Helgen som avslutade sportlovet

Söndag kväll. Jag ÄLSKAR söndagkvällen.
Då är det oftast nystädat här hemma. Sängarna har fått nya sängkläder. Ines har ofta lekt av sig me kompisar under helgen o är trött. Hundarna har fått sina långrundor o Elsie har varit ute me vagnen. Jag tränar Bodybalance under söndagkvällen, o dagen brukar sen avslutas me nån film.
 
Denna helgen däremot har vi inte varit iväg nåt, utan bara varit hemma. Ines är fortfarande trött o hostig, men ingen feber.
Lördagen var vi hemma me alla barnen. Ines o Milla pysslade, tittade på film, lekte me badboll nere i vårt rum (nån mystisk lek de har) pusslade o badade i badkaret. Men badet varade i typ tio minuter sen ropade en frusen Ines från badet. :(
Clara sprang runt i sin egna värld o lekte me allt o alla. Ines o Alma lekte mycket me varandra. Då går det till som så att de sitter bredvid varandra me till exempel varsin bok, o elsie pratar på ett mystiskt språk me alma. Alma tittar på elsie som om hon vore dum i huvudet.
 
 
De var nästan alltid i samma rum. Det enda som de var riktigt ovänner om var Elsies matstol. Den klättrar ju Elsie upp i på två röda. O Alma kommer inte upp, men det räckte me att hon stod bredvid o höll i den, så kom Elsie som ett skott o bände upp handen på henne. Det blev flera fajter på detta sätt under helgen.
 
O varje gång jag skulle byta blöja på Clara eller Alma stod Elsie hukandes över dem o tittade fascinerat på när jag torkade dem i rumpan. Så klart! Detta behövde hon ju se från en annan vinkel än den hon är van vid. ;)
 
Henrik bakade oxå kanelbullar me dem under lördagen. DET hade jag aldrig klarat kan jag säga De minsta var inte me. Men de andra tre skulle ju då alltså vara lika delaktiga o satt uppkrupna på diskbänken eller på en stol bredvid.
 
- Nu får JAG röra!
-Nä, du fick ju hälla?
- Men du kan få hälla nästa gång så rör jag nu.
- Men va ska jag göra då?
 
- Får jag smaka på degen?
- Ja ok gör det, säger henrik.
- Va? Då ska jag me ha!
- Mäh?! Tog du SÅ mycket? Då får jag ta en gång till..
 
 
 
Sen var det ju det här me att dela upp en längd i flera bitar. Milla fick fler bitar på sin längd, vilket ju naturligtvis blev högst orättvist.
 
I såna här lägen är Henrik guld värd. Han vill sååå gärna göra det själv, men kan inte säga nej till ungarna. Så han håller ut, o gör det me bravur o me en (till synes) glädje. Ungarna ÄLSKAR det! Jag är tvärtom där, o får panik om det är för mycket ungar runt omkring mig. Ni vet när det är armar o händer ÖVERALLT.
 
Efter att alla barnen åkt hem städade vi o laddade för myskväll o Mello. Ines hade feber o somnade i soffan. När hon vaknade lyckades vi efter många om o men få i henne halva dosen Alvedon. Hon AVSKYR medicin, o tar det bara under pistolhot. Hon hade en perod under sitt liv då hon älskade medicin till den grad att hon fejkade sig sjuk. Då fick jag helt gå efter tempen.
 
Ines o jag älskar mellon, o henrik tittar för att han måste. Ines sköter hjärtröstningarna, men hon har laddat hem det på min mobil me, så jag måste me sitta o rösta.
Både hon o jag är Wictoria-fan, o jag är ju hemligt förälskad i Jon Henrik, så jag var mycket nöjd me kvällens resultat. :)
 
Idag har Ines legat mycket i soffan. På eftermiddagen kom Isak så de hängde lite. Men när vi tog cyklarna o skulle ut o leta efter min vante som försvann på min runda me Elsie, så kom vi bara nerför backen, så fick ines vända. Hon bara hostade stackarn. :(
Men isak o jag fortsatte, o vi hittade till slut vanten på en stolpe vid uppfarten till mitt drömhus.
O jag hade ju berättat för isak att mitt drömhus låg på gatan så han tittade mer efter det än efter vanten.
 
- Åh, titta Isak! Där är ju vanten! Precis vid mitt hus! Det måste vara ett Omen!
- Är det en orm där?!?!
 
Han var inte alls imponerad. Han tyckte det var skitigt.. (?)
 
Mamma har oxå varit här en runda. Jag fick höra att hon blev nekad sjukpenning för att läkarn hade skrivit på sjukintyget att hon röker o att hon tackat nej till syrgas. (Hon är sjukskriven efter att ha blivit långt gången i KOL)
Jag blev tokarg när jag hörde detta, för det är skitsnack. Hon röker absolut inte o har tackat nej till syrgasen då hon tycker det räcker me den maskinen hon har. Den maskinen räcker för att hon ska klara av hushållet, men det är knappt hon orkar det. Vissa dagar ligger hon bara, o hennes immunförsvar är helt kasst. O syrgasen hade inte gjort att hon skulle kunna arbeta igen.
Jag sa till mamma att hon måste strida för att få ut sina pengar som hon är berättigad. Nån månad fick hon ingen sjukpenning då läkaren inte hade skickat in sjukintyget till försäkringskassan?? Vad är det för fel på folk??? Om vi nu är så jävla bra o har det så bra i Sverige, borde även detta kunna fungera eller??
 
Jag hade vänt upp o ner på varenda tjänsteman för att få ut mina pengar. Men mamma har istället tömt alla sina konton för att klara sig.
Nu funderar hon på att gå i pension, men ska bara se hur mycket hon förlorar på att gå ett år innan, hon är nu 64. Så det är lite bankgrejer som måste lösas innan.
 
Jag är så sjukt emot att pensionärer ska behöva skatta. Det är redan så lite de får, o är det några som förtjänar en extrapeng så är det väl för bövelen våra föräldrar o alla andra som kämpat me jobb o oss ungar. När jag hörde om mammas ekonomi igår, så tänkte jag direkt att jag tömmer mina sparkonton o ger till henne o Kenta. Jag vägrar spara undan pengar när min mamma får vända slantar. Jag har väl iaf 20-30 år på mig att spara ihop till en sparkassa igen.
 
Men mamma lugnade mig som vanligt. Hon berättar ju inte sånt här för mig, på grund av att jag just reagerar me alla taggar utåt. Det är alltid Anna som ringer o skvallrar. Men jag ska hjälpa dem me det nya boendet sen istället som förhoppningsvis blir aktuellt till sommar eller höst. Då ska de få det tiptop!!
 
 
Vi har idag även tagit upp elsies röda tält från källarn. Vi hade det uppe för några månader sen, men då tyckte hon det var läskigt i det, men vi provade idag eftersom hon är så tokig i kojor.
 
 
O mycket riktigt blev hon överlycklig, o ines bäddade me kuddar o täcken. :)
 
Till sist vill jag berätta om att Elsie har börjat bli ledsen. På riktigt. När hon får ett nej eller om man höjer rösten till henne, så stannar hon till o sänker huvudet.. sen drar hon fram underläppen o hon kan börja gråta. Hon är så himla söt o våra hjärtan klarar ju inte riktigt av detta.. Vi får sån ångest.
Igår kom hon me en bok när vi satt o åt. Vi förklarade för henne att vi äter o att vi läser efter maten. Vi sa det ganska demonstrativt då hon vägrade sitta kvar vid matbordet eftersom hon hade annat att göra.  När henrik sa nej efter att hon först frågat mig, så tog hon boken o tryckte mot pannan o bara gick iväg.
 
 
Älskade barn. SOM jag älskar denna människa!!!
 
Nu måste jag sova. Vi har bestämt att ines får prova skolan imån. Går det inte, så vabbar jag.
 
Gonatt på er!
 
 
 
 
 
 

Sportlov eller sjuklov? Vi valde sjuklov.. :/

Nuuuuu sitter jag äntligen här o påbörjar ännu ett inlägg. Det är tredje inlägget jag påbörjar sista veckan, men som inte blivit längre än några rader. I helgen började jag skriva, sen vaknade Elsie o jag la mig hos henne för hon var så ledsen. Somnade naturligtvis o kom ut en timme senare.
I förrgår suddade jag ut allt igen o började om på nytt. Redan när jag öppnade upp datorn varnade den med 10% batteri, o jag skrev fort som fasen för att hinna få iväg några skumma rader. Men eftersom jag inte KAN skriva normala inlägg, så var jag naturligtvis inte halvvägs när datorn dog.
 
Nu tänker ni förmodligen -"Ladda den kanske..?"
 
Jo det kan man ju tycka. Men vi har ett skåp under TV:n där vi har dator, laddare, spel o annat, o där i låg ju laddaren. Vi har en lten svart nyckel som vi sedan Elsie kom har lagt upp PÅ bänken, så att hon inte ska ta den o slarva bort den nånstans.
O det har gått jättebra. Vi har alltid haft koll, o Elsie har trott vi haft magiska händer när vi smyger me nyckeln o öppnar o stänger skåpet o sen är det omöjligt för henne att öppna den igen.
 
MEN sen några dagar har den varit sååå himla förvunnen. Vi har vänt upp o ner på hela huset. Gått igenom varende leksaksback. Öppnat dammsugarpåsen. Letat under alla mattor. Tittat i alla blomkrukor (det är annars ett favvoställe för vår dotter). Lyft på allt som går att lyfta på. I flera omgångar.
Igår tvingade jag Henrik under pistolhot att bända upp låset.
 
- Du får öppna låset.
- Men det går inte. Då kommer jag ta sönder det.
- Det skiter jag i. Bara öppna.
- Vad är det du ska ha?
- Laddarn.
- Så du kan blogga?
- Mm. Bara öppna.
- Jag kommer ju ta sönder låset..?
- Alla andra stjäl bilar me bara nån ståltråd eller vad det är. Det har jag sett på filmer. Då kan väl du öppna ett plåtskåp?
- Men de har ju en dyrk.
- En vad?? Skit samma. Du har väl en dyrk nere i källarn. I snickarboa?
- Nää det har jag inte.
 
Sen förklarade han hur en dyrk fungerar. Sjukt ointressant.
 
- Bara öppna dörren henrik så blir allt bra igen, ska du se.
 
Han hämtar då lite fix o trix o börjar lirka o vips så var den öppen! Jag fick ut min laddare o han visade mig hur jag skulle göra för att öppna o stänga utan nyckeln. Tyckte det var lite komplicerad men jag höll mun. Kände inte riktigt att det var läge att pusta just då.  :/
 
Jag satte mig me en gång o skulle börja skriva ett inlägg. Då vill han titta på film. O eftersom det var ett bra tag sen o han frågade så glatt, så fick jag ju omprioritera o la undan datorn.
 
Denna vecka har det varit sportlov! O hela facebook har varit fylld av bilder av sportlovsbarn som åker skidor, är på bio, pysslar på biblioteket mm.
Alla ungar har haft supermysigt verkar det som. Utan mina.
 
Vi verkar vara de enda föräldrarna som inte tagit föräldrarledigt denna vecka, så de har varit schemalagda på dagis o fritids som vanligt. Nu är det ju naturligtvis inte så, för alla vet att man bara lägger ut bilder på barn när man gör nåt särskilt. Så DÄRFÖR känns det ju som att ALLA har roligt o mysigt. Det klassiska facebook.
 
Men Ines har varit sjuk sen i måndags i feber o halsont, så i tisdags o onsdags var ines hos barnvakt. Då var Elsie på dagis. Igår o idag har vi varit hemma me barnen. Ines har varit kokhet på nätterna o haft madrömmar o sovit oroligt. På dagarna har hon vacklat från ok till trött, men inte haft speciellt hög feber. Henrik o jag har varit oense hur sjuk hon är. Han tittar på tempen o tycker hon kan gå till fritids. Jag hävdar att han bara tänker på sitt förbannade jobb o skiter hur barnen mår. Han i sin tur tycker jag är löjlig åt det andra hållet. Samtidigt som jag tycker vi ska vabba varannan gång/dag, så det blir jämnt.
 
Pucko är vad han är.
 
Elsie o vi andra har klarat oss o är friska.
Idag fram till imorgon är vi barnvakter åt Alma o Clara - Majas tjejer. Alltså min systers barnbarn. Eller jag säger att jag är moster Nina. Vi tog me oss Milla oxå, så idag har det varit en fasligt massa tjejer här hemma, o det har varit såååå mysigt o gått himla bra! Vi hämtade dem först vid 17-tiden så det blev ganska sent efter tacos o lek.
Sist Alma o Clara var hemma hade Elsie ett helsike me att hålla undan Alma från alla saker. Alma är tre vcekor äldre än Elsie, men mindre till storlek, så hon känner sig väl större då. Ikväll har det gått jättebra förutom ett par incidenter då Elsie ställt sig i vägen eller klappat på dockan som ligger i vagnen som Alma kör.. Då ger Alma ifrån sig illtjut o spänner ögonen i Elsie som bara tittar trött tillbaka.
Annars har de följts åt o varit tillsmammans nästan hela tiden, o Elsie har lekt mer än vanligt me saker som hon inte lekt me på evigheter. Vi läser alltid böcker, spelar på nån speldosa, ritar eller bygger me hennes klossar. Men nu har hon lekt me dockor o figurer o kämpade me nån väska o försökte trycka lite väl mycket i den, vilket naturligtvis slutade i ett vansinnesvrål. Såklart.
 
Mitt i all lek här hemma hittade jag nyckeln till skåpet. O jag tänker inte ens berätta var den låg. Det var knappt så jag berättade för henrik. Men nu är den tillbaka iaf. :)
 
 
Ines o Milla har tagit det lugnt o Clara har varit överallt. Hon är så himla mysig o rolig att prata me. Så lillgammal både i sättet hon pratar på men även i sina tankar. Så förståndig.
 
Elsie o Alma ligger i varsin säng på Elsies rum. Clara ligger i ines säng (i väntan på ines som inte kommer..) hon har planerat sen länge att de ska sova ihop. Men nu kom Milla in i bilden så de får ta soffan. Clara la sig in till kanten när jag låg bredvid henne ikväll. Bara för att ines skulle få plats. :/  Lilla hjärtat.
 
Imån får vi se vad som händer. Hoppas på bra väder så vi kan åka till nån lekpark. Om ines är frisk vill säga..
 
Nu ska vi bära upp milla o ines från våra sängar, kissa dom o sen bädda ner dom i soffan.
 
Gonatt!!!
 
 

Äntligen fredag!

Idag är jag väldigt nöjd över att vi är lediga imån o inte har några planer. Planen jag har är att röja i källarn, men den planen har jag inför varje helg. Det står fortfarande julljusstakar precis nedanför trappen. Märkligt.
Jag har satt upp ett alldeles eget mål, o det är att de ska vara borta innan vi byter till sommartid. Sen är det för sent - då kan de lika gärna stå kvar. Eller hur?
Det är faktiskt flera meter till förrådet, så jag tycker målet är helt ok. :/
 
Det var på vinst o förlust jag lämnade Elsie på dagis imorse. Hon var ju lite lugnare igår, men har sovit gott o ätit bra, så jag tyckte vi kunde lämna henne. Jag sa till dem att jag var i växjö under eftermiddagen, men att Henrik var i Ronneby, om det skulle vara så att de ville vi skulle hämta henne.
Sandra på dagis sa att Elsie varit väldigt trött på förmiddagen, så de hade pratat om att ringa oss, men sen hade hon piggnat till o var som vanligt igen. :)
Hon var så söt idag när jag bytte blöja på henne. Jag sa till henne att jag skulle akta hennes onda huvud o då tog hon sig på huvudet me båda händerna o rynkade pannan o såg hemskt bekymrad ut samtidigt som hon sa nåt kryptiskt.. Lilla hjärtat..
 
Det har varit mycket idag.
Morgonen var mysig. Våra morgnar handlar egentligen om när jag lyckas få upp ines. Jag ljuger inte om jag får väcka henne 5-6 gånger innan hon står på benen. O då är jag irriterad den sjätte gången. Första gången är alltid me en puss på kinden o ett "gomorgon hjärtat" viskandes i örat.
Sen trappas det upp.
 
- Go morgon hjärtat..
- .....
- Är du vaken ines?
- .....
- Ines? Är du vak..
- MEN JAAAA!!!
 
Ok. då vet jag.
 
Idag steg hon upp efter första o det kan bero på att hon sov nere i vårt rum, o där vill hon inte ligga ensam efter att vi steg upp. Hon hörde mig prassla me P-pillerkartan.
 
- Vad gör du mamma?
- Tar ett p-piller.
- Varför tar du ett p-piller?
- Så jag inte får bebis i magen.
- Får du barn om du inte äter p-piller?
- Mmmm..
 
Jag tänkte på henrik. Hade han varit nere o hört samtalet hade han höjt på ögonbrynen o skakat försiktigt på huvudet. Hans kommentar hade varit:
- Nej, det krävs liiiiite mer än så för att bli me barn..
 
MEN han var inte nere o hörde samtalet så jag fick säga vad jag ville. Hon tyckte jag skulle sluta me de pillrena för Elsie var så söt.. :)
 
Hon steg upp o var på gott humör på morgonen o ungarna fjantade ihop. Jag hann till o me göra två flätor på ines.
 
Lämnade ungarna o körde till jobbet. Väl där hann jag läsa mejlen o planera dagen innan kl. 08 o redan då var jag stolt. Jag hann göra ett dokument som hade deadline idag, sen var det fredagsfika o sen körde jag till Växjö. Körde inom här hemma för att släppa ut hundarna i trädgården medan jag var på toa. Idag hanns det inte me nån runda på lunchen eftersom mitt möte började 12 i växjö. Körde sen me hög musik i bilen o skrålade som bara jag kan.
Hade mötet o tog sen en fransk hotdog på Preem till lunch. Körde hem o bytte bil på jobbet o hämtade barnen. Båda kidsen var på strålande humör, förutom Elsie som tvärnitar ibland.
 
Ines o jag har planerat att vi ska ta vår mellis på stan på fredagarna eftersom jag hämtar dem vid 14.30. (idag 15). Vi tog Andra Våningen som vanligt. Vi delade på en kebabtallrik eftersom Henrik skulle äta ute me grabbarna o jag ville inte göra tacos till bara mig o barnen.
 
Jag har ALLTID  fikat me ines på stan, enda sen hon var liten. Det har varit vår grej när vi bodde själva. Men jag får erkänna mig besegrad nu när vi fått elsie. Hon sitter inte still en sekund, o man får inte ro för fem öre.
Hon lekte tittut me mig o alla andra gäster bland stolarna. Hon klättrade upp o satte sig hos en kvinna som pratade i mobilen. Hon sa glatt i telefon att hon fått sällskap o nickade mot mig att det var ok. Hon fixade iordning bland kuddarna o där satt Elsie. Nöjd som få o vinkade till mig o ines. :)
 
Rätt vad det är fick ines jätteont i magen o började gråta. Jag frågade var hon hade ont o hon pekade i mitten. Hon sa det kändes som en stor sten o hon hade aldrig haft så ont tidigare. Jag frågade om hon ville ta hem kladdkakan som jag lovat henne efter maten men det ville hon inte. O jag trodde verkligen på henne för hon tjänade inget på att överdriva. Tvärtom så hade hon sett fram emot den här fredagen då milla o elliott skulle sova över. 
Jag frågade om hon ville gå o bajsa o tänkte på Johan Glans..
 
Jag packade ihop barnen, en gråtandes som knappt kunde gå, o en som sprang åt det andra hållet. Jag körde hem till Henrik som höll på att göra sig iordning inför en grabbkväll på stan.
Efter en stund repade sig Ines plötsligt (?) o hon följde me till Maxi för att handla.  Hon var artigare än artigast o sprang före o hämtade varor o blipade dem. Vi köpte tacos o fredagschips o lördagsgodis. (Kärt barn har många namn..)  ;)
Det var vansinnigt mycket folk o jag var nöjd att jag hade scannern. Men jag saknade 34 kronor på kontot, så jag fick lämna ines för att gå ut mot entren o föra över pengar. Sen tillbaka, betala, in i bilen o hämta upp Milla o Elliott som vi skulle passa till imån.
 
Hann precis packa upp varorna när Henrik olsson kom o hämtade upp Henrik. Jag sprang ut en runda me hundarna, o för att slippa dra ut elsie satte jag henne me pennor o block hos ines o de andra.
Ungarna håller på me sina Pokemons hela tiden, o då ska man byta, o strida o slåss mot varann. Jag har fått det förklarat för mig tusen gången, men det går verkligen inte in.
Elliott kom iaf ut till mig jättearg flera gånger, då han ångrat sina byten o strider. O när tjejerna inte vill byta tillbaka blir elliott sur.
Första gången ber jag ines byta tillbaka bara för att hålla husfriden i schack. Men när Milla o ines säger i mun på varann att Elliott ALLTID gör så här, så kände jag att han får minsann lära sig.
Han tjurade några gånger, men det ordnade upp sig till slut.
Han satte sig ute hos mig o jag hjälpte honom att lägga upp alla tusen kort på köksbordet. Han skulle sortera dem i högar. En annan som ville hjälpa till var Elsie som var bannlyst från ines rum. Hon klättrade upp på stolen o började pilla. Jag gav henne en bok o några spelkort så hon fick känna sig delaktig. :)
 
De fick varsin liten skål me chips o vi tittade på nåt avsnitt av Wildkids på TV.
Sen var det läggdax o då började diskussionerna hur de skulle sova.
 
J.- Ni är tre som ska dela på en säng o en madrass. Så två måste alltså dela.
I- Men JAG fick ju dela sist?!
M- jag oxå! det var ju vi som delade..
I - ok då, vi delar väl då..
- Bra där! Det blir nog bästa resultatet.
I - men då är det ju fuskigt att elliott får sova själv?
- ja jo så kan man väl tycka. Han kan säkert absolut dela, men då måste ni lotta om vem som ska sova hos honom.
M - men JAG vill iaf inte lotta, för jag bara förlorar hela tiden.
 
??
 
Milla o ines delar på sängen. Elliott tar madrassen. O alla ungarna har somnat i tid, vilket oxå är mysigt. :)
 
Jag ska ner o lägga mig nu. Får se när Henrik ramlar in. ;)
 
 
Visa fler inlägg