Halloweenfest o spelkväll igår, soffslö idag. 🙈

Idag är jag slö o lite halvbakis. Igår var det mycket - vi var i Nybro med jobbet o träffade IMprogram från andra kommuner. Var även på ett besök på Glasbruket i Nybro!


 Efter jobbet hämtade jag smink o kläder till kvällens Halloweenfest  på skolan. Hämtade Elsie o körde till syster där alla ungar var speedad inför festen. 😱👹👿👻

Det låter ju mysigt att alla barn sitter runt köksbordet o sminkar sig till diverse figurer. Men lets face it. Det är bara halvpanik. Uppskruvade förväntningar o fnitter blandat med missnöje. 

Efter jag lämnat Elsie hos Henrik, åkte jag till skolan o inväntade första omgången - förskoleklass tom klass två. 
Det är föräldrarna som håller i denna fest, o håller i spökrundan. Matsalen är omgjord till disco o fri tillgång 🤤🙈 till chips o läsk. 
Där är det yngre tonåringar som håller i lekar o DJ :ar. 
 
De höll igång i två timmar o jag följde med på spökrundan o tröstade två ungar, en som saknade sin mamma innan spökrundan o en som blev livrädd under spökrundan. 
Ines hade jätteroligt som vanligt men tjurade lite då hon fick reda på att Milla skulle få gå en läskigare runda.  

Vid 20tiden gick ines o Eliot hem till anna o jag stannade sen även nästa omgång, då det var dax för årskurs 3-6. Vi hann städa o sopa undan innan detta gäng anlände. 
Isak lyckades övertala mig att följa me dem på spökrundan. Det var samma story o samma upplägg fast de döda kröp efter oss e Pestsmittade barn strök oss på ryggen. Sjuuuukt obehagligt!!! 

Tanken var att jag skulle stanna o hjälpa till att städa efter allt var slut, men jag gick faktiskt hem efter en stund. Jag var helt slut! 

Här hemma väntade Henrik, Martin o Ida med settlers. Vi spelade 23-03, o då hade de spelat en runda innan. 
Ines o alla kusinerna skulle sovit hos Anna o Peter, men ines ringde o storgrät o ville hem. De hade tydligen blivit ovän när de skulle sova, men jag tror nog att spökrundan o övertrötthet spelade in oxå. 

Vi ringde efter taxi o hämtade hem henne, då vi hade druckit vin. Det händer ALDRIG att hon ringer hem när hon ska sova borta, så vi ville ha hem henne. Hon däckade direkt. 

Efter fyra timmars sömn vaknade jag av att Elsie ropade o sen var det tydligen morgon. 
Jag är sååå seg Idag!! Var ute en timme me hundarna, men det är den enda ansträngningen jag gjort. Vi har bara jäst runt här hemma. 
Nu sover elsie o Henrik tog med sig ines till kallinge. 

Ikväll ska Henrik med Polenfärjan o jag o tjejerna ska ha myskväll. 👭


 

Blått är det nya!

Idag gick jag emot min fasta princip, o färgade ines hår. Blått. 🤔🤤🙈


Jag som bestämt hållt fast i att ines ska vara 15 innan jag sätter färg i det. Det började med att en kompis i hennes klass färgade håret rosa, o jag tyckte det var så fint! Inte knallrosa, utan milt. O när jag gick på Maxi häromdan så letade jag Halloweensmink. Jag fann då denna färg som är en mild variant som håller 14 dagar. Det är blå/grått o ska se lite halvslitet ut. 

Jag köpte det på vinst o förlust, o ines blev överlycklig! Det är ju främst för Halloween, men kul om det kan hålla några dar extra.  😀

Jag färgade det nu ikväll, o sen lade hon sig innan det hann  torka så jag vet inte hur det blev.. Men jag har goda förhoppningar! 🤗

Jag återkommer med resultatet imån!! Då är det som sagt Halloweenfest på skolan. Jag ska hjälpa till under kvällen o tänker mig svart klänning o rufsigt hår o hårt smink.. originellt! 😈

Ines ska ha trasiga kläder o vara blodig.  O blått hår då, med löv o spindlar i. Det var himla roligt förra året, så denna kvällen missar jag inte!! 

Nu är det sängen.. 😚

Barn ska ha samma förutsättningar!!!!

Sitter här och är fly förbannad. Satte mig för att beställa hem skolkatalogen till ines o elsie. Detta året är första året som den kostar pengar, annars har den varit gratis. Vi har bestämt sen innan att vi inte kommer beställa hem de enskilda korten utan bara katalogen.
Katalogens pris var 79:-. Jag funderade inte så mycket utan gick till "kassan". Då plötsligt kostade det 149:-??? Jag gjorde om då jag trodde jag kryssat i två.
Nä, samma igen.
Det visade sig att katalogen kostar 79, sen tar de 49:- för administration?? o sen då 19:- för fakturering. Jag blev tokarg o rabblade den ena ramsan efter den andra. Jag funderade en stund på om jag skulle skita i det i ren protest, men den enda som hade blivit drabbad är ju Ines.
Jag beställde iaf till slut katalogen med kortköp så jag slapp faktureringen. 19 :- är ju ingen kostnad, men det blir ju i ren princip. O administration?????
 
Min fråga är ju nu, hur fasen kan man ta pengar för en sak som ALLA barn borde ha rätt till?? Jag vet ju själv hur viktig fotokatalogen är, o ines förra katalog är helt sönderläst. Men långt ifrån alla föräldrar har 150:- att lägga på en katalog. Vi är väldigt öppna med vad vi har råd med, o inte har råd med, när vi pratar med ines. Men hittills har hon kunnat vara med på allt o ibland känner jag att vi köper för mycket. 
Men när jag satt där idag o beställde den där jäkla katalogen, så tänkte jag på de som INTE har råd, o som får ta det med sina gråtande ungar. Jag HATAR när barn särbehandlas när det gäller pengar. Det handlar inte om semesterresor. Det handlar om utanförskap när "alla andra" får sina kataloger o tar med dem till skolan. Jag tycker ju inte ens om när ines har sina band kvar på armen flera dagar efter bad på brunnen eller besök på leklandet. Hon har ju de kvar för att showa, antar jag.
Det är likadant när man ska packa fika, de ska ha med sig på skolutflykterna. Jag vill egentligen bara packa ner två kex, ett äpple o en festis. Det är fika för mig. Nä, det ska vara kanelbullar, kex, lite chips o festis. O en banan, äpple o vinddruvor. Man ska gärna fylla plastlådan.
Sist de skulla packa fikakorg frågade ines om vi inte kunde åka till Maxi o handla en donut att ha i. "Jo men visst, min lilla prinsessa ska du inte nöja dig med det vi har hemma! Klart du ska får en donut! Jag kan baka en tårta till dig! Eller två!!!"
Får jag bestämma ska det stå "frukt o kex o dricka" i brevet inför utedag i skolan. Det har nästan alla hemma.
 
Det är likadant inför kalasen. Det är ju inte bara paketen som kostar, det är ju även möjligheten att ta sig till kalaset. Alla har inte bil. O för att inte tala om vad det kostar att HA kalaset! Nu har vi aldrig mött någon Solsidanmänniska, utan alla känner samma frustration. Jag lägger 60-100:-/paket till kompisar, o det blir ju några om året. O ingen har ju sen koll på vad de fick av vem. Eller jo, ines kan rabbla det än idag, men för MIG är det obegripligt. Man ser bara papper o småpryttlar. O ett stort leende i mitten av kaoset. :)
 
Nu har jag kräkt av mig. Jag tycker inte om när pengar styr barnens möjligheter. Ge låginkomsttagare högre barnbidrag, o TVINGA föräldrarna att öronmärka dem till just barnen!, eller ta bort entrepriser för aktiviteter. Alla barn ska ha samma förutsättningar så de inte behöver stå utanför. Barn ska få göra det kompisarna gör.
 
Nu - läggdax!
Visa fler inlägg