Hon firar som en kunglighet.

För andra är festligheterna slut efter nyår, men för oss är jul o nyår bara förfest.
 
Tydligen. 
 
Det finns INGEN annan som har 5 kalas när man fyller 9. Hur är det ens möjligt??
Jo, såhär. Först firade vi ines en morgon, några dagar innan hon fyllde, bara för att Henrik skulle vara med o sjunga på morgonen. Då fick hon våra paket. 
Sen sjöng vi för henne på födelsedagen, o hon fick paket från oss o pappa o BrittMarie. 
Igår kom min släkt o firade henne på dagen, o på kvällen var det tjejkalas med övernattning, då de närmsta tjejerna firade henne. 
O slutligen, idag kom först Julia o Kasper en runda o sen ikväll var hennes farmor o farfar här, samt Helen, daniel o Antonia. :)
 
Mycket trevligt, o hon är mycket mycket nöjd med allt SÅ KLART! 
 
Vi funderade några vändor på hur vi skulle göra med kalas för kompisarna. Förra året bjöd hon alla tjejerna i klassen plus några andra som hon ungås med. I år ville hon göra likadant, men jag tyckte det var för mycket sist. Har för mig det var runt 14 tjejer som struttade runt här hemma. Inget roligt - bara kaos. 
 
Efter velande fram o tillbaks kom vi fram till att hon skulle bjuda de allra närmsta som hon umgås med på fritiden. Detta innebar att hon bara kunde bjuda några från sin egna klass, o jag våndades för att det skulle spridas o nån skulle bli sårad. Eftersom det bara blev 7 tjejer bjöd vi in till pyjamasparty o övernattning. Jag ville inte att hon skulle ta med inbjudningskort till skolan, så jag körde runt med korten en kväll o lade i alla brevlådor. 
 
Men mycket riktigt så var det en tjej som fick höra om kalaset då en av de inbjudna frågade tjejen om hon skulle till ines kalas. Tjejen hade sedan frågat ines vilka som skulle med, o ines hade känt sig jättedum o svarat att hon inte riktigt visste. Sen hade hon svarat att "mamma inte ville det skulle bli för många" o jag sa att det var bra svarat. För egentligen hade ju ines velat ha med alla tjejerna i klassen.
Vi pratar ofta om hur alla är i skolan, vilka som umgås med vilka, o vad de gör på rasterna. Ines o hennes "rastkompisar" verkar vara skittråkiga då de gärna "sitter o pratar" istället för att leka tafatt i klätterställningen. 
 
-Sitter ni bara o pratar?
- Ja..?
- Om vad?
- Om allt möjligt. 
- Usch vad tråkigt det låter.. De andra verkar ha mycket roligare. 
- Mäh?! De bara springer ju?! O  de retar killarna så killarna ska jaga dom! Eller leker de häst o då står de i flera minuter o kommer på namn, o när de precis har bestämt vem som ska vara vem, så är rasten slut.. 
- Men de rör ju åtminstone på sig. De blir trötta i kroppen. 
- NEJ, de står ju stilla i en ring o pratar regler..
 
Jag vill ju gärna se att ines leker tafatt istället för att hon står o pratar hela rasterna. Men pratar man med lärarna på fritids så ändrar hon sig efter vilka som är kvar på fritids just den dagen. Milla (kusinen) är ju Top1, men hon går två klasser upp. O de två skulle aldrig ta ett steg extra, eller skita ner sig. De blir båda 15 år när de är ihop. 
 
Iallafall så var det supermysigt när alla tjejerna var hemma. Alla kunde komma utom Tilda. Tjejerna kom kl. 18, o då bjöd vi på hamburgare & pommes frites o korv & bröd.
 
 
 
 
De lekte sen Snurra flaskan, kurragömma, Hela havet stormar, o sen hade de rittävling där de skulle rita av varandra, o sen skulle Henrik säga vem som var vem.
Till slut bäddade vi iordning bäddsoffan, la ut alla madrasser o efter tandborstning kröp de ner till Storkarna. Vi trodde de skulle fortsätta fnittra efter filmen men det var lugnt o tyst o de hade det supermysigt där nere. :)
 
 
Två av tjejerna bestämde sig för att åka hem efter filmen, men de andra somnade strax efter filmen. Det är ju inte solklart att man vill sova borta i den åldern, så vi räknade nästan med att nån skulle vilja åka hem. 
 
Imorse var det jättemysigt vid frukosten, med så många goa tjejer. Elsie har ju varit i sitt esse såklart, o tjejerna har verkligen tagit hand om henne o bjudit in henne till allt. Lilla pyret.. 
 
Efter frukosten fick jag gå runt o skölja bort tandkräm o skruva på korkarna på tandkämstuberna, innan vi klädde på oss vinteroveraller o drog iväg med pulkorna. det vädret vi haft idag har ju varit heeeeelt fantastiskt!! MYCKET snö, kallt o helt vindstilla. Jag bara älskar denna snö! Det blir så tyst o ljust o är så himla himla fint överallt! 
Medan Henrik tog hand om Elsie o de stora tjejerna, var jag iväg med hundarna. 
 
 
När henrik o jag gick hem med Elsie, gick jag ner till ines rum där tjejerna sovit:
 
K A O S...
 
Men de städade undan allt själv sen, o tur var väl det.. 
 
Så nu är det slut på kalas o även med alla gottigheter. Igår var det tårta med familjen, o på kvällen var det chips med tjejerna. Idag bjöd vi på pannkakor när Julia o Kapser var här, o sen hämtpizza på kvällen. 
 
Märkligt.. :/
 
Vi tackar alla inblandade för ett evigt firande.. Två härliga helger i rad med kusiner o kompisar. Vi har verkligen de bästa människorna runt omkring oss! :)
 
Imån är det vardag igen. O tur är väl det. Gonatt