Modell för en dag!

Visst är det märkligt att det är lättare att skriva av sig av negativa saker än positiva?? Eller är det bara jag som känner så? När det är nåt som är jobbigt, antingen om man bråkar me ines eller om skolan är jobbig eller annat, så känner jag direkt att jag måste skriva av mig på bloggen.- Det är ju lite terapi som jag brukar säga. Detta gör ju då naturligtvis att jag bara visar en tråkig sida. Men ni ska veta att jag faktiskt är glad emellanåt. :)
 
Skämtåsido.
Det jag ville berätta var att ines inte haft några fler utbrott sen jag skrev mitt inlägg. Kan ju bara hoppas hon hade en dålig vecka.. ? Men nu ska hon ju va hos henrik en vecka , så vi får se hur det blir nu.
 
SÅ, vi har ju då vart o lekt modeller. :)
Det var kul, men det tog såååå lång tid. Vi kom dit kl. 14 o var inte hemma förrän efter 18.30. Efter att vi kom dit osminkade o me en massa leksaker o två barn me tillhörande lördagsgodispåse, så fick vi vänta nästan en timme innan vi fick sätta oss i sminkstolen. Hon frågade mig om jag ville ha vardagsmakeup eller fest, o jag fegade o sa vardag. Ångrade mig dock senare, men det var ju försent då. Hon var jätteduktig o gav mig en massa tips. KANSKE för att jag ställde 800 frågor.. :/
Ines sprang kring stolen hela tiden o förökte fånga all uppmärksamhet, men när jag sen var klar så frågade tjejen ines om hon ville sitta på stolen o få glitter på kinden. DÅ vart hon inte lika tuff längre o sa nej. Men istället villa Alva sitta i stolen o när hon var klar så satte sig ines där me. Jag tror hon fick lite puder i ansiktet - hann inte se riktigt. Men hon tyckte nog det var häftigt att sitta där uppe. :)
 
Efter det gick vi för att fixa håret. Jag hade bara satt upp mitt hår i en fläta bara för att få lite lockar, men ist blev det ett ohanterligt rufs. Jag gjorde då min klassiker som jag ALLTID gör när jag ska vitsa till att, o det är att locka nedre delen av längderna. Lite spray på det o sen var det klart. My plattade sitt hår o sen var hon klar. Ines hade sitt hår nersläppt me ett spänne i luggen, o Alva hade två små flätor.
Själva fotograferingen gick snabbt o smidigt! Ines tycker sånt är skitkul, men hade ju nån skum min som hon körde me hela tiden, o sen la hon huvudet på sned hela tiden. Tjejen som fotade försökte få henne att stå upprätt ibland, men då bytte hon bara sida på huvudet. :) Jag försökte få henne att skratta så där hjärtligt, genom att nypa mig i näsan o vifta me armen som om tjejen skulle ha fisit, men det bet inte på ines. Leendet satt kvar.
När vi skulle försöka fota oss tillsammans så kunde inte ines sitta still. Hon bara kelade in sig i nacken o fjantade me mitt hår, o sen hoppade hon i mitt knä. O samtidigt står ju människan o tar kort!!
 
Jag trodde det skulle kännas värre än vad det gjorde o bli fotad. Jag har egentligen ingenting emot det, men hon var så avslappnad o gav mig tips på hur jag skulle stå.
Efter 110 bilder som gick skitsnabbt så satte vi oss o väntade på bilderna. Efter oss var det My o alva, o vi stod o smög på dom. Alva tyckte inte det var lika kul, men hon gapskrattade extremt tillgjort men sött, när de bad henne om ett skratt, men rätt vad det var så kom hon ut till oss. Då hade hon tröttnat. :)
 
Det var skitsvårt o sitta o välja ut bilder. De blev mycket bättre än väntat o då de var så dyrt lyckades jag till slut sortera ut 6 bilder, som då kostade 2300:-. My tog 4 bilder för 2000:- tror jag. Hennes blev dyrare bara för att en av hennes bilder var me alva o hon tillsmmans o det hade inte jag.
I slutet var ungarna extremt rastlösa o vi var trötta, o alla var hungriga.
Jag gick sen hela kvällen o hela morgonen efter o hade ångest för att jag inte tog ALLA bilderna för 4200:- ist. Jag kände det var slöseri o bara kasta en massa fina bilder som är ett minne för livet!!!!  Då jag inte är skitrik just nu så kändes det dumt, men till slut ringde jag Mia som körde mig tillbaka till brunnen där de höll hus o köpte tillbaka alla bilderna..
O nu är jag skitglad! :)
 
Idag har ines åkt till henrik. Det är ju egentligen inget nyt, men idag har det vart lite skumt. Jag har sjuuuuukt svårt att vänja mig av me pluggandet. Inte att jag pluggade hela tiden, utan just denna ångest som man levt me i tre år, att den bara ska va borta nu. Visst, jag har en uppgift kvar av statistiken, mne den är inte svår, (tror jag inte!)Jag har ju trots allt klarat av 3 av 4 så det känns inte så jobbigt. O nu har ju läraren då mejlat koderna till licensen till en mejl som jag inte använt sen i våras o jag har inte kvar anv.uppgifterna till den. O det är det jag jagar just nu. Vi har under hela hösten kommunicerat via en annan mejl på forumet o det har ju vart tillräckligt innan, så varför ska det börja tjabbas NU??
Det ringde faktiskt en kille igår kväll, som var jätteupprörd. han presenterade sig som en kille som läser ihop me mig, o som hade läst min tråd me läraren. Han hade råkat ut för just detta i en annan termin me samma lärare, o nu blev han sur för att han såg att det hände igen. Så nu hade han suttit o letat överallt efter mitt nr bara för att ringa o hjälpa mig. Så sjukt gulligt o jag blev så jäkla glad!
 
Det är tydligen olika mejlkonton, där lärarna använder ett huvudkonto o sen vidarebefordrar det till resp forum. O det är forumet som alla använder. Men då är det just den här läraren som envisas me att BARA använda huvudkontot utan att vidarebefodra detta, o hon VÄGRAR att göra det. Men saken är den att hon o jag faktiskt HAR mejlat i forumet innan jul, så varför strular hon nu??
Iaf så mejlade jag den här killen som jag blev rekommenderad o han sa att jag skulle använda mina inlogguppgifter jag hade i jan 2012, vilket inte funkar.
 
Så där är vi idag. En satans massa strul som måste klaras av INNAN man ens kommit till själva uppgiften. :(
 
Efter att ines åkte idag så har jag vart ute me vovvarna o städat här hemma. Brukar spara sånt till ines åkt. Har dammat o dammsugat o skurat toalett. Skönt! Efter jag duschat ringde Mia o jag hällde upp vin o slängde mig i soffan. Märkligt att man har så mycket skvaller när man träffas så ofta. ;)
 
Har inte gjort nåt vettigt ikväll, o så ska det förbli resten av kvällen. Jag ska ut me vovvarna igen o sen ska jag kolla på film, för det händer aldrig annars.
Imån ska jag va me på första Teamkonferensen på jobbet! Varje onsdag träffas alla i personalen o gå igenom en massa saker o de ringde o tyckte jag skulle va me hädanefter, så jag kommer in i det. :)
På kvällen kommer Sofie hit o vi ska dricka kaffe o skvallra. :)
 
puss o kram o hej!!
 
 
 
 
 
 

SMILE!!!!

Varför tror man ALLTID att man ska se ut som hon på förpackningen när man väljer hårfärg?? Alltså, man fattar ju egentligen att man inte får det ansiktet efter, men nånstans så hoppas man ändå liiite. Jag har världens lättaste hår o färgen blir till 99% till den färgen som paketet visar, men ändå blir man liiiiite besviken. När man nyduschad borstar igenom håret o slänger upp håret framför spegeln så ser man bara en glåmig dränkt katt i spegeln. Jag lovar jag har hela färgskalan i ansiktet. INNAN sminket är på alltså. Det är liksom fläckvis, lite beige, lite rött, lite grått, o under ögonen är jag blå/lila. Vad hände me den där naturfärgade tonen? Vem fan är naturfärgad i ansiktet efter en dusch?? DET vill jag veta!
 
Jag har ju vart blond nu i några år, o det kommer jag nog fortsätta va. Men sista året jag har jag haft en jätte jätteljus färg, o nu ville jag då ha en lite mörkare färg, fast fortfarande i blond nyans. Jag var tuff fram till jag kom fram till alla färgerna. Jag blev mesigare o mesigare o till slut blev det en "ljusblond/champagne". Vågat, eller?? Tjejen var jättesöt på paketet, så den fick det bli.
Allt blev bra o håret blev exakt som på paketet, men sen var det ju då det där me ansiktet.. :(
 
Idag ska jag, Ines, My o Alva åka på fotosession på brunnen. :)
Man blir sminkad o får smink o stylingråd, o sen tar de ca 50-60 bilder på oss i olika poser o bakgrunder.
Jag blir ALDRIG bra på kort, o jag tror det finns en handfull bilder på mig som jag kan godkänna. Jag har ju nåt jävla smile som jag kör me. Se dödstöntig ut. Ines däremot blir skitbra. De bad oss ta me lite leksaker eller gosedjur o sen nåt ombyte om vi ville ha o lite accessoarer. Jag ska ha svarta o vita kläder på mig. Det är ju oxå vågat??
 
De gör däremot inte hår, så jag har satt upp håret i en fläta så blir det kanske lite lockigt. Ines ville ha en inbakad fläta i vanlig ordning.
Jag hade hoppats på att få lite bra bilder på mig o ines, för det finns inga. Men jag kan ju bara hoppas hon är på humör idag. Vissa dagar vill hon ta jättemånga seriösa o bra kort, o andra bara fjantar hon på.
 
Men bilderna kostar fasen 500:-/st så jag har faktiskt varit inställd på att inte köpa nåt. Men jag vet ju att det här förmodligen är once in a lifetime, så vi får se. Vi får se hur bra ines mamma blir helt enkelt.
 
Nu ska vi fixa lite mat här, o sen ska vovvarna ut o jag ska packa ner lite saker. Jag bad ines välja ut lite saker o gosedjur att ta me, men då packade hon ner böcker o memoryspel..
Jag vet vilka gosedjur JAG vill ha me o jag ska ta me hennes fotboll. :)
 
Önska oss lycka till!! Puss o kram

Ingen gör mig så arg som mitt barn.

Ååååhh, är så jävla förbannad så då måste jag ju skriva av mig här. :(
 
Ines har börjat me djävulska vredesutbrott så fort hon får ett nej i ansiktet. Hon sparkas o slåss o skriker AShögt. O jag blir tokig!!!!!
 
Fan, nu har man ändå haft några lugna månader. O jag kan inte påstå att det är trots, utan hon blir bara jävligt tokförbannad på en sekund o då blir hon som ett monster. Det har kommit nu bara på sista veckan. För några dar sen vägrade hon följa me hem från dagis. Bara sådär. Hon sprang o gömde sig o vägrade komma fram bland alla kuddarna i kuddrummet. Till slut blev jag förbannad o stegade in me blöta skor o DROG ut henne hela vägen ut i kapprummet. Satte henne på golvet o hon sticker in igen. Samma visa, jag efter o drar ut henne igen i ena armen o då slår hon mig i ansiktet o sparkar mig.
DET är ju nåt jag definitivt inte accepterar, så då blir jag TOKförbannad o slänger in henne i ett av rummen o ger henne timeout, på första gången på nästan ett år. Hon höll ut en knapp minut sen lovade hon följa me hem. MEn hon  ville absolut inte ha overallen eller mössa så då fick hon gå utan. Hon ångrade sig när hon steg ut genom dörren så då gick hon in igen o tog på sig.
 
Efter det har det vart hyfsat lungt förutom att hon blir  tokarg på en sekund o då skriker hon AAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!! rätt ut i luften när hon inte får som hon vill. Men lika snabbt blir hon sen glad igen. Finns inte en chans att hänga me i de skiftningarna.
 
IDAG hade jag hundarna me mig o de satt utanför skolgården under tiden. Det första hon säger när hon ser mig är: -Jag vill inte gå hem, så du behöver inte tjata på mig.
 
Jag ägnar fröknarna en minut o under den tiden hämtar hon ett papper o kritor o börjar rita. Jag säger till henne att vi måste gå, o hon vägrar. Till slut går jag in o drar kritan ur handen på henne o då slår hon mig i ansiktet igen. Drar ut henne i kapprummet för att prata me henne, men då skriker hon igen.
 
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!
 
Hon slåss o sparkar o blir vansinnig.
 
DU BESTÄMMER INTE ÖVER MIG! Skriker hon.
 
O DÅ åkte hon in i rummet bredvid igen för ännu en timeout o jag är så arg så jag skakar. O hundarna står ute i snön. Denna gången sitter hon där o skriker skithögt o skitlänge o alla de andra barnen bara står o stirrar. Ingen ägnar henne det minsta uppmärksamhet. Fröken sitter me några där inne o ritar, o jag tittar på. Jag frågar henne ibland om hon lugnat sig, men hon svarar nej. Hon kastar saker ut genom draperiet, men ingen bryr sig. Jag hör henne:
-Mamma.. mamma? mamma, titta.
O så kastar hon ut ännu en sak.
 
Jag nonchalerar henne o till slut säger jag till föken att jag måste ut till hundarna lite. Hör ines ropa på mig men jag bara går.
Tillbaka in sen så frågar jag henne om hon är klar, men det är hon ej. Ytterligare fem minuter senare så kommer hon ut smygande.
DÅ var hon klar. Efter ytterligare fem minuter fick jag utr henne ett förlåt för att hon slog mig, o SEN kunde vi klä på oss.
 
Nu ikväll ville hon sitta på min fot o gunga, o jag sa nej. Hon satte sig ändå o jag sa nej. Hon hängde sig då i benet o jag puttar undan henne o säger ännu en gång NEJ; JAG VILL INTE.
Då börjas det igen o hon börjar slåss. Sekunden efter drog jag henne till timeout igen, men då börjar hon sparka i dörren o skriker:
AAAAAAAAAAAAA  AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA   AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!
 
Jag slänger in henne på rummet o säger att ska hon s krika får hon skrika där inne. Då tar hon en stor träpall o bankar o slänger den i dörren. (????) DÅ vet jag inte längre vad jag ska göra. Hon blir som ett jävla monster. Jag vet faktiskt inte vad jag säger till henne, men det var säkert inte pedagogiskt. Jag går ut o stänger dörren o säger att hon får komma ut när hon är lugn igen.
 
Hon går sen på toa o sen kommer hon ut till mig. Jag har ett lååååååångt mycket pedagogiskt (?) samtal om hennes vredesutbrott. Hon hade glömt bort vad timeout var så den biten fick jag förklara för henne. Det har vart jäkligt effektivt under hela hennes trotsperiod, så det tänker jag fortsätta me när det behövs. Vi kom fram till att när jag blir arg på henne så ska jag gå in i mitt rum o sparka på min säng. O när hon blir arg på mig ska hon göra samma sak. Det var hennes ide o det tyckte jag var bra.
 
Bästisar igen.
 
I fem minuter. Hon busar lite me hundarna. Emil blir alltid orolig när vi bråkar o han tycker inte alls om när ines gråter. Sen gick ines o la sig på sängen me alla kläderna på sig men då sa jag att vi skulle borsta tänderna innan hon lägger sig. SOM ALLA ANDRA KVÄLLAR. Då sa hon att hon ville tappa alla sina tänder, o vägrade resa sig upp. Hon gick från glad till tjurig på en halv sekund. Igen.
-Menar du att du vägrar lyssna på mig nu efter vårt samtal som vi hade nyss??
-Jag tycker inte om när du tjatar mamma. Jag säger till när jag ska borsta tänderna.
-Eh, NÄ. JAG bestämmer när du ska borsta tänderna o du kommer nu.
-NÄ!
 
Jag säger gonatt o stänger dörren, vilket hon hatar. Våra sängprocedurer tar ca 20 minuter annars. O de är jätteviktiga för henne. Jag säger till henne att hon kan gå ut när hon vill borsta tänderna igen. Men hon skrek ett tag o sen dess är det tyst o nu sover hon. Me kläderna på.
 
Det är jätteskumt. Ena stunden sitter man o pratar me henne o vi har en riktig diskussion. Då tror man att allt är lungt. Men sekunden efter så är hon där igen. Visst hon kan ju va tjurig o veta allt o kunna allt "FÄLV!" men det är ju lungt. Men när hon växlar från glad o kramgo till blixterarg o svarta ögon så snabbt.. Det är fan läskigt.
 
Självförtroende har hon iallafall. Jag förklarar för henne att om hon fortsätter slåss så så är det ingen som vill leka me henne till slut. O då säger hon:
-Men mamma, ALLA vill leka me mig. HELA tiden. De kommer hela tiden "Kom nu ines så ska vi leka!" säger dom. Men jag vill inte leka me dom. Jag vill faktiskt vara ifred. Det är faktiskt jobbigt o leka me dom HELA tiden. "
 
Nu ska jag sova. Imån ska vi åka me alva o my på fotosession!
 
Visa fler inlägg