Första advent!

Hade vi inte haft snö i söderhamn, så hade jag kidnappat min unge idag!! Var nog vaken i 20 minuter innan jag såg i ögonvrån att det snöade. Tittade ut o det var helt snötäckt!! Fick paniklängtan efter ines för jag vet hur lycklig hon blir, men jag HAR ju faktiskt fått kasta me henne nu i veckan. Ringde till henrik o de satt o åt frukost o kollade på julkalendern.
 
Julkalendern. Jag älskar julkalendern.  Men jag stör mig varje år på att det är så korta avsnitt. Missar man en minut så har ju halva avsnittet gått.
Istället för att kasta snö me ines så tog jag på hundarna deras tröjor o studsade ut. Emil älskar ju snö o springer runt o fnyser hela tiden o Nemo har ju aldrig ens sett snö, så det var intressant o se. Var ute en runda o sen var vi inom Willys o handlade kaffe, pepparkakor o glögg. Idag är ines hos henrik hela dagen o de ska nog på julskyltningen sen, o jag är så sjukt glad att det kom snö just idag!! Snön gör ju hela känslan.
 
Själv är jag ju en tragisk människa o måste låsa in mig o tokplugga. MÅSTE bli klar me två arbeten idag, o båda är halvt klara. Inget svårt egentligen men det är ju det där me disciplinen!! Behöver oxå skicka iväg två ansökningar jag hittade på arbetsförmedlingen igår. Men jag har ju satt upp halva julbelysningen, köpt glögg o pepparkakor o tänt första adventsljuset så liiiite känsla har jag skapat mig.
 
Jag har bestämt mig. Detta SKA bli min sista fattiga jul. Alltså jag köper inte mycket julklappar, ines får en del, o annars köper jag bara till brödernas kids. Vi har typ aldrig köpt till syskonen, o härom året bestämde vi oss för att bara köpa till våra egna barn o inte syskonbarnen. Mina systrar har ju 4 barn var o jag själv har ett, så det blev lite skevt. Men däremot så firar jag o mina bröder lillejul hos pappa o brittmarie uppe i västerås varje år, o där handlar vi till alla ungar. Men det blir ju en självklarhet för annars blir det ju inget roligt alls för ungarna. De skiter ju i umgänget. Där är det inte tal om att Tomten skulle sjukskrivit sig.
 
Det här me klappar är en tvistad fråga. Man säger ju att julen inte handlar om klappar, men jag tycker att alla ungar ska få klappar till jul. Ines skiter ju i skinkan o prinskorven, o hon bryr sig faktiskt inte vilken klänning hon har på sig. O härom morgonen när vi hämtade upp alla julsaker ifrån källarn, var min jul-puls uppe i 100, medan ines inte kunde slita blicken ifrån tv:n som visade nåt program hon tycker om. Visst hon tyckte om Tomtarna, men det var roligare att bygga torn me dom istället för att placera ut dom i lägenheten. Jag hör mig själv när jag tänder julstjärnan i fönstret:
-Åh, TITTA Ines!! Va fiiiiint den lyser!! Ines titta!! Iiiiines! Titta va fint den lyser!! Hallååå, ines!!
Men hon bara vände sig en snabbis om o sa "Mmm".
 
Det är ju bara vi vuxna som stimmar upp oss. Ines bryr sig ju bara om Tomten o snön. O jag kan inte bestämma mig för om  jag vill köpa få o vettiga paket eller billiga o tramsiga. Det är ju känslan när de får gå fram till Tomten som är härlig. Tänk om jag skulle köpt en cykel för 700:-  till ines i julkapp. Då får hon gå fram en gång. O sekunden efter hon öppnat paketet får hon snällt sitta o titta på de andra ungarna när de springer fram. Nä, jag satsar nog hellre på flera småsaker till julen o sen nåt riktigt till hennes födelsedag. Hon ska faktiskt få en cykel på sin födelsedag o det vet hon redan om. Men sen blir det inte mer ifrån mig.
 
Men å andra sidan om de får många paket så blir det ju galna! Studerade Colin (systersonen) en jul när han satt mitt i julklappshavet o slet upp pappret på sina paket. Sen kastade han undan det när det var halvt öppnat o attackerade nästa. Jag frågade honom då vad det var i paketet:
 
-Ööööh, vadå??
-Ja, vad fick du i paketet??
-Öööh, vilket?
-I det paketet som du nyss slängde undan. Vad var det för nåt?
-Öööhh, filmer.
-Vilka filmer vad det då?
-Öööh, vet inte.
-Vem fick du det av då??
-Öhh, vet inte. Kan inte du kolla??
 
Ines ska få sina klappar varje jul, men det rör sig om klappar för ca 500:-. Visst, man har ju en önskan att julen inte ska kosta pengar, men jag är för svag för att ändra på det. O jag tror det är en generationsfråga som alla måste va me på.  Nästa år ska jag dra ihop ett projekt som jag såg på fb att nån i söderhamn startat, men jag får för lite tid till att dra igång nåt i år. Ska inte berätta det än, för då snor nån annan rby-bor idèen o tanken är ju att jag ska låtsas att jag har ett så stort hjärta så det kommer ifrån MIG!! Ni får helt enkelt vänta till nästa år. ;)
 
Jag har  som sagt bara satt upp halva julbelysningen. Jag har sju fönster, men hade bara tre fungerande stjärnor, så igår fick jag handla fyra till. Har inte satt upp de än, för det är hänganda stjärnor, o jag har betongväggar så jag får inte in kroken att hänga de i. Har ioförsig inte försökt, men men..
 
Jag ville bara gnälla av mig lite att jag måste plugga o inte får köra min unge i pulka denna dag. Men det kommer väl fler snödagar?!
 
Ha en mysig advent på er!!! Puss o hej