"Vi ses på måndag"

Jag o avslutningar.. Det går bara inte. Jag avskyr känslan av att "så! Nu har vi haft vår tid o nu träffas vi aldrig mer.. Nu går du åt ditt håll o jag går åt mitt.."🙁

Idag har jag sagt hejdå till mina elever. Jag stålsatte mig i klassrummet o lämnade alla känslor utanför. Jag sa aldrig hejdå utan pratade bara om praktiska saker o dagens schema. 

Sen var det tårta i matsalen o avslutning i aulan. Esteteleverna spelade o sjöng. 
Sen överraskar en av våra IM elever med att gå upp inför en fullsatt aula o sjunga My heart Will go on.  🤗 håret på armarna reste sig o han drog helt klart ner de största applåderna!! 

Efter det var det slut o deras sommarlov hade börjat.  Men trots det var det många som stannade kvar o jag hängde nere hos dom en stund. 
Då kom elever fram emellanåt o önskade en skön sommar. De sa hejdå o "tack för att du hjälper oss". De hälsade till min man o mina barn o de sa "vi kommer sakna dig". Tjejerna pussar på kinden o killarna kramas. O jag kramar ännu hårdare. 
Några av killarna hade varit på stan o köpt rosor som de delade ut till mentorer o lärare. De gick runt o letade reda på var o en o önskade trevlig sommar. 

O Ninas tårar bara rann. 

Men jag envisades med att säga "vi ses på måndag" i ett försök att lindra min ångest. De stod först som ett frågetecken men kopplade sen o gav mig en kram. 

Nu undrar jag. Vilken 17årig svensk kille går ner till stan o lägger sina pengar på rosor till sina lärare?? O vilken svensk kille säger till sin lärare att han respekterar henne o tackar henne för att hon lärt honom saker o hälsar till hennes man o barn?? 
Kan ni förstå hur jag bara ÄLSKAR denna målgruppen?? 
Så mycket känslor man får med dessa killar o tjejer. 
Så många gånger man stått i korridoren o velat ge dom er örfil o så många gånger man svalt tårar åt deras livsöden o oroliga framtid.

O Så många gånger man skakat på huvudet åt deras lathet. I vintras sjukskrev de sig Då det var för mycket snö i backen till skolan. 

"Nina, jag kan trilla o ta sönder mitt ben". 

Mmm. 

O när alla plötsligt fick magsjuka efter att jag stod i klasserna o berättade att man bara får sjukskriva sig om man har feber eller magsjuka. 🤔

Märkligt. 

Jag har kommit överens med alla klasserna att ha kvar våra facebookgrupper även om min tid som mentor för dem är förbi. Jag hoppas på att hitta på nåt med dom i sommar. 😊
---------------------

Idag har ju även ines haft sin avslutning i kyrkan. Jag påminde o nästan omyndigförklarade Henrik innan o förklarade hur viktigt det var att ta bilder o filmer under dagen. 
O han skötte sig alldeles utmärkt. 😁

Han o Elsie o farmor var o tittade i kyrkan o de filmerna har han redovisat ikväll. Sen var de på Andra Våningen o fikade. 
Elsie hade lyckats bryta av ena rosen så den fick hon behålla. Därav stoltheten.. 

När de fikat klart åkte de hem o bakade en jordgubbstårta o åkte sen hem till mormor o bjöd henne o Kenta på tårta o skönsång från dagens uppträde. ❤

Han kan, min man!!!❤✌

Jag gråter som sagt alltid på avslutningar o jag gråter alltid när jag ser barn som är finklädda o står på scenen, stolta visar upp vad de tränat på. 
INGEN kan slå ner på mig när jag ser ines uppträda. Jag är så löjligt stolt o man vill skrika till hela världen "DET ÄR MIN UNGE!!"

Men idag sa hon även hejdå till sin lärare som hon älskar, så det var bra att jag inte var där idag. Pinsamma mamma får kanske hålla sig hemma i framtiden? Hon kanske tyckte det var skönt idag när hon slapp skämmas för mig? 

------------------

När jag kom hem kändes det som jag gick på semester efter dagens intryck o avsked. Ines hade öppnat upp ett shufflekonto på Musical.ly o höll på med det hela kvällen. Henrik var speedad eftersom fotbollen började idag o Elsie var.. naturligt speedad. 

Henrik var o handlade o kom hem med nya kläder till donnan. 

Sverigedress o nya trosor! O hon var inte sen med att visa det för syrran..  😁💃😂

Imån är det jobb o fritids o dagis som gäller. Sen tar vi HELG! 

Puss o gonatt!