"För Sverige är ju så bra.."!

För det första vill jag bara tacka för alla fantastiska SMS, meddelanden o hälsningar efter det förra inlägget - jag blir ju så himla himla stolt o mallig!!!! Tusen tack o många kramar till Er alla! Den finaste hälsningen var från min svägerska Ingela som skrev att jag var en riktig "superfaster"! Bästa betyget!!
 
Såna inlägg kan bli hur som. När jag är så upprörd, arg eller ledsen så bara snattrar tangenterna o klockan går. Till slut stoppar jag bara för att ni ska orka läsa hela, men då orkar jag inte kontrolläsa o allt blir kaos. Men tusen tack ändå. :)
 
Jag tänkte igår att jag skulle skrivit ett inlägg som svar på de diskussionerna på facebook, men Elsie var klarvaken på kvällen så det blev aldrig av. Så jag satte mig nu ikväll med datorn i soffan o laddade.
Men då slog jag på TV:n o där går ju Svenska Hjältar på 4:an. O inom loppet av bara några minuter var jag helt överrumplad av känslor. Först var jag arg för att jag missat nästan en timme. Sen kom en storm av känslor när de visade ett inslag av en kvinna som slogs mot Könsstymning av kvinnor i Afrika. Tankar som for genom huvudet var "HUR kan man misshandla små små flickor på detta viset??" "Jäkla kärringar som jobbar som "Omskärare"!!"  "Jag vill oxå göra skillnad i Afrika!!"  "Vilka hjältar det finns!!!"
 
Men framförallt, mitt bland alla tårar, så blev jag förbannad för att det i min närhet finns rasism o helt sjuka värderingar o människosyner. HUR kan man sitta i sin fina IKEAsoffa o muttra över att människor från Syrien "stjäl våra skattepengar" o "inte arbetar", när vi har så gigantiska problem runt om i världen som Omskärelse av små barn???
Ni (ni vet vilka ni är) sitter i er soffa o säger att utländska män våldtar kvinnor i grupp, för att de har en konstig kvinnosyn, o ni säger att det sitter utländska kvinnor i svenska lägenheter som varken arbetar eller anstränger sig utan bara lever på våra skattepengar. VEM HAR EN SKEV MÄNNISKOSYN???? Ni säger oxå att ni kanske inte har tillräcklig kunskap, o ni säger att "det inte gäller alla", men det är ju redan försent! Ni har ju redan tänt elden med så sjuka kommentarer, o denna eld har säkerligen redan skadat så många människor. Inte bara för att de läst era kommentarer på FB, utan er människosyn har säkerligen redan läckt ut i samtal med andra.
 
Jag kan oxå säga dumma saker. Jag pratar först o tänker sen, o det har jag fått ångra många gånger. Men jag är uppfostrad med bra o sunda värderingar (tycker jag iaf), o har framförallt lärt mig att inte såra andra människor.
 
Nu känner jag er båda två, ni är ju min familj. O jag älskar er så mycket o VET att ni är fantastiska! O det jag oxå vet är att er invandrarfientliga människosyn kommer av ren oerfarenhet o okunskap. Rätta mig om jag har fel, men jag tror inte ni känner en enda människa i asyl, o ni hämtar er info från Fria Tider, Avpixlat o andra radikala högerpopulistiska sajter.
 
Jag har så mycket jag vill säga er. Det mesta är redan sagt genom andra i diskussionerna, men jag har lite till.
För det första vill jag att ni tar reda på fakta om ni undrar över något. SCB är en bra sida om ni letar statistik. Undrar ni över hur mycket pengar era grannar tjänar så kan man säkert fråga Skattemyndigheten. Undrar ni över hur mycket en asylsökande person får i dagersättning kan ni fråga Migrationsverket. O undrar ni över hur mycket han får efter uppehållstillstånd kan ni läsa det på Socialstyrelsen.
 
O om ni fokuserar på er egna ekonomiska situation, så häll upp ett glas vin, sätt er framför spegeln o lägg energin på att öva på ert lönesamtal.
Jag vill även be er att läsa på lite om Islam eftersom jag tror att ni skyller det mesta av er bitterhet på just Islam. När ni ändå gör det får ni gärna jämföra lite med den kristna religionen. Ni kommer bli förundrade hur lika de är! Har ni mer tid över kan ni kanske ta reda på lite FAKTA om kulturer runt om i världen. Ni kommer bli fascinerade över hur stor världen är utanför Sverige!!
 
Jag håller med er om att kvinnosynen är fruktansvärd i flera kulturer, o jag hoppas innerligt att den kommer bli bättre inom snar framtid!
Den stora faran är enligt mig att kvinnan anses vara en ägodel eller handelsvara. Man hävdar att det INTE är så, men man behandlar henne som det. I vissa kulturer har hon ingen rösträtt, får inte köra bil, får inte lämna huset ensam, får inte arbeta, får inte gå i skola, får inte leka med kompisar, får könet igensydd för att säkerställa att hon inte har sex obemärkt, blir bortgift som liten flicka, får inte klä sig som hon vill, får inte säga vad hon vill, måste dölja håret för främmande män o i värsta fall även ansiktet.
 
Man hindrar henne från att utvecklas o bli en självständig individ. Kvinnan ska skyddas o männen ska skydda. Kvinnan är hemmets o familjens viktigaste kärna, o männen ska se till så att det finns mat på bordet o tak över huvudet. Kvinnan är nästan bara "mamma", medan männen får arbeta o umgås med vänner.
 
En man utan kvinna är ingen man, o en kvinna får aldrig utvecklas till självständighet. De behöver varandra.
 
Men det NI behöver veta först o främst är att bara för att de levt i den kulturen så behöver inte de tycka om den. De kanske inte tycker om den, men de måste acceptera den. Precis som vi måste acceptera vår kultur. Många vet inget annat men en del har en medvetenhet om andra kulturer, o vill förändra sitt liv. O framförallt blir det en annan verklighet när de kommer till Sverige.
 
Sverige anses ligga i framkant i jämställdhet, o det ska vi vara stolta över!
Men efter #metoo kampanjerna så har det visat sig att Sverige har en VÄLDANS massa mil kvar till jämställdhet.
Även i vår kultur tycker mannen att han äger kvinnan, för annars skulle han inte ta på hennes kropp närhelst han vill det, kalla henne slampa för att förminska henne eller utnyttja hennes kropp för att slippa runka. I våra korridorer som såväl offentliga som privata har det pågått ett jäkla maktspel där männen utnyttjat sin position som kollega, chef eller kompis. Oavsett relation verkar mannen tycka han har rätt till kvinnan bredvid, bara för att han för stunden är lite kåt.
 
Så även den svenska mannen äger kvinnan. O det mina vänner kan man inte skylla på invandringen! Historierna från MeTookampanjen bottnar flera år tillbaka - långt innan hösten 2015 då invandringen exploderade. Märkligt va??!
 
ALLTSÅ kan vi konstatera att oavsett vilket språk han talar eller vilket yrke han har, så kan mannen ha inställningen att han äger rätten till en kvinnas kropp. Oavsett om han beordrar henne att laga mat, klä sig i vissa kläder eller tar henne mellan benen så gör han det för att han äger henne. Just då, just för stunden.
O det är allmänt känt att De flesta våldtäkterna sker i hemmet av någon i nära relation med kvinnan. Där har mannen alla möjligheter att utöva makt, då de kanske delar både ekonomi, hus o barn.
 
Den svenska mannen brukar oxå sitta o titta på nakna barn på nätet, för att tillfredsställa sin sexlust. Då äger han barnen o deras kroppar.
 
Jag har fler exempel. Fler exempel på omänskliga brott som den svenska mannen har blivit dömd för. Det jag vill visa är att Anders från Falsterbo är inte bättre än Hussein från Syrien. Du förstår vad Anders säger, o du litar därför mer på honom. Du hör att Anders pratar jobb me kompisarna på bussen, men i andra sätet sitter Hussein o hans vänner, o eftersom du inte förstår vad de säger, så antar du att de vill ha sex med dig?? Skärp dig.
 
Nu har vi pratat om mannen. Som grupp. O vi har även pratat om svensken, som grupp. O igår pratade NI om den utländska mannen. Som grupp.
Såvida ni inte känner er träffade av alla anklagelser, så tycker jag att vi slutar att anklaga arabisktalande män som våldtäktsmän o svenska män som pedofiler.
 
 
Nu till den bidragstagande asylsökande kvinnan i lägenheten bekostad av dina skattepengar. Hon som inte orkar lära sig svenska. Hon har säkert 8 barn oxå, va?
 
Det första jag undrar är hur ni kan veta att hon är asylsökande? Jag undrar oxå hur ni vet att hon inte har någon sysselsättning. Jag undrar även hur ofta du pratar med henne, eller hur du annars kan veta att hon inte kan svenska? Hon kanske har varit här i 10 år o jobbar på sjukhuset?
 
Sen undrar jag hur du kan veta hennes inkomster! Om hon nu har så ofantligt mycket i bidrag, varför handlar hon då på Röda Korset o inte på H&M?
Jag kan berätta att en asylsökande har dagersättning från Migrationsverket, som motsvarar den lägsta socialbidragsnormen i Sverige. Hon har samma standard som en svensk på socialbidrag. Tycker ni det är mycket, så har ni nog inte stått i kön på socialkontoret.
 
Klarar man inte språket blir man instängd o isolerad. Man vill nog hellre skaffa sig ett eget liv o kunna prata med grannarna, o hjälpa barnen med läxorna. Kunna leva som alla andra utanför fönstret.
För detta krävs att man klarar språket. Alla vuxna går på SFI - Svenska för invandrare, samt samhällsorientering. Jag tror det är krav. Men det är bara fyra timmar om dagen..O eftersom du har tränat några år på din svenska, så tycker jag att vi kan ge kvinnan några år på att lära sig svenska. Eller??
 
Ni måste hela tiden tänka på hur ni själva hade gjort. Försök för en gångsskull att sätta er in i en annans situation. För ni är inte bättre än någon annan. Jag lovar att de kvinnor o män som kommer hit lär sig snabbare svenska än ni gjort under er livstid. O lägg då till en fruktansvärd trauma, ensamhet o sorg.
 
 
O res er upp från den förbannade IKEAsoffan.
 
#1 - - Pappa:

Nina. Jag tror att Susanne och jag har mer erfarenhet av invandrare, än ni som bara träffar flyktingar. I mitt arbete med parabolfirma och som taxichaufför, har jag träffat 100-tals invandrare och deras familjer. Har diskuterat deras värderingar, så jag var nära att bli misshandlad. Du nämner ju själv mycket av problemen, när du skriver om t.ex. könsstympning. Du glömde tvångsgifte och alla förbud som deras döttrar och kvinnor måste följa. Många ljuger om sin ålder för att få stanna i Sverige. När du har varit i Marocko en vecka, så förstår du nog varför så många vill komma till Sverige eller annat västland. Jag säger inte att vi är bättre. Vi är annorlunda!!!

Svar: Pappa, du är helt otrolig. Vet du ens vad skillnaden är på flyktingar och invandrare?? Jag har jobbat heltid med ensamkommande ungdomar de senaste 4 åren, både som socialsekreterare o boendehandledare o nu även på skolan som mentor på IM. Menar du att du arbetat mer med invandrare än mig, för att du har satt upp paraboler o kört taxi?? Jag orkar inte med dig. Men att du gjort dem förbannad vid dina korta möten tvekar jag inte en sekund på. Du har hela min Facebook emot dig, o då har de inte ens träffat dig.
Jag vet inte hur många berättelser jag hört om ungdomarnas flykt o bakgrund. Jag vet mycket väl varför de flytt sina länder o att de vill stanna i Sverige. Jag behöver inte åka till Marrocko för att förstå det, det är rätt oväsentligt.

Den här diskussionen blir så löjlig med dig pappa, för du har verkligen ingen aning om vad du pratar om. Sverige är ett bättre land att leva i, o därför ska de få stanna. De tillför så mycket o det är synd att du inte ser alla möjligheter, bakom all hat o rädsla. För det är just vad du är. Rädd för det okända.
Nina Gustafsson