Klart den blå pulkan är snabbare än den röda!

Min dotter psykar mig. Hon ligger o stirrar på mig ifrån min säng o dörren är helt öppen. Hon är tyst men varje gång jag tittar på henne så flinar hon. Helt otroligt att hon aldrig kan sova på kvällarna. Jag lägger henne mellan 19.30-20.00 o hon somnar aldrig innan 21. O sen väcker jag henne vid 06.50 o sen är hon blixterpigg hela dagen. Brukar testa henne på helgerna för att se när hon blir trött o hon brukar börja bli lite hängig vid 22tiden. O då är ju jag död för längesen.
 
Det är dagen efter tentainlämning idag! Så idag är det ingen skola. Nu har jag kommit på hur jag pluggar. På dagarna har jag skitsvårt att koncentrera mig men på kvällarna är det lättare. I början så läser jag o försöker begripa allting o delar upp allt material. Jag läser o läser o tror inte jag fattar nånting, men sen de sista två dagarna skriver jag som fan o då bara öser allt på. O sen blir det bra. O det känns ju bara som att jag får nåt gjort när jag skriver, men jag måste ju lägga grunden i huvudet först.
Nu är jag lite fundersam över kommunikationskursen. I vanliga fall så sträcker sig höstterminen till första veckan i jan, men nu har vi inte fått fler uppgifter, o kollar man på schemat så är det bara två tentor o de är gjorda nu. Skönt ioförsig men man blir lite orolig. Men jag har redan tjafsat me en av lärarna så jag tänker ställa fler frågor.
 
Vi har nu lämnat in två praktikuppgifter o två tentor men ingenting är rättat än. O det är det jag tjafsat me dom om. Jag vill ju inte gärna få nån omtenta om 100 veckor. :(
 
Imån ska jag börja me en mardrömsuppgift i kandidatkursen, som jag fasat för. Vi har haft den i en månad nu o den ska in den 16:e. Men jag måste ha den klar innan jag åker till västerås nästa helg.
 
Ikväll är jag skittrött, men det har vart en kul dag! Ines o jag åkte me ines bästa kompis på dagis, Waldemar, o hans pappa viktor till leklandet. Ines o waldemar umgås hela tiden på dagis o vi har träffats ett par gånger hemma hos dom, o hans föräldrar är i min ålder o supermysiga.
Det var bara vi o ett annat barn där så de sprang runt överallt. Ibland är där packat me folk o det är skitjobbigt, o ungarna tycker me det är roligt o ha allt för sig själva, så de var nöjda idag! De sprang runt ett par timmar o sen åkte vi till MacDonalds. Waldemar hade aldrig ätit där innan så jag var mer spänd än han, men han var väl inte speciellt impad. :)
 
När vi åkte hem var ungarna slut o waldemar somnade i bilen. Ines o jag gick sen ut me hundarna o hon släääääpade benen efter sig. O det är ju så förbannat kul me alla snöhögar o alla måste ju undersökas. Jag ropar o tjatar att hon ska skynda sig. Nu när det är så isigt o taskigt väglag så kan jag inte både köra vagnen o gå me hundarna samtidigt, så då får det bli som det bli.
 
Sen lämnade vi av hundarna hemma o gick till maxi för att köpa pulka. Hon blev sur för det fanns bara röda o blå pulkor, men till slut blev det en blå. När vi gick hem sa ines att det skulle bli skönt o komma hem, men när vi väl stod i hallen kom jag på att vi var väl tvungna att testa pulkan?!  Ines vaknade till liv på en sekund o vi traskade ut me cykelhjälm o pulkan i högsta hugg. Hade inga termo eller överdragsbyxor på mig, men det fick gå.
 
Gick till snäckebacken o hon satte sig i första backen. Det var lååångt till parkeringen me alla bilar. Trodde jag. Hon åkte o åkte o åkte i en jäkla fart o när jag såg farten började jag springa. Som en halt hjort i snön. På nåt sätt lyckades hon parera in sig MELLAN två bilar, o det kan jag säga var inte medvetet, så hon kunde lika gärna träffat nån av dom. Trodde hon vart rädd men hon bara asgarvade. :)
 
Sen gick vi längre upp i en annan backe, men den slutar liksom inte utan efter cykelvägen fortsätter den sen, ner till parkeringen igen,. Så jag fick sätta henne där uppe o sen springa ner till halva backen för att ta emot henne. Första gången gick bra men hon kom i en jäkla fart, o garvade lika mycket nu. Inte lätt att ta emot en framrusande pulka!
Andra gången ändrade hon tvärt riktning så jag missade henne o hon bara skrek när hon flög förbi. Jag blev en halt hjort igen o sprang efter henne. Kastade mig handlöst på henne o då var jag säker på att hon var rädd, men då garvade hon så mycket så hon kissade på sig lite. jag trodde jag hann få av henne overallen, men hon sa sen att "det nog kom lite i trosan..". Hon kunde inte sluta fnissa o kunde inte prata för hon skrattade så mycket. :)
 
När vi skulle gå hem efter ett tag så vågade hon inte åka vid parkeringen igen så då satte jag mig i pulkan istället, o JÄVLAR vad det gick! Jag tjöt hela vägen o när jag vände mig om sen satt ines på knä i backen. Jag trodde hon trillat men hon skrattade så mycket så hon kunde inte stå. :) Tänk va kul det kan va me snö! Hon sa sen att det var tur vi valde den blå pulkan för den röda hade nog inte vart lika snabb. :)
 
När vi kom hem var vi trötta o la oss under filten i soffan. Ikväll har vi bara kollat på TV, luskat julklappar i leksakskatalogen o tränat sök me hundarna.
 
Imån bitti ska jag passa alva o norah medan my är hos tandläkarn. Sen måste jag börja me uppgiften o städa inför helgen. Lillebror kommer hem, o ev. ska han o grabbarna ha partaj här hemma på kvällen, o på lördag kommer syskonen o mamma hit på myskväll! Har lovat ines baka i helgen oxå, så det ska vi oxå göra.
 
Ni hör ju - vem har tid att jobba här?? ;)
 
puss o gonatt

Första advent!

Hade vi inte haft snö i söderhamn, så hade jag kidnappat min unge idag!! Var nog vaken i 20 minuter innan jag såg i ögonvrån att det snöade. Tittade ut o det var helt snötäckt!! Fick paniklängtan efter ines för jag vet hur lycklig hon blir, men jag HAR ju faktiskt fått kasta me henne nu i veckan. Ringde till henrik o de satt o åt frukost o kollade på julkalendern.
 
Julkalendern. Jag älskar julkalendern.  Men jag stör mig varje år på att det är så korta avsnitt. Missar man en minut så har ju halva avsnittet gått.
Istället för att kasta snö me ines så tog jag på hundarna deras tröjor o studsade ut. Emil älskar ju snö o springer runt o fnyser hela tiden o Nemo har ju aldrig ens sett snö, så det var intressant o se. Var ute en runda o sen var vi inom Willys o handlade kaffe, pepparkakor o glögg. Idag är ines hos henrik hela dagen o de ska nog på julskyltningen sen, o jag är så sjukt glad att det kom snö just idag!! Snön gör ju hela känslan.
 
Själv är jag ju en tragisk människa o måste låsa in mig o tokplugga. MÅSTE bli klar me två arbeten idag, o båda är halvt klara. Inget svårt egentligen men det är ju det där me disciplinen!! Behöver oxå skicka iväg två ansökningar jag hittade på arbetsförmedlingen igår. Men jag har ju satt upp halva julbelysningen, köpt glögg o pepparkakor o tänt första adventsljuset så liiiite känsla har jag skapat mig.
 
Jag har bestämt mig. Detta SKA bli min sista fattiga jul. Alltså jag köper inte mycket julklappar, ines får en del, o annars köper jag bara till brödernas kids. Vi har typ aldrig köpt till syskonen, o härom året bestämde vi oss för att bara köpa till våra egna barn o inte syskonbarnen. Mina systrar har ju 4 barn var o jag själv har ett, så det blev lite skevt. Men däremot så firar jag o mina bröder lillejul hos pappa o brittmarie uppe i västerås varje år, o där handlar vi till alla ungar. Men det blir ju en självklarhet för annars blir det ju inget roligt alls för ungarna. De skiter ju i umgänget. Där är det inte tal om att Tomten skulle sjukskrivit sig.
 
Det här me klappar är en tvistad fråga. Man säger ju att julen inte handlar om klappar, men jag tycker att alla ungar ska få klappar till jul. Ines skiter ju i skinkan o prinskorven, o hon bryr sig faktiskt inte vilken klänning hon har på sig. O härom morgonen när vi hämtade upp alla julsaker ifrån källarn, var min jul-puls uppe i 100, medan ines inte kunde slita blicken ifrån tv:n som visade nåt program hon tycker om. Visst hon tyckte om Tomtarna, men det var roligare att bygga torn me dom istället för att placera ut dom i lägenheten. Jag hör mig själv när jag tänder julstjärnan i fönstret:
-Åh, TITTA Ines!! Va fiiiiint den lyser!! Ines titta!! Iiiiines! Titta va fint den lyser!! Hallååå, ines!!
Men hon bara vände sig en snabbis om o sa "Mmm".
 
Det är ju bara vi vuxna som stimmar upp oss. Ines bryr sig ju bara om Tomten o snön. O jag kan inte bestämma mig för om  jag vill köpa få o vettiga paket eller billiga o tramsiga. Det är ju känslan när de får gå fram till Tomten som är härlig. Tänk om jag skulle köpt en cykel för 700:-  till ines i julkapp. Då får hon gå fram en gång. O sekunden efter hon öppnat paketet får hon snällt sitta o titta på de andra ungarna när de springer fram. Nä, jag satsar nog hellre på flera småsaker till julen o sen nåt riktigt till hennes födelsedag. Hon ska faktiskt få en cykel på sin födelsedag o det vet hon redan om. Men sen blir det inte mer ifrån mig.
 
Men å andra sidan om de får många paket så blir det ju galna! Studerade Colin (systersonen) en jul när han satt mitt i julklappshavet o slet upp pappret på sina paket. Sen kastade han undan det när det var halvt öppnat o attackerade nästa. Jag frågade honom då vad det var i paketet:
 
-Ööööh, vadå??
-Ja, vad fick du i paketet??
-Öööh, vilket?
-I det paketet som du nyss slängde undan. Vad var det för nåt?
-Öööhh, filmer.
-Vilka filmer vad det då?
-Öööh, vet inte.
-Vem fick du det av då??
-Öhh, vet inte. Kan inte du kolla??
 
Ines ska få sina klappar varje jul, men det rör sig om klappar för ca 500:-. Visst, man har ju en önskan att julen inte ska kosta pengar, men jag är för svag för att ändra på det. O jag tror det är en generationsfråga som alla måste va me på.  Nästa år ska jag dra ihop ett projekt som jag såg på fb att nån i söderhamn startat, men jag får för lite tid till att dra igång nåt i år. Ska inte berätta det än, för då snor nån annan rby-bor idèen o tanken är ju att jag ska låtsas att jag har ett så stort hjärta så det kommer ifrån MIG!! Ni får helt enkelt vänta till nästa år. ;)
 
Jag har  som sagt bara satt upp halva julbelysningen. Jag har sju fönster, men hade bara tre fungerande stjärnor, så igår fick jag handla fyra till. Har inte satt upp de än, för det är hänganda stjärnor, o jag har betongväggar så jag får inte in kroken att hänga de i. Har ioförsig inte försökt, men men..
 
Jag ville bara gnälla av mig lite att jag måste plugga o inte får köra min unge i pulka denna dag. Men det kommer väl fler snödagar?!
 
Ha en mysig advent på er!!! Puss o hej
 
 
 
Visa fler inlägg