"Ines e bäst!!"

Nu har hon ääääntligen kommit över det stora språkliga hindret - namnet Ines. :)
Hon har hela tiden sagt ä-äs till henne. Hon kan alla andra namn o pratar som sjutton, men just Ines har varit svårt. 
 
MEN sen igår efter skolan, hetsade ines henne i bilen o lärde henne sakta o pedagogiskt:
 
"Ines....är....bäst!!" 
"Vem är bäst Elsie?? Jo, INES!!"
 
På så sätt lärde hon sig ljuda Ines. O idag när ines frågade henne vad hon hette, så svarade hon "Ines e bäst!" till Ines lycka. Hon vet hur man utnyttjar de små oskyldiga barnen.. 
 
Hon börjar bli lite tuff, min unga dam. Sakta men säkert smyger den sig på. 3års-trotsen. Har hoppats lite grand på att vi kunde få slippa det stadiet på detta barn, men njae. Det är nog bara att ta sig igenom det. Än så länge är det absolut inga problem. Hon vägrar göra saker allt som oftast, o ordet "nej!" är numera hennes vanligaste ord. Vissa fajter tar jag, o vissa tar jag inte. Just nu är det precis som att hon letar o testar sig fram vad hon kan göra o inte. Undra vad som blir hennes "grej"? Ines var ju helt klart kläderna. Hon klädde aldrig på sig, o vi hade brottningsmatch på morgnarna.
Kläderna kommer aldrig hinna bli Elsies grej för den har jag lärt mig att hantera. Jag tror faktiskt att jag lärt mig en hel del med ines o kommer bli en bättre mamma med Elsie. Ines var min provdocka, stackarn. Julia var ju fem när jag kom in i hennes liv, o hade passerat den tiden, så där klarade jag mig undan. 
 
Det som har varit svårt att hantera med ines är hennes mat. Hon slutade äta typ vid 3 års ålder o har fortfarande inte kommit igång. O nu börjar Elsie också pilla undan mat. Jag trooor inte hon märkt av nånting på Ines för det försöker vi undvika. Men jag vet inte. 
 
Annars har vi det väldigt lugnt här hemma nu. De sista dagarna har Ines suttit mycket med mobilen, vilket jag reagerar mot, men hon accepterar direkt när man säger till henne. Just nu är det Musical.ly igen. Det går i perioder som med allt annat. 
Något annat som kommit upp nu är elaka diskussioner på nätet. Ines ropade på mig i helgen o ville ha råd över hur hon skulle skriva i en chatt. Det var en kompis som hade på sig jättestora skämtglasögon på en bild o frågade om hon passade i glasögon. Ines hade då skrivit "nej", varpå kompisen hade skrivit ett långt elakt svar, o jag var helt chockad när jag läste det. Kompisen har inte glasögon i verkligheten, o kan omöjligt ha förväntat sig annat än skämtsamma svar på den bilden. Ines hade svarat förlåt, men inte fått svar. Kompisen hade bland annat skrivit att hon skulle prata med ines mamma, varpå jag mumlade "ja det kan du ju göra din lilla snorunge.." 
Inte så pedagogiskt kanske, men jag blev riktigt uppretad. Ines bara skrattade åt mig. 
Fortsätter hon skriva till ines så kommer jag ringa hennes föräldrar. 
 
Jag har pratat ganska mycket om såna här saker med ines. Jag har sagt till henne att så fort hon kommer till en punkt när hon inte vet vad som är rätt eller fel att skriva, så ska hon fråga oss. O likaså om de blir irriterade på varandra, så ska de ringa varandra istället för skriva. Jag går in ibland o läser sms mellan ines o Milla, o det kan bli riktigt typiga sms som ingen av dem kan hantera. Ines vet om att jag går in o läser ibland, men hon tycker inte om det, o jag kommenterar aldrig något efteråt. 
 
Ikväll har vi städat hamsterburen o gjort chokladbollar. :)
Jag gjorde med kokos, ines med pärlsocker o Elsie har skapat de nakna plumparna. :) Det var sådär fräscht att ha en nakenfis vid smeten, men det fick duga. 
 
Henrik o Eje har varit ute i stugan ikväll o fixat i flera timmar. Eje skulle kört hem idag men Elnissen sa att de behövde sätta lister o gipsskivor o sånt innan han fixar elen. Nu funderar Eje på att köra hem imån bitti, men jag hoppas verkligen inte han sätter sig i bilen i detta vädret. 
De har lagt helt nytt golv i stugan i helgen, o det blir himla fint! Kommer bli kanon när allt är klart. :)
 
Nu ska vi krypa ner o lägga oss. Nemo har tittat på mig länge nu.. 

En sviiiinkall helg!!!

Ligger o lyssnar på Henrik som sover bredvid mig. Han snarkar inte - Han kluckar.  Svårt att förklara, men ni hade förstått om ni hade varit här. Vad ni nu skulle gjort i VÅR säng..🤔

Imån börjar vardagen igen. Ines var ju sjuk innan lovet så hon har inte varit i skolan på 2 veckor. Jag har varit ledig i fyra dagar, o det har varit jätteskönt! 

Igår (lördagen) kom Julia o Kasper på frukost. När de sen gick åkte Henrk o Eje o handlade golv o sen var de i stugan hela dagen. Jag var hemma med tjejerna o vi (jag) städade o rensade ut i Elsies rum, o jag möblerade om lite grand. Jag köpte ju en avlastningsbänk i veckan som jag skulle ha i hallen, men den var för djup så jag var tvungen att snabbt hitta ett annat behov för den. Henrik tycker att allt jag handlar är onödigt o sen tyckte han den var ful..😛
Men jag tog in den i vårt sovrum istället, o då blev det bra!! 
Elsie satt mitt i all kaos o lekte med sina saker, som hon sällan gör annars. Hon plockar sällan i sina leksaksbackar utan har sina favvosaker som hon ALLTID leker med. 

Efter några timmar behövde vi komma ut i snön så vi plockade in barn o hundar i bilen o hämtade upp mamma på vägen o körde ut till stugan för att kolla läget. Vi trodde de skulle bli glada över att se oss, men vi var uppenbarligen bara i vägen. 😬🙈

Jag tog med mig hundar o barn ner till sjön så de fick springa lite på isen. Med betoningen på "lite". Jag blev nojig när jag såg dem på isen fast jag vet att den är stenhård. Sen åkte vi hem o lagade middag o påbörjade lördagsmyset. 👌❤

Idag skulle vi träna på B2B men vi tyckte det var för jäkla kallt (-8 o snålblåst) så vi bestämde oss för att träna hos Anna o Peter istället. Vi hade ju ändå kläderna på! 
Mika o jag satte ihop ett program från träningen o ines höll i stretchingen. 💪
Efter det åkte vi hem o packade väskan o tog ut hundarna på tomten, o sen åkte vi till väggabadet i Karlshamn. Vi hämtade upp alven på vägen, så ines hade nån att bada med då jag fick sitta med elsan. 

Det var hyfsat kallt att sitta i en babypool i nästan 90 minuter men va gör man inte för Kidsen. 🙉

De hade jätteroligt alla tre o det var det viktigaste. 
Jag fick draa upp dem efter ca 90 minuter för sen var det träning i sporthallen. Vi körde direkt dit då ines var förberedd. 😚
Alva o jag fick hänga på läktaren med Elsie. Ines tränade med dyngsurt hår efter badet men hon fann sig snabbt o tränade i en timme. 

När vi kom hem var alla trötta o hungriga så jag beställde familjepizza o åt vid tv:n ikväll. 

Nu är jag supertrött men nöjd med helgen.  
Puss på er så ses vi i dagarna. 
Gonatt!

När sommarparadiset sover. ❄🌣

Idag lämnade jag bort ines o Elsie till barnen Andersen. Anna o jag åkte sen ut till stugan för att måla klart innan Eje o Henrik kommer ut i helgen för att byta golv. 

Jag var lite tveksam på att lämna bort Elsie till fyra storkusiner i åldrarna 10-13, särskilt under en hel dag. Inte för att jag inte litar på dom, de är jätteduktiga.  Men inte alla klarar av en skitunge på 2,5 år. 🤓
Men hon är ju trygg me dom o ines var ju oxå med. Anna intygade att de skulle klara det. 

Vi åkte ut o började måla, o efter några timmar ringer vi till ines;

- hej va gör ni? 
- Jack o jag är på väg hem. Vi är ute o går. 
- var har ni gått då?
- till Lek Extra. 
- va!? Till leksaksaffären?? Det är ju på andra sidan stan?? 
- Ja?!
- men.. varför? O får Jack gå så långt?
- eh JA! 
- Ja Ja, men har det gått bra då? O vad gjorde ni där?
- jag köpte två slime.  
-  va!? För vilka pengar då?
- mina. Jag tog med mig plånboken hemifrån. O sen var vi inom Maxi på vägen hem o köpte varsin glass. 
- var ni på Maxi?  
- Ja. 
- Du passar på du när storkusinerna passar dig. 
- mmm.. 

Hon lät stor o stolt på rösten. Anna berättar sen att barnen får gå på stan själva, men de går aldrig så långt som till Leksaksaffären. De har aldrig frågat efter det. 
Men nu var det nog ines som frågade o Jack tyckte det lät som en kul idé.  Båda två är lugna o pålitliga så det är ju ingen fara. Plus att det var roligt att det var just de två som umgicks för en gångsskull. 

Jag pratade sen me ines o sa att hon måste ringa o fråga nästa gång. Hon har frågat flera gånger tidigare om hon får gå till maxi, men hon har bara fått det en gång o det var med Mika. Hon får aldrig gå utanför vårt område själv o det vet hon om. Däremot tror hon att hon är odödlig om hon har kompis med sig o när hon har mobilen. Det är hennes ursäkt. "Då är vi två som kan ringa om det är nåt" låter det då.
O nu passade hon väl på eftersom hon vet att Jack får gå så långt. 

Vi var ute i stugan flera timmar. Hundarna var med o vi fick ner till sjön me dom. Nemo fattade INGENTING när sjön var till is o man såg inte gränserna för all snö. De sprang rätt ut på isen o letade efter sjön. Nemo såg jättefundersam ut o Emil var högst misstänksam. 😂🤔

Det är konstigt att vara därute på vintern. Allt är så tyst. Som om allt sover. Det är bästa stället på hela jorden en varm sommardag.  O det kommer ta tid att byta ut "mammas stuga" till "Ejes stuga". 
Där ute ska mamma ligga i hammocken o Kenta pressa sig i solstolen. Ungarna ska gå barfota längs stigen med varsin handduk över axeln, o de små me varsin badring som är större än de själva. O flera gånger om dagen ska vi skrika argt på de förbannade snorungarna som kör i 190 på sina mopeder. 
O här vid bryggan ska det ligga en termometer som Kenta lägger i i april, o som han sen gå ner o tittar på varje dag under hela sommarn. 

O mamma ska bjuda alla ungarna på Bigpackglass i våfflor. Det är ett måste. Har inte måmå glass hemma blir det kaos.  😲

När vi kom hem var Anna o jag utsvultna men barnen mådde tiptop o hade inte saknat oss en sekund. 
Mika hade tidigare lagat korv o makaroner till allihop. O sen hade ju Ines o Jack varit på shopping. Isak hade varit hos kompis. Colin hade tagit me Elsie ut i pulkabacken o Mika hade städat o putsat fönsterna. 
O innan vi kom hem hade de bakat en kladdkaka som de bjöd oss på. 
Sååå duktiga!!! Världens bästa ungar. 😍

Jag, ines o Mika missade dock dagens träning idag, för vi var inte klara me målningen när den började. Får ta igen det på söndag. 

Ikväll har Eje anlänt från Stockholm. Vi har ätit gott o bara umgåtts. Han ska fixa några dagar i stugan nu när han har Sportlov. Han o Henrik ska vara därute hela helgen o byta golv. 

Dagens slutsats är att vi saknar sommaren ännu mer nu, o jag har kommit fram till att ines börjar bli stor. 
Igår hörde jag henne börja prata i telefon när hon satt i baksätet. Hon pratade om "fika" o "shopping". Jag frågade henne sen vem det var hon pratade me, o hon sa att hon ringt Martina (hennes faster) o frågade om de skulle åka o shoppa nån dag. 

- va!? Varför gjorde du Det??
- för att hon o jag har pratat om det. 
- men för vilka pengar då? 
- Mina! Jag har faktiskt nästan 300 som jag kan göra av med. O sen brukar jag alltid få av Martina för hon tycker det är så roligt att köpa till mig..😂🙈

Skitungen. 

Jag berömde henne dock för att hon ringde själv, för hon kan vara jättefjantig med sånt annars. 
Nu ska jag väcka lillebror som somnat bredvid mig i soffan. Han ska få ines nya rum dessa dagar. Han kallar det rummet för frysen, för det var så kallt. Mes. 

Gonatt på er!😘

Visa fler inlägg