Semesterångest o rastlöshet.

Idag var det semesterdag nr 6 av 20, o stressen är total! Kan inte begripa varför jag är så stressad över att ledigheten snart är slut när jag aldrig haft så lång sammanhängande ledighet innan. I min värld är det semester när man får göra sånt som man annars inte hinner göra. Typ åka till tippen, städa ur källaren, rensa i rabatten, eller såklart hänga på stranden. Eller när man tar bilen en morgon o åker o utforskar sverige.
 
Jag är ingen hängmattasemestermänniska. Jag SKULLE vilja vara det. Skulle vilja lägga mig i solstolen o läsa en bok. Men jag läser aldrig böcker. Jag har aldrig lyssnat på en pod eller den där Sommarprataren som alla pratar om. Jag har ingen Spotifylista. Jag lyssnar på radion i bilen. Det är allt. Har aldrig kollat på en film eller ett avsnitt av en serie på mobilen. Henrik o jag har ju faktiskt precis avslutat vår första serie, o den tog över ett år att ta oss igenom, men den såg vi tillsammans i soffan. 
 
Jag skulle vilja vara en sån människa som gör allt det där, o på så sätt kopplar av, men jag är inte det. Det verkar så mysigt att lyssna på en pod eller vad det nu är, när man är ute o går. Jag kan ha musik i öronen ibland när jag är ute med hundarna, men det är för att jag just försöker lära mig att bli en annan människa. Fast egentligen så är jag bara stressad av att lyssna på en massa ljud när jag är ute o går. Jag vill höra allt runtomkring mig. 
 
Däremot kan jag INTE förstå de som har lurar i öronen o går in i sin egna värld när man är hemma med folk runtomkring sig. Jag hade blivit vansinnig om nån annan här hemma inte hör mig. Jag blir ju irriterad när henrik inte hör mig när han klipper gräsmattan. 
 
O jag älskar egentligen att sola, men jag tror inte jag suttit 10 minuter sammanlagt här hemma denna sommaren. O enda anledningen är att jag inte tar mig den tiden. Jag får ingen ro att bara lägga mig rakt upponer fast jag har alla möjligheter här hemma. Ingen av ungarna är särskilt rastlösa av sig, utan de älskar att bara hänga här hemma. Elsie har sin stuga, sina dockor, sin studsmatta, sin sandlåda o sin vattenspridare. Ines kan hoppa på studsmattan o träna på sina flickisar en hel dag. 
O Henrik är ju inte heller sån. Han kan sätta sig o kolla på fotboll nån gång ibland, men annars är vi alltid igång med något. 
 
Nu har jag haft två dagar där jag inte gjort någonting, o det grämer mig. Igår var det en frivillig slappedag som vi behövde efter att ha varit iväg.
O idag har dagen bara gått. Ines sov ju hos kusinerna o Henrik åkte till farbror Olsso o Lisa o började på deras tak, o har varit där hela dagen. Elsie o jag vaknade vid 08 idag. Vi åt ingen go frukost eftersom allt var slut i kylen. Henrik hade köpt ny vattenspridare då den gamla gick sönder, o den nya är en sån där som far runt lite överallt, o som man då kan ställa in i olika lägen. Jag gick ut tidigt imorse o började vattna o har flyttat runt den efter nån timme. Eftersom jag inte begriper mig på den, så får jag testa mig fram vart strålarna går, o Elsie har legat på gräsmattan o gapskrattat när strålarna far runt på helt skumma håll. Jag kan säga att både grannarnas gräsmattor, vår altan, våra bilar, entren  o alla fönster är väldigt rena nu. 😁
 
Elsie bjöd mig på fika i hennes stuga o vi lekte lite med hennes dockor. Hon äääälskar ju dessa roll-lekar! Jag sitter gärna med henne o leker, men jag tröttnar ju efter 5-10 minuter. Mina hushållssysslor blir alltid liiiite viktigare till slut. Men hon är ju med mig i allt jag gör o allt tar såååå mycket längre tid. Hon ska hänga tvätt o hon ska vika. jag sätter alltid henne på att sortera strumpor vilket jag hatar. Hon älskar att dammsuga. Bakom står jag o stampar i smyg med ett sammanbitet leende på läpparna.
 
"Klart barnen ska få hjälpa till.." 😤
 
Men när jag säger till henne att hon får gå o leka lite själv, så gör hon det. I en minut, sen kommer hon igen o ska visa mig något. Idag gav hon ifrån sig ett riktigt gallskrik o jag trodde blodet skulle forsa från henne. Då hade hon hittat en död gammal mygga, en sån där långben, på badrumsgolvet. Hon vågade sig inte ner från pallen. 
 
Vid lunchtid kände jag att vi måste göra nåt. Jag har mens så jag ville inte ut o bada. Även om man har en OB instoppad så inbillar jag mig alltid att blodet forsar nerför benen när man försöker gå upp sådär sexigt från vattnet. 
Jag såg på Elsie att hon började bli trött, o hon somnar alltid i bilen, så vi tog bilen till Lisa o Henrik för att kolla hur det går för dem. Jag tycker så fruktansvärt synd om dem som får vara o jobba på ett tak i denna hettan, men samtidigt har de ju roligt så det är nog ingen fara. Hade det varit tjejer som varit o jobbat hade man gått ner o tagit ett dopp i havet nån gång i timmen, men det skulle killarna aldrig göra. Då förlorar man ju tid?? 
 
Elsie o jag snyltade till oss lite korv o bröd o potatissallad när vi ändå var där. Vi åkte sen inom mamma o Kenta för att kolla läget med dem. Mamma blir ju som så många andra, skitdålig i denna hettan, medan kenta bara njuter ute i solstolen. 
Vi åkte sen o hämtade Ines o stack sen o handlade. Ungarna brukar vara lätta att ha med sig, men ines var på dåligt humör o Elsie trotsig o jag var irriterad över att inte ha gjort nåt på hela dagen. Ingen bra kombo. Vi hämtade hem mammas hund Steffo på hemvägen. 
 
Henrik kom hem o vi åt middag. Sen såg jag en räddning på denna dag, o frågade om nån ville till Ekenäs o bada. Nu var det ju kväll, så då är det ju bara vi som badar, eller hur?? 
Vi var på stranden 19.30 o det var absolut inte tomt! Det var några av mina elever där o vi hälsade glatt. Jag känner mig extremt obekväm att stå framför mina elever i bikini, men man får ju vara artig o hälsa åtminstone. 
Ines o jag badade o det var 26grader varmt i vattnet! Elsie o henrik höll till vid strandkanten. 
 
Jag ropade till henrik att han skulle ta ett kort. Han protesterade o jag insisterade. 
 
- Mamma, varför måste han ta ett kort när han är så långt härifrån?
- För att det är det enda vettiga vi gjort idag. O åker man o badar i havet 20 på kvällen måste man ha det på bild så man kan visa det för fejan.. Jag måste ha nåt att kontra med när jag tittar igenom alla "jagharvaritpåenödag" på facebook..  Bad på kvällen ger sjukt höga poäng!!
 
Så, här är den; 
💪✌
 
Skämt åsido. Det var heeelt fantastiskt att åka dit så sent o doppa sig. Det blir fler såna kvällar.😍
 
När vi kom hem drog jag in Steffo i duschen o duschade honom innan jag gick hem med honom till Mamma o Kenta igen. Så där fick jag in en nyttapoäng oxå. 
 
Imån ska henrik o dom börja kl. 06 för att hinna med så mycket som möjligt innan värmen stiger. Jag har lovat tjejerna att åka o bada nånstans. Jag får väl trycka upp dubbla tamponger..😖