Ungar, löss o lera..

Vissa helger känns så meningslösa. Man har passerat två dagar på ingenting. 


Detta är en sån helg. På fredagen efter jobbet kom jag hem til ett grabbgäng som placerat sig på min altan. Strax efter åkte henrik iväg me detta gäng för att se sverige-frankrike i sthlm. 

Elsie hade inte sovit på dagen o mitt uppdrag för dagen blev att hålla henne levande o på gott humör. Jag satte henne i sin barnsadel o sen cyklade ines jag o elsie en runda. Vi körde oxå till torget där ines ville köpa glass. Vet ni vad en glass på torget kostar?? Trettio kronor. Trettio kronor för en liten strut me mjukglass. O sen fem kronor för strössel på. Det är en halv kebabtallrik. 
Eller tre glassar på Burger King. 

Vi hängde där en stund. Vi hittade en kompis till ines så vi satt med deras sällskap. 
Efter det cyklade vi till maxi o köpte morötter gurka o chips o dip - allt för den perfekta myskvällen. ;)

Den kvällen däckade elsie 18.40. Vi slängde oss i soffan o kollade sen på två filmer medan hon fixade mig i håret o masserade mig på axlarna. :)
Sen gicb vi ner o la oss. Det är det bästa hon vet, att lägga sig me oss, o vi gör alltid det när henrik är iväg. :)

På lördagen leker vi lite me nån smet som ines har nåt recept på, liknande leklera. Sen ser jag ines återigen sitta o klia sig i huvudet. Hon o jag har gjort det ett par veckor o jag har skyllt på nytt schampo. 
Men nu satte jag henne vid köksbordet o började dra me luskammen. Mycket riktigt kom de fram, de äckliga små krypen. Jag hittade två st innan Milla ringde från lekparken, o ines drog dit. Redan då visste jag ju att jag oxå hade. Jag drog av alla sängkläder, drog av soffkuddarna, filtarna o slängde allt i tvätten. Samlade ihop alla kepsar o tvättade upp dem. 

Åkte iväg o köpte mer lusschampo. Hon i kassan på apoteket förklarade att lössen bara tyckr om vissa människor, ungefär som mygg o fästingar som bara drar sig till vissa. Tack för den. :/ 

När ines kom hem gick jag igenom hennes huvud, hon hade ett tiotal. 
Jag hade betydligt fler men räknade inte. 
Men det är inte det äckligaste. Det äckligaste är att ELSIE som har världens minsta huvud hade 17 st!!! Hur får de ens plats?? O varför kliar det inte på henne?!?! O det var inte lätt att trixa me hennes hår. Jag satte henne framför Barnvisor på svenska, o jag valde UTAN rörelse bara för hon skulle sitta still, men hon satt där o gungade o klappade o viftade me armarna o tyckte jag var hemskt i vägen. Det gick åt ett halvt paket kex o en massa russin, men jag vann till slut. 

Sen kom Tilda o sov över här. Jag berättade för henne att det sprang löss här hemma, men det var inga problem. De hade nämligen planerat in e  massa saker de skulle göra, o då finns det inga hinder. 

Idag har ines först lekt me Tilda o sen kom milla. Efter att milla åkt gick vi bort allihop till My o kollade läget. Hon o tjejerna har precis flyttat in till sitt gamla hus, o det var så mysigt att vara tillbaka! O nära oss.. ;)
Där lekte ines me de andra tjejerna i några timmar. Efter vi fikat där gick jag min runda me hundarna medan henrik gick hem me Elsie. 

Medan ines har lekt me kompisar idag, så har henrik varit iväg o jag har städat o hängt me elsan. Vi gjorde Trolldeg, som vi lekte me i över en timme. Jag försökte imponera me några figurer, men de smashade hon direkt. Istället satt jag o pillade i degklumpar i olika formar, som hon sen pillade ut me sitt finger. I en timme sitter vi så. Totalt meningslöst, men hon var så nöjd så. :)

Så denna helg har jag städat o jagat löss o lekt me lera. Det är allt. Eller jo, jag tvättade alla fönster igår me. Det var ju bra.. 

Må nästa helg bli lite roligare. Då är det fotboll igen för gummesson. Då i Polen. 

Nu är det natten. Imån är det måndag o Nina ska klippa sig. Vem vet, jag kanske överraskar?

 Eller inte. Alltid tuff när jag sitter här hemma.. 

Lerbak
Elsan hos frisören..
Mitt sällskap vid plättbaket
Lusborttagning!