Bland flyttkartonger o skurtrasor

Nu har jag packat, fixat o skurat här hemma i snart en vecka. Börjar bli rätt trött i kroppen, men det är ingen fara. Det hör ju till!!
Det som däremot inte hör till, eller BORDE höras till i detta packande är mitt barn. My God vilket barn detta är!!!! Hon är säkert söt o snäll o allt det där, men HERREGUD vad hon snackar!! Hon borde ju få slut på idèer eller samtalsämnen nån gång, men hon har verkligen alltid nåt att snacka om. Hon hjälper ju till me allt o är glad hela tiden, men detta prat heeeela tiden. O hon verkligen älskar detta kaos av kartonger o påsar överallt. Jag packar ner, o hon packar upp. Hon bara MÅSTE ju ha den rosa pennan, eller så bara MÅSTE hon ha just DE kläderna till just DEN dockan.
Jag sa till henne idag att hon fick roa sig själv idag, o det har hon gjort. Hon har haft hinderbana för hundarna, hon har "tränat" utanför fönstret, hon har kollat på tv, o läst böcker. Hon har bakat kaka, gjort soppa, o köttfärssås - allt på valfria ingredienser i skafferiet o kylskåpet. Mitt enda uppdrag var att hacka grönsakerna. Ett tag stank det kanel i hela lägenheten.
När jag kom hem från affären stod det två mycket bekymrade hundar i hallen. Då hade hon klätt på dom hennes egna tröjor, så de såg jättetöntiga ut, med frambenen instuckna i ärmarna. Om hundar kan gråta så gjorde dom det idag.
Jag råkade oxå berätta för henne att Emil fyllde 3 idag, så hon har sjungit o slagit in paket, o jag handlade hundgodis som hon tränat dom med.
O inte är hon blyg heller, mitt barn. När jag tvättade fönstrena så skulle givetvis hon hjälpa till. Hon fick en sprayflaska som  jag fyllde me vatten o sen en trasa. Jag stod här inne o hon sprang ut o tog utvändigt. (Att jag sen bara vände på fönstrena brydde hon sig inte om..) När hon stod där ute så ser jag att det stannar en gammal man o pratar me henne. Sen försvinner hon till nästa fönster o jag hör henne hela tiden. Hon kom in en stund senare o då hade den gamle mannen hjälpt henne me de två fönstrena som vätter ut mot gatan. :)
Haha, han tror nog att hon är föräldrarlös. Som Pippi Långstrump. :)
 
Imån bitti ska jag lämna ines till dagis o sen ska jag iväg me jobbet i två dagar. Mamma hämtar ines imån em o sen sover hon där. På fredag morgon ska jag slänga upp Ines hos syster(Malin) o sen slinga håret hos frissan. Är för snål egentligen för att färga hår o sånt hos frisören, men denna gång är det lite panik. Efter det ska jag hämta bil o släp o sen ska Peter (svågern) hjälpa mig me allt bärande. På lördag ska jag ta det sista städet o på söndag flyttar tantan in i lägenheten.
Nästa vecka gör vi klart allt me bankerna o mäklare. Då är första delen av flytten klar. Första december flyttar jag sen allt till nya lägenheten. Till dess flyttar vi in i gästrummet hos syster.  Hängde ni me??
 
Det blir nog bra detta, ska ni se. :)
 
Hej hej!

Min sena 30årskris är över..

Hemnet o Blocket har blivit som en drog för mig. Jag har garanterat varit inne o letat hus o sommarstugor till 50% av min vakna tid, under hela hösten. O har jag inte vart inne där så har jag suttit o planerat i IKEAkatalogen eller varit ute o smugit runt tomma hus. Det har gått mig heeeelt över huvudet.
Jag vet inte varför men jag fick för mig att det var ett bakslag att "gå tillbaka" till lägenhet igen. När jag räknar på mina olika bolånelöften o renoveringskrediter så ligger jag lägre i månkostnad än vad jag betalar för en trea i en hyresrätt. Så dels är det en egen dröm jag har att flytta in i en sommarstuga me lustiga vrån o stor o härlig tomt. En stuga som till en början är alldeles för liten, men som man kan bygga ut. Men det ska fortfarande vara litet.

Men sen tycker jag det är förjäkligt att lägga 6000:- på en hyra när jag ist kan lägga runt 5000:- på huset o då är typ 3000:- bara till mig själv. DÄRFÖR har jag inte riktigt kunna släppa dessa jäkla hus!
Idag kom ines o gnällde på mig o sa jag var tråkig som bara satt me datorn. Då bestämde jag mig för att lägga ner allt.
Istället ska jag vara sådär snusförnuftig o ta vinsten från lägenheten o betala av tre lån så jag bara har ett kvar, o sen ska jag köpa mig en soffa, en cykel o en säng. Sånt som jag inte tagit mig råd till att köpa innan. Får se hur jag gör me bil senare i höst/vinter. Jag kommer får en betydligt lägre månkostnad då, o jag hoppas min husångest försvinner me tiden.. :)

Jag har en trea på G, som jag ska kolla på i veckan. Den låter jäkligt bra o den är ledig från den 1/12.

Nu ska jag lyfta in mitt Troll till sin säng. Hon somnade i soffan ikväll vilket hon typ bara gjort när hon varit sjuk, o jag tycker det är så mysigt o lyssna på hennes snarkande så hon fick ligga kvar ikväll. :)
Vi var på hennes gympa ikväll o då fick jag två julkalendrar i näven som föreningen ville jag skulle sälja. Så nu börjas det. Men det vet ju alla att det är morföräldrars o farföräldrars plikt o skyldighet att köpa allt som ungarna säljer. Så upp me plånkan nu, alla gamlingar! Förutom att ni har "streck i ansiktet o stor mage" så ska ni ju även "dö före mamma o pappa o julia o ines..". Så ni kan lika gärna lägga era sista pengar på ines julkalendrar. Ni vinner säkert.

Puss på er

Samtal om kärlek

När vi åker bilen så säger Ines i baksätet:
 
-Mamma vet du? Alla barnen på dagis säger att jag är kär i Sigge..
-Jaså? Är du det då?
-Näää! VERKLIGEN inte!! Säger hon stött.
-Är han kär i dig kanske?
-Ja, kanske han är det..
-Vet du hur man är när man är kär? Frågar jag.
-Nää.. Men jag är VERKLIGEN inte kär i Sigge!! Det är äckligt.
-När man är kär i någon så vill man vara med honom eller henne hela tiden o man blir jätteglad när man sen träffas. O sen tänker man mycket på den personen.
-Jaha..
-Är DU kär i någon mamma??
-Ja.. jo det är jag väl.. (Borde sett den frågan komma).
-Ja erkänn mamma. Du är kär i mig va? Du vill ju vara me mig heeeela tiden. O så blir du glad när du ser mig. Erkänn!
-Ja det är klart jag är kär i dig!!
-Mmm. Jag visste det!
 
En halv minut senare.
 
-Fast du är inte kär i mig på kvällarna. Då vill du sitta i soffan o sen vill du att jag ska ligga i sängen. Då vill ju du inte va me mig? Då är väl du inte kär i mig längre??
 
(Helt sjukt va barn kan skala av en samvetet)
 
-Joo, men då är jag ju fortfarande kär i dig. Men om du inte lägger dig på kvällen så är du ju trött dagen efter istället.
-Ok..
 
När vi kom hem sen så kom hon igen.
-Mamma kan man bara vara kär i människor?
-Ja, vad tänkte du på?
-Jag tänkte om man kunde va kär i godis o kakor.. Jag blir ju glad när jag ser det, o vill ALLTID ha godis me mig.
-Ok.. ja.. nej, man kan bara vara kär i människor.. Blir bra om vi håller oss till det.. :/
 
Jag tror hon kommer va mogen för dessa samtal innan jag själv är det. Men det gäller att hänga me i hennes snack o funderingar. Nuförtiden ritar hon ju bröst på mig när hon ritar vår familj. De ser ut ungefär som Madonnas BH på 80talet.
Människan är inte ens fem år o har såna tankar. Jag var "ihop" me Perre mellan 1an o 6an, o det mest intima vi gjorde under de åren var att ge varann en kram som var allt annat än spontan. Jag hade planerat in i minsta detalj hur jag skulle gå tillväga för att sluta mina armar runt honom. O han bara stod där. Som ett fån..
 
Nu ska vi på stan. Ska boka klipptid för ines som ska klippa av sig håret. Mitt hjärta blöder, men hon tjatar ju så.. :(
 
Hej hej
 
 
Visa fler inlägg