Idag fick han ingen puss..

Nu har vi jobbat en vecka med planering inför skolstarten på tisdag. I torsdags hade jag mina första elevmöten inom flygprogrammet o sen finslipade vi nästa veckas skolstart med jippon o hålltider. 
I fredags (igår) var jag, chefen o en av yrkeslärarna på studiebesök i Klippan, Skåne. Där har de flygteknikgymnasium samt högskola. De hade invigning av en nybyggd hangar där de visade upp ett .. flygplan. Tydligen nåt speciellt flygplan, men jag var föga imponerad. Jag fattar ju inte. 
 
Igår kväll firade vi vår kära Santi på sin födelsedag. Vi åt middag i stan o fortsatte sen hos Helena o Daniel. Mycket trevligt!!!!
 
Idag har jag varit skitsur hela dagen. På henrik. Bakom detta ligger en diskussion vi hade för några dagar sen, o mina inre demoner. Jag går runt med min bebislängtan, o kan inte tänka på annat. JAG ÄR INTE KLAR MED BARN!!
Jag får på riktigt en panik i kroppen när jag tänker på att kanske aldrig mer får vara gravid eller får förlösa barn eller får mysa o pyssla med en liten till.. O just nu är henrik mitt stora hinder för detta. Han vill ju inte. Jag är så deppig så jag kan inte fokusera på nåt annat. O idag har jag inte kunnat titta på honom ens. han försöker få upp kontakten ibland med en konversation, men jag bara suckar bort den. 
 
I morse gick han o jag med elsie o hundarna till leksaksaffären. Idag var dagen kommen. Elsie skulle lämna ifrån sig napparna. Sina älskade älskade älskade tuttar som är hennes trygghet. "Tutte o snutte" är ju hennes grej. Vi har ju pratat om det att denna process skulle klaras av i somras, men det har inte blivit av. Så nu i veckan sa vi att vi skulle dit i helgen. Jag har ju pratat o förberett o hon har varit helt med på noterna. Jag var inte med o letade upp alla innan vi stack, för jag var så förbannad o nervös. Förbannad för jag var i samma hus som henrik, o nervös inför dagens uppdrag. 
 
Men de fick tag i två nappar. Hon gosade med dem o njöt till fullo på vägen dit. Jag tyckte så synd om henne redan då. Hon förstod ju inte egentligen vad hon skulle göra. Hon vet ju det finns nya på Maxi. 
Jag svalde mina tårar på vägen dit. Kände klumpen i magen. 
 
När vi väl kom dit smög smög in barfota, i endast en klänning. Trosor är överskattat. Jag såg hur förvirrad hon var i affären. När kassörskan förstod vad vi skulle göra, kom hon fram o satte sig vid Elsie. Då kom mina tårar o jag började stortjuta o fick lämna där. Hann ta en bild.  
Min pärla!!!!! 
 
Jag fick gå undan, o andra föräldrar tittade på mig o log. Det var nog första gången en mamma står i leksaksaffärn o lipar.. Tårarna bara sprutade på mig o jag fick panik. Tjejen i kassan sa att detta var större för mamma än för elsie.. 
 
O det stämmer ju säkert. För min egna del hade hon ju fått ha nappen livet ut. Men för hennes egna del, är det ju bäst om hon lämnar denna napp när hon är liten. Men detta var inte bara en dag då Elsie lämnar nappen. Detta var ännu ett steg fort från bebistiden. Min bebis är stor tjej nu. Nu har jag ingen bebis kvar. Det är så fruktansvärt jobbigt så ni anar inte. O det värsta när vi stod där, var att jag visste att hon inte förstod innebörden av det. Hon såg det endast som en vinst eftersom hon skulle få en present. O hon vet ju att mamma kan ta bilen till maxi o vips har hon ett trepack nya nappar i glada färger i handen. 
 
Tjejen i kassa hämtade ett snöre o hängde upp napparna bland samlingen. 
Jag har suttit nu o zoomat o hittat hennes nappar. Hennes älskade tutte.. O mina tårar rinner igen. Det kan ju omöjligt vara friskt??
 
Sen fick hon välja en present..
Hon valde nån gummifigur. O hon hade varit helnöjd där o accepterat att vi går ut o tackar för oss. Men hennes mamma gick runt med sån ångest o ville släcka ångesten med ett försök att köpa sitt barn. 
Men det var ju även för att irritera hennes pappa, som inte tycker om när vi "slösar pengar på leksaker o sånt strunt". 
Till slut har vi plockat ihop en skottkärra, pennor o nån annan leksak. Hon var överlycklig o struttade ut därifrån o körde skottkärran nästan hela vägen hem. 
 
Hon nämnde inte nappen på hela dagen, förrän det var läggdax. I över en timme låg hon med henrik där inne o stortjöt o hulkade om vartannat. Ibland tystnade de o jag hörde de pratar, men sen satte hon igång igen. 
Efter ett tag var det tyst o strax därefter kom henrik ut. Hon hade inte gråtit sig till sömns, utan hade legat tyst med sin snutte o till slut somnat. 
 
Min lilla lilla älskling.. 
 
Jag räknar med några dagar o kvällar av gråt o sparkar, men jag hoppas det går hyfsat lindrigt. 
 
Nu ska jag in o lägga mig. Henrik har somnat i soffan, o ikväll tänker jag inte väcka honom. han är INTE min favvo just nu. ALLT han gör irriterar mig. Hoppas han sover obekvämt ikväll. Idag har han tillbringat heeeela dagen med att göra äppelmust. Sjukt meningslöst anser jag. Han känner sig som Ernst, o har stått där o mallat sig, o jag har visat noll intresse. Har bara närmat mig när jag ska slänga skräp i lådan, o inte ens då har jag kommenterat eller ställt en fråga. 
 
Imån är en ny dag, o jag är säkert förbannad imån me. På henrik, vill jag påpeka. Alla andra ägnar jag kärlek till. Kom precis på att jag råkat stryka hans skjortor ikväll. Skit me.. det var inte meningen. Då kanske han blev glad?