När sommarparadiset sover. ❄🌣

Idag lämnade jag bort ines o Elsie till barnen Andersen. Anna o jag åkte sen ut till stugan för att måla klart innan Eje o Henrik kommer ut i helgen för att byta golv. 

Jag var lite tveksam på att lämna bort Elsie till fyra storkusiner i åldrarna 10-13, särskilt under en hel dag. Inte för att jag inte litar på dom, de är jätteduktiga.  Men inte alla klarar av en skitunge på 2,5 år. 🤓
Men hon är ju trygg me dom o ines var ju oxå med. Anna intygade att de skulle klara det. 

Vi åkte ut o började måla, o efter några timmar ringer vi till ines;

- hej va gör ni? 
- Jack o jag är på väg hem. Vi är ute o går. 
- var har ni gått då?
- till Lek Extra. 
- va!? Till leksaksaffären?? Det är ju på andra sidan stan?? 
- Ja?!
- men.. varför? O får Jack gå så långt?
- eh JA! 
- Ja Ja, men har det gått bra då? O vad gjorde ni där?
- jag köpte två slime.  
-  va!? För vilka pengar då?
- mina. Jag tog med mig plånboken hemifrån. O sen var vi inom Maxi på vägen hem o köpte varsin glass. 
- var ni på Maxi?  
- Ja. 
- Du passar på du när storkusinerna passar dig. 
- mmm.. 

Hon lät stor o stolt på rösten. Anna berättar sen att barnen får gå på stan själva, men de går aldrig så långt som till Leksaksaffären. De har aldrig frågat efter det. 
Men nu var det nog ines som frågade o Jack tyckte det lät som en kul idé.  Båda två är lugna o pålitliga så det är ju ingen fara. Plus att det var roligt att det var just de två som umgicks för en gångsskull. 

Jag pratade sen me ines o sa att hon måste ringa o fråga nästa gång. Hon har frågat flera gånger tidigare om hon får gå till maxi, men hon har bara fått det en gång o det var med Mika. Hon får aldrig gå utanför vårt område själv o det vet hon om. Däremot tror hon att hon är odödlig om hon har kompis med sig o när hon har mobilen. Det är hennes ursäkt. "Då är vi två som kan ringa om det är nåt" låter det då.
O nu passade hon väl på eftersom hon vet att Jack får gå så långt. 

Vi var ute i stugan flera timmar. Hundarna var med o vi fick ner till sjön me dom. Nemo fattade INGENTING när sjön var till is o man såg inte gränserna för all snö. De sprang rätt ut på isen o letade efter sjön. Nemo såg jättefundersam ut o Emil var högst misstänksam. 😂🤔

Det är konstigt att vara därute på vintern. Allt är så tyst. Som om allt sover. Det är bästa stället på hela jorden en varm sommardag.  O det kommer ta tid att byta ut "mammas stuga" till "Ejes stuga". 
Där ute ska mamma ligga i hammocken o Kenta pressa sig i solstolen. Ungarna ska gå barfota längs stigen med varsin handduk över axeln, o de små me varsin badring som är större än de själva. O flera gånger om dagen ska vi skrika argt på de förbannade snorungarna som kör i 190 på sina mopeder. 
O här vid bryggan ska det ligga en termometer som Kenta lägger i i april, o som han sen gå ner o tittar på varje dag under hela sommarn. 

O mamma ska bjuda alla ungarna på Bigpackglass i våfflor. Det är ett måste. Har inte måmå glass hemma blir det kaos.  😲

När vi kom hem var Anna o jag utsvultna men barnen mådde tiptop o hade inte saknat oss en sekund. 
Mika hade tidigare lagat korv o makaroner till allihop. O sen hade ju Ines o Jack varit på shopping. Isak hade varit hos kompis. Colin hade tagit me Elsie ut i pulkabacken o Mika hade städat o putsat fönsterna. 
O innan vi kom hem hade de bakat en kladdkaka som de bjöd oss på. 
Sååå duktiga!!! Världens bästa ungar. 😍

Jag, ines o Mika missade dock dagens träning idag, för vi var inte klara me målningen när den började. Får ta igen det på söndag. 

Ikväll har Eje anlänt från Stockholm. Vi har ätit gott o bara umgåtts. Han ska fixa några dagar i stugan nu när han har Sportlov. Han o Henrik ska vara därute hela helgen o byta golv. 

Dagens slutsats är att vi saknar sommaren ännu mer nu, o jag har kommit fram till att ines börjar bli stor. 
Igår hörde jag henne börja prata i telefon när hon satt i baksätet. Hon pratade om "fika" o "shopping". Jag frågade henne sen vem det var hon pratade me, o hon sa att hon ringt Martina (hennes faster) o frågade om de skulle åka o shoppa nån dag. 

- va!? Varför gjorde du Det??
- för att hon o jag har pratat om det. 
- men för vilka pengar då? 
- Mina! Jag har faktiskt nästan 300 som jag kan göra av med. O sen brukar jag alltid få av Martina för hon tycker det är så roligt att köpa till mig..😂🙈

Skitungen. 

Jag berömde henne dock för att hon ringde själv, för hon kan vara jättefjantig med sånt annars. 
Nu ska jag väcka lillebror som somnat bredvid mig i soffan. Han ska få ines nya rum dessa dagar. Han kallar det rummet för frysen, för det var så kallt. Mes. 

Gonatt på er!😘