Tråk-skola!! :(

Åååh, va jag längtar till oktober!! Speciellt den 15:e oktober. I oktober händer egentligen inget särskilt mer än att då har jag förhoppningsvis kommit igång me skolan på riktigt o då är förhoppningsvis allt tjafs om organisationssociologin över. Nu ska jag berätta för er om mitt dilemma.
 
I höst ska jag läsa kandidatkursen i sociologin på halvfart. Jag har nu för att komma upp i 100% sökt flera andra kurser, men de har jag inte fått svar på än. Kruxet är att det kan dröja ett bra tag innan man kommer in, men kommer men INTE in så får man inte reda på det. Detta gör ju då att jag har suttit i två dagar o ringt runt till högskolorna för att kolla om jag kommit in eller inte. O då är det alltid bara EN person som vet detta, o de har alltid en telefonsvarare igång. "Personen med anknytning 1652 är inte anträffbar.."
 
Men mitt drygaste dilemma är den förbannade organisationssociologin.. Det dryga me att läsa på distans är att man inte får svar på sina frågor förrens läraren läst mejlen. Sitter man på en föreläsning så räcker man bara upp handen. I org.sociologin så hade vi två lärare där den ena har hand om uppsatsen o den andra har hand om alla de andra kurserna. I våras mejlade jag alla uppgifter men fick aldrig nåt betyg. När jag kontaktade henne förra veckan så kom det fram att hon inte fått några mejl för den var lite strulig. Jag mejlade då allt igen o påpekade att det var bråttom då jag väntar på csn. (Får inga pengar förräns kursen är godkänd.) Efter 3 dagar mejlar hon att hon bara fått 1 av uppgifterna FASTÄN jag bifogat alla 5. Mejlade återigen, o imorse fick jag att jag var tvungen att tydliggöra på filerna vilken uppgift den tillhörde. Det står ju klart o tydligt i rubriken på arbetet, men hon ville då även ha det i filnamnet.. Jag ändrade dom IGEN o tydliggjorde på barnspråk för henne vad de var för uppgifter. Jag var så arg så jag bankade ur bokstäverna på tangentbordet.
 
Den andra läraren jag bråkar me har hand om uppsatsen. Hon har vart så jäkla petnoga så jag har aldrig vart me om nåt liknande. Jag tror jag ändrat i uppsatsen 3-4 ggr. Sista feedbacken jag fick skrev hon att det såg jättebra ut, men att jag "borde fundera på skillnaden på formell ledare o arbetsledare.."mm. Jag mejlade då en förklaring o undrade samtidigt om jag nu då var godkänd för hon hade inte skrivit nåt om det. Efter två dagar ringer jag henne o då hade vi en diskussion på 10 minuter om just skillnader på begrepp o skit vi skrivit om. Hon säger att hon hörde att jag förstått allt, men avslutade ändå me att jag skulle ändra alla begrepp så som hon ville ha dom. Så ÅTERIGEN fick jag plocka fram den dryga uppsatsen o läsa den en gång till.
Det jobbiga me diskussionen me läraren var just diskussionen. Jag KAN verkligen inte diskutera. Jag kan skriva vad jag menar, men när hon konfrontera mig me motfrågor så blir jag bara arg o upprörd. Det var inget svårt utan det hade bara blivit rörigt i texten, vilket jag kanske kan hålla me om..
 
MEN allt detta ska väl ordna sig det me. Det brukar ju lösa sig för mig, eller va säger du mattias?? ;)
 
Detta var nog fantastiskt tråkigt för er att läsa, men jag måste ju få ut all ilska på töntiga lärare.
 
Den 15:e oktober kommer jag nog vara onykter. Det är sista ansökningsdagen för våren -13 o då ska jag fira att jag för första gången på 3 år  INTE behöver söka fler kurser. :)  OM mina planer går i lås läser jag 100% nu i höst o sen skriver jag c-uppsats till våren samtidigt som jag jobbar. Tjohooo!!
I februari 2013 kommer jag gå i personlig konkurs. För alla dyra inköp jag velat göra de senaste åren har jag flyttat fram till när jag börjar jobba. När jag börjar jobba ska jag handla kläder, till mig själv. Idag var julia hos mig o när hon såg mina kläder i garderoben så ifrågasatte hon om jag aldrig handlade kläder, för hon kände igen varenda trasa där inne o sa att de var flera år gamla.
När jag börjar jobba ska jag måla om luckorna i köket o byta bänkskiva, o jag ska måla om i badrummet o sätta in ett badkar. När jag börjar jobba ska jag klippa mig oftare än två ggr om året, o jag ska köpa ny foundation. När jag börjar jobba ska jag ge tillbaka pappa pengarna han lånat till mig.
När jag börjar jobba ska jag börja resa utomlands minst en gång om året, o jag vill till ullared minst en gång varje år.
 
Ni hör ju vilka högtflygande planer man har?! Ines har önskat sig en bil. Hon vill ha en rosa bil, utan tak o me ett HelloKittymärke på. Klart hon ska få en sån bil. :)
 
När jag nu inte kommer så mycket längre på skolan så kom jag på idag att jag istället kunde börja måla om här hemma. Jag har tidigare tänkt tapetsera om i sovrummen men det kommer jag inte ha råd me, så då målar jag istället. Jag ska måla dom me samma vita färg jag har i resten av lägenheten. Imån ska jag o köpa färg me helena så det blir rätt nyans. Hon kommer även säga att jag ska dra bort bården, men jag började me det idag o det tog mig 10 minuter att dra bort en meter, så det kommer jag inte göra mer. Som motargument har jag att den person som jag sen säljer till i framtiden, förmodligen är båda döv o halvblind så då gör det inget. Detta området är ju rena ålderdomshemmet så nästa hyrsegäst här lär ju inte vara en färsking precis.
 
Nu ska jag sova! Eller först ska vovvarna få komma ut o kissa. Imån ska mattias sova här hemma för albin skulle till farmor o farfar. O på fredag ska albin sova här för då ska mattias på jobbarfest. Mysigt!!
 
Puss o hej!
 

Sommaren 2012

Jaha?! Här sätter man sig ner i soffan för att ääääntligen ta tag i denna blogg. O vad möter man? En ny design på blogg.se o nåt jäkla välkomstmeddelande. Nu har jag ingen aning om ifall jag gör rätt, men strunt samma  jag skriver lite ändå. Eller lite o lite.. det blir väl en uppsats som vanligt! :)
 
Nä men annars då? Vad händer i era liv? Det är tur vi har facebook så man har koll på varann. Eller va säger du Mia?? När ska du lägga ner din "tänker-inte-skaffa-mig-nåt-jäkla-facebook"-inställning? När ska du ge upp?? Tönt.
 
Smart av mig att börja blogga efter en paus på 3 månader klockan 23 på kvällen. Jag lär ju sitta hela natten.
 
SOM VANLIGT är det lite halvkaos i nines liv. MEN vi kör en cliffhanger o återkommer till det. Istället drar jag nu sommarn `12 i ett enda svep.
 
Denna sommarn försvann blixtersnabbt. Av nån anledning så planerar man varje sommar som om den vore den sista. Jag visste det skulle bli en konstig sommar då jag träffade mattias i maj o typ flyttade in där nästan direkt. Jag var då inställd på flytt o adressändring o försäljning av lägenhet o allt som följer, samtidigt som jag skulle jobba på nattpatrullen. MEN min hjärna o kropp samarbetar sällan så inte ens detta lyckades jag genomföra. :(
 
 
JOBBET på nattpatrullen har vart skitkul!! Jag skulle ju kunna skriva en hel uppsats om alla tanter o farbröder men jag har bestämt för mig att jag skrev på nåt sekretessavtal innan anställningen så vi får nog skita i det. Jag har iaf stormtrivts me allt o alla. Jag var jäkligt kaxig i början o tyckte att jag "var en nattuggla" o såg inga som helst problem i att jobba nattetid o sova på dagen. Jag backar några steg på den.
 
Nätterna var inga problem - var jag trött på kvällen innan jobbet så piggnade jag alltid till när jag kom til lokalen.Värre var det på dagen sen när jag skulle sova. För det första hade jag skitsvårt med att varva ner på morgonen. Vi jobbade 21-07 o sen åt jag frukost o var ute me hundarna o kollade nyhetsmorgon. Jag la mig först vid 09tiden o då hade ju dagen börjat o man insåg att det skulle bli badväder o man var alltid skitsur över att missa ännu en strand-dag o chans att bli gyllenbrun. :(
Nu var det ju kanske inte skitmånga soltimmar denna sommarn, men jag är en högst dramatisk människa så detta är ju det jag kommer ihåg.
När jag sen vaknade alldeles för få timmar senare var det av antingen klockan eller av mattias, o då var jag helt slut. Jag var som en zombie o var bakis nästan hela dan. Jag var inte jättesocial här hemma. Kontentan i det hela är att jag aldrig kommer jobba nätter i framtiden. Jag hoppar jättegärna in som nattängel igen men bara för en natt eller två. Arbetspassen var aldrig några problem utan nätterna gick skitfort, men dagarna efter.. :/
 
När vi inte jobbat så har vi vart iväg. Vi tog en minisemester till pappa o brittmarie i västerås. Då packade vi in ungarna i baksätet o körde upp på torsdageftermiddagen o stannade till på lördagen. Sen fortsatte vi upp till söderhamn för att kolla till huset. Vi hann knappt träffa nån för vi kom upp vid lunchtid på lördagen o jag visade runt de andra i stan o sen hämtade vi nyckel o träffade kristina som hyrt huset. Sen klippte mattias gräset o jag städade av invändigt medan ungarna sprang runt. På kvällen bäddade vi me luftmadrasser till oss alla fyra i ett av rummen o sen satte vi oss i köket på golvet o spelade yatsy o kort. Inga möbler - bara ett tomt utstädat hus.
Jättemysigt! :)
På förmiddagen dagen efter så packade vi ihop allt o åkte hem igen. Världens snabbaste norrlandssemester. Inte många som behöver köra 80 mil tur o retur för att klippa gräset.
 
Vi har även vart i köpenhamn på zoo. Vi fyra åkte me en annan familj o tog tåget tidigt på morgonen, gick hela dagen i strålande solsken o kollade på alla djuren o bara mös. När vi sen var nöjda tog vi tåget hem o var hemma vid 20 på kvällen. Superhärlig dag!!
 
Mattias sista semesterhelg tillbringade vi på fotbollscup me albin i kalmar. Vi åkte tidigt på lördagmorgonen o installerade albin o hans lag i nån svettig gympahall. Där skulle de sova tillsammans me 8000 andra tioåringar. hade väl kanske INTE velat sova där..
 
De flesta föräldrarna campade intill skolan, men vi tycker ju inte om barn så vi bokade hotell istället. :) Jag satt hela helgen intill nån fotbollsplan o lapade sol. Albin o hans SiF spelade typ 3-4 matcher per dag o mellan matcherna så jäste vi i solen. Det var så mysigt så mysigt, o grabbarna var skitduktiga. Det jag var mest nöjd över var att jag inte hade ines me mig. Moahahaha! Herregud, de hade fått avbryta varenda match om hon hade vart där. Hon blir ju tokkär i varenda kille o har de då en boll som de jagar.. Vill inte ens tänka på hur mycket jag hade fått jaga henne.
 
Vi har annars vart hos vänner o grillat eller bara hängt där hemma. Sommarn har som sagt gått skitsnabbt. Tanken var i början av sommarn att jag skulle flytta till mattias hus o sålt lägenheten innan hösten kom. Men jag har inte vågat. Jag har trivts me mattias o albin o huset o allt, men jag trivs för bra me bara ines så jag var inte redo. Vi flyttade ett lass me hjälp av hans föräldrar, o vi packade upp alla ines saker för att hon skulle känna sig hemma, men annars har de mesta vart kvar i kartongerna. Mina kläder har legat i en hög på en soffa, men där var väl anledningen att vi inte hade tillräckligt me garderober.
 
Under sommarn när jag jobbade o vi höll igång hela dagarna så funderade jag inte så mycket, men sen när vardagen började komma mer o mer så började mina jäkla tankar snurra. Allt har vart bra på papperet. Mattias o jag trivs tillsammans. Ungarna stormtrivs tillsammans o vi fungerar skitbra me våra bonusungar. Mattias som alltid hatat o vart rädd för hundar, älskar mina hundar o pratar o håller på me dom. Nemo är ju pajasen i familjen o Emil är "Bror Duktig".  :)
 
Allt har bara flytit på. Men nu de senaste veckorna så har jag gått omkring o haft ångest. Jag har haft riktig panik ibland. För ett par veckor sen tog jag upp det me mattias o sa till honom att jag ville skita i allt o flytta. Vi låg o pratade hela natten, o kom sen fram till att vi skulle ge det en chans till. Jag gav det en vecka, o sen nu i tisdags gjorde jag slut. Jag visste att jag ville flytta hem igen o ville inte försöka en gång till så jag sa rätt ut att jag inte var kär i honom längre. Bara för att få ett tvärt slut.
 
Det blev en kaos dag. Vi pratade o lipade om vartannat. Det är ju så fjantigt för vi har ju bara vart tillsammans sen i maj, men det känns som vi vart tillsammans i flera år. Han hjälpte mig packa det som var uppackat o sen kom Peter o hjälpte mig köra ett lass till lägenheten. Sen satt jag här på golvet hela kvällen. Jag o hundarna satt här hemma bland kartongerna o alla dammråttor. Jag hade sålt köksmöblerna o sofforna till maja, o hon hade även lånat tv:n. Jag satt på golvet i mörkret o tyckte synd om alla inblandade. Till slut tog jag de sista pengarna jag hade o hämtade en pizza. Åt två bitar o sen klöktes jag.
Dagen efter kom mamma me två kassar me mat hon plockat åt sig hemifrån. Sen fick jag hennes bil o kreditkort o åkte till Lidl o Ö&B för att fylla upp kyl o frys. Jag kommer aldrig bli vuxen.
 
Resten av veckan har gått åt till att komma iordning här hemma, o förbereda mig inför skolan som börjar på måndag. Jag ska läsa kandidatkursen i sociologi på halvtid o sen hoppas jag vid gud komma in på en annan kurs. Jag har sökt en jäkla massa kurser men skickat in sk "sen anmälan" vilket innebär att det kan dröja ett bra tag till innan man är antagen. Jag har även hållt på me ett annat arbete som jag fick komplettera på sen i våras. Den förbannade XXläraren blir aldrig nöjd. O jag får inget CSN förrän den är godkänd. Denna veckan har vart helt sanslös me skola o allt. O då har inte höstterminen börjat än..
 
Mattias o jag har bestämt oss för att fortfarande vara tillsammans men vi ska inte bo ihop. Jag kände ganska snabbt att jag saknade honom, men att jag inte var redo att släppa livet me ines än. Jag är så beroende av ensamtid o jag stormtrivs ju själv me henne. Jag behöver ingen grabb. MEN jag kan inte släppa mattias.
 
Vi bestämde oss för att fixa iordning allt här hemma så som det var innan. (Jag KANSKE har bytt rum igen me ines, men det vågar jag knappt nämna för Helena Gummesson eller Martin Cedergen..) Ines ville inte detta först, men jag mutade me att hon skulle få nya gardiner, så då gick hon me på det. Jag har hämtat tillbaks tv:n, o ska få tillbaks sofforna. Köksmöblerna var små, vingliga o fläckiga, så de ville jag inte ha tillbaks. Idag var vi istället o köpte ett vitt möblemang på Jysk för 2200:- som var jättefint!
Ines har vart hos henrik hela veckan men kom hem idag, så idag har vi flyttat det sista lasset från mattias o installerat ines på hennes rum.
 
Från att haft ångest för en vecka sen till att haft kaos i flera dagar, mår jag nu prima igen. Jag är tillbaks i min heliga borg igen. Igårkväll tog jag me mig hundarna o gick hem till mattias o sov över där. Han hade köpt kräftor o tagit hem en film. Nu är vi tillsammans på ett sätt som vi skulle gjort från början. I somras hade vi ingen anledning att vara ifrån varandra. Sen hade vi två ungar som ville att vi alla skulle va ihop.
 
Albin har me vart skitledsen över detta. Men nu håller vi på att övertala honom om att det kommer bli bra. Vi kommer ju träffas men inte varje dag. Ines mutade jag me ett par gardiner, sen var hon i land.
Jag hoppas bara att mattias snart kommer trivas me detta. Han verkade glad idag iaf. :)
Jag tänker inte så mycket på konsekvenserna, utan trivs jag inte eller är obekväm i nåt så sticker jag. Om det inte funkar så får jag väl skylla mig själv igen. Men nu har jag nog sprungit klart. Hoppas jag.
 
Nu är klockan 02 vilket är lite väl mycket.
Tack för mig, o gonatt!!
 
 
 
 
Visa fler inlägg