En helg me pappa o blodiga tanter

Asså jag hade ju då tänkt blogga om allt spännande (?) som händer i mitt liv men fan.. gjorde ju misstaget o kollade på Sofias Änglar ikväll igen o jeeeesus va jag lipat. Som vanligt.

Jag blir ju så sjukt sentimental när det är barn som är inblandade. Nu var det en tvillingtjej som hette Elsa o var i femårsåldern. Hon hade leukemi o åkte in o ut på sjukhus. Men hon var glad o lekte så gott hon kunde me sin syster. När det avsnittet spelades in så blev hon jättedålig o hon kunde inte va me när de såg resultatet utan var då inlagd.
Efter avsnittet fick man höra att hon nu hade dött i nov förra året i sitt hem. Jag började stortjuta o gick in o kollade på webben när de gjorde återbesök hos familjen o då tjöt jag lite till.

Jag är ju då nu ganska off mude o har nu suttit vid ines säng o bara tittat på henne där hon ligger o sover. Varje gång jag kollar på henne när hon sover så tänker jag "Jag ska ALDRIG mer skälla på henne, o jag ska BARA gosa me henne o jag ska ALDRIG mer vara arg på henne.."
MEN sen vet jag att dagen kommer o det första bråket startar me hennes strumpor då de kommer snett på foten, eller om hon sätter strumporna på fel fot. Nu undrar ni kanske hur de kan hamna på fel fot, men saken är ju den att det är ju då oftast figurer på ines strumpor o de MÅSTE ju då hamna på utsidan av foten o inte insidan. Klart de måste vara på utsidan?

I fredags hade ines o jag en ledig dag me Alva, Norah o My :)
Den var inplanerad sen länge o det var ren tur det var fint väder ute. Vi möttes upp på fm o gick ner till brunnsparken o lekte på lekparken. Jag gick i tunn skjorta o ines hade en t-shirt under jackan o fick ta av jackan emellanåt för hon var för varm. Efteråt var tanken att jag skulle gå på mitt livs första besök på cafet  Mandeltårtan som är så omtalat, men givetvis var det stängt nu i två veckor.

Vi gick istället in till stan o åt våffla på rådhuscafet. Ungarna lekte på ännu en lekplats. Vi hade jättemysigt men det vart mycket tjabb om deras dåliga hörsel. De lyssnade typ på var fjärde mening vi sa o hörseln försvann helt när vi ville dom något. Vi kunde gå precis bakom dom o ropa på dom, men ingen reaktion. MYCKET märkligt.
När vi kom hem från stan så lämnade vi emil o gick iväg o handlade mat o alkohol. Vi har ju haft finbesök i form av min far hela helgen så då var det alkohol beställt. :)

 Min pappa är som en tonåring o tror han är tuff o tålig, men han klarar egentligen inte mer än en cider, sen är han klar.
Jag gjorde potatisgratäng o fläskfile o det blev mycket smarrigt. Efter det gömde pappa ett påskägg i ines rum, men hon är lika duktig som sin far på att leta, så hon ställde sig mitt i rummet o snurrade runt o skakade på huvudet. Nä, det fanns inte nånstans! Ioförsig skulle min pappa kunna lura ines till att leta upp nåt som inte fanns bara för att se hur lång tid de tar innan hon fattar, för det är hans humor. Men hon hittade ett påskägg till slut. :)

På lördagen hämtade jag frallor på contan o vi hade mysfrukost. Sen färgade jag håret, eller jag färgade utväxten. Efter det packade vi väskan o hunden i bilen o åkte till karlshamn på utflykt. Vi körde inom tjollan för jag skulle skriva ner lite inför söndan då jag skulle jobba där. Men det vart så mycket folk så ines fick en glass o sen stack vi för att åka dit senare istället. I ronneby var det strålande sol o jag hade bara linne på mig o en extra kofta. Ines hade en t-shirt o en långärmad tröja. Vi åkte till en stor lekplats o ines började springa runt. Där var sviiiiinkallt! Vi klädde på oss direkt men ines frågade t.o.m efter vantar. :(

Emil (hunden) hade blivit magsjuk o hade både diaree o kräktes, o det var därför vi hade me honom för att undgå att han gjorde olyckor på mattorna där hemma när vi inte var där.
Vi stannade inte så lång tid för vi frös. Vi åkte därefter till McDonalds o sen till min fars barndomshem för att stilla hans hans hemlängtan. Innan vi åkte till ronneby igen åkte vi till min farmor o farfars grav. Min farmor dog typ 1972 o min farfar dog 1986, men det enda jag kommer ihåg av honom var att det luktade äckligt i hans lägenhet o att det fanns en gubbe i hans trapphus som bara hade 3 fingrar på ena handen.
Vi åkte sen till tjollan igen där det lugnat ner sig. Vi tog en kaffe o glass o pratade strunt me svärmor, helena o martina.
När vi kom hem sen var vi helt slut.

Pappa o jag dividerade om sommartiden o vi funderade på om våra mobiler ställde om sig själva, eller om man skulle ändra dom själva. Vi kom fram till de BORDE uppdatera sig själva me tanke på att de är nya modeller. Ja g skulle börja jobba kl. 08 i tjollan o möta upp Inger där. Jag ställde kl. på 07 o satte på tv:n, o klockan på tv:n stod då på .. 08. Mobilhelvetet ställde alltså INTE om sig själv. Jävla skit vilken fart det blev. Jag rusade upp o slängde på mig kläder. Min käre far som tänker väldigt konstigt (eller inte alls) tyckte absolut att jag skulle äta frukost o dricka kaffe innan.

-Du måste ha frukost i dig om du ska jobba! Jag gör kaffe.
-Eh, nä! Jag börjar ju nu o inger väntar. jag måste sticka.
-Nä, du måste ha mat i magen. Annars orkar du inte jobba.
-Pappa ge dig. Jag dricker kaffe o käkar frukost där.

Han fortsatte lite till men gav sig sen. Innan jag hann sticka hörde jag honom ifrån akvariet.

-Nina, nu är det en fisk här som snart dör. har du en håv o nån hink?
-Vad ska du göra? Vi kan väl vänta tills han dör så får du slänga honom sen. Jag hinner inte nu.

Jag tittar bort mot honom o då har han redan tagit upp den splattrande fisken i håven.

-Men va gör du pappa? Låt han vara!
-Nä, han ska ligga själv så inte de andra äter på honom.
-amen för fan!

jag hämtar en hink o sen lägger han ner fisken i den. sen sticker jag.

Det är min far i ett nötskal det. Får han för sig nåt så gör han det utan att tänka på konsekvenserna. Han bara kör. Nån gång hade han brett mackor o satte sig för att äta.

-Ska du äta?
-Ja, jag var hungrig.
-Ja men vi då? Vi kanske oxå vill ha?
-Ja, vill ni äta? Ni får oxå ta..

Ibland tog han på sig ytterkläder o kallade på hunden för då skulle han ut me honom. Särskilt typ 06 på morgonen.

-Men snälla pappa han är den som vaknar sist av alla. Dra inte ut honom nu.
-Jodå, han behöver ut o kissa. Kom Emil!
-Men han ligger ju o sover! Låt han va.

Det gick iaf bra när jag jobbade i tjollan på söndagen (igår).
Vid nåt tillfälle kom det in en gammal tant som trillat omkull o slagit i näsan så blodet forsade. Jag trodde hon hade näsblod o hon bad mig ringa några bekanta till henne som hon var på väg till. Jag fick namn o adress o letade upp dom på hitta.se. När vi torkat av hennes näsa så hade hon ett stort jack på näsryggen(?) o näsan var helt blå. Jag ringde då färdtjänst för att ta henne till nån läkarstation, men den skulle dröja 1 1/2 timme så då struntade vi i den.
Jag satte henne me de andra gubbarna som brukar sitta där så de höll henne sällskap. Då kom det en kund som erbjöd sig att köra henne hem. Det var blodiga papper överallt o efter en halvtimme såg jag att jag hade blod på armbågen. Fräscht va??
Jag jobbade till 13 ungefär o sen körde jag hem. Pappa o ines hade vart ute me sparkcykeln o givetvis körde hon omkull på gatan. Hon hade ingen hjälm för pappa hittade inte den. Hon klämde sitt lilla finger o skavde upp rumpan i fallet. :(

Hon hade vart högst dramatisk o skrikit efter mamma hela vägen hem.
Jag lagade mat när jag kom hem o sen gick vi ut en långrunda me hunden längs ån. Vi avslutade me en glass på stan. Sen badade ines i baljan här hemma, o efter det duschade jag hunden. Jag bytte även vattnet i akvariet.
Efter det dog jag i soffan.

Imorse tog jag pappas bil o lämnade ines på dagiset. Efter frukost körde pappa hemåt igen, o jag stack iväg o tränade. Jag har fixat me skolan o lagt upp den nya delkursen. Efter dagiset gjorde vi iordning fika o tog me bort till lekplatsen här på gården. Ines bakade kakor i sandlådan o jag rensade ogräs. Hon cyklade runt o hälsade på alla som gick förbi - ingen kom undan.
Vi var ute till strax efter 17 o sen gick vi in o åt middag.

Ines skulle till egentligen till henrik idag, men han blev kvar i norge några dar till. Får se när han kommer hem.

Nu måste jag lägga mig. Blev sådär akut trött nu. :/

Gonatt

Dö Nemo, DÖ!!

Mitt nya livsprojekt är mina akvariefiskar. Jag är ju då ingen bra projektledare, så mina fiskar dör stup i kvarten.
Jag hade 10 fiskar från början, o då jag inte kan några arter så går jag helt på vilka färger de har.

Två av fiskarna, en röd o en gul/vit har betett sig konstigt nästan redan från början. De har hållt sig undan o inte hängt me de andra. I förrgår försvann plötsligt den gula fisken som hållt sig vid pumpen i några dar. När han legat där så är det en fisk som simmat runt den o jag tyckte ju då det var snällt av den för jag trodde bara han höll den sällskap. Det är ju snällt?!

Jag trodde då när den försvann att den hamnat mellan pumpen o glaset o fattade ju givetvis att han var dö, men när Mia var här så kollade vi o han var fan helt borta.

"Ja, men då har de nog käkat upp honom."
"Vadå, va menar du? De kan väl fan inte äta upp polarn?!"
"Eh, jo det gör dom. Det är nog inte ovanligt.."

Jag som har sett Hitta Nemo tror ju att det ÄR så i verkligheten, o vill inte veta av att jag har några jävla köttätande monster i mitt akvarium.
Igår morse hittade jag även den röda fisken som simmade ryggsim. Ines o jag spolade ner honom i toan. "Hejdå fisken!" ropade hon.

Den röda fiskens polare (den andra röda fisken) har oxå betett sig skumt de två sista dagarna, o då märkte jag att de andra simmar runt honom o biter honom i stjärtfenan. Han har fått vara på helspänn hela tiden. Jag kom då på att han behövde lite backup i form av andra i samma sort, så jag tog ines me mig o lånade Alvas bil o hämtade hem 2 i samma sort. Jag ville ha fler fiskar men han i djuraffärn ville att jag skulle ta ett test o kolla värdena i vattnet så det inte berodde på vattnet att de andra dog. Vi har kollat PH-vädret o det var jättebra, men han menade på att det kan ta ett tag innan de rätta värdena bildas. Jag ska in idag igen o kolla värdet o förhoppningsvis köpa mer fisk.

Jag hoppades iaf då på att de nya fiskarna skulle liksom bilda ett försvar kring den lille sjuke fisken så att han skulle samla kraft o växa o bli stor, men i helvete heller. De struntade blankt i honom o det enda som var bra var att de andra fiskarnas fokus hamnade på de nya istället. De vart jagade i början men de moppsar ju upp sig o biter tillbaks.

Nu ligger den röde bara o väntar på att dö. O de andra simmar runt honom o väntar även de att han ska dö så de kan få käka upp honom.

Vad är detta då? Ska det va så här? Är det såhär i djurvärlden? O folk gnäller om att vår äldrevård är så jävla dåligt, vafan vi FÖRÖKER ju ändå att ta hand om de gamla. Tänk om vi hade suttit me kniv o gaffel runt sjuksängen o slickat oss om munnen, istället för att dona me livsuppehållande maskiner. Usch vilka svin de är. Otäcka fiskslyngel är vad de är.

Han som simmade runt den gula fisken som jag trodde höll sällskap, han höll fan i mig inte sällskap, utan han väntade bara på den gule skulle vända bort huvudet så han fick ta sig en tugga. :(
Nu har den röde snart gett upp. De är där o drar i hans stjärtfena, men då hugger han tillbaks. Jag sitter me en pinne o slår på rutan varje gång de simmar i närheten av honom.

Va fan ska jag behöva uppfostra mina jävla fiskar oxå?? Räcker det inte me monstret ines?

Jag har alltid tyckt det vart fint me akvarie, men aldrig fattat vilken jäkla organiserad brottslighet det egentligen är. Såhär var det minsann inte i Nemos akvarie. :(
Nä, nu ska jag plocka upp den där stackarn o ta livet av honom. Bättre det än att bli levande uppäten. Hur tar man livet av en akvariefisk?? Jag kan ju inte drämma honom i bordskanten, för han är ju hal som en ål o jävligt liten. Jag får lägga upp en plan.

Fortsättning följer..

Min växjö-helg

Oj oj oj, nu är det många tuffa grabbar på tv. Undrar om Stallone har gjort nåt ingrepp i ansktet för att dra ner kinderna så, eller om han ser ut så naturligt? Jag menar, han kanske tycker det ser tufft ut eller nåt? Ögonhålorna blir ju jättestora :/

Jag tänkte väl bara berätta om helgen i växjö. Vi hade ju då en tentaskrivning i socialpsykologin o även två föreläsningar i den nya kursen Arbetsrätt som de tryckt ihop i samma helg bara för att de flesta åker långvägar o ska slippa åka flera gånger.
Jag har suttit länge me böckerna o skrivit ner alla svaren som till slut blev ca 20 sidor. Det är inget svårt, men det är så jäkla mycket. Jag hade läst igenom det två gånger när jag åkte i fredags. Mamma var hemma me ines för hon var så hostig o snorig. på em tog anna över o sen sov hon hos dom. På em sen så lämnade de henne hos Alva då alla annas ungar var iväg hos andra kompisar.

Jag tog bussen vid 10 i fredags fm. Jag pluggade in musik i öronen o sjönk ner i sätet me papprena framför mig. Jag hann väl 3-4 sidor innan åksjukan hann ifatt mig o det bara vattnades i munnen på mig. Fan va jag hatar o va åksjuk. Jag måste titta ut heeela tiden annars mår jag skitilla direkt. Jag fick alltså lägga ner o fortsätta på skolan istället.

Jag kom fram vid 11.30. Det var byggnader o folk överallt, o det enda jag ville ha var mat o sen en stol långt in i ett hörn där jag kunde sitta för mig själv o koncentrera mig på mina papper. Jag hittade en restaurang/skolmatsal o ställde mig i kön. Alla visste var de skulle utom jag så jag bara följde strömmen. Jag beställde dagens fisk o hittade en ledig stol där några gubbar satt. Jag satt o utforskade alla o insåg att åldern på folket inte var mellan 18-30 som jag trott, utan de var mellan 25-65. Helt plötsligt blev ju jag då ganska fräsch?!

Efter maten tog jag me mig kaffet ut i korridoren där jag hittade en stol o där satt jag i lite mer än en timme o pluggade. Strax efter 14 hämtade jag en karta över området i informationsdisken o gick mot tentasalen. Jag snurrade runt där ute o enligt kartan så visade salen där det i verkligheten var ett garage. Jag satte mig att vänta utanför o strax därpå kom det några som var lika vilsna som jag. Vi kom fram till att garaget faktiskt var en tentasal o gick in o satte oss. Jag tog fram mitt vatten, mina läkerol, mina pennor, o mina papper. Salen fylldes mer o mer o till slut var det näst intill fullt me kanske 70-80 platser. Det var en konstig känsla att alla läste samma som mig för jag är ju inte van vid att träffa mina studikompisar. När jag satt där dök det upp en panikkänsla.

"Tänk om dessa inte läser socialpsykologi?? Tänk om jag satt mig i fel sal?"

När vi skulle upp o pricka av oss i listan så var jag ju då säker på att mitt namn inte skulle vara där. Det var där. :)
10 minuter innan vi skulle börja drog en kvinna o en kille reglerna. Man fick inte ha några jackor, väskor eller mobiler vid sin plats utan allt skulle vara där framme. Behövde man gå på toa så skulle man skriva upp sig me namn o tid när man börjar toabesöket o när man var klar. Mycket märkligt, men saknade anledning att ifrågasäätta detta. Kan ju vänta lite me att vara "den dryge" kanske..

Efter att de delat ut tentan gick de runt o kollade leg. Vid första överbblicket av frågorna kände jag mig nöjd. Jag hade ju några frågor som jag helt hoppat över för de var såna som ändå aldrig skulle satt sig. Men ingen av dessa kom. Jag började skriva, men insåg när jag började skriva att det var frågor som jag hade tyckt var så lätta så jag bara skummat över dom, men nu när jag skulle förklara allt så hade jag inga konkreta exempel utan bara rent flum i huvudet svar till slut passade in på ALLA frågorna..

Jag lämnade några rader o började på nästa. Skrev några rader o lämnade några rader tomt o började på nästa. Så höll jag på o gick tillbaka o hoppade mellan frågorna. Jag hade en stackars stiftpenna som jag inte riktigt kunde hantera så jag bröt av stiftet heeela tiden. Till slut var den tom, men jag var ju så jäkla förberedd så jag hade extra me mig på bänken. GIVETVIS så var det för stor stl så de gick inte i. Jag la svansen mellan benen o steppade fram till surkärringen o den andre tentavakten. Jag lånade en penna ifrån henne. Men denna penna var lika klen den så jag fortsatte svära tentan igenom.

Jag höll på att skriva hela tentatiden, i 3 timmar. Vi var väl kanske 10 kvar den sista kvarten. När jag gick ut därifrån så stod det några precis utanför. De log mot mig o jag svarade me "skjut mig!"
Det var två kvinnor o en man o de var alla i åldern 45-55 ca.
Vi började dra igenom svaren för varandra o det visade ju sig att den frågan jag svarat mest detaljerat på var ju ett bra svar - fast på helt fel fråga. :(

Vi gick till matsalen o tog en kaffe o macka för att varva ner o ladda upp inför arbetsrätten. Den ena kvinnan Petra är högstadielärare o skitrolig o bodde i växjö. Mannen heter Lars o är ordförnade i nåt fackförbund över hallands län. eller nåt o bodde i varberg. Han är nåt överhuvud iaf, o även han trevlig. Den andra kvinnan var me i vårt "gäng" till en början men sen förvann hon av nån konstig anledning.
När vi kom till tentasalen blev jag skitbesviken. Det var en helt vanlig skolsal o inte alls som jag föreställt mig. Det var inte tufft nånstans.

Men efter att läraren kommit o vi sen insåg at vi inte fick plats allihop så bytte vi till en annan sal o DEN var som jag föreställt mig o jag kände mig tuff igen.
Tanken är att det skulle va en grundkurs i arbetsrätt, men han körde på som om vi höllt på me detta i två års tid. Det var balkar o paragrafer, o lagar o förordningar o fan vet allt. Alla satt som frågetecken. Han som föreläste var ju då givetvis författaren bakom nästan all vår kurslitteratur på den kursen o kunde ALLA paragrafer o då menar jag alla. Om nån hade nån fråga om vad som helst så sa han typ "nej det gäller inte MBL (medbestämmandelagen) utan den ligger LAS 11:e kapitlet par.6b."
Petra o jag kom snabbt fram till att han inte har sex så ofta. En människa som kan sånt här har ju inte tid me annat än läsa paragrafer.

Vi slutade vid 20 istället för 21 för han tyckte vi var lite "hängiga". Nähe?!
Jag skulle tagit bussen till Åse, men Lars erbjöd sig att köra mig. Jag var heeeelt slut i huvudet när jag kom fram till henne, o hon hade dukat fram både go mat o ett stort glas vin till mig! Vi bytte snabbt om till pyjamas o kröp upp i varsin soffa o sen satt vi där o gaggade till kl var 01 tror jag.
Vaknade sen vid 07.30 o efter en kaffe o en runda me tandborsten så blev jag sen upphämtad av min nya vän Lars en timme senare. :)

Det var inte många som var sugna på en föreläsning på 5 timmar om paragrafer kan jag säga. Men han var vänlig nog att ge oss uppgifter att lösa i grupper så skulle vi va tillbaka vid kl. 13. Vi fick sprida ut oss bäst vi ville, men vi var de enda som var smarta nog att sätta oss i matsalen medan alla andra var så onödigt töntiga så de satte sig i tentasalen o i korridoren strax utanför. Petra o jag är helt vilse i detta medan då Lars jobbar me detta hela dagarna. Han gick kursen för att få mer "kött på benen".
Vi fick olika fall att lösa om arbetsgivarorganisationer som låg i konflikt med fackförbund o liknande. Vi hade skittrevligt samtidigt som det var lärorikt att ha lars i vår grupp då han kunde förklara för oss o bryta ner det på barnspråk.

När vi kom tillbaka till salen skulle vi få svaren o diskutera dom, trodde vi. Men istället så hade han skivit upp svaren på tavlan o sen var det inget mer. "Där har ni svaren" sa han.
Jag bara fasar för imån då jag ska börja sätta mig in i skiten. Jag kommer vara så jäkla vilsen, det vet jag redan nu.

Efter föreläsningen gick Lars o jag o åt i matsalen o sen åkte han hem till varberg igen o jag tog bussen till stan. Jag hade nu 3 timmar o ta död på innan bussen till rby gick. Jag hade min tunga väska o släpa på o det var svinkallt ute. Jag hittade en galleria o gick runt o bara mös. Jag kände mig så¨jäkla duktig efter denna helg så jag unnade mig lite kläder på H&M. :) Köpte tights, trosor, krämer, 3 linnen, 2 kjolar o en stickad bolero för 550:- vilket jag tyckte var ett bra klipp!

Jag gick automatiskt in på barnavdelningen men det var så rörigt där, o jag kom på att det lika gärna kunde bli så att hon inte använder de nya kläderna överhuvudtaget, så jag hängde tillbaks dom. Det är så sällan jag köper till mig själv så nu struntade jag helt i henne.

Sen gled jag runt i några småbutiker. Vid 16 stängde allt så då sprang jag runt o letade eter nåt cafe men hittade istället en pub som hette "sports & Bars" tror jag. Jag beställde en kaffe, o efter tio minuter kom jag på hur skumt det var att jag går in i en pub o beställer en kaffe när jag inte ska köra bil under hela dagen. Det är ju bara myndighetskontrollanter som beställer en kaffe på puben. O så jag då förstås. Tönt.

Satt där en timme innan jag gick till bussen. Även på hemresan så var vi bara tre resenärer, o det var så skönt o åka buss när det började mörkna ute o jag hade hög musik i lurarna o en kasse me nya kläder bredvid mig. :)
När jag hppade av bussen cyklade jag hem o slängde in väskorna hemma o sen stack jag vidare till My o martn som hade ines. Jag fick lite mat i mig hos dom o sen åkte vi hem. Jag var så jäkla trött så jag la mig tidigt.

Idag har vi haft en riktig mys-dag! Vi låg i sängen o kollade på Pippi i nästan en timme imorse, o sen dukade ines fram frukosten helt själv. Eller hon tror det iaf men jag smög fram me det hon missade. Vi åt vid tv:n o sen kom Maja o hängde här ett par timmar. Efter att hon gått så bakade vi bullar, bytte vattnet i akvariet, klippt emil i ansiktet o tränat honom, o sen var vi ute på lekparken vid rådhusparken. Ines fick lov att använda hela lägenheten till sina leksaker vilket hon tog ordagrant, o hon lovade att städa undan varenda pryl innan läggdax vilket hon oxå gjorde så fint.

Jag har idag gått o blängt på mina fiskar o jag har en som är duktigt skum o beter sig mycket märkligt. Så nu väntar jag bara på att han ska dö. eller föda barn. Vad vet jag, en annan såg ju me ut som jag skulle dö när jag födde barn så det är ju inte konstigt att jag inte ser nån skillnad på det. De är fortfarande jättemysiga att titta på o jag ska nog hämta fler fiskar nu i veckan. Det ser så tomt ut me de jag har.

Nu är klockan alldeles för mycket så nu måste jag sova!

puss o hej
Visa fler inlägg