morgonstund i soffan

Jaha då sitter man här i soffan själv då. Trollet sover fortfarande. Älskar de få morgnar då man vaknar utan en ilsken unge som skriker "mamma, vaknaaaa!! Det är moooorgoooon!"
Man smyger upp, fixar kaffe o kollar nyhetsmorgon. 
Vet ni, jag älskar nyhetsmorgon på tv4. De har alltid bra o blandat program o idag var artisten James Blunt!! Jag är ju ABSOLUT ingen morgonmänniska. Jag kan gå upp tidigt, men det är ingen action här hemma innan 11-12. O nyhetsmorgon håller ju på till typ den tiden. :)  Man går ut me dogsen o fixar frukost, men annars går vi på sparlåga. 
Då var det mer action i zombiezarna jag såg igår. Jävlar vad de sprang!! Hyrde World War Z, igår me Brad Pitt. Den var skitbra men man satt ju på helspänn från första stund. Kollar jag på film tillsammans med nån så slåss jag alltid när det är otäcka filmer. Jag blir liksom arg. Arg på mitt stackars sällskap för att de inte hoppar in o hjälper hjältarna, eller ringer o berättar att det står nåt fanskap bakom väggen. 
Igår satt jag istället knäpptyst o vågade andas. Första gången i mitt liv jag önskade att jag hade halsfluss. Är man tyst o sjuk så klarar man sig nämligen undan de där zombiesarna. Skitfilm. :/
 
Nu kom mitt barn utramlades, halvnaken o me yvigt hår. Istället för "gomorgon" säger hon:
"Mamma, idag är det lördag. Men jag tänkte att jag skulle fixa frukost innan jag tar fram godiset.. Bra va?" 
 
Det är en sån klassisk grej som aldrig verkar gå in. Har aldrig hänt att hon fått lördagsgodis innan frukost, men ändå blir hon liksom lika chockad VARJE gång jag säger att hon måste vänta. Det är såna stunder när hon står där framför mig me öppen mun o ett "va?!?!" Som man får en skymt av de kommande tonåren. 
 
- Ines du måste äta frukost innan godiset..
- Va!?!? Du är väääääärldens fuuuuulaste mamma!!
 
-Ines, du måste vara hemma senast tolv inatt o drick ingen alkohol..
- Va!?!?!? Du är vääääääärldens fuuuuulaste mamma!!
 
Same same. Tror väl kanske att hon hinner byta ut "fuuuuulaste" mot nåt annat, men det kommer va samma ansiktsuttryck. 
Nu ska vi starta denna dagen!! Puss o hej
 

snopen

Sitter här i mörkret. O känner mig dum. Lade ines att sova vid 20, o hon somnade en liten stund, men vaknade vid 21 helt genomsvett. Hon fick lite att dricka o sen började tjatet om att jag skulle lägga mig hos henne, O hon hade helt plötsligt tusen saker att berätta. Till slut blir jag ju arg, o skäller på henne, o då tar hon fram svärdet. Ni vet det där svärdet som hon hugger en i ryggen me. 
 
-mamma vet du? Jag längtar till du ska gå o lägga dig hos mig. Du är så varm o gosig.. 
 
O när jag skulle ut me hundarna smög jag in för att se om hon sov, o då flög hon upp bland alla täcken o kuddar me sin spinkiga lilla kropp o sin stora yviga kalufs. 
Jag bestämde mig för att krypa ner hos henne när jag kom tillbaks från rundan, o jag släckte ner o stängde av tv:n, o då hör jag hennes snarkningar där inne i mörkret. 
Satte mig i soffan igen utan att tända upp. o nu sitter jag här. O  ser dum ut.
 
Annars är det lugnt här i vårt hus. Ines har vart förkyld o hostar o fräser, så jag har vabbat tre dagar nu, men imån ska vi göra ett försök. Så länge hon är inomhus, så är det hyfsat lugnt men så fort hon kommer ut så hostar hon så hon nästan kräks o tårarna sprutar på henne. 
Jag har snart varit ett år på cura o jag trivs skitbra! Ines är på dagis o nattis o det funkar oxå jättebra. Hundarna är hos bonusnina när jag jobbar, så det löser sig me. 
 
I stort sett skulle man ju då kunna säga att allt är bra just nu, men jag måste ju alltid ha nåt att jobba mot, så jag har en del små mål denna våren, som jag måste uppfylla. I höstas var jag stentuff o smög runt bland husen i jakt på mitt drömhem, men nu råkade jag ju trivas så bra i nya lägenheten så nu har jag lämnat den tanken. 
 
Ines har ingen trots heller nu så där behöver jag ibte heller lägga nån energi. Det finns ingen som har sån fantasi som hon. Hon underhåller sig själv heeeela tiddn, me allt som ligger framför henne. Hon leker me hundarna, ritar, pusslar, leker me lillasyster (en nallebjörn som har hennes kläder o sitter me vid matbordet o har bältet på sig i bilen) bakar kakor me valfria ingredienser, klär ut sig, spelar på plattan, har teater me mig o hundarna som publik, kollar youtube, etc etc. 
Hennes nya grej är att hon duschar, o det kan hon göra flera ggr om dagen. Men jag har satt gränsen att schamponera sig vid en gång/dag.. helt tokig. 
 
Nu tar battiet slut på plattan. Måste avsluta. 
 
Ha det gott o gonatt

Idag hälsar vi Mr Grey välkommen till mitt hem.

shit vilken mysig dag jag haft idag. :)
Jag har blivit en mästare på att ta tillvara tiden då ines är hos henrik. Jag tar långa promenader me vovvarna, jag kollar på tv hela förmiddagarna, jag städar me hög volym, jag kan gå i timmar på maxi.. Idag när jag handlade på just maxi, så snubblade jag över Mr Grey. Har ju tänkt köpa den skitlänge, men det har aldrig blivit av. Är ju en människa som somnar efter två sidors läsning, men det ska man tydligen inte kunna göra me denna trilogin, vad jag förstår..


I övrigt så är jag glad att helgerna är slut. Jag tycker om julen, o allt mys, men inte hysterin kring den. Är jag singel nästa år ska jag åka nånstans med ines över jul. Om det är ok för henrik förstås. Jag är ingen högtidsmänniska alls. Tycker om hattarna på nyår, o ungarnas "kolla den!!! DEN var cool!!" om raketerna, men i år missade jag de kommentarerne för jag stod inomhus o höll om mina skakande hundar. :(
Jag tycker om att måla påskäggen vid påsk, men brukar tröttna efter fjärde, femte, sjätte dagen.. Mitt barn har svårt att se gränsen. :)


o jag tycker om mammas hopplösa suckande när hon återigen inser att hon sitter ensam vid blomkransbindandet.

Anyway. Nu är det nytt år, o jag har satt upp en faslig massa nyårslöften. Nästan alla hänger på mig själv, så det är bara att börja jobba!

Men inte nu. Nu ska jag sova.

puss o gonatt
Visa fler inlägg