Om jag var president..

Sitter på tåget till Malmö o filosoferar. Hör några pratar om nåt rättsfall där förövaren fick alldeles för lågt straff, enligt dem. 


Det är ju i detta ämnen som jag har mycket gemensamt me Jimmy Åkeson o hans gäng. De vill ha hårdare straff o lägga in mer pengar till polisen, o det tycker ju jag me. 
Men jag går gärna liiiite längre. 

Här är Ninas förslag;
Har man ihjäl en människa ska man ha livstid, o då menar jag livet ut. O det ska vara i det landet där man har asyl. 

Om man misshandlar en annan människa i ett slagsmål ska det bli villkorlig o sen ge skadestånd. Har man ingen inkomst får kronofogden ta över. Blir man dömd en gång till så får man fängelse i 5 år. Då är man ju dum på riktigt. 

Om man misshandlar sin partner psykiskt el fysiskt ska man ha fängelse i 10 år. Direkt. 

Om man misshandlar ett barn el pensionär så ska man fasen in direkt. Man får sitta inne till pensionären dör el när barnet blir vuxet o får lov att själv bestämma om det vuxna ska vara kvar el släppas ut. Om puckot misshandlar igen så ska den in på livsstil. 

Om man misshandlar sitt husdjur så ska man få 1 års betänketid i sin cell. O den ska aldrig mer få ha djur. 

Om man utnyttjar något barn el djur sexuellt el om man våldtar någon, ska den personen kastreras o stängas in. 
Har inte bestämt än hur länge. 

Om man kör alkoholpåverkad ska man bli av med sitt körkort på livstid. 

Jag tycker dock att vi avvaktar med hastighetsproblemet.. :/

Man ska få göra körprov me bilen när man fyller 60, 70, 80. Vid 90 får man faktiskt ge sig o lämna in sitt lilla kort. 

I skolan ska alla ha skoluniform till årskurs 9. Detta för att undvika mobbing o även stress från låginkomsttagare.
Man får bidrag till detta. 
Missköter man sig i klassrummet har läraren rätt i att skicka hem eleven o ge otillåten frånvaro. Direkt. 
Mobiltelefon i klassrummet!? ABSOLUT INTE. 

Det ska finnas kameraövervakning på offentliga utrymmen, framförallt i skola o i centrum. Polis ska kunna avlyssna mobiltrafiken. 
- "vadå, jag vill väl inte att nån lyssnar eller tittar PÅ MIG?!?!" 
skärp er. Vad har ni att gömma?? Vill nån lyssna på mitt samtal med mamma, så varsågod! 

Dödshjälp i vården kommer bli lagligt samma dag jag svär presidenteden. Föräldrar el barn ska få bestämma detta om personen inte kan. 

Att ringa kommer bli gratis o likaså internet. Även kommunaltrafiken kommer bli superbilligt. 
Höginkomsttagare kommer få hög skatt, medan pensionärer slipper all skatt from 68, för det kommer bli den nya pensionsåldern. 

Taket på löner ska inte bli över 50.000. Vem behöver mer???

Att skaffa barn som ensamstående kommer bli lagligt o betydligt billigare, men kommer kräva några psykologiska tester.

Inom MVC ska man genomgå barnkunskap o kurser i hur man fostrar barn. 

Alla husdjursägare ska få bidrag till sterilisering. Alla husdjur ska registreras. 

Jag har många många fler förslag, men jag är framme i Malmö nu. 

Ha en fin dag! ;)

Långhelg me sol o huset fullt av ungar. :)

Har krupit upp i soffan under filten, o är sådär solfrusen. Har duschat o rakat o peelat, så nu är jag fräschare än er!
 
Det känns som jag varit ledig i evigheter. Tog flexledigt i fredags, så fyra dagar har det ju blivit. Fyra dagar med strålande sol o värme - en riktig sommar! Ungarna har badat i vattenspridarn, varit ute me hundarna, lekt me Elsie, bytt kläder tusen gånger, hoppat studsmatta mm mm.
 
Torsdagen har jag redan skrivit om i sista inlägget.
 
På fredagen åkte Henrik o jobbade men var hemma till lunch, då han tog föräldrarledigt. Vi slåss lite nu om de sista dagarna på Ines. Både Henrik o jag hade dagar kvar på Ines att ta ut nu innan hennes skolavslutning, för då är tiden ute för föräldrardagar. Vadå, vi har ju bara haft .. åtta år på oss att ta ut dem..?
 
SOM VANLIGT. Sista sekunden..
 
Ines o Alva vaknade tidigt. Efter frukost på fredagen ringde kompisen Tilda o frågade om Ines ville leka. Såklart hon fick vara med, o tjejerna blev jätteglada!
Hela fredagen gick åt att planera inför festen. Ines hade ju från början planerat att bjuda Milla o Isak på festen, men nu blev ju såklart även Alva o Tilda inräknade. De fixade o donade o jag åkte iväg för att handla. Jag hade glömt mitt VISAkort i henriks byxor, så jag fick stjäla en 500ing av Ines o åkte o handlade det viktigaste.
 
De skrev lappar över huset som jag inte fick läsa. De satte upp ballonger o bäddade iordning på rummet. Ines mamma var ju såklart inte nöjd me denna bäddning så hon fick rycka in o ställa iordning allt när tjejerna var ute.
De hjälptes åt att städa på ines rum, o de var så söta när de satt bredvid varandra o diskuterade hur man vek kläder. :)
 
Isak blev lite tveksam om han ville komma o sova över när det var FYRA tjejer, varar två han inte kände. Men han funderade över dagen, o bestämde sig sedan för att komma. Jag hämtade honom vid 17, o då hade festen redan börjat.
Jag var lite nervös för ines har en tendens till att planera o ha skyhöga förväntningar inför en fest eller när kompisar ska komma. Ibland blir det inte som hon tänkt sig o då blir hon ledsen. Hon kan sitta me teckningar en hel dag, o sen när alla kommer så tittar de knappt på teckningarna. Då gör det ju så ont i hjärtat på mig. :(
 
O när alla hade kommit blev det två läger nästan direkt. Tilda o Alva mot Milla o Isak, o sen Ines lite i mitten. Kusiner mot Bästa kompisar. De kunde omöjligt komma överens vad de skulle leka. Tilda o Alva ville hoppa studsmatta o de andra ville leka kurra gömma eller Bollen på Burken. Jag förslog då att de skulle hoppa en stund o leka det andra sen.
Sagt o gjort så hoppade de en stund. Men sen vägrade Tilda leka kurra gömma, o då följde Alva efter. Jag försökte förmedla o föreslå annat, men det gick inte.
Jag TROR att Milla o Isak är ju 1 1,5 år äldre, så de andra är ju lite i underläge där. Milla o Isak gav me sig o sa att de andra kunde bestämma, men det var svårt. Jag sa att de inte behövde leka tillsammans utan göra vad de ville, o då gick det bra. Tilda o Alva var ute me hundarna o lekte me Elsie. De andra lekte överallt.
Ibland träffades de på studsmattan o då satte jag igång vattenspridarn underifrån så de hoppade i badkläder. Det låg handdukar överallt i trädgården, o jag kunde bara drömma om att städa här inne.
Sen grillade vi korv o bröd o de fick sin glass me maränger o sås. Precis som det skulle va.
 
På kvällen satte de på en film på Ines rum.  De skulle då komma överens om hur de skulle sova. ines o jag visste från början att Milla som är en liten prinsessa skulle bli skitsur om hon inte fick sängen, o mycket riktigt kastade hon sig i den. Efter en kort diskussion blev det Isak o Milla skavfötters i sängen. På madrasserna låg de andra med Tilda i mitten. Det enda de slogs om var vilka sängkläder de skulle ha o jag förbjöd dem att byta helt, utan de fick byta me varann.
Alla ville se Trolls utom Isak som tyckte det var en barnfilm. Han sa att han skämdes över att vara i det sällskapet. ;)
 
De fick in varsin skål me chips o ostbollar o varsitt glas dricka. Jag hotade me att ha ihjäl dem om de spillde dricka, o det tog de på fullt allvar o ordnade underlag. Efter byte av ostbollar o chips me varann, o kommentarer att nån ville ha ett annat glas, o "hon fick mer än mig", så fick jag brytet o lämnade rummet. De var nöjda o hade sen mys me en filmkväll. Ingen spillde.
 
Mitt i allt kaos av barn o täcken somnade Tilda innan filmen var slut. När den var slut sa jag att de skulle sova, o sa gonatt. De verkade dock inte ha hört den sista meningen, så när vi kollade Prison Break  här ute så hör jag fnitter kl. 00.10.
Nina slänger upp dörren o säger ilskt att nu är det nog! Det var kolsvart o knäpptyst. Jag tror inte att någon andades när jag stod i dörren, men efter det var det tyst från dem.
Efter de fyra sista avsnitten av PB på säsong 1, så var klockan 02, o vi smög ner o la oss. Henrik ville sluta efter två, men jag tvingade honom att se de sista. Han förhandlade till sig en sovmorgon.
 
Vid 07 på lördag morgon vaknar jag av att Elsie pratar. Jag smyger upp snabbt för att hon inte skulle väcka de andra. Då hittar jag henne krypandes under köksbordet, o i soffan hittar jag två fnittrande Alva o Tilda under varsin filt.
 
-Herregud vad gör ni uppe, klockan är ju 7!
- Men Elsie väckte oss.
- Neeej, jag vaknar alltid så fort hon vaknar.
- Nej, hon kom bara in till oss, o då vaknade jag o väckte alva.
 
Skämskudde på.
 
- Ok, men nu kan ni lägga er igen. Ni måste ju vara supertrötta!
- Nej vi är pigga nu.
 
Vi gosade ner oss alla fyra i soffan. En timme senare vaknar Milla o ytterligare en halvtimme senare vaknar Isak. Ines ligger kvar nere hos henrik, för hon hade smugit ner på natten. Alva skulle iväg på ridskola vid halv nio så jag fixade frukost till henne o Tilda. Efter det gick de en runda me hundarna. :)
Jag fick sen be de andra att väcka ines, o när hon kom upp åt vi frukost. My kom o hämtade Alva o lämnade Norah här. Norah är ju yngre, men är nöjd me det. Hon är me där hon vill.
 
Efter frukost kastade jag ut alla barn o städade här hemma. Dammade, dammsög o skurade golvet. Jag visste ju att det var hyfsat meningslöst, men det kändes bra iaf.
Barnen fortsatte me alla sina lekar. Vid 11 slängde jag in Tilda i duschen me schampo o balsam innan hennes pappa hämtade henne.
Kvar var Milla o Isak o de lekte fram till eftermiddagen då de åkte hem.
 
Ines humör vände på en sekund o blev skitsur när sistan man hade åkt hem. Anledningen var att hon inte fick ha maränger o chokladsås på sin glass när vi skulle svalka oss i solen.
 
- Det finns glasstrutar eller vanlig vaniljglass.
- Men man kan inte äta BARA vanilj!
-Nähe, men ta en strut då? Det är ju jordgubb?
-Fyyyy va ÄCKLIGT!! Har jag NÅGONSIN ätit jordgubbsglass?!?!
- Eh, ja. I typ åtta år?
- SLUUUUUTAAA!
 
Lite sockerspeedad unge me för lite sömn????
 
Jag kom på den briljanta (?) ideen att cykla till kallinge där henrik var hos farmor o farfar. Jag vet inte varför jag kom på den men jag kände väl att jag behövde komma ut från tomten.
Ines vände direkt o blev superlycklig igen. På med kläder blöja o cykelhjälmar o iväg. Vi kom dit, stannade en stund, o sen hem igen. Jag hade så ont mellan benen så jag hade inte klarat tio meter till. Ines skrattade så hon nästan kissade ner sig när hon såg hur jag mådde på cykeln.
 
Henrik hade bjudit hem sin familj på middag senare på kvällen me systrar, respektive  o föräldrar. Vi grillade o drack kaffe efter. När vi lurat hem alla utom Maria, Micke o Staffan tog vi fram spel o satt väl till klockan var .. sent.
Vi somnade som en stock o idag var det min tur att få sovmorgon. MORS DAG o allt.. :)
 
När barnen väckte mig hade de varit iväg o handlat allihop. Jag såg på klockan o hon var 10.30!!! Jag måste varit trött!! Jäkla vad jag sovit!
Det låg ett paket på min plats o Ines kvittrade att det var Mors Dag. :)
 
Henrik stack iväg o vi andra packade iordning badkläder o körde till Mamma o Kenta. Systrar o deras familjer kom oxå o vi har fikat o ungarna har badat. Jag klippte gräset. Vi skulle bara varit borta en stund, men det blev hela dagen. Som vanligt där ute.
Elsie har surat hela dagen o endast sagt "nej!" till allt o alla.
 
Nu är alla nybadade o sover i sina sängar. Tvättstugan är full av tvätt, men jag tror alla är nöjda me helgen. Imån är det ny arbetsvecka, o jag ska ta tåget till Malmö för möte imån bitti.
 
Ännu ett långt inlägg, jag vet. ;)
Jag försökte återigen lägga ut bilder, men jag gör ju fel. Värdelös är jag. :/
 
Puss o gonatt!!
 
 

Röd dag = bra dag

Första lediga dagen av fyra är nu slut. Isak har sovit här sen igår, o de har lekt hela dagen. 

Jag fick sovmorgon o vid 0930 dundrade tre ungar upp i sängen, två glada o en motvilligt. Ni kan ju själva lista ut vem som väckte sin mamma motvilligt.. 

Henrik har fixat i trädgården o jag var ute o sprang me Emil i brunnskogen. Eftersom det var så varmt blev det mer promenad i rask takt. 
Vid 17tide  hade vi bokat bord me några vänner på Andra Våningen. Vi satt på uteserveringen o åt o drack gott. Ungarna sprang lite överallt. 

Vid 1930 stal vi Alva o gick hemåt, för Elsie behövde komma i säng. 
Alva o ines började planera en fest de ska ha imån. Ines hade vunnit en fest i ett vad me Henrik. 
Häromdagen kom ines o ville räkna mina tänder. Som mamma är man van vid de märkligaste idéer så jag gapade. 
Dagen efter kom Henrik o frågade hur många tände har hade. 
DET tyckte jag dock var en märklig fråga. Jag räknade igen då han ifrågasatte summan. 

- jag har 27.
- man har inte 27.  Du måste ha fler än 30, o det måste va jämt.
- nej jag har 27.
- nej. Räkna igen. 
- ärligt Henrik. Jag fick dra ut en massa när jag var lite  då de inte fick plats. O sen drog jag ut en förra året då jag fick hål i den o den var längst bak o onödig. 
- jaha? Fan me. Då vann hon. Vi diskuterade hur många tänder du har (?). Jag sa 30. Hon sa 27. 
- vad vann hon? 
- en fest. 

SÅ. Imån är det fest. På listan står det saft, kakor, mat, Bollen På Burken, sova över. 

Nu ligger Henrik i snarkar på min högra sida o Emil på min vänstra. O bara en har ett gulligt snark. Ni kan nog lista ut den me.. 
 
O folk undrar varför jag föredrar att sova me barnen..?

Gonatt gott folk! 

Visa fler inlägg