Midsommar på Ringgatan!

Tänk vad en powernap mitt på dagen ger energi!! Tittar på en film och är inte ens trött o klockan är 00.30. 
 
Vi behövde verkligen den här söndagen, jag o tjejerna. En söndag med inga måsten o bara slappande. Hela veckan har ju varit fartfylld då elsie varit hos olika barnvakter (mestadels hos anna o peter) o då är hon ju alltid igång o leker från att hon vaknar tills hon somnar. Ines har varit på fotbollsskola måndag till torsdag o jag har jobbat. 
 
I onsdags hade ines sommarfest med fritidset o jag hade ångest. Ångest eftersom hon skulle uppträda o varken hennes mamma eller pappa kunde närvara. Henrik är ju i Ryssland o jag var på sommarfest. Jag var onykter medan min unge uppträdde med sång på fritidset. Snyggt.. 😨
 
Daniel hämtade ines o elsie hos Anna o Peter o gick ner med dem till skolan. De fick gå runt lääääänge på skolgården innan det satte igång, men "det hade gått så bra så!" De hade fikat o lekt o jag gissar att båda tjejerna utnyttjade honom till max!
Efter avslutningen lämnade Daniel Elsie hos anna o tog med ines hem. 
 
Under tiden var jag på fest med jobbet. Jag var hemma från jobbet strax efter 15 o 30 minuter senare hämtade Stina upp mig. Det blev en raggartvätt, påfyllnad av mascara o lite extra parfym o andra kläder o sen var jag klar. Jag vitsade till det med mina nya klackskor som jag aldrig haft på mig eftersom jag inte kan gå i klackar. Men de är snygga. 👌
 
På Stinas o Ulriks altan var det redan fullt av kollegor o det var mycket trevligt!! Alla satt där med sommarklänningar o ett glas bubbel o jag störtade in med svarta kläder o en Bag-in-box. Men jag var välkommen ändå, sa de.. 😇
Vid 18 var det samling på Karön där det var abonnerat för oss. Det var en kväll med go mat o (alldeles för mycket) dricka. Jesus vilken rolig kväll! Det blev mycket sång o dans o skorna slängde jag i ett hörn tidigt på kvällen. Lika bra det för annars hade jag tillbringat midsommar i gips. 
 
 
Vid midnatt sa nån att jag skulle hem o jag lydde order. Men det var lurendrejeri för jag hamnade på efterfest hos Stina o Ulrik igen. Är lite osäker på vad jag gjorde där, men jag vet att nån försökte lära mig Snapchat.. Det finns så mycket roligt att berätta om denna fest, men man är ju lärare o mentor o har ju ett ansvar.. Men DÅ  mina vänner, då hade vi INGET ansvar. Jag vet att jag ringde Daniel under kvällen för att kolla läget. Det tyckte jag var ansvarsfullt av mig?! 
Jag har verkligen fantastiskt roliga kollegor, o man behöver faktiskt såna här kvällar nån gång då o då. 😍
 
Jag hittade lite bilder i mobilen dagen efter. Två av dem kommer här; 
Mina vackra älskade kollegor o sen ett drägg i mitten.. 🤡
 
På torsdagsmorgonen vaknade jag upp, halvt som halvt orolig över min hälsa. Jag hade ju tänkt köra ines till fotbollen o tycker INTE om att köra när jag är bakfull. Även om man inte har några promille i kroppen så känns det ändå fel när man mår dåligt. Jag mådde hyfsat o gick upp o duschade. Jag ringde ines som längtade hem till sin mamma o jag sa jag skulle köra henne. Daniel tyckte dock INTE det utan farfar körde henne. 
 
Jag pustade ut lite o tänkte ta cykeln till jobbet. Men då ringer min nya chef o ville jag skulle upp till Kallinge o skriva på det nya avtalet. Sagt o gjort så körde jag upp o vi pratade en stund. From 1 juli är jag nu anställd som mentor för Flygteknik, o jag kommer vara både på Knut Hahnskolan, F17 o Internatet. Jag lämnar alltså målgruppen nyanlända ungdomar, som jag arbetat med sen 2012, o som jag aldrig trodde jag skulle lämna!! Nu blir det alltså främst svenska elever, o det blir något helt nytt. 
 
IALLAFALL så åkte jag sen till skolan. Jag hann knappt starta upp datorn innan jag mådde allt sämre. Baksmällan kom ifatt med svettningar o illamående, o till slut gick jag hem. Jag skulle ändå bara sitta med en utvärdering o jag tänkte jag gör den hemma. 
 
Jag åkte direkt till Anna o Peter där Elsan var.Det kändes som jag knappt sett ungarna på flera dagar. Var lite trött..
👊
Jag somnade på deras soffa en timme, sen var det dags att åka till ines fotboll. Det var sista dagen o jag hade lovat henne att titta sista timmen. 
Jag körde ut o satte mig på läktaren. De hade avslutningematch där de var typ 100 ungar mot 20 ledare. Mycket roande att titta på! Jag satt där i nästan 90 minuter innan hon var klar med allt, o under den tiden piggnade jag till mig. Det har varit en toppenskola o hon har haft så roligt! 
 
Kvällen blev sen lugn för mig o tjejerna. Vi handlade lite inför midsommar, men sen orkade jag inte mer. Jag o ines kröp in till elsie vid 21 på kvällen. 
 
Midsommarafton blev superhärlig! Vi var som traditionen lyder ute med bilen o letade blommor i dikena efter frukosten. Det har ines o jag gjort i flera år, o det är jättemysigt. 
 
Ines orkade inte leta så hon fick vara fotograf. Elsie fick en sax o klippte blommor utan stjälk o var helnöjd. 💪
 
Vi handlade lite till innan vi åkte hem o panikstädade o fixade iordning. Vi fixade maten, o dukade o vid 14 kom Anna o peter o barnen. Vi bjöd på vinbål o fyllda kex att knapra på innan lunchen. 
 
Ines hjälpte till med allt o var skitduktig! Jag tror hon tyckte det var så roligt eftersom det bara var hon o jag som planerat o fixat. Hade henrik varit hemma hade det inte funnits så mycket utrymme för henne. 
 
Anna o peter hjälpte till med det sista innan mamma o kenta kom o vi satte oss att äta. 
Förlåt mamma, men du pratar ju alltid när man ska ta kort.. ;)
Ines o en av Favvokusinerna - Mika. Tänk att just min guddotter skulle bli så vacker!! Måste vara nåt .. genetiskt.. ?
 
Det blev sen tårta, pyntad av ines, o sen häng i trädgården. 
 
Vi hade 5-kamp o lag om två. Naturligtvis vann jag o Colin. :) 
Mamma förde protokoll. 
 
Senare på kvällen gick jag ut på facebook o såg att alla hade lagt ut fina sommarbilder på sina ungar i midsommarkransar. Jag drog en hopplös suck o ropade in ungarna. Elsie sprang runt i trosor o ines hade klätt om till mysdress. Jag sa till ines att hon var tvungen att byta tillbaks till klänningen igen, o det gjorde hon. Jag sa samma till elsie men hon sa bara; ELSIE VILL HA TOSOR!!
 
Vi tog en fotosession uppe vid trädet. 
 
Bilden på ungarna skildrar verkligen dem IRL. Ines är så jäkla härlig just nu o det är inte mycket tjafs. Det minsta trollet är en riktig pajas o kan vara lite småtjafsig, men hon är så jäkla rolig! 
 
Det blev väldigt sent med allting o ungarna kom i säng först vid midnatt. Inkl elsie. medan vi tävlade o höll igång gick hon runt för sig själv o hon var på topp hela kvällen. Det blev tjafs om sovplatser o annat när ungarna skulle lägga sig, men det är ju inte så konstigt när de var så trötta som de var. 
 
Alla sov över på olika platser i huset, o de var kvar till fotbollen började klockan 14. Jag hann städa av o plocka undan innan mina kära chicas kom med ungar o män. 😍 
Vi åt lite rester o gosade med de senaste tillskotten o hängde i trädgården. Ines drog igång 5-kamp ännu en gång. ✌
 
Strax innan sverige-tyskland beställde vi pizza o dukade upp. Ungarna varvade mellan fotbollen o studsmattan o det blev ännu en mysig dag. :) 
 
Vi somnade sen utmattade tillsammans i en enda hög. 
Idag ville de inte göra någonting o vi bara fixat o städat här hemma. I en väligt lugn takt. Ines kollade på nån Highschool film medan jag o elsie var ute med hundarna. sen ringde ines in Tilda, o Elsie hjälpte mig rensa rabatten. Medan jag rensar så letar hon mask, eller gräver maskrosor. det tar lite längre tid än att göra det själv, men hon tycker det är så roligt. :) 
 
Ines har klagat emellanåt över huvudvärk under dagen o fick imorse en tablett. Hon visste inte hur man skulle göra o slängde ner den i vattenglaset o trodde det var en brustablett. Kom då på att hon aldrig fått en tablett tidigare, utan har bara ätit flytande eller då brus. 
Men hon klagade även ikväll o jag viftade bort det lite grand eftersom hon kunnat leka med Tilda utan problem. Hon ville ta tempen o jag gav den till henne innan vi släckte lampan. Då hade hon 38.6 o jag fick återigen ångest. Jag kände på henne o hon var sval i pannan men jättevarm på kroppen. 
 
SÅ, det blir VAB imån för min del. Henrik kommer hem först imorgon natt, men då ska väl hon vara ok igen.  Jag inbillar mig att ungarna brukar bli lite halvkrassa efter dagar då det varit sena kvällar o mycket stoj o stim, så jag är inte så förvånad. 
 
Nu är klockan 02.10 o jag måste i säng! Herregud.. har man kommit i semestermood kanske?? Har två veckor kvar innan semester, o jag hoppas de går med rasande fart!
 
God natt o hoppas ni sover gott!