Barn ska ha samma förutsättningar!!!!

Sitter här och är fly förbannad. Satte mig för att beställa hem skolkatalogen till ines o elsie. Detta året är första året som den kostar pengar, annars har den varit gratis. Vi har bestämt sen innan att vi inte kommer beställa hem de enskilda korten utan bara katalogen.
Katalogens pris var 79:-. Jag funderade inte så mycket utan gick till "kassan". Då plötsligt kostade det 149:-??? Jag gjorde om då jag trodde jag kryssat i två.
Nä, samma igen.
Det visade sig att katalogen kostar 79, sen tar de 49:- för administration?? o sen då 19:- för fakturering. Jag blev tokarg o rabblade den ena ramsan efter den andra. Jag funderade en stund på om jag skulle skita i det i ren protest, men den enda som hade blivit drabbad är ju Ines.
Jag beställde iaf till slut katalogen med kortköp så jag slapp faktureringen. 19 :- är ju ingen kostnad, men det blir ju i ren princip. O administration?????
 
Min fråga är ju nu, hur fasen kan man ta pengar för en sak som ALLA barn borde ha rätt till?? Jag vet ju själv hur viktig fotokatalogen är, o ines förra katalog är helt sönderläst. Men långt ifrån alla föräldrar har 150:- att lägga på en katalog. Vi är väldigt öppna med vad vi har råd med, o inte har råd med, när vi pratar med ines. Men hittills har hon kunnat vara med på allt o ibland känner jag att vi köper för mycket. 
Men när jag satt där idag o beställde den där jäkla katalogen, så tänkte jag på de som INTE har råd, o som får ta det med sina gråtande ungar. Jag HATAR när barn särbehandlas när det gäller pengar. Det handlar inte om semesterresor. Det handlar om utanförskap när "alla andra" får sina kataloger o tar med dem till skolan. Jag tycker ju inte ens om när ines har sina band kvar på armen flera dagar efter bad på brunnen eller besök på leklandet. Hon har ju de kvar för att showa, antar jag.
Det är likadant när man ska packa fika, de ska ha med sig på skolutflykterna. Jag vill egentligen bara packa ner två kex, ett äpple o en festis. Det är fika för mig. Nä, det ska vara kanelbullar, kex, lite chips o festis. O en banan, äpple o vinddruvor. Man ska gärna fylla plastlådan.
Sist de skulla packa fikakorg frågade ines om vi inte kunde åka till Maxi o handla en donut att ha i. "Jo men visst, min lilla prinsessa ska du inte nöja dig med det vi har hemma! Klart du ska får en donut! Jag kan baka en tårta till dig! Eller två!!!"
Får jag bestämma ska det stå "frukt o kex o dricka" i brevet inför utedag i skolan. Det har nästan alla hemma.
 
Det är likadant inför kalasen. Det är ju inte bara paketen som kostar, det är ju även möjligheten att ta sig till kalaset. Alla har inte bil. O för att inte tala om vad det kostar att HA kalaset! Nu har vi aldrig mött någon Solsidanmänniska, utan alla känner samma frustration. Jag lägger 60-100:-/paket till kompisar, o det blir ju några om året. O ingen har ju sen koll på vad de fick av vem. Eller jo, ines kan rabbla det än idag, men för MIG är det obegripligt. Man ser bara papper o småpryttlar. O ett stort leende i mitten av kaoset. :)
 
Nu har jag kräkt av mig. Jag tycker inte om när pengar styr barnens möjligheter. Ge låginkomsttagare högre barnbidrag, o TVINGA föräldrarna att öronmärka dem till just barnen!, eller ta bort entrepriser för aktiviteter. Alla barn ska ha samma förutsättningar så de inte behöver stå utanför. Barn ska få göra det kompisarna gör.
 
Nu - läggdax!