Drar vårt strå till stacken.

Testar att skriva ett inlägg genom mobilen.  
 
Vi var inte riktigt nöjda med en bebis som kräver all uppmärksamhet, en mini-tonåring som sjunger KONSTANT hela dagarna, ett hus mitt i renoveringsfasen o två hundar. Så vi bestämde oss för att bli familjehem oxå.. 
Eller nä. Skämt åsido. Vi har ansökt o varit på infoträff o vill bli det så småningom men valde att avvakta tills allt lugnat sig lite. 
Men i förrgår ringde de från soc o behövde ett hem akut till en kille som skulle komma till rby  dagen efter. Men bara för två veckor tills hans riktiga familjehem var klart. 
Vi funderade några timmar och ringde Julia för att kolla om vi fick låna hennes rum. Det gick bra, o dagen  efter (igår) så åkte jag o handlade om fixade iordning och sen kom han på em. Jag visste varken vad han hette eller var han kom ifrån, men det fick jag ju svar på ganska snabbt. 
Ines var jättenervös o uppspelt innan, men killen är så social och mån om barnen och gullar med Elsie hela tiden. 
Idag har vi handlat kläder till honom, guidat honom i rby, varit på biblan o sen fick han följa med och hämta ines på skolan. Till hennes lycka. :)
Nu på em har ines o han läst i "börja läsa" böcker tillsammans, och Henrik har spelat spel och vändtia med dom. 
Jag är heeeelt slut som människa nu o ska gå o lägga mig. Imån ska vi klä hela huset i post-it lappar för svenskaträning. :)
 
Puss o gonatt!!!
 
 
 

Tre månader går fort!!!

Jag tycker jag hör mig själv alltför ofta säga "Oj, vad tiden går fort!!" Det är bara gamla människor som säger sånt. Gamla och jag.
Men ärligt, denna höst har ju gått i ett rasande tempo o det känns som att jag nyss kom hem från BB.
Hon växer snabbt, vår Elsie!! Hon blir 3 månader imorgon och är nu 61 cm lång o väger 6 kg.
Hon är en riktig prinsessa som sedan födseln har krävt en famn o lite dans för att bli nöjd. Eller bröstet. Henrik har stått för den gungande dansen o jag har ammat när hon är ledsen.
NU har det dock blivit bättre i takt med att hon blir äldre, o hon kan ligga länge o titta ut genom fönstret eller upp på nån lampa. Det är väl egentligen bara när hon är trött som man får fjäska för henne. Hon pratar mycket, o det är allt ifrån joller till höga tjut o hon har väldigt mycket att berätta framförallt på fm.  Hon är väldigt lik Ines. Såg inte det när hon var nyfödd, men nu har de samma drag o samma uttryck. Bara näsan skiljer.
 
Vardagen rullar på. Henrik o jag har varit i otakt o diskuterat allt som går att diskutera, men nu är det bra igen. Ines är glad o go o världens gulligaste syster o hjälper mig jättemycket med Elsie. Men så fort hon blir irriterad över nåt kommer lilla tonåringen fram, med snabba motargument o kaxiga svar. Man märker också att hon har mycket i huvudet, för hon är sanslöst tankspridd o fumlig i sitt kroppsspråk. Och det är många funderingar kring kärlek sen hon började skolan.
Hon är nog inne på sin tredje kille som hon är "kär" i men hon tycker flera andra killar är snygga. Inte så noga. Hon är väldigt öppen med frågor om hur man ska vara o vad man ska säga. Hon pratar mycket om hur andra är, om de är elaka eller snälla o om nån är ledsen. Jag frågade henne nån gång om hon visste vad "kär" betydde, o det visste hon inte riktigt, men det "lät så spännande" tyckte hon. Jag plockade då fram min pedagogiska (?) mammaroll o hann precis inleda mitt tal innan hon tröttnade o började prata om nåt helt annat.
Hon är o har alltid varit noga med sitt yttre, det ska liksom vara perfekt. Det är inte alltid snyggt, men det är alltid genomtänkt från hennes sida. Ibland försöker hon vara snäll o låter mig välja kläder för dagen, men det blir sällan godkänt. Vi har ganska nyligen gjort en deal med hennes hår. Det var tidigare alltid diskussioner o gnäll när hon skulle borsta håret eller duscha o hon vägrade sätta upp håret.
Vi bestämde då att hon skulle duscha o tvätta håret varannan dag utan gnäll o jag skulle inte lägga mig i hennes hår. Båda nöjda för hon är plötsligt jättenoga med håret o borstar både länge o väl på morgonen, o har nu börjat sätta upp det i olika frisyrer. :)
Imorse blev hon tokarg då hon inte fick till det med tofsen, o gummibandet trasslade in sig. O jag försökte hjälpa henne men efter två försök gav jag upp. Första tofsen hamnade för högt upp på huvudet, o andra var tydligen sned.
Hon är som sagt jätteduktig med Elsie o hjälper mig mycket. Hon tröstar henne när hon gråter, väljer kläder o idag har hon bytt om på henne o bytt blöja helt på egen hand. Jag stod bakom henne o det fanns ingenting att anmärka på efteråt. Elsie skrattade högt åt henne under tiden, o ines trodde då hon var kittlig. Såg så himla charmigt ut!
 
Annars är det lugnt här hemma. Julia o hennes Kasper har precis kommit hem från Miami där de varit i två veckor. De har haft det jättebra men hade lite hemlängtan på slutet. :)
Henrik jobbar på som vanligt. Han längtar till pappledigheten i februari. Byggandet här hemma går lite på halvfart. Inte lätt att hitta tillfällen att bygga på med två kids här hemma som ska sova på kvällarna. Han har egentligen bara helgerna han kan använda. Det är hall o badrum kvar som ska fixas, o nu har vi stängt av huvudingången o går in genom källarn.
 
Nu ska henrik lägga sig så jag hänger väl på. Gonatt!!
 
 
 
Visa fler inlägg