När locken är åt fel håll..

-Kan du ge mig datorn innan du sätter dig?
- Vadå, ska du blogga NU?
- Ja, kanske!? Jag gör väl vad jag vill?? Ni sitter ju me varsin mobil. Då kan väl jag ha datorn?
- Jag kollade Aftonbladet. O jag kom inte ens ut på artikeln..
- Men det spelar väl ingen roll vad du gör på mobilen..
- Nä jag säger bara att du är tråkig.. Du kollar ju Lets Dance..?
 
???
 
Nu var det fredag igen. Det känns som att det är fredag hela tiden. När man längtar efter nåt så tycker man att tiden går jääättesakta. O jag tycker en vecka går på fem minuter. Betyder det då att jag inte längtar efter nåt? Att jag inte har nåt mål?
 
Jag kan tänka att det är för det är så vansinnigt mycket på jobbet. O när man kör därifrån ska man hämta barnen, laga middag, ut me hundar, läsa "Lilla Lena leker doktor" eller "Djuren på bondgården" TUSEN gånger, titta på den nya videon på Musical.ly som ines gjort, slänga i en tvätt, träna mm.
Vi är hemma strax innan 17 på dagarna, Vi lägger Elsie strax efter 19, o Ines lägger vi vid 20. De kvällar jag tränar blir sena o vi är sällan i säng innan 23 på dagarna. O nu har jag börjat gå upp vid 05 för att hinna gå en längre runda me hundarna innan jobb.
 
Det är väl inte konstigt att man är dum i huvudet ibland.
 
På fredagarna slutar jag (oftast) vid 14. Då hämtar jag barnen o sen tar vi mellis/fika på stan. Som för att fira in helgen. :)
Idag skulle vi ha Bella en runda efter skolan, så jag hämtade henne först. Efter att ha hämtat mina två, så mötte vi upp Josse o hennes tjejer på stan. Vi fikade på Bistro Bakgården o sen skulle Ines klippa sig. Hon ville klippa sig som kusin Milla, o det innebar att det skulle vara en lock  (?) där fram. Jag o Anna-Karin beslöt oss för att tolka som vi ville, så Anna-karin klippte upp håret o klippte av en bra bit på längden. Sen lockade hon det "till en lock" där fram. Hon blev suuuuuperfin!! Hon blev genast fem år äldre. :)
 
 
Denna "locken" blev ju naturligtvis "på fel håll" så hon var nervös att hon skulle träffa nån på vägen till bilen.
 
Vad skulle "nån" säga??
- Öööööj..kolla INES! Hennes lockar är åt fel håll!!!!
 
Måste vara jobbigt o va 8 år idag.
 
Medan Ines klippte sig o Bella tittade på, så gick jag en runda me Elsie på stan. Låter kanske mysigt me tanke på att det var ett riktigt vårväder ute o hela torget hade fyllts av människor som krupit ur sina iden.
 
 
MEN Elsie har börjat me .. bus (?), o går gärna åt ett helt annat håll, särskilt om man ber henne me en lite stressad röst. O när man springer ifatt henne så skrattar hon antingen hysteriskt eller blir hon tokarg. Det vet man aldrig innan.
 
Skulle vilja ha ett par sneakers (säger egentligen gympadojjor, men det låter coolare me sneakers..) så vi åkte upp till skoaffärn. Men efter fjärde paret i golvet o första ursinnesbrottet då hon inte lyckades få i fötterna i några skor, så gick vi därifrån.
Jag får väl helt enkelt nöja mig me EN shoppingdotter..
 
Idag gav vi Ines sin klocka vi fick hem i veckan. När hon fyllde år så tittade jag på en sån där mobilklocka. Men eftersom de kostade 600:-, o vi inte visste om hon skulle tycka om den så skippade vi det. Men sen hittade Henrik en liknande på typ www.miniinthebox.com för endast 14 dollar. Med den kan hon sms:a, ringa o sen är det en gps-funktion på, om det skulle behövas. :/
Hon tyckte den var jättehäftig! O Henrik me. Han har varit som ett barn på julafton me denna klocka. Jag har suttit me den i ett rum, o sen har han sprungit iväg o ringt till den. Sen ska vi prata me varandra i den.
 
- Heeeeej! Det är henrik..!
- men heeeej..
..
..
- Vad gör du??
- Sitter o pratar me en idiot genom en klocka..
- Hejdå!
- Hejdå.
 
Nu ska jag in o väcka honom. Han har nog somnat inne hos ines. Som sagt. Vi är inte den tuffaste familjen.
 
Gonatt
 
 
 
 

Blommor & Bin en onsdagmorgon

Det blev en jäkla uppståndelse när man svor i TV under melodifestivalen. Löjligt, tycker jag.
Däremot kan jag tycka att man ska förvarna föräldrarna om dagens ämne på morgonradion, om ämnet är "pinsamheter under Sexet". Det är VÄLDIGT många barn som körs till dagis och skola kl. 07.30.. :/

Pang bom så frågar Ines på väg till dagis;

- Vadå? Vad menar dom me "sexet är pinsamt"? Vad är sexet?
- Vadå, pratar de om det på radion? frågar jag helt i mina egna tankar.
-Ja.
- Vet du vad sex är?
- Nä
- När man har sex så är man kille o tjej, eller tjej o tje...
- Jaha. Sa hon snabbt o jag såg hur hon sjönk en halvmeter ner i baksätet me en mycket generad min.

Jag kände mig tuff som attan o visste att hon inte kunde rymma. Hon kan ju knappast öppna o stiga ur i farten. Så jag fortsatte;

-Vet du vad sex är?
- Jaaa, när man pussas o klappar sådär på ryggen" viskar hon fram me händerna för munnen.
- Pre-c-iiiiis..

Jag funderade en stund om jag skulle nöja mig där. Men jag hann inte.

- Mamma, vet du vad X har berättat? Att när man har sex så har killen snoppen i tjejens rumpa, o sen kan ibland tjejen sutta på snoppen..

???????????

Jag blev HÖGST obekväm där jag satt vid ratten. Vi hade nu kommit fram till parkeringen vid skolan, o jag funderade en halv sekund på om jag bara skulle öppna o springa iväg, o aldrig mer komma tillbaks.
Hon är 8 bast. Hennes vetskap ska ha en gräns vid pussar o klapp på ryggen.

MEN som den mycket pedagogiska o mogna (?) mamman jag är så tog jag mig samman.

- Men varför gör man så då?
- Vet inte.. för att få barn..?
- Nja.. för att det ska bli barn måste ju killen ha snoppen i tjejens snippa..
- Ja, jag veeeet! O sen kommer spermierna o sen vinner nån o då blir det barn..

Jag ser plötsligt att Elsie försöker vända sig om o lyssna på diskussionen. Jag blev då ännu mer obekväm o tackade genast för mig.
Ut ur bilen hoppade en mycket generad dotter på väg till första klass.

Ärligt. Mamma o pappa. Har någon av er någonsin haft den här diskussionen me mig?? Jag minns mamma att du gjorde ett försök efter att min svärmor ställt en stor låda kondomer på min dåvarande pojkväns säng. Då var jag 13. Alldeles för tidigt.

Nu har jag gjort mitt i detta ämne. Är absolut inte bekväm, men jag vill inte att min unge ska gå runt i diskussioner kring nåt hon inte känner till.
Henrik, jag lämnar över resten till dig. :/

En helg me konstigt väder, grillad gris o socialt häng!

Idag har varit en märklig dag. Jag har frusit o varit varm om vartannat. Jag är inte sjuk, men kroppen har haft svårt att bestämma sig.
Och på jobbet frågade Gerda om jag var dum i huvudet eller bara skämtade, när jag skickade in utredningar till henne som hon skulle läsa igenom. Det var inte mycket rätt i dem. Helt körd i huvudet.
 
Helgen har varit bra! I fredags kväll kom Martin o vi satt o spelade Settlers och drack vin till kl. 02. Henrik o Martin satt sen uppe o diskuterade semesterersättning till 04 på morgonen.
 
Hur är det ens möjligt?? Två timmar med semesterersättning? Bara de två som kan ha såna meningslösa diskussioner..
 
Lördag morgon var det min tur att ta kidsen, o då valde de att väcka mig kl. 06. Båda två vaknade då. En lördag. Borde vara olagligt att öppna ögonen innan 07 på helgen.
 
 
                                  Men för dessa två är det aldrig för tidigt att leka!
 
Jag var trött i kroppen hela dagen sen pga för lite sömn. Får skylla mig själv, kanske?? :/
 
Det var riktigt hemskt väder ute, me snöblandat regn.  Henrik hade lånat hem släpet, så han var ju tvungen (?) att fylla detta under dagen. Han kunde INTE vänta till morgondagen.. ?
Han klippte ner busken som ligger intill vår äckliga komposthög, som är full av grenar, snuskiga äpplen, julgranar, fjolårets blommor..
Sen lassade han allt på släpet. Jag var aldrig ute.  Jag tog hand om städet här inne istället.
 
Henrik stod där ute i sina jobbarbyxor o jobbarkängor. Jag tror han känner sig manlig i dem. Han har en helt annan hållning när han har de på sig. Axlarna blir bredare på något sätt, o han spänner musklerna.
 
Undrar om det är medvetet? Hur tänker han då? Vi har varit tillsammans i hundra år. Lite sent att spänna musklerna nu, eller?? Han önskar nog dock att han hade haft typ en motorsåg i händerna. Inte en häcksax. ;)
 
När han skulle dra släpet över gräsmattan var det för tungt, så han fick ringa hit Peter som fick komma till undsättning.
 
På kvällen var jag bjuden att hänga me Mia o hennes kompis på Bistro, men jag tackade nej då jag var så trött. Men då kom istället Grannen Maria o bjöd oss på middag på kvällen - de skulle bjuda på helgrillad gris som Petro stod o snurrade på heeeeela dagen i trädgården. I regn o snöfall. Jag förklarade för honom över häcken att han var galen, men han fattade ju inte. 
Trots att vi var trötta bägge två tackade vi ja, vi missar inte gärna den grisen!
Det var trevligt som vanligt me en massa folk som man bara träffar hos Maria o Petro. :)
Ines hade oxå jätteroligt o lekte o åt massor me kött o nybakat bröd. De var mycket imponerade av henne, o vi me!
 
Vi la Elsie i ena sovrummet o hon somnade till slut. Vi gick inte hem förrän vid 23, o då var vi alla trötta men mest Ines såklart. Men hon var nöjd över klockslaget, den kvällen.. ;)
 
På söndagen var det Henriks tur att ta Elsie, men ines vaknade inte förrän efter 09 den morgonen. Inte ofta hon tar sovmorgon. :)
Här lär Ines Elsan göra klapplekar. :)
 
 
Milla kom hit o lekte me Ines o de höll på me sina Pokemons. Det var riktigt skönt väder ute, så  Henrik var ute i sina jobbarkläder o jag var ute me hundar o barnvagn i omgångar. Ines var o badade en runda me Milla o Elliott, som skulle bada med deras farmor.
 
När jag satt o ritade me Elsie o Henrik var ute, ringde Peter o satt fast i deras trappa me ett stort linneskåp. Det var paybacktime från gårdagen, så vi packade in oss o åkte till undsättning. Skåpet kom upp på sin plats o vi hängde där en stund.
 
 
 
 
Nu ska jag skynda ner i sängen innan det slutar regna. Avskyr reg när jag måste va ute, men älskar att lyssna på regnet. Särskilt från under täcket.
 
Sov gott!