Tosia, hoppborgar o möhippa!!!

Jag brukar få skäll för mina långa inlägg.. Ni som skäller på mig kan strunta i detta inlägget. Här är från helgen med Tosia o Winnerbäck o Möhippa med bästisen.. 
 
Håll till godo!! 
Igår var min första semesterdag o jag var heeelt slut. Helt slut efter fyra dagar med fullt ös från morgon till kväll. Plus alldeles för mycket vin i kroppen. 
 
Så vad har vi gjort då?
JO, i torsdags gick jag av för ledighet (flexade hela fredagen). Jag hämtade kidsen o vi firade med en glass i solstolarna. 
 
 
Vi laddade inför kvällens FamiljeFest, vilket oxå kallades Barnens Tosia innan. Då bjuder kommunen in tre olika artister o sätter upp en massa hoppborgar i Brunnsparken, o sen är det försäljning av korv o popcorn o annat. Det är varje torsdag innan Tosia o Ines har inte missat en enda gång sen det startade, det är så bra uppställt o verkligen uppskattat! I år var det Saharaa, Sean Banan o Liamoo från IDOL. 
 
Tanken var att vi skulle inom BurgerKing innan för att få i oss mat innan, men både ines o jag blev stressade av kompisar som skickade bilder från parken, så jag bad en bön o gav ungarna varsin banan, o sen åkte vi dit. 
Det var strålande sol o varmt som tusan, fast klockan var 18 på kvällen. Parken var full av picnic-filtar o speedade ungar som hade benen två meter innan resten av kroppen. Ungar som ropade på klasskompisar som var på andra sidan parken o ungar som lyriska pratade (skrek) med sina föräldrar som var fyra meter bakom. 
Vi mötte upp Eje o Ingela o deras tjejer Moa o Elise. Även ungarnas andra kusiner Milla o Elliott var där med deras pappa Anders. 
Jag fick släppa Ines direkt. Jag såg bara henne nån gång då o då sen. Hon fick leta upp oss, o varje gång kom hon med en ny kompis eller kusin. Men mest sprang hon med en av bästisarna Tilda. :)
 
Vi placerade oss strategiskt mellan scenen o hoppborgarna.
 
 
Min svägerska Ingela o hennes Moa :)
 
Elsie o Moa.. Det skiljer ett halvår mellan kusinerna, o det är så häftigt o se dem växa upp tillsammans. 
 
 
Ines o kusinen Jack :)
 
Artisterna var super o jag hade ju helst suttit o bara lyssnat. Sean Banan är ju en av mina favoriter!! Han är så störd o ungarna bara ääälskar honom! Han svor o pratade snusk, o jag sneglade på föräldrarna för att se om nån reagerade. För dagens präktiga föräldrar tål inte fult språk. Men nu stod alla vuxna o skrattade o smilade, o framförallt mammorna. :) 
Alla ungarna var lyriska, o på mina axlar satt Elsie hoppande o viftade med armarna preciiiis som de blev tillsagda från scen. O hon fejkskrattade när jag skrattade.. :)
 
När Liamoo kom upp på scen hade många börjat gå hem. Honom ville jag oxå se, men av helt andra orsaker. han är ju hemskt söt, den lilla lilla pojken.. Men det lockade inte mina ungar, så vi packade ihop o åkte hem. Henrik hade varit på VM i Fotbollsgolf, som oxå alltid ligger på torsdagen innan Tosia. Då är det ett gäng som spelar fotbollsgolf ute i Saxemara. Han kom lagom till vi åkte hem. 
 
----------------------
 
På fredagen städade vi o tog det lugnt. Suzanne kom en runda. På kvällen bjöd vi hem mamma & Kenta o Eje med familj på middag. Mamma hade beställt whiskey, men hon ville inte att Kenta skulle veta det för han blir så onykter på det. Så jag gömde flaskan bakom matberedaren, o hällde upp det i ett vinglas. Sen att hans vin inte hade samma färg, var det ingen som la märke till.. 
Ines frågade innan middagen om hon fick gå ner en runda, själv, på stan. Jag fnös o sa nej. Du är 9 år, ines. 
Då gick hon till sin pappa som sa ja. Han frågade mig vad som kunde hända, o jag hade inga svar. Han köper inte att hon kan bli kidnappad eller våldtagen. Efter en tio minuters lång uppmaning o pedagogiskt föräldrarsnack släppte jag lös henne. Jag tittade på Suzanne, för att få lite feedback, men hon bara flinade o vände bort blicken. 
Ines kom hem 10 minuter innan utsatt tid. ÖVERLYCKLIG, dödsmallig o 10 år äldre. 
 
När vi hade kört hem gamlingarna drog vi ner på stan. Det var dax för årets Tosia!! Eftersom vi ska till Backen nu till helgen hade vi bestämt att de fick dela på ett 10-kort med karuseller. Men i år hade de endast 16-kort.. Vi muttrade men det var alldeles för dyrt med styckpris. Ett 16-kort kostade 400 o en karusell kostade 40:-/st.. sviiiindyrt! Så vi köpte 16-kortet o blängde på våra bortskämda små glin. 
Moa o Elsie
 
Vi gick bara en kort runda. Henrik gick o stirrade ner i mobilen, för att inte missa fotbollsmatchen. Ines var bara lycklig o Elise var små tjurig. Elsie var rädd att hon skulle uppfattas som "liten tjej" o Moa var halvtrött. Vi delade upp oss o Eje o jag gick hem med småtjejerna, medan Ingela o Henrik tog de stora för en runda till. 
 
Jag köpte en ballong till Elsie. 
 
Efter fem minuter hade hon slagit ihjäl den. Ingen fara Elsie. den kostade bara 40 kronor.. 
 
Vi kom hem vid 22tiden o däckade ungarna direkt. Strax efter kom de andra o sen tog vi det lugnt med en film, o sen sov de över här. 
 
På lördagen gjorde vi oss iordning o drog ner på stan efter frukosten. Ingen rast, ingen ro. 
 
Vi gick en runda o var sen o åt. Eftersom ines blivit 10 år äldre fick hon gå ensam med kompisar. Bara hon hade mobilen med sig, o hon fick inte åka några karuseller utan oss. 
 
När de andra gick hem fortsatte jag o Elsie till parken med ansiktsmålning, ponnyridning o annat. Hon red på sin första ponny, till hennes mammas stora förtjusning.. Hoppas hoppas denna unge kan bli en hästtjej..
Ponnyridning är ju ett klassisk instagramtillfälle. Ungarna är ju egentligen inte jättelyckliga av att skutta runt på en trött ponny. Men så fort de suttit upp så rusar alla mammor fram o fotar. Sen efter fotot så står de o väntar på sin unge vid mållinjen, o sen bär det av till nästa ställe. Alltid likadant. 
 
Efter den trötta ponnyn stod vi länge länge i kön till ansiktsmålningen, men GUD vad duktig den människan var! Såna konstverk! 
 
Synd att min dotter är en pajas bara.. :)
 
Vi fick även en fin ballonghund. 
 
o Tio minuter senare hade hon slagit ihjäl även den.. Två framtassar mindre. 
 
Vi gick sen hem helt slut. Jag tycker ju inte om att gå med vagn bland folksamlingar, så därför fick mitt barn lov att promenera, eller sitta på mina axlar. Hela helgen. 
 
När vi kom hem var det uppladdning här hemma. En timme till avspark mellan Sverige-England. Eje o Henrik skulle vara här hemm o titta fotbollen. Jag bytte om o snitsade till mig o stack iväg till My för fotboll/möhippa/tjejfest. Jag tog med mig Ines, Elsie o Elise, o bad Eje hämta dem efter fotbollen. Jag trodde ju aldrig det skulle vara så många ungar där men det var småfolk ÖVERALLT. Vi försökte samla dem på en bild.. 
Alva kollade in bilarna, Ines kan inte vara normal o Lovis var lite missnöjd med livet i allmänhet. 
 
Alla mina vänner var samlade för en gångsskull, o vi hade en superrolig kväll! Efter att Eje hämtat barnen, grillade vi o drack champange för att fira vår blivande brud. Det är Fia som ska gifta sig med sin Andreas i augusti. Hon ammar o hade med sig sin Oliver, så det blev en väldigt lugn hippa. 
 
Fia & Jag. :)
 
Vi satt på Mys altan hela kvällen, drack vin o snackade skit. I slutet kom gitarren fram o vi skrålade till alla gamla visor vi hade i vår repetoar. Fruktansvärt illa lät det förmodligen, men kul hade vi. :)
 
Vi gick sen ner till stan, men de flesta av oss tog bara lite att äta o sen gick vi hemåt. jag var hemma vid strax efter 01 tror jag. 
 
Söndagen skulle bli en lugn dag, tänkte vi, men vi hade ju outnyttjade biljetter kvar i karusellhäftet, o så kan vi ju inte ha det. :)
Alva kom bort o vi gick ner alihop efter frukosten. Ines o alva sprang själva, o Henrik o jag tog Elsie o strosade runt. Jag blev tokig på snåle Henrik som la en kommentar så fort jag stannade till vid nåt stånd. 
 
- En sån har vi redan..
- Den kan vi köpa på MAXI för halva priset..
- Den lär inte hålla i kvaliten.. 
 
Puckot. 
 
Jag köpte en fin klänning till min donna. 
Hon ville byta om på studs, o så blev det. Så mallig.. :)
 
Jag köpte även två klänningar till mamsen. Hoppas de passar! 
 
Ines ringde o ville vi skulle se på när de åkte "Klon". Det är en djävulskarusell, som flyger upp o ner o hit o dit i flera minuter. Jag försökte förklara för de små tjejerna att man kan dö i den karusellen, men de bara hoppade ännu högre. Superspeedade. Jag fick panik när den började snurra o jag såg de fyra små fötterna flyga runt över hela stan i en jäkla fart. Jag fick halvpanik o tårarna kom. 
 
Jag förväntade mig att de oxå hade panik o jag förbereddde mig med stora kramen när de hoppade av. Mamma nina skulle trösta. 
 
Nä, då studsar de ännu högre ner FRÅN KARUSELLEN o skrek "EN GÅNG TILL!! VI MÅSTE ÅKA EN GÅNG TILL!!!"
 
????
 
Det var INTE ok. I det läget hoppades jag på gråt o skakande barn som jag skulle få trösta. Inte att de skulle få trösta mig. Har de inget förstånd????
 
Elsie o jag gick sista rundan själva. Hon hade med sig sin låtsastelefon om hon behövde ringa nån på stan. Här behövde hon ringa Ines. 
 
När vi kom hem däckade jag på soffan. Helt slut. Sen var det dax för ännu en kväll, men denna gången i Brunnsparken. Winnerbäck skulle spela o alla kompisar hade biljetter o skulle in. Men jag o Suzanne snålade o bestämde att bara ta en picnic-filt o sätta oss utanför o snylta på musiken. Henrik ville med, men vi började diskutera nåt strax innan så han blev sur o ångrade sig. "Han skulle minsann inte med!" 
 
Det blev en jättehärlig kväll i parken. Kenta hade tagit sig ner o placerade sig på sin rullator. 
 
 
 
Jag o Suzanne o jordgubbar o vin.. :)
 
Det var mysigt fram till jag kom på att jag behövde kissa. Jag tittade mig omkring. Ingen toa, bara filtar o lekande barn. Jag halvsprang koncentrerat bort mot toaletterna på andra sidan parken. Ibland såg jag nån som vinkade o jag slängde bara upp handen o log. För så måste man göra. 
 
Jag spanade in en byggnad där jag tänkte jag skulle sätta mig bakom knuten. Då ser jag Ines fritidspedagog sikta in sig på samma hus. Jag ropade i panik till honom;
 
- Nu ställer inte du dig o kissar där! Dit ska jag!!
-Eh, nä, jag ska bara ta min cykel.. 
 
När jag gick mot honom såg jag en toalett o smet in. Jag hann inte ens förklara mig för honom. Nu kommer han gå hela semestern o undra varför jag skällde på honom. Men han känner kanske mig vid det här laget. 
Vi satt där på filten mellan 19-23, o sen lovade jag mamma att följa Kenta hem. Det tog över en timme... 
 
Igår vaknade jag bakis o vansinnigt trött. Jag var tvungen att ta mig upp för jag hade lovat att möta en elev i skolan för att hjälpa honom med några papper till Migrationsverket. Han råkar ha en av våra värdelösa handlingsförlamade advokater.. Heja Sverige!!! :(
 
Vi var hemma hela dagen. Jag var helt slut hela dagen. Ines var iväg med Alva o badade. Vi hade besök av Fia, Isabel o lille Oliver en stund på dagen.
 
På kvällen kom Suzanne för spel. Jag har skickat bilder på våra spelkvällar hela våren till Suzanne, så nu var hon spelsugen. :)
 
 
Vi satt uppe till midnatt o spelade, sen somnade vi nästan med tandborsten i munnen. Barnen har förlorat all sovrutin, o Elsie var uppe till 22. Ines somnade nån timme senare. 
 
Jag vaknade utvilad o vaken vid 07, o satte mig att blogga med min kaffekopp o nyhetsmorgon. Härligt!!
Jag fick sätta mig att skriva vid två tillfällen idag då jag hade så lite (?) att berätta om.. ;)
 
Nu ska vi tvätta mattan med högtryckstvätten.