sommartid!!!

Nu går vi mot ljusare tider!! Jag AVSKYR mörker o kyla. Det ENDA som är positivt är alla ljus man tänder upp överallt. Sen är det mysigt att vara ute me hundarna i riktigt mycket snö. :)
Idag var vi uppe vid 06.10 o har tittat på Yogi Björn. Elsie har roat sig med en räv i nästan en timme. Hon biter, sliter drar o suttar på den stackars räven. O lycklig som få. ♡
O nu har ines kommit upp. O med henne följer alla världsliga frågor. 
- vem bestämmer att kl 12 ska vara 12? Varför ändrar vi på klockan? Varför är det bara 12 siffror o inte 50? 

Gomorgon på er!!

Liten vill va stor.

Älskar mitt jobb, men det är ju sjukt härligt me FYRA dagars ledighet! 
Imorse fick jag sovmorgon till kl 09. 
Annars är det alltid jag som tar barnen på morgnarna. Jag har haft sovmorgon typ två ggr sen elsie föddes. Vet inte varför det blir så o Jag har egentligen inget emot det. Jag tycker det är rätt mysigt o gå upp innan alla andra. Elsie vaknar typ 06-07 nånting, o ines nån timme senare. Henrik väcker vi sen vid frukost vid 9tiden. 
Jag ammar fortfarande på nätterna, hon väcker mig 3-4 ggr varje natt. Vissa nätter tar hon flaskan me välling, men de sista två nätterna har hon vägrat. Då är det bara bröstet som gäller. 
Imorse var jag på väg upp vid 06.30 men var helt slut. Då låg hon o jollrade bredvid mig. Jag puttade på Henrik o sa han fick ta henne. 

Idag har vi varit på påskfest hos my o Martin! Jättetrevligt o ännu mysigare när alla utflyttande kommer hem till byn för en helg. :)

På vägen hem började vi diskutera söndagen då Henrik o jag ska till ullared me Anna o Peter.  Vi har hyrt stuga där o sover över till måndagen.  Hundarna är hos hundvakt, Elsie ska delas på farmor o mormor, o ines ska till Alva o sova där. 
Ines har ju varit inne i nån period på typ ett år eller nåt, då hon vägrar sova nån annanstans än hemma om inte vi är med. 
Nu måste hon dock sova hos Alva men hon hävdar bestämt att hon kan sova hemma.  Ensam. Hon säger att hon kan laga sin egna frukost o hon kan borsta tänderna själv. Hon skulle även gå ut me hundarna o ge dom mat. 
Hon skrev en lapp o gav oss innan hon gick o la sig. 

Min älskade unge. Tycker det är skitjobbigt att lämna bort henne mot sin vilja. Men samtidigt vet jag ju att hon har jätteroligt hos Alva.  

Nu sover både Elsie o Henrik i soffan. 
Elsie har sovit på min mage hela kvällen. Det ÄR ju så mysigt!!! 


Sov gott!!

vakna unge!!!

Ibland känner jag att jag skulle vilja hälla en hink iskallt vatten över ines. Varför? Jo för stundtals är hon så fruktansvärt otacksam o bortskämd o jag önskar så att hon nån gång kunde förstå hur bra hon har det. 
Ikväll har jag fixat i hennes nya rum i källaren, o jag ropade på henne flera ggr för jag behövde henne att se efter Elsie under tiden. O sen VISSTE jag att det jag gör inte skulle duga åt damen. Särskilt inte när hon inte är med. Jag tror nästan hon ser det som ett nederlag att visa tacksamhet.  

Ända sedan hon var typ 2-3 år så har hon bestämt vad hon ska ha på sig. Nu tänker säkert några av er att det är jag som mamma som bestämmer, men då såg ni inte de brottningsmatcherna vi hade VARJE morgon. Till slut gav jag upp o hon kunde åka nästintill naken i cykelsadeln mitt i vintern. I bästa fall hade hon pyjamas.  
Jag har sällan lagt mig hennes klädsel eller frisyrer.  Det ska vara helt o rent o inte för smått, o det är inget problem för henne. Hon är inte speciellt fysisk av sig o blir aldrig smutsig eller trasig. 
Likadant är det me hennes rum. Jag tänker att det är HENNES rum. Är det nån plats hon ska få bestämma över så må det ju va hennes rum? 
Men nu vet jag åtminstone vilken stil hon har o kan fixa iordning, o egentligen VET jag att hon tycker om det. Men det måste bara tjuras lite. Hon vart arg för jag satte ben på sängen. O sen vart hon arg för jag drog in en byrå. 
"Jag hade ju kanske en annan lösning till mina kläder! Det vet väl inte du??" 

Skitungen. 

Då är det bättre me den lilla hönan som roade sig i 20 minuter ikväll med att flaxa med en ny blöja i ansiktet. O varje gång man tittade på henne så skrattade hon. ♡

MEN ska jag va riktigt ärlig så är det just kontrasterna mellan dessa två som är så härlig.  Sååå roligt o följa varje minut i deras världar. ♡♡♡


Visa fler inlägg