O efter sommar o semester följer höst o allvar...

Kastade mig precis ner i soffan - 22.00 på kvällen. Varje dag tänker jag "IKVÄLL ska vi se en film eller kanske börja kolla på en serie.."  och  "IKVÄLL ska vi lägga oss innan 22.00.." MEN det händer ju aldrig. Dygnet har ju helt klart för få timmar!
 
Har inte ens hunnit blogga veckan som varit. Den veckan var halvjobbig. Henrik o jag började jobba o ungarna var på fritids o förskolan, som de slog ihop under sommaren, så Ines o Elsie hängde ihop hela dagarna. Tröttheten berodde till viss del på att vi inte kommit iordning med sömntiderna igen.  
 
Ines har sprungit upponer på kvällarna, o haft fantastiska frågor som bara MÅSTE redas ut kl. 22 på kvällen. Elsie har sprungit i 190 från morgon till kväll o lugnar inte ner sig förrän micron plingar o kvällsvällingen är klar. O ingen av dem kan ligga i sina sängar utan det är förhandling varje kväll. Vi sover lite varstans. Men jag minns inte när alla sov i respektive säng en hel natt. Ibland är vi som ett ormbo i sängen. Armar o ben överallt. O ingen vill sova i närheten av Henrik, för han svettas så mycket på natten. O ingen är ju gladare än han med tanke på att han helst sover utan ungar. 😁
Varje gång jag sover med ines klagar hon på min vänsterarm - den armen jag ligger på. Hon tycker att den alltid är i vägen o försöker då lirka undan den. 
 
- Verkligen Ines..?
- Mäh!? Måste du ha den DÄR!? 
- Hmm.. ja?? Ledsen men den sitter faktiskt fast..
 
Vi jobbade bara fram till lunch förra veckan, som en mjuk uppstart inför hösten. SKÖNT kan man tycka, men med facit i hand hade det nog varit skönare att jobba heldagar. Fiiii fasen vad trött min lilla stjärna varit..! Jag hämtar ju henne mitt i hennes vilostund, o sen har hon inte kunnat slappna av igen när vi kommer hem o jag lagt henne i soffan. 
 
Hon har börjat ta ton, den lilla donnan. På riktigt. Varje gång vi ska äta är det förhandling. jag är stenhård o säger till henne att "antingen sätter du dig vid matbordet eller går du in på ditt rum.." Hon blir alltid tokarg, men sätter sig till slut. 
 
Humöret pendlar från vitt till svart på en halv millisekund, o alla kännetecknen på 3-årstrots finns där. Jag tycker ju denna trots är peace of cake. Värre var det med Ines när hon var 7-8 o så sjukt kaxig. DEN attityden klarar jag ABSOLUT inte! Men henrik tycker precis tvärtom så vi kompletterar varann bra. 
 
O nåt annat som är drygt med elsie nu är ju att hon ska göra allt själv o det taaaar ju så låååååång tiiiiiid... Att hoppa in i bilen o sätta fast henne kan ju ta fem minuter. Hon ska klättra in själv, o då är skorna ibland i vägen, o sen kanske hon hittar nåt att pilla på mitt i klättringen, eller så ska hon säga klart meningen först, eller ska pinnen som ligger nedanför bilen in, eller sitter bältet för hårt eller för löst.. O stressar man henne backar hon ett steg o det tar ännu längre tid. Enda sättet är att blunda o räkna till 10.. 000. 
 
I helgen har det varit fullt upp!! Speciellt för ines. I fredags var hon i Karlskrona med faster Martina. De shoppade o åt på restaurang o hade det supermysigt! Hon var så lycklig så! Hon fick kläder av Martina. :)
 
Jag tycker ju det är roligt att hon har det klädintresset som hon har, o ofta har vi samma smak, förutom då när hon drar upp byxorna till armhålan.. har förklarat för henne vad "cameltoe" är för nåt, men hon blir bara sur när jag sen säger "hallå kamelen.." 😆
 
Medan de var på stan i karlskrona tog elsie o jag en glass på Andra våningen. 
 
Glassen kostade 30 kronor o hon åt 1/5 av den. Men det var mysigt!! 
 
På kvällen var ines bjuden på kalas för Alva inne i Karlskrona. Så hon fick åka in en gång till. :)
 
På lördagen var hon bjuden på pyjamasparty hos Vilda, som går i klassen. Vilda bjöd hem tjejerna för en reunion innan skolstarten - en jätterolig idè! Ines o en annan tjej sov över, så det blev en sen kväll.. Medan hon var där, hade vi spelkväll här hemma. 
På söndagen hämtade jag henne vid 11tiden. Kl. 12.30 var hon sen bjuden på poolparty (kalas) hos Flora, en annan klasskompis. Vi hann ju bara hem o bytte kläder o packade om väskan o sen stack vi. 
 
När vi lämnat av henne på partyt, körde Elsie o jag till Iris som går på Elsies förskola. Iris o Elsie leker alltid ihop o de tycker så mycket om varandra! Iris pappa ringde mig tidigare i veckan o undrade om inte Elsie kunde komma dit o leka. Min bebis skulle på sin första playdate.. Tror ni jag fick nån ångest eller?? Har jag ingen bebis längre?? 
 
Hon var supertaggad o dödsmallig inför denna lekstund. 😍 De var båda jätteblyga o smög mellan våra ben, men nån minut senare när iris visat sitt lekrum, så var jag som bortblåst. Jag hängde hemma hos dom i två timmar, medan ungarna lekte o skrattade o fnissade o studsade.. De hade så roligt!!!
Nästa gång får iris komma hem till oss. :) 
 
 
Det kan ju vara lite känsligt det där med föräldrar o barn. Bara för att ungarna leker ihop behöver ju inte föräldrarna vara bundisar. Jag är ju den sociala typen o kan umgås med alla, men man vill ju inte ha den tysta minuten.. Dessa föräldrar hade jag ju koll på sen förskolan, o de är supertrevliga. 
 
Jag ÄLSKAR ju att träffa nytt folk, medan henrik känner sig extremt obekväm om han inte känner nån. Jag spelar ofta lite pajas o är lite väl spontan när jag pratar, o henrik vill vara seriös o visa den bra sidan. 
 
Efter kalas o playdate åkte vi hem till henrik. Han hade bryggt öl med martin under förmiddagen, jobbat i tjollan några timmar, o nu stod han o förberedde inför kvällen. Jag hade bjudit hem mamma o kenta på en minikräftskiva. 
Strax innan de kom, kom Maja o hennes barn. De skulle sova här under natten eftersom de skulle ha mina kids idag då skolan var stängd. Mamma hamnade mitt i skottlossningen av små armar som krävde kräftdelar. 
O mamma säger ju inte ifrån heller, utan bara slänger iväg klor o stjärtar till höger o vänster, vilket ungarna utyttjar till max!
En supermysig kväll som vanlig när de är hemma! 
 
Ines var sen snäll o tog ner alla småtjejerna till sitt rum där nere, så vi kunde se friidrotten o ta det lugnt i soffan. Hon fixade saft o barn-TV, o de har ju full respekt för henne, vilket hon tycker är så roligt! 😀
 
 
Idag har Maja passat barnen här hemma. Det var ungar överallt inatt. Elsie o Alma somnade i våra sängar. När henrik skulle in o lägga sig hade alma kissat, så henne la vi i elsies säng, o henrik gick ner o la sig i ines säng. Jag o elsie sov i våra sängar efter att vi bäddat om. Ines o klara somnade i bäddsoffan där nere, o maja la sig i soffan. Men i morse hittade jag även klara ihopkrupen på en liten dyna bredvid maja i soffan.. 
 
Våra sängar är som ett kinderägg - det är alltid en surprice när man drar av täcket! 😂
 
Men hörrni, vad tycker vi om vårt väder då?? För en vecka sen rann det av svett vid minsta rörelse, o idag har gått med jacka o strumpor på kvällsrundan. I helgen har det ösregnat, haglat, åskat o det har även varit tromber i Ronneby! 
 
Skönt med regn, men samtidigt en jobbig påminnelse om att sommaren snart är över. 😩
 
Nu måste jag rota fram alla regnkläder innan onsdag då ungarna ska till förskola o fritids igen!! 
 
Ikväll körde jag upp till Folkparksvägen där asylboendena ligger. Jag hjälpte en kille med en blankett. Jag träffade två av mina killar där uppe o jag satt en stund o pratade hos var o en. Vi pratade då om just kylan som kommer, o jag ville kolla av så de hade allt inför vintern. (Om de nu inte hinner bli utslängda ur landet..)
 
Då ser jag syriska barn som går utanför i tunna kläder. Jag frågade hur många barnfamiljer som bodde i området, o båda två kunde peka ut var de bodde. Jag bestämde mig då för att åka hem o samla ihop kläder o nallar o leksaker som vi inte använder, o ska dela ut dem till familjerna i veckan. Killarna lovade att hjälpa till. 
 
Även ines ville hjälpa till, så det blir veckans projekt! 
 
Nu ska jag krypa ner. Nånstans. 🙃
 
Puss o gonatt!!!