En helg me pappa o blodiga tanter

Asså jag hade ju då tänkt blogga om allt spännande (?) som händer i mitt liv men fan.. gjorde ju misstaget o kollade på Sofias Änglar ikväll igen o jeeeesus va jag lipat. Som vanligt.

Jag blir ju så sjukt sentimental när det är barn som är inblandade. Nu var det en tvillingtjej som hette Elsa o var i femårsåldern. Hon hade leukemi o åkte in o ut på sjukhus. Men hon var glad o lekte så gott hon kunde me sin syster. När det avsnittet spelades in så blev hon jättedålig o hon kunde inte va me när de såg resultatet utan var då inlagd.
Efter avsnittet fick man höra att hon nu hade dött i nov förra året i sitt hem. Jag började stortjuta o gick in o kollade på webben när de gjorde återbesök hos familjen o då tjöt jag lite till.

Jag är ju då nu ganska off mude o har nu suttit vid ines säng o bara tittat på henne där hon ligger o sover. Varje gång jag kollar på henne när hon sover så tänker jag "Jag ska ALDRIG mer skälla på henne, o jag ska BARA gosa me henne o jag ska ALDRIG mer vara arg på henne.."
MEN sen vet jag att dagen kommer o det första bråket startar me hennes strumpor då de kommer snett på foten, eller om hon sätter strumporna på fel fot. Nu undrar ni kanske hur de kan hamna på fel fot, men saken är ju den att det är ju då oftast figurer på ines strumpor o de MÅSTE ju då hamna på utsidan av foten o inte insidan. Klart de måste vara på utsidan?

I fredags hade ines o jag en ledig dag me Alva, Norah o My :)
Den var inplanerad sen länge o det var ren tur det var fint väder ute. Vi möttes upp på fm o gick ner till brunnsparken o lekte på lekparken. Jag gick i tunn skjorta o ines hade en t-shirt under jackan o fick ta av jackan emellanåt för hon var för varm. Efteråt var tanken att jag skulle gå på mitt livs första besök på cafet  Mandeltårtan som är så omtalat, men givetvis var det stängt nu i två veckor.

Vi gick istället in till stan o åt våffla på rådhuscafet. Ungarna lekte på ännu en lekplats. Vi hade jättemysigt men det vart mycket tjabb om deras dåliga hörsel. De lyssnade typ på var fjärde mening vi sa o hörseln försvann helt när vi ville dom något. Vi kunde gå precis bakom dom o ropa på dom, men ingen reaktion. MYCKET märkligt.
När vi kom hem från stan så lämnade vi emil o gick iväg o handlade mat o alkohol. Vi har ju haft finbesök i form av min far hela helgen så då var det alkohol beställt. :)

 Min pappa är som en tonåring o tror han är tuff o tålig, men han klarar egentligen inte mer än en cider, sen är han klar.
Jag gjorde potatisgratäng o fläskfile o det blev mycket smarrigt. Efter det gömde pappa ett påskägg i ines rum, men hon är lika duktig som sin far på att leta, så hon ställde sig mitt i rummet o snurrade runt o skakade på huvudet. Nä, det fanns inte nånstans! Ioförsig skulle min pappa kunna lura ines till att leta upp nåt som inte fanns bara för att se hur lång tid de tar innan hon fattar, för det är hans humor. Men hon hittade ett påskägg till slut. :)

På lördagen hämtade jag frallor på contan o vi hade mysfrukost. Sen färgade jag håret, eller jag färgade utväxten. Efter det packade vi väskan o hunden i bilen o åkte till karlshamn på utflykt. Vi körde inom tjollan för jag skulle skriva ner lite inför söndan då jag skulle jobba där. Men det vart så mycket folk så ines fick en glass o sen stack vi för att åka dit senare istället. I ronneby var det strålande sol o jag hade bara linne på mig o en extra kofta. Ines hade en t-shirt o en långärmad tröja. Vi åkte till en stor lekplats o ines började springa runt. Där var sviiiiinkallt! Vi klädde på oss direkt men ines frågade t.o.m efter vantar. :(

Emil (hunden) hade blivit magsjuk o hade både diaree o kräktes, o det var därför vi hade me honom för att undgå att han gjorde olyckor på mattorna där hemma när vi inte var där.
Vi stannade inte så lång tid för vi frös. Vi åkte därefter till McDonalds o sen till min fars barndomshem för att stilla hans hans hemlängtan. Innan vi åkte till ronneby igen åkte vi till min farmor o farfars grav. Min farmor dog typ 1972 o min farfar dog 1986, men det enda jag kommer ihåg av honom var att det luktade äckligt i hans lägenhet o att det fanns en gubbe i hans trapphus som bara hade 3 fingrar på ena handen.
Vi åkte sen till tjollan igen där det lugnat ner sig. Vi tog en kaffe o glass o pratade strunt me svärmor, helena o martina.
När vi kom hem sen var vi helt slut.

Pappa o jag dividerade om sommartiden o vi funderade på om våra mobiler ställde om sig själva, eller om man skulle ändra dom själva. Vi kom fram till de BORDE uppdatera sig själva me tanke på att de är nya modeller. Ja g skulle börja jobba kl. 08 i tjollan o möta upp Inger där. Jag ställde kl. på 07 o satte på tv:n, o klockan på tv:n stod då på .. 08. Mobilhelvetet ställde alltså INTE om sig själv. Jävla skit vilken fart det blev. Jag rusade upp o slängde på mig kläder. Min käre far som tänker väldigt konstigt (eller inte alls) tyckte absolut att jag skulle äta frukost o dricka kaffe innan.

-Du måste ha frukost i dig om du ska jobba! Jag gör kaffe.
-Eh, nä! Jag börjar ju nu o inger väntar. jag måste sticka.
-Nä, du måste ha mat i magen. Annars orkar du inte jobba.
-Pappa ge dig. Jag dricker kaffe o käkar frukost där.

Han fortsatte lite till men gav sig sen. Innan jag hann sticka hörde jag honom ifrån akvariet.

-Nina, nu är det en fisk här som snart dör. har du en håv o nån hink?
-Vad ska du göra? Vi kan väl vänta tills han dör så får du slänga honom sen. Jag hinner inte nu.

Jag tittar bort mot honom o då har han redan tagit upp den splattrande fisken i håven.

-Men va gör du pappa? Låt han vara!
-Nä, han ska ligga själv så inte de andra äter på honom.
-amen för fan!

jag hämtar en hink o sen lägger han ner fisken i den. sen sticker jag.

Det är min far i ett nötskal det. Får han för sig nåt så gör han det utan att tänka på konsekvenserna. Han bara kör. Nån gång hade han brett mackor o satte sig för att äta.

-Ska du äta?
-Ja, jag var hungrig.
-Ja men vi då? Vi kanske oxå vill ha?
-Ja, vill ni äta? Ni får oxå ta..

Ibland tog han på sig ytterkläder o kallade på hunden för då skulle han ut me honom. Särskilt typ 06 på morgonen.

-Men snälla pappa han är den som vaknar sist av alla. Dra inte ut honom nu.
-Jodå, han behöver ut o kissa. Kom Emil!
-Men han ligger ju o sover! Låt han va.

Det gick iaf bra när jag jobbade i tjollan på söndagen (igår).
Vid nåt tillfälle kom det in en gammal tant som trillat omkull o slagit i näsan så blodet forsade. Jag trodde hon hade näsblod o hon bad mig ringa några bekanta till henne som hon var på väg till. Jag fick namn o adress o letade upp dom på hitta.se. När vi torkat av hennes näsa så hade hon ett stort jack på näsryggen(?) o näsan var helt blå. Jag ringde då färdtjänst för att ta henne till nån läkarstation, men den skulle dröja 1 1/2 timme så då struntade vi i den.
Jag satte henne me de andra gubbarna som brukar sitta där så de höll henne sällskap. Då kom det en kund som erbjöd sig att köra henne hem. Det var blodiga papper överallt o efter en halvtimme såg jag att jag hade blod på armbågen. Fräscht va??
Jag jobbade till 13 ungefär o sen körde jag hem. Pappa o ines hade vart ute me sparkcykeln o givetvis körde hon omkull på gatan. Hon hade ingen hjälm för pappa hittade inte den. Hon klämde sitt lilla finger o skavde upp rumpan i fallet. :(

Hon hade vart högst dramatisk o skrikit efter mamma hela vägen hem.
Jag lagade mat när jag kom hem o sen gick vi ut en långrunda me hunden längs ån. Vi avslutade me en glass på stan. Sen badade ines i baljan här hemma, o efter det duschade jag hunden. Jag bytte även vattnet i akvariet.
Efter det dog jag i soffan.

Imorse tog jag pappas bil o lämnade ines på dagiset. Efter frukost körde pappa hemåt igen, o jag stack iväg o tränade. Jag har fixat me skolan o lagt upp den nya delkursen. Efter dagiset gjorde vi iordning fika o tog me bort till lekplatsen här på gården. Ines bakade kakor i sandlådan o jag rensade ogräs. Hon cyklade runt o hälsade på alla som gick förbi - ingen kom undan.
Vi var ute till strax efter 17 o sen gick vi in o åt middag.

Ines skulle till egentligen till henrik idag, men han blev kvar i norge några dar till. Får se när han kommer hem.

Nu måste jag lägga mig. Blev sådär akut trött nu. :/

Gonatt

Visa fler inlägg