Höstterminen -18 är igång!

Idag är det onsdag den 22 augusti, o sista kullen elever har nu startat sin hösttermin. Sommaren är nu, enligt mig, officiellt slut. O jag är ok med det. Jag är nöjd med den sommaren som varit, även att jag skulle vilja bo i varmare breddgrader året om.
 
 
Jag håller som bäst på att ställa om inför hösten. Jag har inventerat bland höstkläderna. Ines o jag behöver regnstövlar o elsie behöver ett par höstskor/sneakers, annars har vi allt. Jag hade ju köpt ett par skitsnygga skor till Elsie i våras som jag tänkte hon skulle ha nu i höst. Men när jag hämtade henne på förskolan efter premiärdagen, sa Sandra att skorna var för små. 
 
- Hon behöver nog ett par större skor, för de verkar va för små. 
- Nä, det är de inte. De är nya.. :/
- Ja, fast de är för små..
- Nej. 
 
Jag försökte förklara för henne att de är jättesnygga o nya. O då kan de inte vara för små. Eller hur?! Men då pekade Sandra på min snutta som sprang med korta, mycket märkliga steg, i sina nya rosa snygga skor.. 
 
Skit me. 
 
Men såklart fötterna växer - hon börjar ju bli STOR min tjeja!! Nappavvänjningen har gått över förväntan, o hon har inte nämnt tutten en enda gång på flera dagar, fram till ikväll. Då började hon gny lite, men jag lekte snabbt bort de tankarna. 
 
Det är värre med mig o min ångest. Jag uppmuntrar ju henne när hon vill släppa bebisåldern, men jag gör det med ett fejkleende. Idag när jag dammsög i badrummet drog jag fram hennes potta som legat under bänken. Jag lyfte fram den för att sätta upp den på vinden, för den används inte längre. Men sen kom ångesten igen o jag puttade in den igen. Så gör jag hela tiden. VågaVägraSläppaTaget. 
 
Min ilska o bitterhet mot henrik har släppt. Lite grann. Han har fått en puss en gång o idag gav jag honom en kram. 
 
Som jag inledde med, så började ju skolan denna vecka. Även för Ines. Hon började trean igår, o jag önskade henne lycka till när vi pussades hejdå på skolgården på väg till morgonfritids. Sen släppte jag tanken på hennes skolstart. Det var först när Stina på jobbet ringde sin son för att höra hur det gått första dagen, som jag kom på att "visst fasen! Man skulle kanske bry sig..?"
När jag sen var ute på facebook hade alla lagt ut bilder på sina nervösa o förväntade ungar, o jag kom då på att ines inte sagt ett ord om denna skolstart. För henne är det ingenting. Det enda hon berättat om är vem hennes nya bänkkompis var, o att de nu skriver nya lappar till bänkarna. 
 
Hon har nu tagit en paus från allt. Hon hoppar inte studsmatta, o hon lägger sällan ut några musical.lys. Hon borstar håret 4 gånger om dagen, o stylingen är viktig. 
Vi har kommit överens om att hon ska få gå hem själv från skolan en gång i veckan, o hon ska få gå på After School på onsdagarna. Det är en fritidsgård som ligger en bit från skolan. Det har hon längtat efter ett helt år!
 
Varför jag hållt undan ines skolstart i huvudet är för att det är så sjukt mycket att göra på jobbet. Jag är ju ny mentor för Flygteknik, o jag  kommer nu vara både på Knut Hahnskolan, Internatet o på F17. Allt är nytt. Eleverna är nya, våra system på skolan är nya o inte fungerande än, lokalerna på F17 är nya o har renoverats hela sommaren o kollegorna är nya. Det är inte ens klart vilka lärare som ska undervisa eleverna o deras schema börjar imån. 
 
Vi improviserar överallt, o än så länge har allt gått bra. Men det är mycket farande.. idag började jag på F17, sen skolan, sen lunch hemma, sen Brunnsparken för att spela minigolf med ettorna, sen skolan, sen F17, o sen avslut i skolan. 
 
Imån ska jag o Carina som är föreståndare på internatet, åka med ettorna på Teambuilding i två dagar. Det ska bli jätteskoj! 
 
Med skolstart kommer bakterier. De varnade häromdagen för att förkylningarna kommit igång o då viftade jag bara på handen. Bring it on, sa jag då. Sen nämnde de att nån hade magsjuka, o då sa jag .. INTE bring it on. 
 
Men idag har ines klagat på ont i halsen o huvudvärk, o nu ikväll hade hon den där sjuk-i-halsen-rösten, o var jättevarm. Jag sa till Henrik, o han började försiktigt förhandla hur vi skulle lägga upp VABBdagar. Jag viftade bort allt han sa eftersom jag ligger i topp vad gäller VABBdagar, o absolut inte kan vabba dessa två dagar. Han började då pratat barnvakt o jag kände det kokade i mig. Vi kom fram till att dela på dagarna o jobba halvdagar så löser det sig. Vi får se.
 
 
Det är typ det värsta henrik vet, att vabba. Han tycker det är meningslöst o tråkigt o skäms gentemot chefen. Jag tycker bara det är stressande när det kommer på kvällen, sådär oväntat. När man har en massa grejer man planerat inför dagen efter.  
 
Nä, nu är det minsann läggdax igen. Råkade somna hos elsie ikväll igen, så jag fick mig en powernap. Jag avslutar med en bild som visar hur jag känner mig just nu. 
O ändå har jag inte vett att gå o lägga mig i tid på kvällarna.. 
 
Gonatt o sov gott!!