härlig fredag!!

Att vakna upp me barn i rummet är mysigt på alla de sätt. När Ines är på humör ligger vi o gosar o ibland kollar vi nån film på plattan. Men alltsomoftast vaknar hon me tusen projekt inplanerade o hon har SUPERBRÅTTOM!!

- Mamma, uuuuupp!!! vi (?) måste ta fram o fixa me min teater.. eller "vi måste fixa me picknicken o sen måste vi ut o cykla!!!"

Så. Att vakna UTAN detta när Ines är hos Henrik.. det är sjukt underskattat. :)
särskilt när jag ställer klockan tidigt o släpar mig upp o tar mitt morgonkaffe i soffan. Då är jag ju även "duktig" som går upp tidigt. ;)
Ock när dessutom inte hundarna är hemma som idag, då slipper jag tänka på att dra på mig kläderna o kan svansa runt i morgonrocken huuuur länge som helst.

Nu laddar vi inför TRE äventyr denna helg.
Den första är en joggingrunda i brunnsskogen om nån timma. Känner mig mer som Baloo än som Mowgli i skogen. :(
Min ANDRA runda. Nästan löjligt så duktig jag är.
Det andra äventyret är några timmar senare o skulle kunna va mitt bidrag i gruppen "återbruka mera" på fejan, haha!!
(Förlåt H.) ;)
O sista äventyret är en Girls night out på lördag. :)

Puss o hej o allt det där. ;)

Lugnet här hemma..

Hänger i soffan. Ines är hos Henrik. Hade tänkt hänga i skogen me hundarna idag igen, men det är ju fasen storm ute o iiiiskallt! Hänger i soffan alldeles för sällan. Eller på kvällarna hamnar jag ju här, men aldrig nånsin på dagarna. Det är ju det som är tjusningen me att ha ines varannan vecka. Jag älskar ju henne över allt annat o allt det där, men det är vansinnigt skönt o bara strosa runt här hemma i tysthet, o gå långpromenader me hundarna o pilla på alla ateraljer på MAXI..
Annars lunkar det på här. Jag går o väntar på att jag ska ta tag i mina måsten. Ta tag i uppsatsen, börja träna, o börja blogga på riktigt. Stormtrivs i lägenheten o trivs på jobbet. Ines har vart en ängel en lång tid nu utan tillstymmelse till trots, men nu tycker jag en tonåring börjar skymta fram under luggen. Hon har börjat berätta om incidenter som händer på dagis, vilket hon aldrig gjort innan. Henrik berättade att det varit svartsjukedrama där ines blev ställd mot väggen av en flicka som är kär i en kille som ines brukar hänga me.
Fröken hade sett de två när de möttes i kapprummet:
 
F: Är du KÄR i nån eller?? säger flickan uppsnofsigt.
I: Eh... jaaa det är jag.. svarar ines försiktigt..
F: Jaha?! I vem då då?!
I: .. i Waldemar..
F: Tur för dig det!!!
 
Det är värre svartsjuka i kapprummet på dagis än vad det är i paradise hotel..
Ines kan också berätta om saker som de andra flickorna sagt eller gjort. Dumma saker. Jag försöker vara så pedagogisk jag bara kan. Man vill ju att hon ska kunna berätta för oss vuxna om hon känner att hon blir orättvist behandlad, utan att hon för den delen ska springa o skvallra om allt. Jag lyssnar på allt, o märker jag en tendens att det är samma kompisar som är elaka så får man väl höra me fröknarna.
Det var utvecklingssamtal i veckan o de sa att hon var väldigt självständig o hade bra självförtroende, o lekte hellre me pojkarna än flickorna.
 
Det är också mycket snoppar o snippor. Häromdan låg hon bredvid mig i sängen o tryckte på mina bröst. Hon undrade varför jag inte hade ben eller muskler i brösten. Hon tyckte de hängde för mycket.
 
-Om jag håller såhär o lyfter, o sen släpper.. då bara trillar dom ner såhär!
 
Jag kände mig INTE speciellt läcker där jag låg.
 
O när vi var i Malmö förra helgen o hälsade på Fia o Isabel så hittade ines en staty av en naken man. I en hel minut stod hon o kände på den stackars snorren. Undra vad hon förväntade sig??
 
Det är konstigt me barn. Ines kan inom loppet av en sekund få mig att känna mig fruktansvärt oattraktiv eller som en värdelös mamma. Men oftast är jag bara sjukt stolt över att lyckats skapa en så klok människa.
Hennes nya grej är att cykla överallt. Hon cyklar fort me blicken flackandes bakåt då hon är rädd att vi ska köra förbi henne. O hela tiden så sjunger hon. O hon låter ju så jäääkla mallig hela tiden. Hur fan blev hon sån??
Det är ju skönt att hon tycker att hon är bäst i världen, men var kommer vi in i bilden?
Hon ville lära sig läsa på riktigt så jag kan skriva en inhandlingslista, så kan hon sköta handlingen själv på maxi i fortsättningen. För då kan ju jag gå ut o gå me hundarna så länge..
 
Sån är hon. Hon ska va så jäkla vuxen emellanåt, men när jag ställer krav o sätter regler så säger hon bestämt att "barn kan faktiskt inte följa regler för de är ju faktiskt bara baaaaarn...!"
 
Nu ska jag fixa nåt att äta. O äta i soffan. För det kan man göra när barnet är borta. :)
 
Visa fler inlägg