Dag 3 med kamelridning o Borhan.

Att sammanfatta tre dagar i Marrakech är nog helt omöjligt. Det är så mycket hela dagarna, så många möten o intryck så när vi ramlar hem vid 18-19tiden på kvällarna är vi helt slut. Då sitter vi o går igenom dagen, spelar lite kort, tar igen de sociala medierna, o vid 21 somnar vi. 
 
Sista dagen jag skrev var dag 3, o det blir nog allt jag hinner med just nu.
 
Då var det dags för kamelridning o sen skulle Borhan komma.
Efter frukost åkte vi taxi 20 minuter bort där de rika bodde. Det var kungar o presidenter o allt vad det var som hade sina palats där bakom stora höga murar. Vi tog foto men fotona är bara höga murar med lite palmtoppar.. )
Vi kom ut till ett stort fält där det var kameler o Bergermän utspridda lite överallt. De frågade om ville ha kläder som man har i öknen o det ville vi ju såklart. Sen var det dags att hoppa upp på dessa gigantiska djur, ines ville rida med mig, o det var jag glad för. hade inte kunnat slappna av om jag visste hon satt ensam. 
 
Sen red vi i ca en timme, lite som en ponnyridning. Ines fick styra ibland, men då bara stannade kraken, fastän ines kämpade o ropade "Jalla" väldigt bestämt. När vi närmade oss slutet vände sig ledaren med sorgsen min o förklarade att han hade en stor familj att ta hand om o önskade en liten present från oss för besväret, för The big boss tar alla pengarna, o han får inget. 
 
Jag suckade som vanligt, för såhär är det ÖVERALLT. ALLA ska ha "lite för besväret" oavsett om de burit upp en väska eller hjälpt oss över gatan. Jag tog pengarna som jag fick i växel ifrån mannen som kört oss dit, o gav honom. Det blev sura miner o de diskuterade, för mannen som körde oss trodde säkert han oxå skulle få lite extra.
 
Efter teet som följde efter kamelridningen åkte vi tillbaka o då hade Borhan kommit fram o stod o väntade på trappen. :) 
Han stod där i sin långa svarta rock, långa halsduk o ett stoooort leende, o såg superrik ut bland alla andra på gatan. Han var så snygg o jag kände mig nästan stolt när jag såg honom.
"Är det min kille från Cura?? Den killen som tjurat, kastat porslin, kallat mig de fulaste orden o varit en riktig gangster på Cura för bara några år sedan? Är det verkligen han som var personalens skräck när han väl satte igång?" Det var verkligen overkligt att se honom såhär. Såå häftigt hur det har blivit med denna man. :)
 
Efter en väldans massa kramar gick vi upp till hotellrummet för en snabbdusch, o sen gick vi ut för att äta. Vi bestämde oss för att åka till det stora torget o Borhan skulle köra oss. Borhan berättade att man inte lägger i handbromsen på bilarna för att de ska kunna flytta runt dem när det behövs, när nån i mitten ska ut. Man ser bara ett kaos, o vi har ändå funderat hur bilen i mitten kommer ut, men nu fick vi alltså förklaringen när de killarna som jobbade där, började flytta runt alla så Borhan kom ut. Så var det på denna parkeringen men inte överallt. Det är lite olika o det måste man ta reda på varje gång man kommer till en ny parkering. 
 
På den andra parkeringen som låg vid torget var det annorlunda, för där ägde en man en stor plats som de använde till parkering. Där fick man skriva under ett kvitto, som en biljett o sen lämna över nyckeln till en av männen där. Sen flyttade de runt o fixade o man kunde sen lämna över kvittot igen när man hämtade ut bilen. Men när vi gick över torget o letade efter en restaurang, så kom det en man på en cykel o körde ifatt oss. Borhan o han diskuterade lite o det visade sig vara en kontrollant som ville kolla så att Borhan inte utnyttjade oss, o tog pengar för att visa oss runt, för ska man guida mot betalning ska man var utbildad. 
Vi försökte förklara att vi kände varandra, men det räckte inte. i en timme blev Borhan o vi slussad mellan olika myndighetshus där på torget, o till slut fick han o Anna gå iväg o skriva under ett intyg på att allt var ok. De tog Anna för hon hade sitt pass med sig. 
 
Jag var riktigt irriterad över detta, men Borhan sa han ändå hade tänkt på det, att det måste vara så. För det händer så mycket skit o folk blir utnyttjade hela tiden. Men det hade oxå diskuterats vem som var gäst - var det Borhan som var från Casablanca eller Anna som var från Sverige. Vet inte vad de skrev till slut. 
 
Efter lång väntan åt vi på restaurang. Det var supermysigt o vi pratade om Marrocko o Anna hade tusen frågor om Borhan o hans situation. När Anna frågade om Curatiden bara skrattade han o skämdes lite. Ines hittade ju en bästis i honom, naturligtvis, o man såg hur hon mös bredvid honom. :)
Borhan betalade notan i smyg, o sen åkte vi tillbaka för att gå i gränderna. Vi la pengar i smyg i hans bil, för maten. 
 
Jag tänkte vi skulle utnyttja Borhan att förhandla om priserna, men han var värdelös. Han bara översatte, o log. Ines o Mika drog iväg honom för att handla klappar till oss. Där hade de dock nytta av honom för handlarna vågade inte köra över dem när han var med. 
Lite senare började det bli mörkt o vi satte oss o tog en kaffe. Ines tjurade nästan hela tiden för Anna tog hennes plats som hon ville ha. Anna tänkte byta o jag vägrade. Hon får fasen lära sig att acceptera den platsen hon blir erbjuden. Lilla Prinsessan. 
 
Efter det gick vi mot bilen o det blev ett jobbigt avsked. Jag HATAR avsked, o han har en speciell plats i mitt hjärta, o så är det nog för många som jobbat med honom. Många har fått skit från honom, o många har varit med i hans process med Migrationsverket. Många har oxå hört när han sjunger Lisa Nilsson o Mauro Scocco i korridoren. När han går där i sin tuffa gangsteroutfit. O många har följt hans öde när han blev omhändertagen o utvisad. Denna kämpe. 
 
Jag såg på alla de andra när de gav honom en STOR kram att de verkligen fastnade för honom, o mina tårar sprutade. Han kramade om mig o sa "sluta lipa" med sitt stora leende. Sen åkte han iväg mot Casablanca o vi gick mot hotellet o tog det lugnt. Många känslor o många tankar. Man vet ju aldrig när man ser honom igen?? Får han någonsin komma till sverige igen? Eller blir det när man kommer till Marrocko nästa gång, för HIT SKA JAG IGEN!!
 
Detta var dag 3. Jag återkommer med de andra dagarna. Nu är vi nämligen i Agadir o kom hit inatt!!
 
Puss o kram