Henriks dag idag. :)

Idag fyller Henrik år. Ett år kvar innan han passerar 40sträcket. Jag väckte Ines tidigt o hon var uppe på benen innan hon hann öppna ögonen. En födelsedag är ju så stort för donnan!!
Men visst är det märkligt att hon kan vakna så snabbt VISSA morgnar..?
Vi bryggde kaffe, la fram lussekatter, dödade ena katten genom att pressa ner ett gammalt begagnat ljus i den, blåste upp ballonger i Henriks "favoritfärger", satte en festis på brickan, o sen hämtade alla paket. Sen tog vi ton o smög in. Jag visste att både han o elsie redan var vakna, men de var naturligtvis förbjudna att stiga upp eller ens visa sig vakna.
 
Ines kunde knappt bärga sig. Dagen innan hade vi varit på Dressman o handlat två skjortor, en tjockare tröja samt en väst till honom. Sen ville ines köpa strumpor, men när jag tyckte det räckte med det vi hade plockat fram, sa kassörskan till ines att hon skulle bjuda ines på dom. :)
Jag hittade ett kvarglömt födelsedagskort i väskan som vi nån gång köpte till nån klasskompis men inte skrivit på. Det är en bild på en häst, o ines sa att hon trodde pappa tyckte hästar var fina, så då blev det det kortet.
 
Henrik berättade sedan att ines under gårdagen sagt till honom; "vem vet? du kanske får en väst i paketet??!"
Det ÄR ju så svårt med hemlisar!! Vi hade oxå planerat in o bjudit in kompisar o familj att äta på restaurang, för att överraska honom. Jag hade bokat bord tidigare i veckan, o imorse messade jag henrik att jag bokat bord till oss fyra för att fira honom.
 
Henrik vabbade idag. Elsie har varit feberfri, men helt slut. Ines har hoppat jämfota hela eftermiddagen av förväntan inför middagen. O sekunden jag öppnade dörren o kom hem från jobbet ropade hon med henrik vid sin sida;
"Mamma, jag har inte sagt nånting om ikväll! Bra va!?" O sen fortsatte hon med småplikar under eftermiddagen; "Pappa, tror du att det blir fler överraskningar idag?!" "Mamma,ska vi berätta nånting om ikväll??"
 
Hon var som en tickande bomb, o jag vågade knappt titta på henne. Hon bara plirade med ögonen, o vågade knappt andas. Som om hon inte riktigt vågade lita på sin egna tunga. :)
 
Iallafall så blev det mycket lyckat o han blev överraskad när han såg första sällskapet sittandes vid ett dukat långbord. Han hade lyckats lista ut att Pappa o syster skulle dit, men inte mer, så det var mycket trevligt. :)
 
Julia satt o tittade skumt på Henrik. Sen kom kommentaren; Herregud, har han alltid haft sån hög panna?? O så blank!!
Jag viskade till henne så han inte skulle höra. "Det är väl bättre det än munkfästet? Med en kal fläck?
Jag försökte vara smidig, men Julia misslyckades totalt; Pappa, har du alltid haft så hög panna?! O hur får du den så blank?!?!
Jag tror inte han svarade.
 
Så kan Ines sitta med mig. Då sitter hon en decimeter från ansiktet, o studerar varenda kvadratcentimeter i mitt ansikte.
O kommentarerna kommer alltid med avsky i rösten; Mamma, varför är du alltid så röd i ansiktet? Eller varför är näsan alltid så röd? O varför har du o Eje så rak näsa? Den går liksom rätt ut! O är det en finne?? Eller det? Vad är det för nåt? Är det en pormask?? O varför har du så mycket hår?? Nästan som skägg!! O varför har du alltid så såriga läppar! Det är ju skitäckligt!
Man får liksom bara blunda o vänta på att ögonblicket ska ta slut o hon kan hitta nåt annat att aktivera sig med.
Det är VÄLDIGT sällan man känner sig vacker efter en granskning. Jag har nog aldrig fått godkänt.
 
Det var iallafall dagens händelser. Nu ska vi lägga oss o se om Elsan kan sova hela natten. Blir det mycket vaket inatt får jag ta sista vabben. Men annars ska vi försöka lämna henne. Hon har ju varit feberfri idag,men väldigt trött. Men vi tänker att om hon kan få sova ostört inatt så kan hon vara utsövd till imån. Vi får se helt enkelt!
 
God natt på er!
 
 
 
 
 
 
 

Febern tar över hennes lilla kropp..

Idag är tredje dagen med hög feber för min lilla älskling. Imorse låg hon på 37.4, o jag trodde det hade vänt, men ikväll låg hon återigen på 39.5.
Det gör så ont i mig när jag ser henne så orkeslös, o för att inte tala om den värken hon måste ha! Hon är inte förkyld utan det är bara feber. Tror jag. Det är ju det som är det jobbiga, att inte veta. Hon har ätit nästan bara välling, det andra puttar hon bort, o vänder bort huvudet. Jag har sovit med henne på madrassen i hennes rum, det är bara med oss som hon sover lugnt. Är inte vi där så gnyr hon helt genomsvett när febern går ur kroppen.

Ines hjälper mig med henne. Hon vill sitta i knät eller i famnen o bara gosa hela tiden, så Ines har kånkat runt på henne, o försökt få henne på bra humör.

I helgen har vi fixat med Ines nya rum.Vi bytte för ett tag sen sovrum med henne, så nu sover vi i källarn, o hon sover bredvid Elsie här uppe. Jag har bytt platser på tavlor o möbler tusen gånger, men nu bestämde jag mig. Jag bad Henrik sätta upp tre tavlor på ett visst sätt, o frågade om jag behövde stå kvar, men han skulle fixa själv.
Men när han var klar hade han missförstått o det blev fel o fult. Han tyckte förstås inte det hade så stor betydelse, men det för mycket fel för att jag skulle slappna av. Ines blev jättearg på mig, o sa att pappa satte tavlorna perfekt, o tyckte synd om honom som fick ändra.
- Ines det är lugnt. Nu ändrar vi tavlorna så hon blir nöjd. Är mamma nöjd, är jag nöjd..
Han tyckte dock att jag kunde ge med mig nån gång, o det kan jag absolut! Men inte med inredning o saker som man sätter fast nånstans. Då kan man inte ändra sen.

Jag har också pyntat klart inför jul. I vardagsrummet har vi fyra fönster, o då vill jag ha fyra likadana stjärnor. Förra året hade vi alla, men nu hittar jag bara tre. Jag satte upp dem mot baksidan av huset o den som hänger mittemot saknades. Jag tänkte då att jag åker in till Rusta nån gång o köper en till i dagarna.

Senare på dagen åker Henrik till Gem&Fix för att handla lite o jag bad honom handla lampor till stjärnan.
När han sen kom hem hade han handlat - julstjärnor!!!! Jag fick en klump i magen. Hur kan han få för sig att ENSAM köpa en stjärna?? Han tycker ju bara det är en stjärna, men det har ju JÄTTEstor betydelse hur den ser ut!? Eftersom jag anade att det inte var samma färg o storlek stod jag tyst i hörnet o tittade på när han satte upp den.
Mycket riktigt, den sken i lila o var GIGANTISK!
Jag satte den i Ines rum då hon ville ha den, o då visade det sig att HAN HADE ÄNNU EN STJÄRNA!
Så då provade vi den istället. Den var inte heller samma färg, så den ska me bort. Men den får sitta tills jag varit o handlat en ny.

Mamma tyckte det var gulligt gjort av honom, o det var det väl. Men julstjärnor kompromissar jag inte på. O han vet ju det, men tog en chansning.

Imån fyller han år. Imån är han 39 år fyllda. Ines o jag har varit o handlat presenter o jag tror han kommer bli jätteglad! O ines har skrivit o ritat kort.
Imån ska han ta över vabben o jag ska tillbaka till jobbet o se om jag får ordning på allt jobb som halkat efter. Jag ska väcka ines tidigt o förbereda frukost på sängen. Detta firande är ju mer för hennes skull än för oss.

Tråkigheter är inget ord!!!

I bilen på vägen hem efter fritids, jobb o dagis;
- mamma får jag leka med Milla?
-nä inte idag.
- Mäh?! Vaffö inte?!
- Nä vi har annat o göra.
Vadå? Vad ska vi göra?
Fixa på ditt rum
- NEJ! Det vill inte JAG göra! Det får du göra själv då. Så kan jag o Milla leka under tiden.
- du behöver inre vara med, men du får inte leka med Milla iallafall.
- men varför inte?! Vi har ju inte lekt på flera veckor!!!
- ines ni leker typ 5 gånger i veckan.. o jag behöver inte ge nån anledning. Ni kan leka en annan dag.
- Mäh!? Vad ska JAG göra då?? Ska jag sitta o göra INGENTING ikväll?!
- du har väl läxor o sen kan väl vi hitta på nåt?
- eh, neeej! Tänker jag INTE! Super super tråkigt!!

- men vet du, ines? Det skadar inte att du har tråkigt en kväll. Du mår nog bara bra av att inte ha några planer. Det är faktiskt nyttigt att ha tråkigt ibland!
- mamma. Du har själv sagt att jag inte ska använda ord som jag inte förstår. Men nu gör ju du det!
- vad menar du?
Du säger att det är NYTTIGT att ha tråkigt ibland , men så kan man inte säga. Det är inget sånt ord. O tråkigt kan inte vara nyttigt. GRÖNSAKER är nyttigt, inte tråkigheter!!

Tack min kloka dotter. Då vet jag.

Visa fler inlägg