O efter sommar o semester följer höst o allvar...

Kastade mig precis ner i soffan - 22.00 på kvällen. Varje dag tänker jag "IKVÄLL ska vi se en film eller kanske börja kolla på en serie.."  och  "IKVÄLL ska vi lägga oss innan 22.00.." MEN det händer ju aldrig. Dygnet har ju helt klart för få timmar!
 
Har inte ens hunnit blogga veckan som varit. Den veckan var halvjobbig. Henrik o jag började jobba o ungarna var på fritids o förskolan, som de slog ihop under sommaren, så Ines o Elsie hängde ihop hela dagarna. Tröttheten berodde till viss del på att vi inte kommit iordning med sömntiderna igen.  
 
Ines har sprungit upponer på kvällarna, o haft fantastiska frågor som bara MÅSTE redas ut kl. 22 på kvällen. Elsie har sprungit i 190 från morgon till kväll o lugnar inte ner sig förrän micron plingar o kvällsvällingen är klar. O ingen av dem kan ligga i sina sängar utan det är förhandling varje kväll. Vi sover lite varstans. Men jag minns inte när alla sov i respektive säng en hel natt. Ibland är vi som ett ormbo i sängen. Armar o ben överallt. O ingen vill sova i närheten av Henrik, för han svettas så mycket på natten. O ingen är ju gladare än han med tanke på att han helst sover utan ungar. 😁
Varje gång jag sover med ines klagar hon på min vänsterarm - den armen jag ligger på. Hon tycker att den alltid är i vägen o försöker då lirka undan den. 
 
- Verkligen Ines..?
- Mäh!? Måste du ha den DÄR!? 
- Hmm.. ja?? Ledsen men den sitter faktiskt fast..
 
Vi jobbade bara fram till lunch förra veckan, som en mjuk uppstart inför hösten. SKÖNT kan man tycka, men med facit i hand hade det nog varit skönare att jobba heldagar. Fiiii fasen vad trött min lilla stjärna varit..! Jag hämtar ju henne mitt i hennes vilostund, o sen har hon inte kunnat slappna av igen när vi kommer hem o jag lagt henne i soffan. 
 
Hon har börjat ta ton, den lilla donnan. På riktigt. Varje gång vi ska äta är det förhandling. jag är stenhård o säger till henne att "antingen sätter du dig vid matbordet eller går du in på ditt rum.." Hon blir alltid tokarg, men sätter sig till slut. 
 
Humöret pendlar från vitt till svart på en halv millisekund, o alla kännetecknen på 3-årstrots finns där. Jag tycker ju denna trots är peace of cake. Värre var det med Ines när hon var 7-8 o så sjukt kaxig. DEN attityden klarar jag ABSOLUT inte! Men henrik tycker precis tvärtom så vi kompletterar varann bra. 
 
O nåt annat som är drygt med elsie nu är ju att hon ska göra allt själv o det taaaar ju så låååååång tiiiiiid... Att hoppa in i bilen o sätta fast henne kan ju ta fem minuter. Hon ska klättra in själv, o då är skorna ibland i vägen, o sen kanske hon hittar nåt att pilla på mitt i klättringen, eller så ska hon säga klart meningen först, eller ska pinnen som ligger nedanför bilen in, eller sitter bältet för hårt eller för löst.. O stressar man henne backar hon ett steg o det tar ännu längre tid. Enda sättet är att blunda o räkna till 10.. 000. 
 
I helgen har det varit fullt upp!! Speciellt för ines. I fredags var hon i Karlskrona med faster Martina. De shoppade o åt på restaurang o hade det supermysigt! Hon var så lycklig så! Hon fick kläder av Martina. :)
 
Jag tycker ju det är roligt att hon har det klädintresset som hon har, o ofta har vi samma smak, förutom då när hon drar upp byxorna till armhålan.. har förklarat för henne vad "cameltoe" är för nåt, men hon blir bara sur när jag sen säger "hallå kamelen.." 😆
 
Medan de var på stan i karlskrona tog elsie o jag en glass på Andra våningen. 
 
Glassen kostade 30 kronor o hon åt 1/5 av den. Men det var mysigt!! 
 
På kvällen var ines bjuden på kalas för Alva inne i Karlskrona. Så hon fick åka in en gång till. :)
 
På lördagen var hon bjuden på pyjamasparty hos Vilda, som går i klassen. Vilda bjöd hem tjejerna för en reunion innan skolstarten - en jätterolig idè! Ines o en annan tjej sov över, så det blev en sen kväll.. Medan hon var där, hade vi spelkväll här hemma. 
På söndagen hämtade jag henne vid 11tiden. Kl. 12.30 var hon sen bjuden på poolparty (kalas) hos Flora, en annan klasskompis. Vi hann ju bara hem o bytte kläder o packade om väskan o sen stack vi. 
 
När vi lämnat av henne på partyt, körde Elsie o jag till Iris som går på Elsies förskola. Iris o Elsie leker alltid ihop o de tycker så mycket om varandra! Iris pappa ringde mig tidigare i veckan o undrade om inte Elsie kunde komma dit o leka. Min bebis skulle på sin första playdate.. Tror ni jag fick nån ångest eller?? Har jag ingen bebis längre?? 
 
Hon var supertaggad o dödsmallig inför denna lekstund. 😍 De var båda jätteblyga o smög mellan våra ben, men nån minut senare när iris visat sitt lekrum, så var jag som bortblåst. Jag hängde hemma hos dom i två timmar, medan ungarna lekte o skrattade o fnissade o studsade.. De hade så roligt!!!
Nästa gång får iris komma hem till oss. :) 
 
 
Det kan ju vara lite känsligt det där med föräldrar o barn. Bara för att ungarna leker ihop behöver ju inte föräldrarna vara bundisar. Jag är ju den sociala typen o kan umgås med alla, men man vill ju inte ha den tysta minuten.. Dessa föräldrar hade jag ju koll på sen förskolan, o de är supertrevliga. 
 
Jag ÄLSKAR ju att träffa nytt folk, medan henrik känner sig extremt obekväm om han inte känner nån. Jag spelar ofta lite pajas o är lite väl spontan när jag pratar, o henrik vill vara seriös o visa den bra sidan. 
 
Efter kalas o playdate åkte vi hem till henrik. Han hade bryggt öl med martin under förmiddagen, jobbat i tjollan några timmar, o nu stod han o förberedde inför kvällen. Jag hade bjudit hem mamma o kenta på en minikräftskiva. 
Strax innan de kom, kom Maja o hennes barn. De skulle sova här under natten eftersom de skulle ha mina kids idag då skolan var stängd. Mamma hamnade mitt i skottlossningen av små armar som krävde kräftdelar. 
O mamma säger ju inte ifrån heller, utan bara slänger iväg klor o stjärtar till höger o vänster, vilket ungarna utyttjar till max!
En supermysig kväll som vanlig när de är hemma! 
 
Ines var sen snäll o tog ner alla småtjejerna till sitt rum där nere, så vi kunde se friidrotten o ta det lugnt i soffan. Hon fixade saft o barn-TV, o de har ju full respekt för henne, vilket hon tycker är så roligt! 😀
 
 
Idag har Maja passat barnen här hemma. Det var ungar överallt inatt. Elsie o Alma somnade i våra sängar. När henrik skulle in o lägga sig hade alma kissat, så henne la vi i elsies säng, o henrik gick ner o la sig i ines säng. Jag o elsie sov i våra sängar efter att vi bäddat om. Ines o klara somnade i bäddsoffan där nere, o maja la sig i soffan. Men i morse hittade jag även klara ihopkrupen på en liten dyna bredvid maja i soffan.. 
 
Våra sängar är som ett kinderägg - det är alltid en surprice när man drar av täcket! 😂
 
Men hörrni, vad tycker vi om vårt väder då?? För en vecka sen rann det av svett vid minsta rörelse, o idag har gått med jacka o strumpor på kvällsrundan. I helgen har det ösregnat, haglat, åskat o det har även varit tromber i Ronneby! 
 
Skönt med regn, men samtidigt en jobbig påminnelse om att sommaren snart är över. 😩
 
Nu måste jag rota fram alla regnkläder innan onsdag då ungarna ska till förskola o fritids igen!! 
 
Ikväll körde jag upp till Folkparksvägen där asylboendena ligger. Jag hjälpte en kille med en blankett. Jag träffade två av mina killar där uppe o jag satt en stund o pratade hos var o en. Vi pratade då om just kylan som kommer, o jag ville kolla av så de hade allt inför vintern. (Om de nu inte hinner bli utslängda ur landet..)
 
Då ser jag syriska barn som går utanför i tunna kläder. Jag frågade hur många barnfamiljer som bodde i området, o båda två kunde peka ut var de bodde. Jag bestämde mig då för att åka hem o samla ihop kläder o nallar o leksaker som vi inte använder, o ska dela ut dem till familjerna i veckan. Killarna lovade att hjälpa till. 
 
Även ines ville hjälpa till, så det blir veckans projekt! 
 
Nu ska jag krypa ner. Nånstans. 🙃
 
Puss o gonatt!!!
 

Den tredje födelsedagen. ❤

Varje gång tjejerna fyller år sitter jag o analyserar o minns tillbaka på dagen de kom. Lite terapi tror jag. Att föda barn är det värsta, det finaste, det äckligaste, det mest ångestladdade o det mest fantastiska jag gjort. Det gör ju så FÖRBANNAT ont men det hela är ju så sjukt häftigt!

Att prata med mig om förlossningar är inget trevligt snicksnack-samtal. Jag berättar mer än gärna hur ont det gör, hur mycket jag ville dö o hur mycket jag ångrade att jag haft samlag. Jag smider inte orden. 

Det är inte fint o det är inte fantastiskt. Det är kletigt o svettigt. Det gör så vansinnigt jäkla ont o man vill bara dö. Eller man TROR verkligen man ska dö. Man känner sig bajsnödig när värkarna kommer o man springer på toa titt som tätt. Men väl på toa vågar man inte bajsa för då tror man att ungen åker ut. Allt är ett enda hål (tror du) o du är helt bedövad o har ingen känsla för fem öre. 

Med ines krystade jag i över två timmar o de tog henne till slut med sugklocka.  Med Elsie gick det kvickt när vattnet hade gått, o jag öppnades 5cm på en timme. Tror jag krystade i 5-8 minuter sen var hon ute. 

Jag tyckte ines var äcklig o jag ville inte ha henne nära mig. Var helt omtöcknad o fördärvad.  Jag kom på sent på kvällen (hon kom 13.30) att jag inte ens hade burit henne. Slet upp henne direkt o då smalt mitt hjärta!😍

Med Elsie var allt perfekt o jag var förälskad från första sekund. 
Men hon andades konstigt tyckte dem, så de bar iväg med henne o fick ta bort en massa slem som hamnat i lungorna. Mer skräck för Henrik än för mig, för jag var så fokuserad på allt efterarbete.  

Men allt gick bra med båda två. Inga komplikationer. Förutom då att man blir helt uppfläkt.  Som en grillad kyckling som man ska bryta av ett lår på. Ni vet hur det knakar..  Så känns det mellan benen. 

Men tittar man på hela processen, vad man egentligen går igenom o framförallt vad BEBISEN går igenom, så är det ju så häftigt!!! O den känslan när allt är klart.. 👏💪❤

Oj, nu skulle ju detta inlägget handla om Elsie. Men Som sagt, bloggen är min terapi..🙈

Här är Hon. En bild för varje födelsedag. ❤
Första bilden..❤❤❤

En ettårig nakenfis!😍

En lycklig tvååring med sina presenter..

O dagens treåring.. 👆💕

Idag har hon blivit så firad!! Chokladmuffins o paket på sängen på morgonen.  Lek med kompisarna på förskolan o sen kom hela klanen Gummesson på middag o kaffe, o ännu mera paket. 😁

Har sagt det förr o jag säger det igen - vi har världens bästa familjer!! 

Älskar er!❤❤❤

Tack för denna sommaren!❤

Nu är semestern över. På riktigt. 😢

Jag har haft en helt fantastisk ledighet o har njutit till fullo av detta vädret!! Det är verkligen mitt klimat! Självklart hade jag önskat fler regndagar o jag tycker synd om alla som far illa av denna värme. 
Min mamma har legat under en golvfläkt sen början av maj. 

Men PERSONLIGEN har jag mått bra. Däremot har tjejerna varit slöa.  Det påverkar ju både sömn o aptit. De har inte rört studsmattan på hela sommaren, den som annars konstant brukar vara belamrad med ungar. 

Idag lämnade vi Tomelilla o kom hem sent i eftermiddags. Jag trodde det skulle vara bastu i huset, men det var ok o det var städat. 🤗
Tvättmaskinen har gått varm hela kvällen, ungarna badade i badkaret o sen kollade de tv o ritade hela kvällen.
Sängarna är nybäddade, alla är nyduschade, jag har två omgångar inpackning i håret, nymålade naglar.. 
Jag är alltså redo för en ny termin!🙌

Jag har rotat fram min kalender o jag har tjuvkollat jobbmejlen.  Nu ska jag bara lista ut var min BH o mitt smink är.. Det var längesen jag såg Dem??🤔🙈

Lite som Elsie. Hon har inte använt många av sina trosor denna sommaren. Smidigt när man är utomhus o inte "hinner" leta upp en toa.. Hon kunde få för sig att stå inne i badrummet o sen springa ut i trädgården när hon blev kissnödig.  😂

Men som sagt , denna semestern har varit super, o jag vill tacka ALLA som varit delaktig i den!! 
Vi har gjort ALLT o lite till, o det ända vi inte gjort som var på min lista var att tälta o åka till Polen.  Tälta ska vi göra nån helg nu innan det blir kyligare, o Polen tar vi en annan dag.

Jo! En sak till. Jag ville oxå ha en heldag för mig själv på stranden.. den kom aldrig. 
Kanske nästa sommar..? 

Imån fyller min lilla älskling TRE år!!!  Ikväll gjorde jag pannkakor för en lite mysigare kvällsmat, för att avsluta denna semester, men även för att fira sista dagen som tvååring för Elsie. ❤

Imån bitti ska vi upp o sjunga.😁 Ballonger o paket är förberedda o muffinsen är inhandlad. Hoppas vi hinner in innan hon vaknar!!🙈

Denna veckan jobbar jag bara fram till lunch, som en mjukstart. 
Jag hade ångest imorse över att ledigheten var slut, men nu är det ok. Vädret har blivit svalare idag o jag hade tom långärmat! O FB skvallrar om att många börjar jobba imån. För så är det - ska jag jobba ska ni jobba!! Det känns alltid bättre om man kan dra med sig fler i fallet!

Nu kryper jag ner bredvid denna stjärnan. Min brunbrända unge med småsår lite överallt. ❤ precis som det ska va, efter en fartfylld sommar!

Många pussar från mig Visa fler inlägg