Helgen som var

Vågar inte vakna upp imån. Det är alltid jobbigt o gå o lägga sig om man vet redan innan att man kommer bryta ihop när man vaknar.
Nu tänker mina nära o kära: "Vafan är hon FULL en söndagkväll?"
Nej,det är inte nån baksmälla jag är rädd för, det är träningsvärk. Julia o jag hittade en ny maskin på gymmet idag o den var vi ju då tvungna att prova. Detta plus ökade vikter på nästan varje maskin gör ju då alltså att jag vart helt stel idag o nerbruten imån.
Men då kommer vi till NÄSTA problem. Jag har ju lovat mig själv att börja träna 4 dar i veckan me start imån. Märkligt hur livet kan trassla till sig ibland.

I helgen har jag vart barnvakt åt Milla o Elliott. De kom i fredags kväll o stannade till lördag kväll. De lekte lite o sen åt vi kvällsmat. Vid 19.30 la jag dom - Elliott i ines rum o milla i min säng. Jag somnade i soffan o sov där hela natten. :)
Jag vaknade av att elliott satt i sängen o tjoade. Klockan var runt 08 vilket var riktigt sent för att vara dom. Men jag bara tackar o tar emot. :)

Efter att vi vaknat till liv fick jag på dom kläder för att gå ut på kisserunda me emil. Milla var dödshungrig på frukost o kunde knappt gå så utsvulten var hon. Detta sen jag sa att hon inte skulle få lördagsgodis förrän EFTER frukosten. Det enda hon pratade om på kisserundan var hur jag skulle kunna veta vägen hem o var mycket bekymrad över detta.

"Men hur ska vi hitta hem?"
"Jag kan denna vägen, vi går här varje morgon."
"Men HUR vet du vägen hem?"
"Jag bara vet det. Du kan väl vägen till dagis? Det är för att du gått den så många gånger."
" Men  SLUUUUTA Nina! Jag kan inte gå mer för jag vet inte var jag ska gå." Dagiset är ju där dagiset är. Vet inte du vägen till mitt dagis?"
"Jo"
"Ja? Jag säger ju det juh!"

Vi kom hem o åt frukost o Sen kollade vi lite Bolibompa. Sen lekte de me ines saker, ritade o lekte me leran. Efter en stund gjorde vi ordning varsin påse me bröd o sen gick vi ut för att mata ankorna. Även här var milla mycket bekymrad över att inte hitta vägen. På torget var det musikunderhållning, men milla fick ont i öronen så vi gick. Hon var inte alls tillgjord, utan hade säkert JÄTTEont..

Det var mysigt som vanligt att mata ankorna. Men det hade vart liiiite mysigare om ankorna själva hade varit där. Inte en fågel så långt ögat kunde nå. Men mat fick dom. Jag hoppas de blev glada.

När vi går hemåt o kommer långsides me ett hus på min gård, så var milla nära på att gå i hundskit på vägen. Jag säger till henne att akta sig. Det går en kvinna bakom Milla som går strax efter mig.
Då säger Milla av en mycket märklig anledning:
"Oj Nina, du glömde att ta upp emils bajs innan när vi gick på morgonen."
"Vadå, det är inte emils majs. Det är nån annans bajs."
"Näe, emil bajsade där, men du glömde ta upp det.."

Jag såg kvinnans blick o jag skämdes.

"Milla, emil bajsade i skogen, inte här."
"Jooo, det gjorde han. Du kan ju ta upp bajset me en sån påse du har på kopplet."
"Jag tar inte upp nån annans bajs. kom nu så går vi."

Vet fortfarande inte varför hon sa så.
När vi kom hem lagade vi mat o åt, o sen la jag elliott att sova middag. Milla o jag passade då på att plocka fram pärlbrickorna. Vi satt i en timme o pysslade o sen väckte jag elliott igen. Han är alltid arg när han vaknar så jag var beredd på ett missnöjt barn. Han kom ut i köket o efter nån minut kom tårarna o han gallskrek. Jag försökte trösta men han puttade bort mig, o jag lockade me kritor o annat, men han bara skrek. Jag är ju lite allergisk mot barn som skriker (av enligt mig helt utan anledning) så jag satte in honom på mitt rum o stängde dörren o sa han kunde gå ut när han inte ville vara ledsen mer. Efter ett par minuter var han lugn o jag hämtade snabbt ut honom. Nåt ynka motstånd senare var det igång igen o jag kedde in honom på rummet igen. så höll vi på ett par gånger o sen var han glad igen.
Inte så pedagogiskt kanske, men jag vet inte hur jag ska göra i såna stunder då man inte får kontakt me honom.

Likadant när han ville nåt så låtsades jag inte förstå vad han ville utan han var till slut tvungen att berätta me ord. Som det är nu så bara pekar han o flummar runt me sitt språk, men mycket riktigt så kunde han prata en massa ord.
O varje gång jag pratade me elliott så svarade milla, o vi hade flera diskussioner om detta.

"Nu pratar jag me elliott."
"Ja, men han säger ju aldrig nåt. Han bara går runt runt, o sen skriker han!" :)

När milla satt me sina tuschpennor o ritblock ställde jag elliott på en stol vid diskhon, o la i en massa saker så han kunde diska. Detta älskar ines. :)
Milla fick bråttom att rita klart o sen tog hon me en stol o sen stod de där länge o lekte jättebra. :) Jag passade på att hänga upp korgar i hallen o hängde upp lampor i sovrummet.

Vid 18-tiden lämnade jag dom hos malin o anders o sen gick jag upp till henrik, julia o ines. Jag var bjuden på middag o filmkväll. :) Julia lagade pasta o baconsås, o när ines somnat satte vi på filmen. Efter första repliken plingade det på dörren o Helena o daniel störtade in. De firade 11 år tillsammans o var icke nyktra. De hade varit på restaurang o nästa anhalt var nu puben, men det var först om ett par timmar, vilket betydde att filmen fick vänta lite. :)
Vi spelade Pratmakarna (?) o jag var i det förlorande laget bägge omgångarna. Jag anser själv att jag är duktig på att förklara ord, men daniel sa att jag var precis värdelös. Men va vet han - han var ju säkert skitfull.

Efter att de gått kollade vi på en film som var jättebra. Den hette "Sarahs nyckel", o handlade om hitlertiden. Se den!
Den slutade inte förrän 02 o då stapplade jag o emil hem.
Idag har jag tränat me Julia o i em jobbade jag på galtsjön i hela 3 timmar.. JÄTTEjobbigt.
Ines ville sova hos mig inatt så det fick hon göra.

Nu ska jag sova. Ska lämna ines på dagis imån bitti o sen ska jag plugga. Nu måste jag göra klart mina arbeten! Får se om jag fixar träningen imån.. :/

Puss o gonatt

När blir utväxt i huvudet ett mode?

Jag tror faktiskt inte det finns nåt tråkigare än att färga håret.. Särskilt när man bara behöver fixa utväxten o man har samma färg som innan.
Jag sitter då som förstenad o vågar knappt röra mig. Det KAN ju börja droppa eller det KAN ju komma färg på tapeterna. För jag brukar ju gå o stryka huvudet mot väggen, eller?

MEN datorn kan man ju alltid knappa på, så nu har jag facebookat o nu ska jag skriva här lite. :) Skolan är ju inget alternativ för .. det går bara inte.
Helena var här o gjorde mig sällskap :)

Efter dagis igår var ines o jag på visit hos Julia som praoar på PULS. Man var ju tvungen att se så hon sköter sig :)
Sen var vi hemma en sväng me hunden innan ines, jag o anna åkte till Karlssons i Hoby. Ines var skittrött, men var jätteduktig. Kanske för att jag lovade henne en liten leksak..
Jag köpte 4 lampskärmar o 2 lampfötter, o 2 hänglampor. Lampfötterna var slut så jag hoppas de får in fler av den sorten. Sen ville jag ha en likadan väggklocka som jag hade innan fast i svart, men den fanns inte kvar. Den jag hade innan gick inte att ta bort ifrån väggen (fast det stod att den var flyttbar..) men nu ska jag alltså ha en likadan. Jag skulle tydligen ringa nån Åsa på måndag o kolla om de får in klockan o lampfötterna.

Sen köpte jag även en säng till emil. Han fattade dock inte poängen utan låg BREDVID den inatt. Men nu har jag lagt alla hans leksaker i den, så NÅN nytta gör den iaf. Jag tror fan han har lika många leksaker som Ines.

När vi åkte hem somnade snutt i bilen. Jag var rädd för att det skulle bli en powernap men jag klarade mig. På kvällen sen så ringde jag Helle som hjälpte mig me skolan. Hon är ju projektledare över just kompetensförsörjning som jag arbetar med i skolan, o hon har skickat mig material som jag arbetat me, o nu hade jag lite frågor. Det var kul o intressant o höra Helle prata jobbsnack. Hon är skitduktig o jag tror hon tycker det är kul att va en liten mentor till mig :)

Imorse efter jag lämnat ines på dagis, var jag hos mäklaren o skrev på de sista papperen. Det har varit väldigt många "sista papperen", men denna gången sa han "lycka till, o ring mig när du ska sälja den vidare", så jag antar vi inte ska dit mer.

I em kommer milla o elliott o ska sova här. Malin o anders ska ha fest o det kommer en massa skumma danskar o stockholmare, o alla är typ DJ:s o spelar konstig musik. Ni vet sån där musik som blinkar o man tror man är dum i huvudet. Undra om det är lamporna eller musiken som gör en störd?
Ines missar ungarna för hon åker till henrik idag. Men de får la träffas nån annan dag. :)

Nu tappar jag snart håret o det vore ju tråkigt.

Ha det gott

Är inget nattdjur

Shit va bakis jag är idag. Drack ingen alkohol igår, men har vart uppe hele natten känns det som o då blir jag bakis. Ines kom in till mig nån gång i natt, kanske vid 02 tiden. Hon vaknar nästan alltid om nätterna o vill att jag ska hämta henne, men inatt hade jag lämnat en lampa i köket tänt så hon skulle våga springa in själv, utan mig.
Vi brukar somna om på två röda, men inatt var hon blixterpigg o sa stolt:

- Mamma, ines sprang själv till mammas säng. Mamma säga "Ba ines!" (Bra ines)

Skönt att mitt barn själv måste be om en komplimang :)
Sen var det iaf kört. Hon var nere på golvet o klappade emil Gonatt, o hon kammade mitt hår me fingrarna. Hon sjöng "En elefant balanserade på en liten liten spindeltrååååd" o pippi långstrump. Sen var det nån annan skum låt som jag aldrig lyckades identifiera.

Jag fick henne att försöka sova, o jag slumrade till. Men när jag öppnade ögonen så såg jag att hon låg på rygg me sin lilla flaska i munnen o tittade. O varje gång jag viskade till henne o strök henne över håret så flög hon upp o sen var cirkusen igång igen.
Rätt var det var blev hennes mage "HÄTTEtörstig på mjölk" o jag hämtade ett halvt glav mjölk. Hon tog en klunk o ställde resten på nattduksbordet o la sig ner.
- Blev magen glad nu?" frågade jag.
-Mmm. NÄ, magen ville ha lite mer mjölk!" kom hon på då o kastade sig upp igen. o så höll det på.

Efter nån timme halvslumrande från min sida o klarvakenhet hos ines, så kom hon på att hon var tvungen att ha trosor på sig.
- Nej du behöver inga trosor. Rumpan vill va nakenfis på natten.
- NÄÄÄÄ, umpan ingen NAKENFIIIIS!"
- Ja, men då får du hämta ett par själv. Du vet var de ligger.
- Nä, mamma hämta tosor ines inte hämta tosor!
- Hämta själv eller får du vara naken.
-Ines inte våga det. Många SPÖKEN på ines rum.
- Nä ta me dig emil så förvinner spökena.

Vi tittar ner på golvet där emil låg, o han måste ha fattat vad jag sa för han har aldrig legat så still i hela sitt liv.

Till slut springer hon olyckligt in på rummet men då upptäckte hon hur kissinödig hon var så då rusar hon tillbaks in i mitt rum o klämmer hårt om rumpan.

Mitt tålamod var då slut o jag kastar argt upp henne på toastolen. Då kom krokodiltårarna.

"Ines inte nana mammas lägenhet, pappa kommer hämtar ines, ines nana pappas lägenheeet!!!!!"

o sen bröt hon ut i hejdlöst gråt. :(

Jag fick sån rå-ångest o sen satt vi o bara kramades o pratade i sängen. Vi pratade om pappas jobb, o hur han kommer hem. Enligt ines så bygger han hus o ibland pratar han me tomten i telefon. O han åker hem i ett HÄTTEstort flygplan. Hon ritade hela pappas lägenhet i luften me sitt lilla finger, o visade var de äter frukost. Ibland kör pappas bil hättefort o ibland backar den.

Det blev oxå en hel del prat om KittyDatorn. Hon har kollat in denna datorn på maxi o hon vill inte ha nåt annat. Ingen docka, ingen cykel, inga leksaker. Jag sa till henne att hon skulle ringa tomten o säga att hon vill ha den, så fick vi se om den kom i paketet på julafton. Den kostar 500:- o jag har inte vart säker på om jag köper den. I så fall blir det en kombinerad julklapp/födelsedagspresent.
SÅ igår när vi kom hem från maxi ringer jag eje.

"Hej TOMTEN..! Är du beredd?
Jag hör eje harklar sig.
"Ja, ok."

Sen hade de en lång diskussion o ines har aldrig varit så välformulerad o artig som då.

När jag tog över samtalet kom det fram att tomten LOVAT ines Kittydatorn..
Det var fan va Tomten blivit snäll på sista tiden?!

IDAG försov vi oss. Var helt slut när jag vaknade 08.20. Ines börjar 07.45 o de äter frukost kl. 08.
Jag gjorde iordning gröt o tog fram kläder innan jag väckte mitt medvetslösa barn. Första frasen var:

- "Nä emil inte ta kittydatorn, ines ARG då.." En dröm kanske?
De har Nallefest på dagis idag så då fick alla ta me varsin nalle. Efter 8 byten bestämde hon sig för Elefanten.

Skulle gått upp till skogen idag, men det duggade ute o emil o jag trivs inte i regn så vi skippade det.
Jag ringde de som sålde lägenheten till mig o bjöd dom på fika i em, men de skulle iväg. De bjöd då hem oss till deras hus till våren då de har en pool som de brukade smygstarta sommarn i. De har en massa barnbarn som de ville att ines skulle få leka me, o de skulle spara alla luftmadrasser o simringar så ines kunde ha dom när vi är där. Hur gulligt är inte det?

-"Ja, hon är så jäkla härlig den där ungen! Man bara döör juh!"  :)

Ines är min räkmacka. Jag träffar en masa goa människor o blir hembjuden till okända tack vare henne. Jag får äta korv&bröd på Willys o jag får vältra mig i Astrid Lindgrenfilmer. Jag får lägga pärlplattor o jag får färglägga sjöjungfru. Jag kan sjunga hur högt jag vill utan att tänka på mina falska toner, bara jag dansar till. Jag får mata ankorna o jag får gå på Mora Träsk. Jag får lägga mig innan 21 på kvällen, o jag har nån som kliar mig på ryggen.
Det är najs. :)

Nu ska jag fortsätta skolan.

Ha det :)

Visa fler inlägg