Det man inte har i huvudet, får man ha i benen..

Idag har varit en jobbig dag. Henrik o jag har tjurat. Jag har farit fram o tillbaka på vägarna o vi har sagt hejdå till Eje o Ingela o ungarna, o även till min andre bror Gunnar o hans familj. 
Eje o dom har bott i stugan i fem veckor nu, o nu när de åker är det ett tecken på att sommaren verkligen snart är slut.. 😞

Asså min ångest är total. VILKEN SOMMAR VI HAFT!!! Såååå fantastisk, o jag har njutit varje sekund! Vill VERKLIGEN inte tillbaka till jobbet o verkligheten. Brukar tycka det är skönt att komma in i rutiner o vardag, men nej. Inte detta året. 
\n
 
Hörni, igår var det kalas för min hela tjocka släkt!!! Eftersom Eje o Ingela åker hem imån, så valde vi att ha kalaset medan de var kvar i Ronneby. Vi passade på att fira Alma oxå. Det är alltså min systerdotters dotter.. 
Fattar ni att jag är "mormors syster"? Det är fan höjden på ångest.

\n
" Mormors syster.."
\n
 
\n
Det är inte mitt fel att min mamma skaffar barn när hon är 20, som sen skaffar barn när hon är 18, o som sen skaffar barn när hon är 18..  🙈
\n
Alma är 3 veckor äldre än Elsie, så de har följts åt, o kommer nog bli tajta. Eller varför förmodar man alltid det?? Varför tänker man att bara för de är tjejer eller lika gamla, så kommer de bli bundisar? De kanske sitter på golvet o avskyr varandra i smyg?? De är iaf ofta ovänner. Det är tydligen jobbigt att fråga snällt om man får låna, o det är även svårt att dela med sig.. Elsie brukar gå runt med minst tio leksaker o snuttefiltar o nappar när Alma är i närheten, i rädsla av att Alma får tag i dem. O Alma stänger alltid ute Elsie från lekstugan. Hon håller liksom emot dörren när elsie försöker komma in. 😂
\n
 
\n
Henrik jobbade fram till 15tiden o kom en timme in i kalaset. Ines hjälpte mig med förberedande o vi blåste ballonger o satte upp i träd o buskar. Ines dammsög o skurade golv när jag handlade, utan att jag bett henne om det, o hon var ute med hundarna. Elsie var med grannbarnen. För första gången var de inne hos oss när hundarna var ute, o det gick hur bra som helst! De har varit rädda för dem sen de flyttade in för några år sen. 
\n
 
\n
Ines fixade även med musiken o satte på barnvisor för att verkligen visa att det var ett BARNkalas. Hon har varit så taggad inför elsies födelsedag, så hon behöver nog en veckas sömn när det är över. 
\n
 
\n
Det var riktigt varmt o klibbigt igår, o jag som alltid brukar uppmana till finklädsel på kalas, bad istället om badkläder så vi kunde bada i vattenspridarn. Det vara bra jag o barnen som fattade det. Alla andra var fina. De trippade in, en efter en, vid 14tiden. Maja köpte kakor, o jag gjorde kladdkaka o hade hittat en glasstårta med Anna & Elsa-motiv. Elsie ÄLSKAR ju Anna & Elsa!! 
\n
Till det hade vi druvor o melon o ananas o maränger såklart. 
\n
 
\n
O vid våra kalas är det alltid samma visa vid maten. När man blåser i visselpipan kommer ALLA på en gång o alla ska "bara smaka" eller "bara lukta" eller "bara peta" lite innan de tar sig en tallrik. O jag står längst fram o smäller dem på fingrarna. \n
\n
Maja o jag sa att de fick välja på antingen glasstårta eller kladdkaka, o sen la vi på lite frukt o nån kaka. Men sen tog Eje över tårtspaden i två sekunder o han sa "ta vad ni vill" o då hann två lyckliga själar fylla sina tallrikar till höjden o bredden, o efter det var det tjurigt på sina håll. Men jag är ju diktatorn i familjen så det räckte med min arga blick, så tystnade de. 
\n
 
\n
\n
\n
Min trötta o utmattade stjärna blev så nervös av all uppståndelse när de skulle blåsa ut varsitt ljus på tåtorna, så hon sprang o gömde sig i sängen.. Alma fick ta båda. 💗
\n
\n
\n
 
\n
\n
\n
Min stora stjärna!! Sååå fin bild som Maja tog! 
\n
 
\n
Efter fikat var det häng i trädgården o spring i vattenspridarn. Men det var bara jag o Malin som vågade springa med ungarna. De andra satt o svettades o stönade i värmen. 
\n
\n
\n
 
Anders o Milla ❤
\n
\n
\n
Lillebror Eje. 💜
\n
\n
\n
Syster Anna med min Nemo. 
\n
\n
\n
O syster Malin med Alma. (Hennes barnbarn.. förlåt att jag tjatar. Men vi tycker alla det är märkligt att det ens är möjligt..!)
\n
\n
\n
Grabbligan - Peter, Jocke, Kenta o Eje. 
\n
\n
\n
 
\n
\n
\n
 
\n
\n
\n
Elsie har djup diskussion med sin pappa.. 💗
\n
\n
\n
Mika o Klara
\n
\n
\n
Familjens divor - Ines o Milla. Vi var inte tillräckligt coola för dem, så de höll sig inne, men ibland kröp de ut. 
\n
\n
\n
Lilla mamma o Maja. Mamma förklarade för oss ett antal gånger under dagen, att hon var upphovsmannen till kalaset. Det var tack vare henne att vi fanns. Hur hon tänkte vad gäller alla respektive, det vet jag inte, men det fanns säkert en tanke där med. Stolt som en tupp satt hon i mitten med ett leende, o bara njöt. 😍
\n
 
\n
När det var paketöppning litade inte de stora på att de små kunde öppna själva.. 
\n
\n
\n
 
\n
Jag slutar ju aldrig att förvånas med presenter till barn. Jag vet ju själv hur det är. Man springer till Maxi i sista sekunden o rusar igenom hyllorna. Efter 14 svordomar slänger man ner en pryl för alldeles för många kronor, o sen hem o sno in det i ett paket, o sen överlämning. 
\n
De små river av allt papper, utropar "woooooow!!! mamma kolla!!!!" o sen slängs det åt sidan o sen är det dax för nästa. 
\n
De har ingen aning om vem som köpt det eller vad det kostar. Det vet bara att de fått ÄNNU mer att leka med. Om de hinner. 
\n
 
\n
En gång i tiden var det en tjejkompis vars dotter jag bjöd hem till kalas för ines. Min vän hade dåligt med pengar o jag hade köpt massor, så jag hängde ut ett paket i trappuppgången så hon kunde ta det med sig när hon plingade på dörren. DET var bra. För som liten räknar de med paket. Om så bara en liten nyckelring. Bara de får slita av papperet. 
\n
 
\n
I år har vi handlat tre paket till elsie. Hon får inte mer.
\n
 
\n
Som mamma fick jag högt ropa "tusen tack!" till alla, medan jag såg två ryggar springa in i lekstugan med nya leksakerna i famnen. Jag ropade att de skulle tacka, o de små fisarna ropade "tack!" o sen slängde de igen dörren. Bortskämda snorungar. 
\n
 
\n
Efter några timmar åkte alla hem utom Milla som stannade kvar. Vi plockade undan allt, slängde på mig parfym o bytte om till klänning. Vi lämnade Milla o Ines hemma själva o lämnade av Elsie hos Maria o Petru o gick sen ner till stan där de hade quiz på Bakgården. Inte ofta vi två tar en öl på stan! 
\n
Efter en brakförlust o häng med vänner, hämtade vi med oss en pizza hem, o hämtade Elsie. Vi däckade ganska snart på olika platser i huset. (Det var längesen alla fyra låg i respektive säng, en hel natt..) Milla o Ines fnittrade till 02.30 på natten då jag vaknade ursinnig. Minns inte vad jag sa till dem, men det var säkert nån form av hot. De kved "förlåt" ikapp, o sen hoppas jag de somnade. Men vad vet jag? Jag somnade ju igen. 
\n
 
\n
Imorse vaknade vi försenade, o slängde bara på oss kläder, o sen stack vi till karlskrona. Vi skulle lämna in bilen på lagning kl. 10.00, o under tiden skulle hänga på Jula, o Biltema o Stadium Outlet mm. Eftersom vi inte hann få i oss frukost så chansade vi på McDonalds, men de hade precis stängt sin frukost, så det fick bli hamburgarmeny. Klockan 10.20 på morgonen. Det var sådär gott, kan jag säga. 
\n
\n
\n
På väg till McD. 
\n
\n
\n
"Solögonen" var såklart med! 
\n
 
\n
Jag kollade in deras utbud av regnkläder o fleece, men jag måste inventera vårt lager först innan jag handlar. 
\n
 
\n
När bilen var klar åkte vi o skulle lämna Milla hos Malin o Ola. Sen var planen att åka till Liatorp för ett sista bad med Eje o dom, o även träffa Gunnar o Eva som skulle dit. 
\n
Men innan vi hann åka dit ringde Petru o sa att en granne hittat Emil o Nemo i snäckebacken..?! Vi förstod då att de hoppat ut genom fönstret i vardagsrummet, som jag annars aldrig har helt öppet. 
\n
Vi fick då köra hem till Ronneby igen, o släppa in hundarna. När vi sen skulle till Liatorp o stannade för att tanka, upptäckte jag att jag glömt min mobil hos Ola i Karlskrona..
\n
 
\n
Det var ännu en sån situation då jag försökte strypa mig själv med mina bara händer. 
\n
 
\n
Vi åkte till Liatorp o fikade med bröder o familjer. Vi träffas ju annars bara på julen, så det var mysigt! Det blev ju dock inga bilder eftersom mobilen var i Karlskrona.. 
\n
 
\n
När vi satt där kom Henrik på att vi skulle till Polen. Annars har vi pratat om att tälta i helgen. Han kollade o det fanns plats på både färjan o hotell. Vi hoppade i sjön en sista gång (?) denna sommaren, o sen skyndade vi hemåt för att packa. 
\n
 
\n
Men när vi väl försökte boka på vägen hem, var de sista platserna tagna, så det var plötsligt fullbokat.. Man måste vara snabb med sånt där. 
\n
Istället bestämde vi oss för att boka den stugan som Anna o Peter alltid bor i, i Tommelilla. Vi ringde o bokade den, fredag-söndag. 
\n
 
\n
Henrik lagade mat, o när vi ätit körde jag in till karlskrona IGEN för att hämta mobilen. Jag hämtade med Milla oxå som får följa med oss till stugan, o jag körde Elliott till mamma o Kenta, då han skulle sova där. 
\n
 
\n
O nu, sitter jag här mitt i natten o skriver. Klarvaken. Hur i helsike ska jag kunna vända våra dygn till på måndag?? Vi låg i en timme med Elsie ikväll. Tror hon somnade 21. Milla o Ines somnade nog en timme efter. 
\n
Imån ska vi upp vid 08 för att komma i väg hyfsad tid efter frukost. 
\n
Vi ska lämna av hundarna till barnen Andersen som ska se efter dem. Maja ska bo här hemma o se efter det (o mina blommor o henriks tomater..).
\n
 
\n
Återigen.. TUR att vi har stora familjer som hjälper till överallt! 
\n
Vi hoppas även på bättre humör! Både ines, jag o henrik har varit dryga idag. Alla har varit sura utom Elsie. Man kan skylla på värmen eller trötthet, eller som jag - skyller allt på henrik. 
\n
 
\n
Imån är en ny dag. Då ska vi vara glada!  Puss o gonatt. 
\n
\n
\n
\n
\n
\n
\n
\n
\n
\n
\n
\n
\n
\n
\n
\n
\n
\n