Klart mamsen ska ha fest. :)

Hallå där!! Känner ni våren?!?! Känner ni att den är på ingång??? Jag ÄLSKAR ju snön, o har verkligen njutit av dessa veckor med drivor överallt, men nu jäklar får våren komma!! Idag har det tillomed varit plusgrader, o på jobbet idag har vi hukat oss flera gånger då snömassor lossnar ifrån taket o smäller ner på gatan. Jag träningsvägrade förra veckan på grund av kylan (det är ju utomhusträning) o jag ska tjura denna vecka me, men sen måste jag ta tag i den igen. Då kan jag inte längre skylla på kylan. 
 
Idag är det tisdag, o först nu har jag återhämtat mig efter helgens bravader. I helgen hade vi nämligen fest för lilla mamma. :)
 
För några veckor sedan, innan hon fyllde år, så började jag spåna på en överraskningsfest för henne. Jag bjöd in ca 20 personer i en hemlig grupp på facebook. Det var hennes syskon med familjer o våra familjer, samt hennes gamla jobbarkompis som var hennes parhäst på nattpatrullen. 
Först bestämde vi att vi skulle ha fest förra helgen. Men sen kom det fram att fler kunde denna helgen som var nu, så då bytte vi. Jag försökte oxå få tag på mammas gamla bästis, Gunilla från Växjö. De har varit bästa kompisar sen tredje klass, o jag har inte träffat henne på säkert 20 år. 
Gunilla har inte Facebook, o jag mindes inte riktigt vad hon hette i efternamn, så för att få tag på numret smsade jag mamma o sa att "nån Gunilla på Instagram ville bli min vän" o frågade vad Gunilla hette i efternamn. Mamma misstänkte inget utan berättade vad hon hette, o då hittade jag henne på eniro. :)
Det var så häftigt att pratade med henne i telefon efter så många år, o det kändes som vi haft kontakt med varandra hela tiden. Hon blev ju supertaggad på en gång, fast jag ringde henne med så kort varsel.
O likadant moster Ann o mammas jobbarkompis ringde o var helt fnittriga o tyckte det skulle bli "såååå roligt!"
 
Henrik o jag började prata lite om vilken mat vi skulle bjuda på. Jag föreslog exotisk planka eftersom mamma missade det på Henriks fest i höstas, o hon ÄLSKAR frukter.
Jag såg lite framför mig att henrik o jag skulle planera maten ihop, men han bara skakade trött på axlarna o sa "jag får se när reklambladet kommer."
När jag märkte hur han återigen vägrade släppa in mig i nåt som har med middagsplanering att göra, så körde jag till slut över honom o bestämde att exotisk planka får det bli. Han sa ok, o sen var han knäpptyst. 
 
Några dagar innan festen så försökte jag återigen få igång en diskussion o sa att vi kunde åka o handla frukter o planera köttet. Han sa igen att han löser det, o "kommer fram till frukter o kött när han går i affären". Så fort jag började prata middagen, så sa han bara "jag löser nåt". 
 
Dagen innan blev jag tokarg o jag hörde mig själv säga; "Tror du det är din jävla fest, eller??"
 
Inte den mognaste kommentaren kanske, men jag blev skitsur. Han förklarade då att det var för att jag skulle slippa fixa med ALLT, men jag vill ju göra det. Jag vill göra ALLT. O jag skulle mycket väl få ihop en exotisk planka på egen hand, men det går snabbare med henriks hjälp. O han tycker ju om det, medan jag tycker matlagning är slöseri med tid. 
 
För att lura hit mamma o Kenta, ringde jag henne på torsdagen o sa att vi var sugna på smörgåstårta o ville passa på att bjuda dit dem i helgen. Jag skyllde på att henrik inte fått fira hennes födelsedag. Hon blev jätteglad o för att få på henne lite finkläder sa jag åt henne "o du, kom inte i mysdress nu.."
 
På fredagkvällen gjorde jag iordning borden o planerade platser. Jag hade köpt en bukett vita tulpaner (mammas favvo) som jag delade upp i mindre vaser o placerade ut på borden. Jag satte nån stackare i en minivas o satte på nattduksborden o en större bukett i badrummet. Jag blev helnöjd o kände mig för en kort sekund som en inredningsarkitekt.
 
 
På lördagen sprang vi runt här som två idioter hela dagen. Henrik marinerade köttet o storstädade köket. Jag städade resten av huset, bytte sängkläder o bäddade iordning då de långväga skulle sova över. Ines o Elsie ritade teckningar till måmo som de satte upp ovanför det kommande presentbordet. Jag var på systemet för att handla mammas favvovin o whiskey till henne o kenta.
Jag lämnade Elsie till farmor o martina, o hundarna körde jag till Anna. Ines skulle sova hos Alva. Jag handlade det sista o när jag kom hem hade henrik släpat ut grillen o stod i snön o grillade köttet vid garageporten. Det leendet han hade när han stod där med sin öl o musik i mobilen.. :)
 
 
Jag ringde mamma o sa att jag kunde hämta upp dem då jag ändå skulle ut o köra. Jag messade Kenta o bad honom ringa mig när han var ute med hundarna, så att inte mamma skulle höra. Jag ville förbereda honom på överraskningen. Det puckot ringde upp mig strax efter o väste i telefonen "jag sitter på toa.. hon hör ingenting.."
 
Strax efter 16 anlände Gunilla o moster Ann från Växjö o Morbror Peter o Helena från Göteborg. De var övertaggade på denna överraskning o hällde genast upp varsitt glas för att stilla nervositeten. Vi placerade alla jackor i vårt sovrum o skorna slängde vi in i duschen. En stund senare sipprade de andra in, o vid 17.30 kom de sista.
Henriks gigantiska planka stod placerad mitt på köksön o det var blommor o flaskor överallt. Jag sa till alla att vara tysta o stå beredda med en skål. Peter höll vakt o jag körde o hämtade gamlingarna. Kenta flinade mot mig, o mamma sa att det skulle bli sååå gott med smörgåstårta. 
 
När vi kommer in i hallen är det knäpptyst. Bara ines for runt o var på bristningsgränsen. Jag slet av kenta jackan för att hinna ikapp mamma som gick över hallen. När hon tar steget ut i köket håller 20 pers upp skålen o bryter ut i "ja må hon leva.." Mamma reagerar snabbt med att ta ett steg tillbaka o sen smyger hon fram..
Efter skålen kommer folk fram o kramas, o lilla mamma börjar gråta. O flera med henne. :)
 
Det är DÅ festen börjar!! Vi äter o dricker gott, o när maten är borta kommer musiken fram o sen är det fullt ös hela kvällen! Alla var på toppenhumör o det dansades o skålades. När jag berättade för mamma att de andra skulle sova över, ville hon oxå det, så jag o malin körde hem o hämtade grejer till henne. 
 
Henrik fixade ett quiz, o lagen var killarna mot tjejerna. De var hälften så många, men vann ändå. Med ett poäng..
 
Gunilla, mamma o Ann, extremt fokuserade.. Gunilla tjurade o sa att det var ett jädra hittepå, o idiotförklarade stackars henrik då hon tyckte frågorna var skumma. :)
 
Jag har en massa bilder o flera filmer, men de håller vi för oss själva. :) 
Det enda som drog ner på tempot var när musiken dog. Alla i världen utom jag har ju Spotify, o vi använde oss utav henriks mobil o allas egna listor därigenom, o sen streamades det till våra högtalare. Jag fattar ingenting av detta, men vet att det går genom bluetooth. Tror jag..?
 
IALLAFALL så dog henriks telefon o katastrofen blev ett faktum. Alla sprang runt som yra höns. Folk vände sig naturligtvis till mig, eftersom jag bor här, men jag vände dem ryggen. Henrik ropade efter min telefon men jag förklarade att jag inte har spotify. 
 
- Men du har ju appen. 
- Nej, det har jag inte.
- Jodå. 
 
5 minuter senare:
 
- Hur kan du INTE ha spotifyappen??
 
?
 
Han sitter då med hög koncentration o väldigt onyktra fingrar under lång tid o plintar på min mobil. Han laddar hem appen o sitter länge o försöker gissa sig till ett lösenord. 
 
- har du ens en aning om vad det är?
- Nej. men nån gång måste det ju bli rätt?
 
Efter lååång tid kommer det fram musik från någons mobil, o friden är återställd. 
 
Sista timmen är det bara jag, Gunilla, Ann o Peter kvar. 
 
Helena o peter sover i vår bäddsoffa nere i gästrummet. Moster Ann knölar ner sig hos min kusin Sanna i en 90säng, för "så gjorde de förr i tiden..", Gunilla lägger sig hos mamma i våra sängar, o jag lägger mig i Elsies säng. I våningen ovanför, i ines säng, ligger henrik. 
 
Jag var inte nykter när jag la mig 03.00, o 07.30 vaknar jag av att en kvittrande ines ringer i telefonen:
 
- Hej!!! Alva o jag är redo nu! Vi kan komma nu! 
-Eh, nej! Hela huset sover ines! Ni får vänta lite.. 
 
Ines ÄLSKAR när det är folk hemma, o jag hade lovat henne att komma hem innan frukost. 
Henrik o jag stiger upp o jag mår inte ok. Men henrik drar på sig kläder o sticker till maxi o handlar frallor o tar med sig barnen hem. 
Han fixar smoothies o gör äggröra. Jag dukar, han gör resten. Jag känner att denna dagen inte kommer bli en bra dag, men jag biter ihop. 
Efter hand vaknar alla o ingen känner sig nykter. Jag bara myser o gottar mig i allas närvaro. Vi äter långfrukost o planerar nästa fest. Det är ju bara löjligt att vi träffas så sällan!! Martina kommer hem med Elsan, som sneglar på alla tanter o farbröder. Helena visar henne foton från när hon var liten o vi var hos dem i göteborg, för att elsie skulle bonda med henne, men elsie gick inte på detta. 
 
Ett par timmar senare har de packat ihop o åker hemåt. Mamma stannar kvar under dagen, o vi slappar i soffan. Jag var helt slut hela måndagen, o först idag är jag ok. För mycket alkohol, för mycket skratt, för mycket dans o för lite sömn tog ut sin rätt, men JÄKLA vad roligt vi hade!!!! För några veckor sen hade vi en superhelg med Gummessonklanen, o nu med Gustafssons. Vilka familjer vi har! 
 
Nu får vi planera in en fest till. Men först måste vi sova!
 
Gonatt gott folk