Mysmorgon med kaffe o .. förtvivlan.

Ligger i sängen tillsammans med min Stora stjärna. ❤
Vi är yrvakna båda två. Henrik o Elsie gick upp kl. 07. Nu sitter hon i soffan med henriks mobil o han har precis väckt oss med kaffe o varm choklad. Han ska iväg o köpa frukost o vi vågar inte visa för Elsie att vi är vakna. 🙈
Så vi ligger tysta kvar. 

Tänkte blogga, men jag började med att läsa Aftonbladet så nu är jag så full av hat o rädsla att orden inte räcker till. 
Orkar o hinner inte skriva om artiklarna nu. Men det jag funderat över Nu, är att jag blivit en människa som vuxit ifrån mitt grundtankesätt så pass mycket att jag knappt känner igen mig. 

Jag är ju uppvuxen främst med mamma o tre syskon. Pappa har funnits där men han har inte haft då mycket att göra med min fostran. Han har fått mina semestrar medan mamma har fått vara min stöttepelare o Slagpåse. 
Jag har fått lite av varje av de båda. Pappa har under min barndom försökt med sin pekpinne ifrån Stockholm, men mamma har slagit undan den med en ännu större pekpinne. (De har alltså oftast varit oense om min uppfostran). 
Detta är inget jag lagt på minnet eller drabbats negativt av, som tur väl är. 

Mamma är den mjuka o varma o den godhjärtade.  En människa som vill alla väl o som alla älskar. Den pigga o glada. O som har ett jävlaranamma i sig. 

Pappa har gett mig ett tankesätt där du har dig själv att skylla. Dra ditt strå till stacken. Res dig upp innan nån trampar på dig. DU har ditt egna ansvar över ditt liv o alla andra är bara gästspelare medan du har huvudrollen.  

Nu vet jag inte om de håller med mig, men det är så jag upplever det. Pappa puttar mig framåt medan mamma kastar hjärtan på mig. 
O jag är så stolt över de båda! Tänk om de hade varit likadana? 

Vad gäller värderingar är jag 100% mammas dotter. 😁 pappa har alldeles för stor mun för sitt egna bästa. 🤣
Men han älskar ungar vilket jag uppskattar enormt mycket!❤

Vad jag skulle komma till var att jag blivit en bitter människa. Inte på samhället o politik o annat tjafs. De gör så gott de kan o jag hade inte gjort det bättre. 
Men jag AVSKYR att människan anser att de ÄGER sitt land eller att ÄGER sin fru eller sina barn. Att de anser sig ha rätten att utöva makt över andra människor både fysiskt o psykiskt.  (Nu syftar jag framförallt på artiklarna i aftonbladet). 

MAN FÅR INTE SLÅ ETT TREÅRIGT BARN ÄVEN OM HANS DNA HAR OTUREN ATT HÄRSTAMMA FRÅN DIG! 
O SVERIGE ÄR INTE BARA DITT BARA FÖR ATT DU RÅKAR VARA FÖDD HÄR!!! 

Jag blir så förbannad! Du äger ingenting! Du äger bara det du handlat i kassan. Huset o bilen är väl delvis bankens? 

Du äger inte dina barn. Du finns bara till för att backa upp o pusha framåt. 
O tro INTE att du känner dina barn bäst. Man kanske känner till personligheten o beteendet, men ofta är det okunskap som ligger till grund för ett oansvarigt föräldraskap. Att slå sina barn eller begå övergrepp på ett barn är ett tecken på att vi har EXTREMT mycket kvar att jobba på. O jag är övertygad på att det är utbildning utbildning o utbildning man behöver som småbarnsförälder. Socialtjänsten polis o sjukvården borde gå ihop o ha kurser för nyblivna föräldrar. Massor av kurser! O det borde vara obligatoriskt . Annars får man inte ha kvar barnen. 

Du är inte den rätta att ansvara över barnen om du inte vet vad som är bäst för dom. Mamma o pappa är inte alltid bäst. 

O vad gäller sexuellt övergrepp på barn, vare sig det är fysiskt eller genom datorn..
De kan man ställa i en mörk gränd. Jag lovar, jag behöver bara en gaffel i min hand. 😠
Jag hoppas nåt så innerligt att de drabbas av alla olyckor som finns i sitt liv. 

Nu har jag kräkt av mig. Jag har inte hunnit med mannen som jagade en kvinna med barnvagn o skrek åt henne att hon inte fick gå på hans gator.  

Nu ska jag titta på ines Musicallys.  


Pappas dag

Idag är det Pappas dag! 💗
 
O det firade vi redan på morgonen. Då tvingade jag ner Henrik att sova igen, o sen smög vi in med en teckning som Elsie gav honom redan igår, men tog tillbaka för att ge idag, en bit bröd för att kunna sätta ljuset i, o sen varsin pepparkaka. O sen sjöng vi i den vackraste ostämman "Ja må han leva.."
Fantastisk Frukost på sängen. 😆
 
En stund senare kom Julia o Kasper på långfrukost! Så mysigt när de kommer o äter. 😍Då låg det lite fler paket vid hans tallrik o han blev firad ännu en gång. 
 
Hans tre tjejer. 💜💚💛
De har han gjort bra!! 
 
Min egna lilla pappa ringde jag till. Ines undrade varför jag aldrig åker hem till honom på fars dag. Hon tyckte inte det hade vart så konstigt att åka 50 mil, fram o tillbaks för en bit tårta. 😁
Här är från i somras när han var nere. 
Grattis pappa på din dag!!
 
O här är bonuspappa Kenta, med Elsie. 
💗Måfa Kenta💗
 
Ännu en helg är till ända. Mamma lades in på Infektionsavdelningen på torsdagkvällen o röntgades då de misstänkte lunginflammation. Malin var inne hos henne i fredags. 
På lördagen, igår, åkte jag o jobbade 08-12 då det var Öppet Hus på Flygtekniska programmet! Riktigt roligt, men jag fick tyvärr avbryta o kunde inte vara med på hela. Henrik var hemma med tjejerna. Ines hade två kompisar som sov över fredag-lördag så det var fullt ös. :) 
 
Henrik tog med sig alla tjejerna o hundarna till stan. De visste inte om det då, men gallerian firade 10 år, så de fick tårta (GRATIS TÅRTA, MAMMA!!!) o ansiktsmålning o ballonger. 😍
 
Efter jobbet hämtade jag Kenta, o efter att vi handlat godis o frukt åt mamma, körde vi in till henne o satt där ett par timmar. Hon var trött o hostade mycket, men hennes värden hade blivit lite bättre. Jag pratade med läkaren som sa att det kanske var lunginflammation, men det kunde oxå vara att kolen "dippar". Det fanns ju ett flashigt ord för detta, men de fick ta ner det till barnspråk.. Läkaren sa att hon skulle få åka hem som TIDIGAST på måndag, men förmodligen skulle hon få stanna längre. Alla var nöjda med detta besked. Hon var trött o ganska glad att vi åkte hem sen. 😇
 
På kvällen, redan vid kl. 18 drog vi upp madrass o en massa täcken o bäddade ner oss till en film. Lite för att elsie me skulle få vara med om en filmkväll för en gångsskull. 😄 Supermysigt när det regnade ute, att bara ligga allihopa o mysa under täcket. 
Eftersom de båda är pappas flicka så slogs de om vem som skulle få sova med honom. Till slut kom ines på att jag var i rummet o "offrade sig att sova med sin mamma".. 🤣
 
Efter att vi lagt Elsie att sova, kom Helena o Daniel o spelade spel. Jättetrevligt!!
Vi höll på till midnatt, o sen däckade vi snabbt. Inatt har jag sovit i vår säng, elsies säng, vår säng, elsies säng o sen slutade vi på madrassen i vardagsrummet.. Det är lika mycket trafik i vårt hus, på natten som på dagen. 😆
 
Efter långfrukosten med Julia o Kasper idag ringde mamma o berättade att hon hade blivit utskriven o skulle få åka hem. Anledningen var "platsbrist" hade läkaren sagt. Jag åkte in o hämtade henne o det var inte med ett leende. Mamma låg o sov, men hade packat sin väska. Det första hon säger är "Usch, jag vill inte hem, Nina."
 
Jag stegade ut i korridoren o frågade efter mammas sköterska. Efter en stund kom hon in i rummet. Jag ifrågasatte hur de kunde skicka hem henne när hon inte var frisk. Sköterskan sa att det var läkaren som bedömt det o att hon kunde ringa på honom/henne om jag hade frågor. Men läkaren var på annan avdelning o då jag hade mamma i ena örat, som inte ville ställa till med bekymmer struntade jag i det.
 
Jag ifrågasatte hur det kunde vara platsbrist då det stod en tom säng i mammas rum, o då berättade sköterskan att det var personalbrist o inte platsbrist, o beklagade så mycket. Sköterskan sa att mamma hade verkat ok med beslutet, men då avbröt mamma o sa att hon flera gånger sagt åt läkaren att hon inte ville hem. Att hon inte mådde bra. Men hon skulle hem ändå. 
 
När mamma säger ifrån så har det gått långt. Säger hon att hon inte mår bra, så gör hon inte det. Hon är den sista som klagar. Jag var så irriterad o hade säkert ingen trevlig ton, men det får vara min uppgift. Att strida för mamma. Hon ska ha det bästa! 
 
Jag stod i valet o kvalet om jag skulle be dem ringa på läkaren, men då hade mamma blivit irriterad. Hon respekterade beslutet. Jag satte mamma i rullstolen o la hennes väska o blombuketten hon fick av mig igår, i hennes knä o rullade ut från avdelningen. 
 
I bilen utanför väntade hennes lille kille. 😍
Jag hade med mig Steffo för att överraska henne, o han bara tjöt när han såg henne! 💗
 
Vi åkte hem o hon kröp ner i soffan direkt. Har pratat med henne ikväll, o hon tyckte det kändes bättre, så jag hoppas det blir bra nu. 
 
Jag har STOR respekt för de som jobbar i sjukvården. Jag har alltid blivit så väl bemött, o alla är fantastiska. Igår när Kenta o jag kom in, tog det inte ens en minut innan en sköterska stoppade in huvudet o frågade om vi ville ha kaffe, o nån minut senare kom det in varsin kopp o en bit kanellängd. Jättefint!! O mamma har varit jättenöjd, o tycker alla varit gulliga o duktiga. 
 
Men det här med personalbrist får inte gå ut över patienternas hälsa!! Man läser om detta problem nästan dagligen, men det är först när det drabbar våra nära som man får upp ögonen. 😞 
 
Imån är det en ny vecka. Inte många veckor kvar nu av denna termin! Vi är i full färd med utvecklingssamtal, o det är alltid roligt att träffa föräldrar. 😊
 
Hoppas ni haft en skön helg! Godnatt 💚
 
 
 

På akuten med mamma. ❤

Har nu lämnat mamma på akuten. Körde in henne direkt när jag kom hem från utbildningen. Hon har försökt lura alla med sin hälsa, men jag genomskådade henne i telefon idag. Förkylning blir ju livsfarligt för henne!

Väl inne på akuten hade hon en syresättning på 50, man ska ha 100. 
Hennes sänka var 265, o man ska ha typ 10. 
Jag såg sköterskan blick att nåt var galet o sekunden efter var det 5 läkare o sköterskor i rummet. Jag började lipa o fick panik. Gick ut i korridoren o blev omkramad av en annan sköterska. 

Efter full behandling o prover o vila har hon nu fått höra att hon har en kraftig infektion i lungorna. Hon får stanna kvar, så jag åker hem nu. 

Jag HATAR känslan av att vara starkare än henne. Jag vet jag vet, det är så det blir. Det är livets gång. Men det är ju min mamma. ❤ Hon är ju starkast i världen!! 
Älskar dig mamma!!! 

Vi hörs imån. ❤
Visa fler inlägg