Viktiga ämnen ska ha bra föreläsare

Idag var vi på föreläsning i Hedersvåld o kvinnors situation i världen. 

Såg fram emot denna eftermiddag för hedersproblematiken o denna kontroll av kvinnor o flickor är bland det vidrigaste jag vet. Det är något jag verkligen skulle vilja jobba med i framtiden. 

Det hemska med  heder är att det just är FAMILJEN som vänder en ryggen. Det är mamma, pappa o bröder som påstår sig ÄGA tjejen, o följer hon inte deras spår ska hon straffas. Den största tryggheten blir deras värsta fiende. Detta maktspel är så jäkla vidrigt o overkligt. 

Det finns så mycket jag vill skriva om detta, men just ikväll ville jag vara beklaga mig över att föreläsaren var värdelös. 
Det blir ju sånt slöseri på bra material när människan på scen är tråkig o lägger fokuset på vad folk i hennes närhet har för professioner istället för att prata heder. 


Var o varannan människa satt o nickade i aulan. Det enda vettiga jag gjorde var att ta denna bilden. Jag hoppas jag har mod att göra något drastiskt i detta o börja jobba ideellt i framtiden. Men det får bli  en annan dag för nu ska jag lägga mig. 😉
Gonatt!!!

#1 - - Åke Lindquist:

Nina! På tiden att du fattar vad jag menar. Människor som har levt åtskilda i århundraden, kan inte flytta ihop utan att det blir problem. Kan du rädda en enda flicka från hedersvåld eller könsstympning så är du en hjälte!/ pappa.

Svar: Vad är det jag plötsligt fattar?? Att hedersvål är fel? Tror du inte det är allmänt känt att det är fel? O det var väl inte ok innan människor från olika kulturer flyttade ihop?! Det har alltid varit fel o kommer alltid att vara. Därför måste vi hjälpas åt att stoppa detta, förstår du inte det?! Det är därför det är så viktigt att vi blandar våra kulturer så vi kan arbeta fram det bästa levnadssättet. För vårt sätt är absolut inte det bästa!!
Nina Gustafsson