Ensam är jag stark. Med barn är jag hopplös.

Vet ni? Jag tycker Ronneby är en skittråkig stad. Men på ett sätt är jag nöjd över att jag hamnat här, för de där nissarna som går runt o har ihjäl en massa folk siktar på de större städerna. Jag hade inte kunnat känna mig trygg i nån storstad. Henrik tycker jag är töntig, men det är för mycket nu för att man skulle blunda för det.
 
Däremot har jag ju kvar halva släkten o vår Suzanne i sthlm, så de får ju gärna komma hem.. :/
 
Alla attacker på oskyldiga är hemska. Men gårdagens attack i London där bussen mejade ner folk för att sen stanna o hugga ner folk me kniv.. det är ju sjukt för fan.
Det som är så häftigt är att man allt oftare läser om folket runt omkring som går till motattack o offrar sina liv för att skydda andra.
Idag läste jag om en kvinna som hade stått o hållt för dörren till baren, så de tre männen inte kunde komma in. Under tiden hon höll emot kunde flera stycken springa undan o gömma sig. Till slut hade männen lyckats komma in o överföll henne, o jag kan ju bara gissa att hon dog me tanke på att alla tre gick till attack mot henne.
 
Vilken hjälte.
 
O jag läste om folk som kastat stolar o annat på männen. Jag hoppas jag oxå hade gjort så, men vem vet? Jag kanske hade varit först ut från lokalen..
 
Jag har blivit en riktig fegis sen jag blev mamma. Inte för egen skull. Är jag själv nånstans så är jag tuffast i stan. Men går barnen bredvid är jag på min vakt. Senast var för nån dag sen när ines o jag gick förbi två fyllon som bråkade. De knuffade på varann o blev riktigt hotfulla o ines kunde inte släppa blicken från dem. Jag fick tag på ines jacka o drog henne efter mig.
 
Skulle nåt hända nånstans, så kan jag springa. Men har man barnen me sig så har man ju så mycket mer att förlora. Tänk om man skulle bli en av de som står helt paralyserade, som man läste om från attacken i STHLM..?
 
Jag frågade ines idag om vi skulle åka nånstans i sommar, typ Polen. Det ville hon såklart, men hon frågade om vi inte kunde ta flyget istället, för hon var rädd för vågorna, sa hon. Det är jag som skrämt henne antar jag. Hon vet att jag är sjukt rädd för stora fartyg. Jag har Estonia i huvudet hela tiden.
 
Men hon vet inte att jag är ännu mer rädd för flygplan. O jag hoppas vid Gud att hon aldrig får reda på det, för jag förstör ju bara henne. Varje gång jag sätter mig på min plats på flyget kollar jag runt så jag har nån stor stark karl i närheten. För han kan ju säkert rädda mig när vi faller?? O han väljer ju säkert att rädda mig istället för sitt sällskap??
 
Såklart Nina att han gör.
 
Nej, bilar är bra. De är på marken. O man kan inte krocka.. Eller hur? Eller stannar man helt enkelt bara hemma. Hemma är oxå bra. Vi kan låsa in barna på rummet för säkerhetsskull. Det mår de säkert bra av.
 
Eller kan man sluta leta lustiga födelsemärken på sina barn, o sluta smyga in på natten för att ta bort potentiella strypsaker i sängen. Sluta leta efter faror..
 
Jag tycker ju att mamma o pappa är starkast i världen. Även om båda är krokiga o rynkiga. O Ines kanske tycker att jag o henrik är starkast i världen?
Jag vet ju att hon tycker jag pussar o "kladdar" på henne för mycket.
 
- Men jag vill ju röra vid dig, det är ju för att jag älskar dig..
- Men måste du älska mig i ansiktet??
 
:/
 
Jag får kladda på elsie istället. Hon tycker om det än så länge iallafall.
Jag tänkte på det häromdagen när vi gick till skolan. Då höll jag båda i händerna. Ett barn i trotsåldern har mammas hand som värsta fiende. Håller man i mammas hand, måste man följa henne vart hon än går. O då kan man inte visa att man "kan själv". Men Elsie är inte där än, o ines har kommit ifrån det.
Händerna är en trygghet för de minsta barnen, men främst för mamman. Barnen tänker "mamma håll mig hårt så jag inte kommer ifrån dig". Mamman tänker "släpp nu inte taget för helsike, för jag orkar inte springa ifatt dig.."
 
Min lilla parvel Elsie o min stora stjärna Ines. Mina älskade ungar, som jag ska låsa in tills det är fred på jorden. O innan de släpps ut ska de ha svart bälte i karate.
 
Nu ska vi ner o lägga oss. Ska bara in o kolla till barnen först. Ta bort snuttefilten runt Elsies kropp o "kladda" på ines me en puss på pannan.
 
Sov gott!!