer ledighet eller röda dagar mitt i veckan. Henrik var på lekplatsen med Elsie medan jag var ute o gick. Har ju köpt supersmidiga träningskläder som är fodrade men tunna, så de är jättevarma. Det är ju lite svårt att hänga med i temperaturskillnaderna nuförtiden, så igår svettades jag rejält på ryggen när jag kom hem. De blir bra i vinter!! 
 
Förra helgen var vi på fest på Bistro Bakgården. Saxemara hade årsfest så det var knökfullt där! Julia var hemma med barnen. Det var middag o prisutdelning o jag klappar händer o ler o nickar, men känner inte till ett enda namn som kommer upp i microfonen. Men jag tror jag skötte mig. 
 
Vid midnatt gick jag hem för att lösa av Julia. Henrik tog på sig jackan samtidigt för att gå ut o hjälpa en kompis som hade druckit för mycket o skulle gå hem. Jag gick förbi henrik när han står o pratar med vakterna. Två timmar senare ringer en polis till mig o berättar att min sambo sitter i fyllecell. 
 
- Ursäkta?! Hur har han hunnit dricka sig så full?? Han var inte så onykter när jag lämnade honom alldleles nyss?
- Ja jo, men så är det. O han får stanna här inatt.. 
 
Det visade sig att henrik blev sur på vakterna för att de släppt iväg hans kompis utan jacka o så onykter mitt i natten. Han tyckte de skulle ta ett större ansvar. O efter att han stått o tjabbat me dem så beslöt de sig för att hålla honom kvar o sen kom polisen o körde in honom till karlskrona o satte in honom i arresten. 
Det var några andra som protesterat om detta o diskuterat me vakterna, o då hade vakten sagt till dem att de kände sig hotade av henrik.
 
HOTADE?!?! AV HENRIK GUMMESSON?!?! Han är ju den snällaste o mesigaste som finns på denna jord! Han är ju så ruktansvärt konflikträdd. Däremot är han kaxig när han har druckit, men aldrig otrevlig. Så JA, de kan säkert straffa honom me böter eller annat för "tjafs mot tjänsteman" eller vad det nu heter, men inte fyllecell. Jag har extremt låg gräns vad gäller alkohol o brukar vara den första som ser att henrik är berusad, men den kvällen var han glad men inget annat. Jag blev skogstokig när jag förstod att de tagit in honom för fylla när de tyckte han var otrevlig. Tur att inte jag stod bredvid, för jag hade åkt in i fyllecell o aldrig mer kommit ut. Både jag o henrik avskyr när vakter i det här fallet missbrukar sin makt. O vakterna i stan har ju fått massor av kritik, särskilt under Tosia. 
 
Henrik hade ifrågasatt polisen hela natten. Han hade aldrig fått blåsa, vilket han störde sig på. Han stod upp hela natten, fastän polisen som tittade till honom bad honom lägga sig ner. 
 
- Du kan lägga dig ner, du kommer inte ut på några timmar. 
- Eh nej. DU kan lägga dig där på den britsen om du tycker det är fräscht?
- Men vi torkar av dem efter varje natt. 
- ja, för att de är snuskiga ja! 
 
Först vid 05 på morgonen får henrik komma ut o ringer hem till mig. Han fryser o är tokarg. han skulle ta en taxi hem. han hade frågat efter en bussbiljett hem, men det fick han inte. 
 
- Det är väl NI som kört mig till en annan stad?! Hur ska jag komma hem nu?
- Du får lösa det. 
 
Han hade suttit på station till 07 på morgonen o tog sen bussen hem. 
 
JAG tycker inte man ska tjafsa med tjänstemän, han ska säkert bötas eller nåt för detta. Men jag blir galen när jag hör att de missbrukar sin makt!!! Har de inte annat att göra i Ronneby än att köra in henrik till fyllecell för att han tyckte vakten skulle ta ansvar över alldeles för onyktra personer?? Fyllecell ska man in i om man inte kan komma hem på egna ben. Henrik hade kunnat hjula hem i det tillstånd han var i. På en rak linje. 
 
Grejen är att Henrik suttit i fyllecell innan. O då var det berättigat. Då satt han o sov på Friends arena när de tittade på nån allsvensk landslagsmatch. (Han skrattade åt min okunnighet när han läste igenom detta..) Han var då runt på både sjukhus o fyllecell i stockholm o berättade aldrig nåt för mig. Men sen kom det en kallelse till socialen för både mig o henrik, på grund av att vi har barn. Då fick henrik panik o nästan grät, för då jobbade ju jag på socialen. Han trodde då att jag skulle bli vansinnig, men jag vägrar ta ansvar för en annan människa än mina egna barn. Har han druckit så mycket får han stå sitt egna kast. 
 
Detta blev en käftsmäll i ansiktet på Gummesson o han har varit väldigt restriktiv med alkohol sen dess. Han  kan dricka men inte alls ofta. 
 
O sen kommer detta. Nu har vi också fått en kallelse, o det är inte snyggt nånstans. Hade inte jag varit med på stan nu i lördags o sett henrik så hade jag inte kunnat säga nåt. Men nu pratade jag ju med henrik o pussade honom hejdå en kvart innan han åkte in med polis. Henrik har ångest o jag är förbannad. ☹
Men han är glad att jag var där o såg vilket skick han var i. Hade jag inte varit ute med honom, utan varit hemma, hade jag lyssnat föga på hans oskyldighet.. 
 
Nog pratat om detta. Veckan handlar ju mest om våra små spöken.. 
Maria ringde in Mika i veckan som sminkade Bella till Halloweendisco. 
 
 
O igår kväll gick Ines o Tilda på busrunda. 
De kom på att kläderna inte spelade så stor roll då de ändå måste ha vinterjacka över. 
 
Igår ställde de även upp en massa hoppborgar i sporthallen! De gjorde de förra året oxå, o det var samma kaos detta året. Eller ungarna har ju kul, men vi vuxna kan ju inte slappna av en sekund. 
Eller JAG kan slappna ev hyfsat, men henrik har ju panik då han är så överbeskyddande o ser bara kaos. Han satt på läktaren o jag sprang efter Elsie. Ines o Tilda tröttnade (de börjar bli stora nu) o gick hem efter en stund. 
 
Idag ska jag putsa fönster hos mamma. Ikväll ska vi gå o se Carl Einar Häckner på teatern! Sånt gör ju vi aldrig annars. Vi ska klä upp oss o gå hand i hand. för det gör man när man är kulturella, har jag hört.
Henrik tycker om honom, så det blir jätteroligt! Farmor kommer hit o passar barnen. ❤
 
Nu måste frukosten fram! Ha en fin dag! Avslutar med en bild över vår fiiiina fina brunnspark, tagen i söndags.