Dagen D närmar sig..

Fördelen med en LITEN skål me chips är att man måste nöja sig me så lite. Nackdelen är att man får springa o fylla på så många gånger.. Märkligt :)
Men ingen kan ju klandra mig för att jag inte försöker!

Imån smäller det. Chipsen är "den sista måltiden" här hemma. Jag har längtat o längtat efter denna operation, o kännt mig så ful o glasögonen är bara ivägen överallt. Ines river sig på dom o de är ivägen när jag tar på mig kläder. Jag har inte sett min kropp i duschen sen i vintras - rakhyveln är en ren dödsfälla. När jag badar me ines så immar de igen, o jag har inte haft solglasögon på hela sommarn.
Usch för glasögon.

Nu är jag faktiskt glad att jag vart tvungen att skippa linserna för hade det dröjt ytterligare 10 år kanske jag inte hade tyckt det var värt det.
Jag har räknat på det o sett att jag har igen kostnaden för operationen (19500:-) på 5 1/2 år, om man räknar me kostnaden jag la på linser (300/mån). Plus då att man även måste ha glasögon vid sidan om linserna o de är ju svindyra. Jag betalar fortfarande på de glasögonen jag fick köpa i höstas. De kostade ju fasen 4800! O jag HATAR dom!

Men idag har jag då för första gången blivit nervös över detta. Pratar man me andra som gjort den så är själva operationen ingenting, utan det är mer besvärligt dagarna efteråt. Jag ska helst inte öppna ögonen de första 48 timmarna, o sen kommer jag behöva solglasögon både ute o inne, i 1-2 veckor. SPÄNNANDE!!

Hur är läget annars då?
Min lägenhet börjar bli finfin!! Helena har snart målat klart. Kök, hall o vardagsrum blir kritvita istället för den gråmelerade som den var i innan. Jag var inne hos färghandeln för att titta på tapeter till sovrummen, men gick lika fort när jag insåg att det var 7 miljarder pärmar att gå igenom. Helt sjukt. Jag som borde ta tabletter för min beslutsångest bör undvika såna situationer. Jag får helt enkelt ta det en annan dag. :)

Jag hjälpte helena i tjollan i tisdags medan hon målade i lägenheten, o vi skulle ha fortsatt igår. Jag skulle ha ines på dagis mellan 10-17. Hon ville inte ha nån frukost vilket är ovanligt. O när jag sen skulle göra henne iordning inför dagis så hade hon lagt sig i soffan me snutten o flaskan, o hon var jättevarm o ynklig.
Jag ringde dagis som tyckte jag skulle vara hemma me henne. Jag ringde o kollade om nån kunde vara barnvakt, men alla jobbade. Under fm så blev hon piggare o piggare o hon ville till lekplatsen o hon ville åka buss till tjollan.

Jag bestämde mig till slut för att testa dagis iallafall, o vi bestämde att jag skulle lämna henne där o sen skulle de ringa om hon blev sämre.
Lämnade henne där strax innan lunch o en timme senare satt jag i busskuren o väntade på bussen till kallinge. DÅ ringer dagiset o jag fick springa hem o ta cykeln dit. Ringde helena som stod o målade i lägenheten så hon fick avsluta allt o åka hem o byta hem för att jobba i tjollan. Skit me.

På dagiset sa de att hon varit lite blek o bajsat jättemycket o löst, o hon åt knappt ingen mat. Under dagen sen så var hon som vanligt här hemma, men lite ynkligare. Hon blir ju en knähund när hon är trött. Hon åt en banan på em o 3 (!) skålar me yoggi till kvällsmat. :)

Hade jag haft skoldag idag så hade jag lämnat henne på dagis, men jag skulle skriva på papprena till lägenheten hos mäklaren o fixa inför helgen, så jag höll henne hemma.

Imorse vaknade jag innan henne o smög upp. Älskar att se henne vakna till liv :) Hon kan ligga o sträcka på sig hur länge som helst :)

Hos mäklaren gick det jättebra. Nu är alla papper påskrivna så nu är det bara pengarna som ska ordnas. Ines var jätteduktig o lekte i en lekhörna eller satt tyst vid bordet o läste i böcker.
Efter det gick hon o jag till banken o gjorde iordning lite fler papper. Även här var ines duktig, o satt still o ritade tusen teckningar. Hon ville jag skulle komma in imån o skriva på nåt papper, men när jag berättade om operationen så visade det sig att hon oxå gjort den, me samma läkare fast i stockholm för flera år sen. Det var det bästa hon gjort sa hon. :)

Efter banken skulle vi fira vårt lägenhetsköp me en fika på stan. Men jag kom då på att vi skulle åka till galtsjön o äta middag o fika på en glass, för jag behövde åka dit o lämna in nycklarna o skriva klart mina tider. Vi gick hem o ut en runda me Emil o sen cyklade vi upp till Peter o lånade hans bil. När vi kom dit hade Jack blivit sjuk i feber o förkylning. När han pratade så var han så febrig så han var nära gråt hela tiden. Lille fisen :( Peter var oxå dålig o har varit det i några dar. Senare under dagen blev även Mika dålig, så nu inväntar vi resten i klanen Andersèn!

På galtsjön åt vi lunch o efter det åt ines glass o jag drack kaffe. :) Lämnade nycklarna o skrev ner mina tider. Pratade lite skit me Jennie.

På väg hem fick jag ett sms av My att hon o Alva åt glass på stan, så vi cyklade direkt dit. Ungarna sprang av sig på torgscenen, medan my o jag löste problem. :) Efter en stund kissade ines ner sig (igen) o vi fick åka hem. Bytte om på henne o sen gick vi till lägenheten för att möblera lite i huvudet :) Mitt problem är köksmöblerna. Jag vet hur jag vill ha det, men jag vet inte om det finns :) Det är så trångt just där, så det måste vara smalt. Jag vill ha en kökssoffa längs väggen, o sen ett långt o smalt bord o 2 stolar. Får kolla lite på blocket sen när jag flyttat.

När vi gick hem mötte vi Malin me barnen, o Milla ville följa me hem. Hon var här o lekte i nån timme o sen hämtade Cajsa o Jocke henne. De lekte me lera, o byggde me golvpusslet. Sen körde de runt me dockvagnen o lekte på hennes rum. I vanliga fall brukar jag vara i fokus, men nu var jag som bortblåst. Jag lyssnade när de lekte o de är ju så sköna! Vilka diskussioner de har! :) Det är så häftigt att hon kan leka helt o hållet me kompisar nu. Snart stänger de väl dörren me o har hemlisar :)

Ikväll har vi ätit kvällsmat o ines har duschat. Imån bitti ska jag cykla me ines till Martina o lämna hunden hos Cajsa o sen ska jag vara hos läkarn kl. 10.00. :)
Ines ska vara hos Martina till kl. 16. sen ska hon sova hos helena o daniel. På lördagen ska hon vara hos anna o peter o sova där. På söndag ska hon va hos malin o anders. Emil ska oxå dit. Jag själv ska bli uppassad hos mamsen hela helgen. Jag hoppas kunna åka hem o ta hand om mina barn på söndag kväll, för sen börjar alla skola o jobb igen. Ines vet att jag ska till läkarn o "laga" ögonen.

"Kommer du ha ont då mamma?"

"Ja, lite men det går över."

"Mamma gråta då?"

"Nädå..  :/

Nu ska jag sova.

Vet i sjutton när jag kan skriva igen. Det återstår att se :)

puss o gonatt


Min stora tjej

Det finns stunder då man känner "shit va stor hon ÄR!" O man får en smula ångest över att bebistiden är borta.

JA, jag VET att hon inte är en bebis längre man jag kniper så hårt jag kan om det sista!

Idag var en sån dag då det kom flera såna aha-upplevelser.

Den tjejen som ska ha min lägenhet kom hem för att skriva på kontraktet. Hon frågade Ines vad hon hette o hur gammal hon var. Ines svarade artigt o korrekt på båda frågor o visade tydligt upp två fingrar me sin lilla hand. Jag gick sen före in i köket men då frågade hon kvinnan om hon ville se ines rum o de försvann.
Efter att hon visat alla sina saker o Tv:n (?) gick vi ut i köket.

När hon läser igenom kontraktet ställer sig ines bredvid o frågar:

"Heter DU då?"

"Jag heter Anette."

"Mmm."

"Hur gammal du då?"

"JÄTTEgammal!"

Ines fnissar men verkar inte helt nöjd över svaret.

Jag ber ines gå o leka lite medan vi pratar igenom kontraktet. Efter en stund kommer hon tillbaka o då har hon bytt om till sin "blomklänning" som hon älskar för att hon snurrar så fint i den. Hon började oxå leka högt me emil o skrattade sådär tillgjort bara han rörde henne, o det var så tydligt att hon sökte uppmärksamhet. Kvinnan märkte dock inte hennes försök utan det var jag som fick säga att hon var fin o allt det där. :)

Det är såna tecken jag sett hos syskonbarnen som är äldre. O det är framförallt första gången hon frågar nån okänd vad hon heter o hur gammal hon är :)

Hon har oxå fjantat me kissandet både igår o idag. Hon har vart jätteduktig o inte kissat på sig på länge nu, o jag har inte ens extratrosor i väskan. Men igår var vi i brunnsparken o red på bäckahästen, o gick i skogen. Vi gick sen över hela parken för att leka på lekplatsen, men efter bara 2 minuter där så ställer hon sig rakt upp o ner o kissar på sig. Jag blir inte arg utan förklarar bara då att vi måste gå hem. Hon tar det utan problem.

Men imorse frågade jag som vanligt om hon skulle kissa men det ville hon inte. Jag stressar runt för jag skulle hinna me 8 bussen till kallinge efter att lämnat henne på dagiset. När jag står o sminkar mig hör jag henne ifrån tv-rummet.

"Oj, ines kissar!"

Då sitter hon på golvet o kissar rätt ut så det kommer på både mattan o på hennes nya sackosäck, som inte går att tvätta. Då blir jag smått irriterad o ställer henne i duschen. Jag förklarar att puffen nu är sönder.

Jag hinner inte städa upp utan vi klär på oss o sticker iväg. Senare nu i em utropade hon glatt att puffen inte alls var sönder. Jag skrubbade tyget som luktade kiss o la den att torka lite snyggt. Den kanske klarade sig, tänkte jag.

Jag står sen o viker tvätt i sovrummet när hon återigen kommer ut o ser förvånad ut. Då har hon banne mig kissat EN GÅNG TILL o denna gång när hon satt mitt på puffen. Jag blir tokig o lyfter över den över hennes lilla huvud o hon hukar sig som om hon skulle få stryk. Jag kastar in den i duschen o skäms lite för att jag blir så arg. Hon älskar denna puff o jag försöker förklara för henne att hon inte längre kan hoppa i den. Egentligen är det ju inte kissandet i sig som gjorde mig arg, utan att sackosäcken är nerkissad.  

"Nä, den inte sönder."

"Jo, den luktar kiss o man kan inte tvätta den."

"Nä, man inte tvätta den, den inte plats där i fättmaskinen!" säger hon o pekar på tvättmaskinen.

"Nä, mamma får slänga den istället."

När jag sitter där o förklarar att hon måste gå på toa så fort hon känner sig kissig, så kramar hon om min hals o säger förlåt. :(

"Nä, ines inte kischar mer.."

Men sen skiner hon upp o säger:

"Nä mamma inte slänga den. Den inte plats i soptunnan! Soptunnan liten, o den är STOOOR!"

"Ja, men jag får slänga den i den stora sopbilen."

"Mmm. Mamma köpa ny."

Ines löser alla problem me att "mamma köper ny".

Detta var bara en liten parantes. Ines växer o jag hinner knappt me.

Nu måste jag sova. Ska lyfta över snutt till mig så jag får gosa!!!Att jag alltid lyckas

sätta mig i skiten.

Jag borde snart hamna i skolböckerna. I boken "inför framtiden" är det ett kapitel som heter "Såhär undviker du att göra en Nina".

Jag har varit rätt deppig över att få vänta så länge me att flytta. Har ju kontrakt på den här lägenheten till 1dec, o det är sjuuukt länge till. Men nu ringer hyresvärden o säger att tjejen som varit här på visning vill ha den o hon vill flytta in 1 okt. FÖRSTA OKTOBER?! Det är till helgen det..

"Eh, nä det kan inte jag. Jag ska operera mina ögon nu på fredag. Sen räknar jag me att ligga pall några dar, ögonen ska ju åtminstone vara helt stängda de två första dygnen.."

Han har ju då givetvis gjort denna operation så han sa jag skulle ha svårt för att se första veckan.

Sen hör jag mig själv säga:

"Men jag kan flytta i mitten av oktober!"

Han ringer då för att kolla så det är ok, o det var det.

SÅ nu är läget så här. Under oktober månad ska jag opereras, vara blind, flytta, (börja packa kanske?), flyttstäda, måla om i nya lägenheten? (nä, skiter nog i det) plus att jag har tre stora arbeten som ska lämnas in, en för varje kurs.
Det jobbiga för ines är att både henrik o jag flyttar nog samtidigt i så fall, eller han hinner kanske flytta lite innan. Tror det gäller för henne att få vara me att packa, o bära saker så hon får gå igenom hela flyttarna själv.

Igår hade ines o jag en Nines-dag. Henrik o ines kom på frukost här hemma, o sen åkte han iväg till norge igen. Ines är för liten för att känna det jobbigt när han åker, hon är jätteglad o vinkar "hejdå pappa" o sen börjar hon leka me annat. Det är värre me henrik, för jag märker hur jobbigt det är för honom. Kanske lika bra då att hon inte är så ledsen.
Däremot kan hon längta efter honom, o när vi bråkar så vill hon alltid till pappa. Igår när hon skulle sova så hade hon fått valet att leka en stund till ELLER läsa gonattsaga. Då valde hon leka, men vid läggdax åkte ju även boken fram.

"Nej, Ines. Nu valde du att leka istället så nu blir det ingen saga."

"Jooo, visst det saga.."

"Nej. Gonatt o sov så gott."

Precis när jag skulle resa mig upp o gå därifrån så säger hon.

"Pappa kommer snart till Ines, o då läser pappa saga.."


Efter att henrik åkt på morgonen så gjorde vi oss iordning o skulle åka till lägenheten o få nyckeln. :)
Märkte då att hjälmen var borta o var kvar på dagis, så då tog vi bilen istället eftersom vi sen skulle till loppisen. 
Träffade säljarna (vi är polare nu) o även grannarna mitt över. De var såååå glada över att vi skulle flytta in. :)
Ines var i sitt esse o hade på 2 sekunder fjäskat in sig överallt.
Kristina (säljaren) stoppade ner handen i väskan o frågade mig med ursäktande min om ines fick äta godis.

Jag tänkte mig en liten klubba, så jag sa ja.

Då plockar hon fram en stor Geisha chokladkaka o ger ines, o ines bara hoppar av förtjusning!

När kristina ser min min så säger hon:

"Eller det kanske var dumt o ge henne hela på en gång..?"

Vi delar kakan i bitar o ines placerar den i mitten av golvet o dansar runt den.

Ines visar alla var ines ska sova o var mamma ska sova. Emil skulle sova i den stora walk-in garderoben. :)

Vi går igenom kontraktet men beslutar att vi inte ska skriva under förrän pengarna finns på kontot. Däremot fick jag nyckeln för att kunna fixa o dona innan inflytt.
Efter att de gått gick vi till lekplatsen på gården. Efter en stund åkte vi till loppisen. Tog me mig 200:-. Mötte Hanna o hennes mamma som stod o sålde. Jag passade på att köpa gosedjur till ines där, för jag vill inte handla det av folk jag inte känner.

Ines var förutom en rymning, snäll o vi hade det jättemysigt. Andra har ju barnvagn till sina barn, men jag tycker bara det är bökigt me dom, så ines går alltid.
Vi handlade totalt för 160:-, o för det fick vi:

4 långärmade tröjor till ines
2 klänningar
ett par mjukistofflor i form av bilar
en höstjacka till mig
2 manchesterkjolar till mig
en stor mjukishund till ines
ett annat gosedjur
en film
o en massa små leksaker.

Älskar loppis. :)

När vi sen vilat me varsin glass skule vi gå till lekparken. När vi är på väg dit så lyckas ines få syn på en stor hoppborg på andra sidan ån.

Hon får då välja mellan en "hoppborg som vi kanske inte ens får hoppa i", o på lekparken. Givetvis vinner hoppborgen.
Vi går hela vägen runt me alla kassar o både jag o ines är trötta.
Det visar sig att borgen är till för ett kalas som varit på Ron bowlinghall, o de skulle precis lägga ner den då kalaset var slut.
Men då ines redan hade tagit av sig sina skor o var halvvägs upp så fick hon hoppa en stund. :)

Efter fem minuter går vi mot bilen. Väl hemma sätter jag en trött ines i vagnen o vi går ut me emil. Sen lagar jag mat o ines lägger sig i soffan. När maten var klar hade hon somnat o det var lögn i helsike o få liv i henne. Hon sov nog i 20 minuter innan hon vaknade. Resten av kvällen leker hon me sina saker o jag ligger i soffan helt utslagen. Jag var så trött så ögonen gick ihop på mig o jag kunde inte fatta varför.

Ines somnade nog inte innan 21 eftersom hon tagit en powernap innan. Då kom huvudvärken på mig o jag kände direkt att det var migrän.Det var ju därför jag vart så trött innan. När jag har det så kan jag inte röra mig. Jag bara sitter rätt upp o ner. Hade jag lagt mig ner hade jag somnat o jag satt bara o laddade inför kisserundan me emil.
Man har så ont i huvudet så man kräks o jag klarade mig precis denna gång.
Jag la mig me en spann bredvid sängen för säkerhetsskull.

Imorse efter att ha lämnat snutt på dagis, tog jag me mig emil bort till lägenheten. Han tyckte inte alls om att vara där för det ekade o var konstigt. Jag kom fram till att jag vill måla vardagsrum, kök o hall i vitt, o sen tapetsera i sovrummen.

Jag ska ha hissgardiner i kök o vardagsrum o jag ska även leta efter ett långt o smalt köksmöblemang. Gärna en kökssoffa :) MEN det får bli när jag blir rik, för nu ska jag satsa på väggarna.

När vi kom hem o jag åt frukost ringde hyresvärden o sa jag kunde flytta nu, så nu fick jag lite panik.. :)

NU ska jag plugga gärnet både dagar o kvällar så jag hinner me allt. Skulle ha tränat idag, men jag hinner verkligen inte. Men jag hinner blogga?? Märkligt.

Ha det gott!!


Visa fler inlägg