Nytt hem o febriga barn

Jag betalar stora pengar till den som kommer o river sönder mina ben. Jag orkar inte gör det själv. Fattar inte vad det är men det kliar når så vansinnigt mycket o jag är helt bubblig på främst smalbenen. Det kom igår o jag rev mig vansinnig. Idag har det vart lungt men nu har det kommit tillbaks.. Jag ålar mig som en hysterisk häst här i soffan för att komma åt sömmarna på dynorna. ÅÅÅÅÅÅHH va det kliar!!!  Ålar sig hästar??

Var inställd på att plugga ikväll, men det fattar ju vem som helst att man inte kan plugga om man har kli på bena?
Igår var My, Martin o Alva här hela dan :) Martin flyttade två hyllor från köket till tvrummet, hängde upp o kopplade in två lampor ovanför matbordet, satte upp en bokhylla i ines rum o hängde upp två amplar på toaletten. :)

Det enda händiga jag kan göra är att hantera en skruvdragare, o jag kan koppla om lampsladdar vid behov. Jag borrar inte för jag får alltid för mig att jag komer åt en elledning o får sjukt mycket ström i mig o dör o det vore jättetråkigt. Det är dock aldrig nåt jag funderar över om jag bara ska skruva me skruvdragarn.. Sen anser jag att det bara är till att skruva i en skruv o hänga upp skiten om det är gips eller trä, men det verkar jag va ensam om, för man måste ju tydligen först borra o sen sätta i en plugg o sen skruv. Töntigt.
Det jobbiga me denna lägenheten är att nästan alla väggar o då tak är av betong vilket har lett till att jag får kalla hit martin om jag bara ska ha upp en lykta i taket.

Sen vill jag flytta tv:n, men han vägrar göra det för han vet innerst inne att jag inte är säker på att det blir bra än. Jag VAR säker innan han kom, men sen när han stod här så såg han så hotfull ut o så sa han argt: "SKA JAG FLYTTA TV:N?! HAR DU BESTÄMT DIG?! O sen hade han den där jävla borrmaskinen i handen ungefär som Sylvester Stallone i Rambo. o lång är han ju me. O när jag inte svarade direkt så tyckte han att jag skulle fundera ett tag till.. :/
My hängde i soffan o Alva lekte me ines leksaker. Man vill ju inte va elak men det är ju hemskt mysigt när ungarna är febriga.. Hon var så ynklig o kelen o bara hängde i famnen när jag lyfte upp henne. Men hon var ändå på bra humör o uppe på benen. Inte som en annan då som ringer Fonus när man har 37,8.
Jag har ingen febertermometer. Har aldrig förstått poängen. Har man feber så är man sjuk, men man kan ju oxå va sjuk utan att ha feber, så jag vet inte varför man måste ha det på "papper". Känner jag mig febrig tar jag en tablett o går o lägger mig. Har ines feber så får hon röda kinder o glansiga ögon, men är oftast pigg ändå. Henne ger jag ingen tablett om hon inte ska sova. Jag har aldrig känt att jag vart tvungen att ta febern. Är man sjuk så är man, o då spelar det väl ingen roll HUR mycket feber man har? Det är ju inte så att man tar fler alvedon om man har hög feber än om man har lite.
Lite som min far som försöker tvinga på mig en utomhus-termometer.

"Ja, men du MÅSTE ju ha det så du ser hur kallt det är när du ska ta ines till dagis!"
"Det känner jag väl när jag sticker ut handen utanför dörren. Är det kallt tar vi på oss varma kläder. Är det inte så kallt behöver vi inte så varma kläder."

Han var jätteupprörd o skakade på huvudet för att jag var så dum. Han gick o köpte en termometer som legat i lådan fram till jag flyttade. Nu vet i sjutton var den är.

My ska ringa läkarn imån för alva har haft feber sen i torsdags. Hon var skitvarm både igår o idag, stackarn. :( O idag har hon vart helt off nästan hela tiden vi var där. Såg ut som DynamitHarry efter en misslyckad sprängning. :)

Jag har dock bestämt mig för att köpa en termometer för jag vet att läkarna är lika töntiga me den förbannade febertermometern som alla andra verkar vara. Nu klankar inte jag ner på alla som har en febertermometer hemma, utan jag klankar ner på hysterin av användandet av den. Nu tänker jag speciellt på en person, som garanterat drar på smilbanden just nu. :)
Ett barn som ligger utslagen me 37,5 anser jag är sjukare än ett barn som springer runt o leker me 38,5. Alva var brännhet både igår o idag, men igår var hon pigg o idag helt väck. Lillskruttan :(

Imorse vaknade jag halv åtta av att det ringde på dörren. Det var henrik som kom me ines o alla väskor. De pussade varann hejdå o sen åkte han till norge för jobb. Jag drog ut täcket till soffan o sen slappade vi ett par timmar till. Efter frukost gick jag in på ellos  o kollade gardiner. Hittade faktiskt några som jag ville ha som de hade kvar på rean. Har ju så stora fönster o det finns inte många i den storleken. Jag hittade en mörkbrun hissgardin o jag tror det passar jättebra här hemma. Jag har ju gröna soffor o gröna köksluckor så det måste ju matcha något sånär. Jag tuffade till mig o beställde faktiskt 4 st, o det blir sammanlagt me frakt o allt ca 750:-. Har aldrig beställt nåt på nätet innan förutom på blocket eller skolböcker typ. Har aldrig haft nåt konto i typ ellos eller josefssons o alt vad det heter.
Nån gång ska väl va den första..

Jag håller på att måla min hylla här hemma. Köpte ju en sån där billig lagerhylla typ på ikea i höstas som stått i förrådet. Nu ska den målas o jag ska sen ha den i köket. Mitt nästa projekt här hemma är mitt sovrum. Jag måste ju sätta upp nåt på väggarna för det är så omysigt där nu. Vet inte vad bara. 

Nu ska jag kolla klart på Firman som går på 3:an. Har väntat hela veckan på det o jag har varit så rädd för att missa det. Mamma gav mig boken som serien baseras på för några år sen o sa att jag MÅSTE läsa den för den var ju sååå bra. Jag började läsa den typ 5 ggr men kom aldrig till andra kapitlet. Jag är ingen bra bokläsare för jag somnar alltid. Nu känner jag mig skyldig gentemot mamma att se denna serien o den verkar jättebra. :)

Ha det gott!!Lördag hemma hos mig

Jag hade två nyårslöften detta året. Än så länge har jag misslyckats me .. 100%.
Det ena var att jag skulle börja ta tag i skolan så fort jag får dom istället för att vänta till sista kväll.
Det andra var att blogga varje kväll..

O dessa hänger ihop, för om jag skriver på dagarna så kan jag blogga på kvällen. Men året är inte slut än, Nina!!

Jag skulle bloggat igår egentligen, men istället satt jag me lite annat blogggrejs. Jag bytte profilbild på fb o när jag gjorde det försvann länken mellan fb o bloggen, o när jag då gick in o skulle uppdatera inställningarna så hittade jag lite nya knappar som jag tror ni hittar vid min profilbild här uppe. Vet inte om de funkar än dock..

Idag ska jag inte säga ett enda negativt ord om mitt barn. Eller negativt o negativt. Det är väl egentligen inte så jag menar, det är väl bra att hon växer. Hon har vart hos henrik hela veckan men jag har träffat henne nästan varje dag ändå. Jag har väl kommit fram till att henrik hanterar henne bättre än mig.. Jag trodde jag hade bättre tålamod än han, men han kan sitta o rätta till hennes väck på tightsen än bra stund tills hon blir nöjd.
När man sitter ner o klär på sig så veckar sig byxorna. Så är vetenskapen. Men sen när man ställer sig upp så rätar de ju ut sig, o det har min dotter lite svårt att hantera. Hon anser att de är för långa när hon sitter ner o sen får man inte dra ner de för långt vid fötterna för då kanske man täcker mönstret på strumporna o det går ICKE! Man får då förklara för henne att det blir bra så fort hon ställer sig upp, o då brukar hon bli nöjd o springer vidare. Minnet sviktar ju lite så den proceduren har hon varje gång nu.
Ines är jätteduktig på att klä på sig o har alltid varit. Hon är den enda ungen i världshistorien som alltid me få undantag satt på sig rätt sko på rätt fot. O hon lärde sig snabbt ta på sig strumporna rätt - hälen kan ju annars va lite knepig.
Det har väl gått sådär me hennes påklädning när vi ska ut. Får hon välja helt själv så blir det strumpor, stövlar (ibland barfota), tshirt, luvtröja, jacka o ibland mössa. Jag gick sån me henne en gång o jag kunde riktigt se hur folk tog upp mobilen o ringde socialen. Efter det kommer jag låte henne gå naken om hon så vill, men yttekläder är ett måste! De  brottningsmatchen kommer jag ta. Jag såg henrik brottas me henne på gympan, men han är lite större o starkare än mig så han höll fast henne i sitt knä o kunde hålla i hennes händer i en hand o dra på henne utan mindre problem. Jag får ju lägga henne på golvet o placera ut alla mina kroppsdelar över henne. Men det blir nog bra. så småningom. :)

Hon har oxå fått tillbaks det lite dåliga humöret o blir arg om man inte fattar eller om nåt är i vägen när hon går. Om det är hunden eller en golvlist spelar mindre roll, hon blir bara jäkligt arg helt enkelt. Men som i våras så känner jag väl att det mer är synd om henne än om oss andra.
Man får inte heller sätta upp hennes hår om det inte är pippiflätor, vilket resulterar i att henrik fick bli första mannen som gör (nästan) inbakade flätor. Man får inte sätta upp i tofsar som hon alltid haft innan, o spännet funklar inte heller längre. Hon har nu då fått hitta på en egen kropsshållning när hon äter för att inte få håret i maten.
Utöver detta så har hon extremt mycket att berätta o munen går i ett. Pratade nyss me henrik i telefon o då hör jag henne o henrik diskutera:

-Pappa jag har ingen björn som julia.
-Va menar du? Björn är ju julias låtsaspappa. Han heter Björn.
- men jag har ingen björn, jag har bara två katter.
- Men Björn är ju en pojke, en människa. Han heter björn precis som din pappa heter henrik. Det är ett namn.
- Men jag vill oxå ha en björn..

Skönt att man är på andra sidan tråden ibland.. :)

Oj, nu tänkte jag skriva ett långt inlägg som vanligt, men tydligen får jag besök snart! Hade ju behövt plugga på min tenta idag, men de som kommer på besök har en borrmaskin me sig o jag tror mannen i sällskapet ska fixa lite på mina väggar, så jag tackar vänligt o bugar o bockar! Folk me borrmaskin o skruvdragare är alltid välkomna till mitt hem. :)
Här är en sammanfattning av min vecka.
Jag har fått en tvättmaskin hemlevererad o inkopplad. Den är tyst som en mus o skapar inte jordbävning vid centrifugerting. Jag har även fått hem min telefon, en samsung galaxy S2 :) så nu ska jag bara lära mig sms:a me båda händerna, för det gör man me såna mobiler. har jag sett.

Min hund är långhårig o måste klippas.
JAG är långhårig o måste klippas.

Nu ska jag ta fram en kaka ifrån frysen. Alven är ju febrig o då är kaka bästa plåstret. Snart kommer hon o hennes mamma o pappa. O borrmaskinen. O senare i em kommer Josse o kanske fredrik på besök. Ines firar sin födelsedag hos henrik me hens familj. De ska äta smörgåstårta o semla o jag har bett henne trycka ner lite rester i sina fickor. :)
Mycket konstigt inlägg men jag måste gå. Så är det när jag ska skriva kort o sammanfattat. Inte min grej. :)

Puss o hej

Nakna ben o barfota. O tentaplugg.

Nu jäklar har vi tagit fram de starka grejerna. Hittade en kvarglömd cider i kylskåpet, me styrka 7.0. Ni tror jag ljuger men det är sant.

Jag har haft skitjobbiga dagar nu i veckan. Dels har ju ines vart hemsk som ni vet, o sen har jag kämpat me min jäkla tenta. Vi kan börja me ines.

I torsdags efter jag hämtat henne från dagis åkte vi hem o bytte om o sen stack vi på hennes första gympalektion. Det var tjafs som vanligt me hennes  kläder, men det löste sig utan nåt världskrig så vi kom iväg.
Det var mycket barn o föräldrar på gympan. Spring överallt. De hade först upprop o sen hade de en bana me 3 olika stationer som de gick runt i. Det var kullerbytta, balansgång, krypstation o Hopp från plint me armarna upp i luften, sk ljushopp. Alla barnen var jätteduktiga, men det svåraste var att stå i kö. :) Jag följde me ines runt bara för att visa henne att man skulle ställa sig längst bak. Det var en liten jäkla snorunge där som fick min uppmärksamhet på en gång. Hon trängde sig o knuffade på barnen o gjorde bara övningarna halvt o sen sprang hon vidare. Runt runt runt som ett yrväder, utan nån hänsyn alls till oss andra.
Jag gick bort o skällde på My som kom fram till att den lilla flickan valde fel dag att tjafsa me mig, me tanke på att jag redan var så upprörd på mitt egna barn. Vid nåt tillfälle stod ines o en pojke vid plinten o skulle precis klättra upp, så kommer hon framrusandes o börjar klättra. Jag tar tag i henne för att lyfta henne åt sidan o hon klämrar sig fast. "Släpp plinten o ställ dig där bak."sa jag. Hon släppte o blängde på mig. sen sprang hon vidare. Jag hörde då nån ropa på henne o jag som inte alls är så snabb på att dömma folk (?) förstod vid första blicken på mamman, varför ungen var som hon var.

Jag har istället bestämt mig för att ta denna unge under mina vingar o bli kompis me henne.

Fredag morgon var lika jävlig som alla andra morgnar. Jag försökte vänta ut henne o hotade me att hon skulle få vara hemma själv om hon inte klädde på sig, men det gjorde inget, sa hon. Jag la alla hennes kläder i en hög på golvet o började brottningsmatchen me henne. Jag fick hålla i henne me både ben o armar o hon gallskrek o fläktade o drog i sina kläder. Jag hade en enda tanke i huvudet. "Hur många års fängelse får jag för detta??"
För det kändes fan inte ok att hålla fast henne så o tvinga på henne kläder. Jag fick efter många om o men i henne i vagnen o jag hann knäppa fast henne innan hon hann ur. Jag var helt slut både mentalt o fysiskt o jag var världens sämsta morsa när jag sprang till dagiset. Hon åkte utan mössa vantar o skor för de slängde hon av sig.

Väl på dagis pratade jag me dagiset o jag berättade hur allt var o jag var nära på att börja gråta. Så jäkla knäckt var jag. De sa att hon o jag hamnat i en rund spiral. Vi kommer ju överens om allt annat o hon är ju jätteduktig o rolig me allt annat. Men inte påklädning. Dagis sa bara att jag skulle vänta ut detta o att jag måste ta dessa fighter.
När jag gick därifrån ringde jag pappa o beklagade mig. Han sa att jag var likadan själv när jag var liten. Lika tjurig. Pappa är ju pappa o han ser allt lite annorlunda än vad jag ser. Jag kallar hennes utbrott för vansinne, men han kallar henne företagsam. ? Visst envis är väl en bra egenskap, men vad säger vi om samarbetsvillig? Stabil? Älskvärd?

På kvällen hämtade Henrik henne. Jag var lite nyfiken på hur hon skulle göra me henrik för jag tänkte det kanske bara var mellan henne o mig, men hon var likadan hos honom. Han svarade me att inte ta nån fight utan löste det me att då gick de inte ut.

"Alla barnen åkte pulka i helgen , utom ines för hon var .. tjurig." Inte skitnöjd me den kanske.

På söndagkvällen ringer min kära vän Hanna mig. Hon hade då läst förra blogginlägget om ines raseriutbrott.
Det här var vårt samtal i kortfattad version.

- varför får hon inte välja kläder själv?
-För då blir det nån pyjamas eller nån sommarklänning utan strumpbyxor eller annat.
- men låt henne ha det då.
-Vadå, pyjamas på dagis?
-Ja det har mina tjejer haft många gånger. jag har väl inte tid att tjafsa me dom om kläder på morgonen.
-Eh, ja, jo.. det kan hon väl ha.. Men hon kommer ju frysa ihjäl.
-Ta me kläder i vagnen o ta på henne när hon vill ha dom. Hon kommer tröttna på det sen. Du måste få bort betydelsen av kläder. Det har ju inte me kläderna att göra utan hon är mitt i trotset nu o har nu hittat nåt att släss me för att få ut allt. Hon använder kläderna för att bråka me er. Vänd om helt o hållet o låtsas inte ens se kläderna. Fråga henne om hon ska ta på sig nåt innan ni går, o sen går ni när du är klar. Tar hon inte på sig skorna så säg inget utan bara gå ut me henne. Ingen kommentar om att hon är fin eller kall eller har tokiga kläder. Ingenting. Du bör ju få på henne NÅNTING så hon inte fryser ihjäl, men ta me det i vagnen om hon fjantar.

Thats it. Hanna fick mig på helt nytt spår. Hon väljer sina fighter me sina barn. Jag kände att jag hade fastnat där i nåt o kom inte ur.
Jag ringde henrik o han var beredd på att testa det. Sen den dagen har hon gått ute utan byxor o ibland utan skor. I snö o inte en enda kommentar. Envis? Eller vad sa du pappa? Företagsam?

I tisdags (igår) hämtade henrik o ines upp mig för jag behövde en paus i min skola. Vi åkte till Galtsjön o åt. Efter det ville hon hem till mig o rita så jag snodde me mig henne hem. Det var mysigt o vi satt me hennes pysselböcker hon fått nu i vinter. När vi skulle gå hade hon bara en sommarklänning o trosor på sig o när jag frågade om hon skulle ha mer kläder på sig säger hon nej. "Men du kommer frysa ihjäl kan du ta på dig termobyxor?" "Nä, pappa säger jag inte behöver det!" Jag kommer på mig själv me att jag inte ska kommentera det, så jag säger ok o tar på mig yttekläderna. Då var hon redan uppjagad o laddad så då säger hon att hon inte ska me ut o springer o gömmer sig.

- Emil behöver ut o kissa o du ska hem till pappa. han väntar på dig nu.
-Näe! Jag kan va hemma när du är ute me emil. jag vill inte hem till pappa!
- Då går jag. Hejdå.

jag ställer mig utanför o tittar in genom fönstret jag hoppades på en reaktion, men hon sätter sig i rummet o läser böcker. Jag står där o smyger o funderar på nästa plan. OM jag tar denna fighten kommer det ju bli hennes nästa vapen - att vägra följa me när vi ska nånstans.
Jag står där o smyger en bra stund. Ser förmodligen jävligt dum ut. Henrik ringer o undrar vart vi tog vägen. jag går en liten runda me hunden o när jag kommer tillbaks sitter hon kvar på sitt rum men har nu stängt dörren. Jag står där ytterligare en stund. O smyger i fönstret. Hon är ju så jäkla orädd o ko-lugn så jag blir tokig. Hon hade överlevt en vecka ensam i saharaöknen utan problem. Jäkla unge.

Efter att hon vart själv där hemma i runt 20 minuter går jag in o låtsas som om jag vart iväg en skitlång runda. Nu satt hon i sängen o läste böcker. Jag undrar iskallt om hon ska me till henrik o hon sa ja. Vilken jävla tur, tänkte jag.
Men hon skulle inte ha några byxor eller skor o jag ryckte bara totalt ointresserat på axlarna o sa hon fick åka i vagnen. I en sekund ville jag hon skulle få åka utan täcket som alltid ligger i vagnen, men när hon bad om det själv så fick hon det. Hon har alltid det på sig för hon tycker det är så mysgt. Men jag tror jag ska lägga undan det hädanefter för hon ska fasen få inse att det är kallt utan kläder. Hon la ingen kommentar när vi kom till henrik fastän hon stod där i bara jacka o trosor på hans kalla trapp.

Även nu på morgonen åkte hon i bilen i bara tröja o jacka. Jag ringde dagis för att förklara oss o förklara vår nya strategi. Fröken sa då att de idag hade ett annat "pyjamasbarn" o det var tydligen inte så ovanligt. Jag sa att de fick göra som de ville o att de inte behövde följa våra grejer. Men klockan var 9 när jag ringde o då sprang hon fortfarande utan byxor, men hade tagit på sig dom sen o inte haft nåt tjafs me dagis. Det är ju nåt skumt me dagis. De är som ljus allihopa.

Imorse kollade jag på nyhetsmorgon o då var den där barnpsykologen där, som jag tycker så mycket om. Jag tycker hon är vettig, mysig o förståndig. Ironiskt nog var det en mamma som hade en 2-åring hemma me precis samma problem som jag har me ines, som ringde in till programmet o ville ha hjälp.Samma ursinne o samma brottningsmatcher. Psykologen sa att det var typsik trots o sa hon skulle välja sina fighter o låta henne gå naken om de nu bara ska till bilen. Men däremot i de lägen de skulle iväg o handla eller då hon MÅSTE ha kläder på sig så fanns det inget annat o göra än att ta fighten.
"Man kan inte köra me lösa hot o man kan inte vänta ut en 3-åring. De ger sig aldrig, säger hon. Men däremot kanske man kunde ha nån leksak eller så i bilen så de glömde bort fighten. så inte ilskan blir så lång. Ingen muta utan nåt att distrahera ilskan me.

När henrik kom till dagis så hade hon slängt av sig sina strumpbyxor o bytt till vanliga strumpor o ville inte ha skor eller byxor.
Hon har inte blivit förkyld än, men jag väntar mig snart en snorig dotter.

Nu min skola. Ni har väl inte tröttnat??
Jag har suttit me sluttentan dygnet runt känns det som hur länge som helst. Den är inte så stor, 5-7 sidor, men den är så jäkla omfattande o krånglig o ju mer jag läser ju mer måste jag skriva. Jag har skrivit om "implementering till kompetensförsöjning" o har jobbat me varsitt företag. Jag har vart helt slut o läst o skrivit o ändrat o haft mig. Jag började me att läsa lärarens lektioner men då fattade jag ingenting. Sen har jag letat i litteraturen o pusslat o haft mig o jag kände att det aldrig tar slut. När jag sen läste lektionerna igen så fattade jag ju nu allt o upptäclkte ännu mer jag ville ha mer o så höll det på.
Jag har vart så jäkla trött på skiten o suttit o svurit o haft mig o försummat allt annat. Jag har suttit där på min köksstol.

Idag sket jag i det o skickade in den. Jag var inte nöjd, men orkade inte hålla på mer, jag skulle ändå aldrig bli helt nöjd. Jag gick ut me emil i skogen o när jag kom tillbaks hade han rättat den o skickat kommentar. Det visade sig att han var helnöjd me arbetet o gav mig jättebra respons. Den enda kritik han gav mig var att jag inte hade gett konkreta anvisningar o råd som jag skulle gjort i slutet. Jag hade bara gett direktiv. Jag blev så jäkla glad o lättad! Den jäkla tid o kraft som man lagt ner o sen får man så fina kommentarer. :)

Jag bestämde mig för att inte sitta på trästolen mer så jag gick två vänder till maxi o pantade burkar o sen gick jag runt där inne o bara jäste. Älskar maxi. :)
Jag köpte me färg till min hylla jag ska måla.

Ikväll har jag bara legat i soffan under täcket. O ätit choklad. O druckit stark alkohol.

Imån ska jag ta tag i sista tentan - den jag kuggade på. Jag får ingen CSN förrän den är godkänd så jag måste fixa den nu.

NU ska ni få göra annat. Förlåt igen för att det var så långt.
Visa fler inlägg