Spegel spegel på väggen där..

Här är bilden som ines ritade.  En bild på mig. 

Hon är jättenöjd för att hon fick med allt i ansiktet. 😱
Jag vet inte om jag ska vara nöjd över hennes tålmodiga ritande, eller missnöjd över att hon tycker likheten är slående..?

Vad säger Ni??

Förberedelse inför morgondagen 🌸

Imorgon fyller mannen 40. 💕


Jag har lagt över 6000:- på festen, så presenten jag hade tänkt köpa får vänta ett tag. 
Men efter jobbet hämtade jag upp ines o åkte o handlade en present var från ungarna. O ikväll drog vi in kritlådan o papper o tryckte in oss i vårt sovrum. Ines bestämde att vi alla skulle rita av varandra, o sen ska Henrik få gissa porträttet imån. 
Elsie ritade två teckningar omsorgsfullt, för att sen komma fram till att det var roligare att hugga ihjäl dom med pennan. 

Jag ritade av tjejerna. Extremt nöjd, måste jag säga. O ines tog vääääldigt lång tid på sig så först efter Elsie hade somnat, var hon klar. 

Ines har alltid varit skicklig på detaljer. O det är inget som uppskattas vid porträtt, kan jag säga. 

Ok att jag har glåmor o veck i ansiktet. Men kom igen! Hon har ju hittat varenda prick o skäggstubb o har heller inte missat en endaste rynka.. Jag såg ut som världens äldsta kärring, o när jag stod me bilden i min hand med mitt påklistrade leende, så hade hon även mage att PEKA på alla fläckar o veck i mitt ansikte, o sen avslutar hon med; "fast jag ser nu att du har mer dubbelhaka än på bilden.." 

Skitstolt var hon. Naturligtvis. O det ska hon ju vara efter denna teckningen. Inte hennes fel att hennes mor är lik skatan på bilden.. 🤤🙈

Imån bitti ska vi sjunga. Elsie har tränat för full hals ikväll. 😍😍😍

Barnen är faktiskt mer än bara trots

Ibland kommer jag på mig själv att jag ofta skriver av mig när barnen är trotsiga, o inte lika mycket om de bra stunderna. Antar att det är lite terapi..? En sak jag vet är att jag lärt mig extremt mycket efter all trots med ines när hon var i treårsåldern. Fiiii fasen vilken tid det var!! Minns att jag hade sån ångest när jag skulle hämta henne från dagis. Mitt egna barn. Man hörde att "det går över", o nu kan både hon o jag titta tillbaks på hur det var, för det är ju så - det går verkligen över. Hon ÄLSKAR att lyssna på historier från när hon var liten!
 
Just nu är hon inte inne i nån trotsperiod. Nu är det mer vissa dagar, då hon kör järnet o testar alldeles för många gränser till max. Hon vänder då oftast på en sekund från glad o "vanlig" till spydig o djävulskt retfull o elak. O som vanligt är jag den onda, i alla kategorier. För två år sen ungefär, runt Elsies födelse, hade hon en period på flera månader då hon knappt tilltalade mig. Jag fick inte göra nånting, o det jag gjorde var dåligt. Jag var elak mot pappa, jag lagade dålig mat, dukade fult, kunde inte sätta upp hennes frisyr, tröstade inte elsie tillräckligt bra mm mm. O när Henrik fick brytet på henne, o skällde på henne, var det oxå mitt fel, för då "har jag berättat för pappa vad han ska säga, o sen gör han det för att göra mig glad."
 
Nu är det oxå oftast mitt fel, men hon bråkar med allt som kommer i hennes väg, när hon är på det humöret. Men jag är van nu o har accepterat att vara syndabock. ;)
Henrik accepterar mycket mer, men när han laddat klart så brister han o blir tokarg.  Jag ryter till så fort hon säger nåt opassande, o på så sätt tycker ines att jag tjatar. Men nån gång i bilen berättade hon för mig att hon hellre bråkar med mig, eftersom jag är "lika arg hela tiden", medan pappa är tyst ända tills han blir jätte jättearg.
 
Vi har haft nästan två veckor nu med ständigt bråk, men det har börjat avta de senaste dagarna. Henrik o jag diskuterade vad vi skulle göra när hon får sina utspel, o jag sa att vi tar ifrån henne det hon tycker om under en tid - mobilen o kompisar. Redan morgonen efter (morgnarna är oftast värst) blev hon först av med mobilen en vecka, sekunden efter även kompisarna, o ytterligare två¨minuter senare hade jag förlängt det med ytterligare några dagar. Hon fattar aldrig när hon ska sluta utan bara öser på förolämpningar. Vi försöker med "Stopp" o "Nu räcker det" men det är ju som att prata med en vägg.
 
Förbuden är avklarade på fredag, o inte en enda gång har hon tjatat eller gnällt över straffet. Jag har öst över beröm o hon har varit helt underbar mot både elsie o oss. Hela helgen har hon ägnat åt att leka med Elsie, o pluttan har varit i sitt esse naturligtvis!
 
Men som sagt, hon är inte inne i nån trotsperiod just nu, utan oftast är allt bra. Hon har slutat tjata om kompisar på veckodagarna, o hänger med oss istället. Hon sitter inte speciellt mycket med mobilen, även om hon nyligen fick min gamla. Sitter hon med mobilen är det Musical.ly, Starstable, Snapchat eller så tittar hon på Världens bästa fritidsgård eller Pepparkornen. Eller ibland castar hon till TV:n o då spelar hon musikvideos från Youtube. Precis som på gamla MTVtiden! Då kan hon o jag sitta o ljuga  o mysa.. hon har samma musikstil som mig. :)
 
ELSIE min lilla lilla stjärna utvecklas för varje dag! Varje dag kommer hon med nya ord o uttryck. Hon har sällan blöjan på sig här hemma utan springer på pottan hela tiden. O det är ytterst sällan hon glömmer bort sig o kissar på golvet. Hon är suuuuperduktig! Springer för jämnan. :)
Vi får hålla koll på att inte låsa dörren, o vi måste vara snabba när hon är klar för ibland vill hon försöka torka själv.. :/ 
"Maaaaaamma!! Kiiischat!!!!! Eller Maaammaaa! Baaaaschaaat!! hör man från toan. :)
Hon slänger av sig blöjan så fort hon kissat en gång, o det är det första som åker av på morgonen.
 
Hon säger mamma, pappa, emil, o de flesta namnen i familjen prickfritt. Men Ines är tydligen svårt, för hon säger Ä-äs till henne, o till Nemo säger hon Ouwa! Elsie är Elschi, o Kenta heter Tenta. Men alla fattar vad hon menar, o det är ju huvudsaken. Hon är superduktig o härmas o vill verkligen lära sig. Hon härmar i ALLT!
Det är som att alla har en MiniMe i henne o hon klär i alla rollerna. :)
 
Hon är inte heller i nån trots just nu PEPPAR PEPPAR! Börjar hon tjabba nån gång så märker man snabbt om det är testing, eller bara dåligt humör. Imorse drog hon av sig alla kläderna när ines o jag stod med ytterkläderna på oss. Anledningen var att hon hittade ett par strumbyxor precis när vi skulle gå, som hon hellre ville ha o skulle plötsligt byta.
Jag frågade henne om hon skulle åka nakenfis till dagis, o det skulle hon. Jag lyfte ut henne på den våta trappen i endast en strumpa, o låtsades packa. När hon sekunden efter ångrade sig o "fyyyyste" så lyfte jag in henne o tog på henne utan minsta motstånd. Smidigt som tusan, o det har jag lärt mig efter mina fighter med ines. Är det något jag kan är det klädfighter. ;)
Utöver dessa små försök är hon väldigt beskedlig o snäll. Vansinnigt rolig, snäll o varm! Hennes grej just nu är Emil i Lönneberga (Äntligen har hon släppt Pippi!!!!) o vi ligger hela kvällarna med att sjunga Idas sommarvisa, o alla andra barnvisor. Hon älskar verkligen att sjunga o dansa. Jag kanske får en ny diskounge?? Ines får lära henne alla moves. :)
 
Nu ska jag göra som de - gå o sova.
 
 
 
 
 
Visa fler inlägg