En dag i skåneland

Dagen då allt tog slut..

Dagen började me att min mobil ringde. Nånstans, men var fan låg den?? Medan jag letade kom jag fram till att det var inte bra att den ringde, för det borde ju vara Anna som ringde o undrade var jag var?? Hittade den till slut under sängen o mycket riktigt, det var Anna.
Hade ställt klockan på 06 o hade tänkt köra till anna vid 07.30, men av nån anledning har jag lyckats slå av alarmet o däckat in utan nån som helst minne. Nu var klockan istället 07.50 o jag fick panik. Ines var hemskt skitig o jag ställde henne i duschen, men hade bara tänkt duscha kroppen för hon tycker inte om att få vatten i ansiktet. Men idag ville hon tvunget att jag skulle tvätta håret på henne, o när jag blötte ner håret så stod hon me huvudet nedböjt o blundade o sen sa hon: "Mamma, ines ho hej?" "Jag fick stolt mammatår i ögat o sa "Ja Ines, klart du är en stor tjej..!"
Hon har börjat me det nu - så fort hon har gjort nåt hon är stolt över eller om hon vill göra nåt nytt o våghalsigt, så säger hon frågande: "Mamma, ines ho hej?" Min älskade lilla unge!!!!!

Efter att vi vart ute me hunden o packat in allt i bilen åkte vi till anna där barnen väntade på parkeringen. Vi packade in allt i deras bil o efter att vi tankat bilen körde vi mot skåne! Vi var redan då 1 1/2 timme försenade än vad vi planerat, men jag kände mig ändå rätt lugn. Men jag hetsar väl aldrig upp mig i onödan ;)

Vi stannade vid nåt ställe för kissepaus. Sen skulle vi stanna vid Ekerörasten eller vad det hette för där brukar anna o dom stanna när de är på djurparken. Den skulle ligga vid vägen o vi körde o körde. Sen körde vi lite till. Ungarna blev mer o mer otåliga. Colin har ställt frågan; När är vi framme?" miljoner ggr idag, o varje gång svarar jag "Snart" vilket gör honom vansinnig. :)

Efter rastplatsen sen ska det inte va lång bit kvar. Djurparken ligger i Höör, o det säger mig ingenting. Jag kan malmö o lund. O helsingborg. Efter en stund blir anna irriterad o tar fram kartan, o det visar sig att vi kört förbi skiten för 100 dar sen.. Vi skulle ha kört av i kristianstad, men det har de aldrig gjort innan sa hon. Vi var då så hungriga så jag körde in på en grusväg i ingenmansland där vi tvingade barnen att kissa i skogen o sitta på marken o äta mackorna. Det var vilda protester, men vi var lika irriterade vi. Vi kollade kartan o beslöt oss för att ta småvägarna till djurparken istället för att köra hela vägen tillbaks. BIG mistake då vi kom helt jäkla fel, ännu en gång. DÅ började jag bli lite småsur, men på nästa försök kom vi fram!
Allt som allt körde vi fel i en timme. Fast nu när jag tänker efter så känns det längre än vad jag uppfattade det..

Vi kom fram 12.30. Jag betalade 220:- för mig o ines kom in gratis. Vi har nu fri entre säsongen ut o jag hoppas kunna åka dit en gång till i år. (endags-pass kostar 200:-).
Vi hade sen en supermysig dag i parken!! Perfekt väder, o perfekt sällskap! Ungarna sprang runt o lekte o tittade på djuren, o anna o jag sprang me kameran i högsta hugg. Vi hyrde en skrinda som vi la packningen i. Syster hade fixat fika som vi smaskade på emellanåt. Ungarna var så sjukt svettiga o skitiga o hade ingen ro att vila. Anna kände att hennes ungar började bli för stora för denna djurpark, men för ines kommer den va perfekt ett par år framöver :)
Djurparken är inriktad på djuren i norden, o ungarna blev sjukt imponerad när vi berättade att dessa djuren fanns i våra skogar. Själv blev jag upphöjd till Gudarna när jag berättade att det finns björnar i söderhamn.. "Har det gått björnar i din trädgård??" "Ja, lika ofta som det springer älgar i din.."

Här är lite bilder. Tog miljoner bilder, så de blir nog ett eget album på fejan :)
Här väntar de tålmodigt på bilarna :)

Ines hoppade av när bilen var igång, men när grabbarna puttade runt bilen i banan, var det roligare att åka :)

Mika i rutschkanan :) Härlig bild, eller hur?!

Fikapaus på en restaurang vid björnhänget. När vi satt där så hörde vi ett jätevrål o vi såg två björnar som bråkade som sjutton. Slagsmålet gjorde att en björnmamma nyfiket reste sig upp för att se.  
Man kom jättenära nallebjörnen!!

Ibland fick ines åka i vagnen, o de andra lekte häst.

Vi kom till en stor park som de började leka i. Ines är här på väg upp i en serie av gungbroar(?). Hela dagen har det varit blandat med aktiviteter som djur, rastplatser o lekplatser.

Sen kom vi till älgarna. Jag hatar älgar - är livrädda för dom. Den här älgen bara stod o tuggade på en gren precis vid stängslet så man kunde klappa den om man ville. Men det vill man inte. Folk fotade som sutton.
VÄRLDENS största djur.Ser ni tänderna?!?! 

Här håller den på att stånga sig ut genom stängslet för att tugga på ines o mig. Eller så lunkade den bara förbi för att vila i stallet. Vet inte vad men för säkerhetsskull vände jag inte ryggen till.

Vi skyndade ner till hästarna för ponnyridning, men kom för sent. Jag var sur för vi kom 15.55 o de stängde 16. Men när vi kom hade de redan sadlat av o borstade hästarna o sen gick dom. fattar ju att vi inte skulle hinna rida, men dessa måsta ha stängt igen kvart i.


Vi hittade en traktor :)

Ines älskar ju traktorer, men hon vågade knappt klättra upp först :)

Vi gick ett tag till o målet var att bada o åka vattenrutschkanan som ligger i slutet av parken. T.o.m jag hade badkläder me mig. Men när vi väl kom fram hade det oxå stängt. Mika-stackarn blev jätteledsen för det var det hon längtat efter på hela rundan.
Saken är den att entren stänger 17, men parken stänger 19, o då tänkte ju vi att ställerna håller öppet hela tiden, men allt stängde 17.


Syster & Jag!!

Ungarna var lite trötta mot slutet..
Efter ett längre besök på toan där vi kissade o tvättade av oss allt skit så åkte vi hem. Precis när vi kom ut på E22 så fastnade vi i en bilkö som stod blixt-stilla. Ungarna blev tokarga, men anna vände det till att det säkert var en olycka.. så då blev det intressant istället. Efter 10 minter började vi rulla igen. Vi körde inom EKOhallen för anna sa de hade billig mat där. Vi kom dit 18.50 o de stängde restaurangen 19. Ungarna ville ha hamburgertallrik, men pommesen var slut så de tog bara hamburgarn. Då valde jag mostallrik o köttbullar till ines, men moset var oxå slut. Då blev jag sur på riktigt o sa surt att jag fick ta korv&bröd till ungstackarn. De märkte hur irriterade vi var, så de bjöd mig på ena drickan o anna fick oxå nåt billigare.
Om man har en meny som består av antingen mosrätter eller pommesrätter, kan de fan inte rengöra bägge dessa behållare INNAN man stänger. Alla fattar ju att det inte är slut - de vill ju bara hem så fort som möjligt.

Vi hann in till barnkläderna innan de ropade ut att affären stänger. Lika bra var väl det för jag har inte betalat räkningar än.. Jag handlade inget, o anna hittade bara lite grand. Innan vi åkte hem blev jag akut skitnödig, så jag grabbade tag i de ungar som stod vid mig o gick mot toan. Givetvis var det kö. Isak var jättekissig så han fick ju kissa först. Såg att pappret var slut så han fick en minimal pappersbit till sin minimala snopp. Sen kom jag me min häck. Mika gav mig snällt lite papper som låg på golvet. Vad fasen skulle jag göra?? Men sen var fan hon me skitnödig. Jag hörde anna utanför o hon skickade in pappersnäsdukar.

Ungarna var trötta o smågnälliga. VI var trötta o smågnälliga. Mycket hade gott snett under dagen, men jag har haft så sjukt mysigt hela dagen!! Vi KUNDE fått rida o vi kunde KUNDE fått bada. Vi kunde kunnat hinna till presentboden, o vi KUNDE ha fått i oss pommes o mos. Men hur länge hade inte Mika-stackarn fått sitta innan vi fått tag på en rulle toapapper?? Allt löste sig till slut, o alla är nöjda o glada. Nu är klockan mitt i natten o jag ska lägga mig hos min utslagna älskling.
Imån börjar allvaret igen. Jag är inte ens liiite glad åt det.

Puss o hej

Milla & Ines

Alla har en grej som de bara måste göra eller inte kan klara sig utan. Man har liksom vissa rutiner vid dusch, påklädning eller för att inte tala om rutinerna på toan. Jag står alltid med ansiktet mot draperiet i duschen o tvålar alltid in mig exakt likadant. Jag har tom rutiner när jag borstar tänderna - börjar alltid på överkäken på högra sidan sen till vänster o sen höger ner o sen vänster ner, o sen börjar jag om. Rätt stört egentligen, men ni är garanterat likadana. Tänk om jag skulle kapat mammas fötter på morgonen. vad skulle hon då pillat på? Eller om jag skulle snott alla Emelies lypsyler, hon hade dött. Emelie har minst 10 lypsyler i varje rum så hon slipper leta när andan faller på. Jag själv mår psykiskt dåligt om jag inte har direkt tillgång till tops efter jag duschat - får panik av allt vatten i öronen!!

Jag behöver sova, sova, sova! Men jag ville visa alla fina bilder jag tog igår på Milla o Ines när vi var i Brunnsparken. Det var så fint väder så jag tog me mig Milla, Ines o Emil o gick till brunnen. Nu undrar ni kanske varför jag inte hade nån vuxen me mig, men antingen har jag inga vänner eller så ville jag helt enkelt bara umgås me två kreatur som aldrig är tysta. Ni får välja.

Det tar typ 20 minuter o gå dit, o Milla var säker på att jag lurat henne för hon hade minsann varit i brunnsparken o där fanns inga gungor. Säger man nåt till Milla så har hon alltid en motfråga. O på svaret jag ger henne har hon oxå en motfråga. Man kommer liksom aldrig ur. Jag fick till slut säga till henne att hon skulle vara tyst.
"Varför säger du så - varför ska jag vara tyst? Är det för att du vill ha lugn o ro?"
" Ja, jag vill vila mitt huvud lite"
"Varför ska det vila? Det ser inte trött ut. Mitt huvud behöver inte vila. Ines huvud behöver inte vila. Ser du det? Ines huvud behöver inte vila, o ines behöver inte vila. Jag behöver inte vila... "

And so on..

När vi närmade oss lekplatsen så blev ines mer o mer entusiastisk o började dansa i vagnen. Då milla fortfarande var säker på att vi lurade henne så sa hon surt till ines att hon skulle sluta göra så för det fanns ändå ingen musik. :)

Väl framme vid lekplatsen så studsade tjejerna ur vagnen. Jag band fast Emil vid vagnen i skuggan. Milla var först jättemesig o rädd för allt, men slappnade sen av. Här är en massa bilder jag tog under dagen!
Det var mycket noga att de drack exakt lika många klunkar saft.


Glass-tajm! Lite till deeej, o lite till meeeej..

Vacker som få!

Efter att vi lämnat av Milla hemma lämnade vi Emil hemma hos oss, o tog bussen till Tjollan i kallinge. Hängde hos Martina en stund o sen hämtade vi Henriks bil. Ska låna den nu när jag jobbar i sommar.

Ines var helt slut när vi kom hem vid 20 tiden. Hon däckade direkt o jag bloggade sen resten av kvällen. Sen blev det en massa spännande på tv, så jag kunde inte slita mig förrän 01.30. Ställde klockan på 05.30 för ines o jag skulle till jobbet för att kolla in morgonrutinerna me Jennie.
Vi vaknade vid 04 för att ines skulle kissa, o sen kunde vi inte somna om utan låg vakna o lyssnade på Emil när han morrade o skällde i sömnen. :)
Jag bokstavligen drog ur Ines ur sängen vid 06. Hade varit ute me Emil innan. Vi tog bilen o var på jobbet strax innan 07. Vi gick igenom alla rutinerna o sysslorna medan Ines sprang runt. Jag kommer missa hälften känns det som. Ska öppna första gången på lördag, o jag kommer inte sova mycket på fredagnatten!

V hängde sen här hemma på fm. På em gick vi till Lotta o Olle. De hoppade på studsmattan o badade i poolen.

Detta inlägget skrev jag igår kväll, men datorn hakade upp sig igen. Men som tur var så sparades allt denna gång!!
Nu ska ines o jag åka till Skånes Djurpark me Anna o barnen!! Heeeelt superdusemysigt!!
Måste dra!!

Midsommar i Liatorp!

Har lite ångest. Idag är min sista dag på sommarlovet - imån börjar mitt schema o jag jobbar fram t.o.m första veckan i sep. I o för sig så börjar mitt schema me två dagars ledigt så jag börjar inte förrän på onsdag, men jag tänkte det var lika bra att börja må dåligt redan nu.
Jag behöver verkligen jobba, men denna sommar kommer vara ett fasligt pusslande me barnvakt o dagistider, o jag längtar verkligen till hösten o alla rutiner igen. Jag tycker oxå det ska bli kul o jobba för jag trivs där, men jag är lite nervös för jag vet det är så sjukt mycket på galtsjön på sommarn. O sen hade jag ju hoppats på att det skulle vart fint väder nu dessa 3 veckor jag haft mitt sommarlov me ines, men det gick väl sådär me det. Har inte badat en enda gång om man inte räknar me den stund jag var ute me ines i sjön hos mamma.

Nines midsommar 2011 var härlig! Vi åkte ut till Liatorp redan i torsdags. Vi ville hjälpa till att fixa iordning me allt men det var väl egentligen inte så mycket att göra - det mesta gjordes ändå på fredagen. Ines, jag o Emil var ute o plockade grenar till midsommarstången. Eller jag plockade grenar o ines plockade kottar, blom-knoppar, smågrenar o grodor. Sen följde vi me Kenta ut o placerade ut lapparna till tipsrundan. I vanliga fall brukar vi gå grusvägen o tillbaks, men detta året glömde de nog bort att de har 9 barnbarn som alla är under 6 år, så nu gick rundan mitt ute i skogen där man fick klättra över nerfällda träd o stenmurar o bara be till gud att inte ormarna hade samma tipsrunda. Men Kenta var så entusiastisk så jag la bara 1 kommentar sen var jag tyst.
Tipsrundan slutade som vanligt i båten som de kört ut på sjön, o som en från varje lag får simma ut till. Varje år är det alltid diskussioner om VEM som ska få simma. Jag simmade för 2 år sen o den lever jag fortfarande på. I båten är det sen en utslagsfråga där man ska räkna matte-tal eller räkna ärtor i en burk.

Ines o jag sov på soffan i vardagsrummet. Vi vaknade tidigt vid 7-tiden o jag sparkade ut hundarna för morgon-kisset. Den lille valpen som fått namnet Steffo är inte rumsren än, o det gäller att vara snabb me att få ut honom. Både Snusan o Emil är dödströtta på morgonen så det är icke populärt. Jag gav ines lite yoggi, o tog själv lite kaffe. Mamma satte sen igång me att baka tårtan o ines o jag tog sekartören o gick ut i skogen igen för att samla in det sista till midsommarstången. Det var jättemysigt o gå i skogen så tidigt på morgonen. Vi sjöng "Lilla Grodan akta dig, akta dig, akta dig.." medan vi gick o trampade ihjäl alla tusen små grodor som hoppade överallt.


JAG försökte undgå dom, men jag gissar på att ines i smyg siktade in sina steg mitt på dom.

Vid 12-tiden började folket trilla in. Det var lite knepigt me kläder för man visste inte vilket väder det skulle bli. Hela dagen var det 2 sekunder från att börja regna, men det regnade allt som allt bara typ 5 minuter.
Det var jättemysigt även detta året, frånsett vissa diskussioner. Ungarna busade o lekte som alltid :) Jag är så glad att ines har så många kusiner i hennes egna ålder, så de kan busa ihop. Vi hade ju tur me Julia oxå som i sin tur på Henriks sida hade nästan alla kusiner i samma ålder. Det gör ju jättemycket när man träffas så här.

Efter maten som var smarrig som alltid på midsommar så var det dags för tipspromenaden. Mitt lag bestod av Lukas, (Kentas son o Ejes bästa kompis), Ingela (Ejes sambo), Milla, Isak o Ines. Eller egentligen hade vi inte så många ungar, men det blev så ändå. Det var frågor till både barn o vuxna, o våra ungar var alltså 2 o 4 år gamla så de fick gissa hej vilt. Lukas o ingela kom snabbt fram till att det var samma frågor som förra året (vilket min mamma förnekade big time) o då förlorade deras lag. Så i år hade de taktiken att liksom göra tvärtom.

"Det borde ju vara X, men det satte vi nog förra året så då är det nog 1. Eller satte vi 1 förra året..?

När vi kom fram till 9:e frågan var det vätskepaus o då hade de vart så crazy att de valde att sätta Kenta iförd en extremt hemsk monstermask på en sten. Han bara satt där o vi vuxna tyckte det var helfestligt, men ungarna var mindre glada. Det var först när han visade upp att han hade klubbor till barnen som milla o Isak vågade sig fram.
Mitt barn blev helt hysterisk o nöp tag i mitt byxben o släppte inte taget. Lite som när hon möter tomten. Vi försökte me allt men hon gick inte fram. Jag sa jag kunde hämta klubban åt henne men då skrek hon: "Nej nej, inte mamma monster inte mamma monster!!!!"
Kenta tog då av sig masken o då tyckte hon me det var heltokigt :) Ännu tokigare blev det när alla sen provade masken.

Ju närmre båten vi kom ju mer nervös blev jag att behöva bada. Jag kunde inte släppa att jag glömt raka bikinilinjen. Jag tog tag i Lukas axel o började argt diskutera me honom men då pekade han bara på sina badshorts som han redan hade tagit på sig. BRA LAGKAMRATER!
Vi var sista laget ut, så lukas simmade ut o hämtade burken me hundgodis till ingela o mig på bryggan o sen rodde han in båten.Kan väl säga som så att vi kom kanske sist i tävlingen men gissade exakt på antalet bitar. Vi hade 5/10 o de andra 2 lagen hade 6/10. De andra gissade på typ 40 bitar men det var 73. Ni som är neutrala, känner inte ni spontant att vi vann?? Det gjorde vi i alla fall :)

Ungarna badade fastän det var skitkallt.
Men som ni ser så var det sådär varmt :)

Jag hade ingen handduk till Ines så Eje gav henne sin stora luvtröja som hon sprang runt i så hon såg ut som en sån där boxare som ska ut i ringen. :)Sen vart det jordgubbstårta me marängbotten, o kaffe.:) ÅÅÅÅÅh, va gott!

Lite senare var det dags för lek, o som förra året hade vi Hela havet stormar när man ska gå runt på ett led kring några stolar, o där det är en stol för lite. När musiken sen stannar så ska man snabbt sätta sig på en stol, o den som inte får nån stol, han åker ut. Vi var både barn o vuxna, o vissa av oss vuxna fattar det här me "låta barnen vinna" men de flesta av oss var i krig. Jag valde som enda vuxen att bära mitt barn o hon bara älskade när vi kastade oss på stolarna. Hon asgarvade o skrek "Mer, mer!" Det var Nines o Isak i final o Isak (4år) stod sen som överlycklig o dödsmallig segrare. Priset var en läkerol som mamma gav honom o bara det var liksom värt hela mödan.
Andra rundan vann Jack (5år) tror jag o även han visade stolt upp sin läkerol. Att sen de utslagna ungarna redan stod o pressade i sig smågodis o chips gjorde inget, för HAN fick liksom en godis som ingen annan fick :)
Goa ungar! :)

Vi lekte oxå den där stafett-leken när man ska snurra runt en pinne o tillbaks - har hjärnsläpp nu så jag kommer inte ihåg vad den heter. Men här får ni mamma in action. :)

Här snurrar hon sakta men säkert djupt koncentrerad o Emil tittar på o undrar vad hon pysslar me.

Sen släpper hon taget o ska alltså in mot kameran där vi andra står..

.. men har liiiite svårt att lokalisera sig o hittar istället en buske.

Men innan hon faller så lyckas hon samla sig o hon hittar till slut rätt kurs.

Vid 08 däckade vi ines o milla inne i tv-rummet till Nalle Puh. Resten av ungarna höll ut till 22 tror jag. Vi vuxna satt på kvällen me varsin filt o spelade nåt film-spel som Eje o Ingela hade me sig. Jag frös som tusan o höll ut till 22.30. Jag sov inte många timmar den natten för det var sjukt mycket flugor som alla ville sitta PÅ mitt ansikte. Jag fick dra över täcket över huvudet men då kvävs man ju, så jag spottade o fräste istället.

Vi vaknade strax innan 07 av att milla upptäckte flugorna. Jag var så sjukt trött, men det var inte ungarna. Jag försökte hålla dom tysta för att inte väcka de andra, men mamma vaknade samtidigt, men låg o lurpassade där inne i sovrummet. Det var skitkallt där ute så jag fick hålla dom inne. Då världen är så rättvis så var jag mer bakis än mamma, o jag drack inte hälften av det hon drack. Inte illamående men huvudvärk o en överkörd kropp.
Jag drack typ 2-3 cider o 3 snapsar på hela dagen, men det räcker ju för mig.

Vi vuxna låg utspridda i sofforna o Kenta hittade hammocken. Ungarna var trötta så de bråkade o lekte om vartannat. Vi reste oss inte om det inte var blod inblandat i slagsmålen, o våra mycket pedagogiska kommentarer ifrån soffan var "Ni får turas om!" o "säg förlåt nu o sluta bråka!" o "nu gör ni som vi säger!"
Jag la outtalat hela mitt ansvar på Mika 6år o som hade stenkoll på ines. De enda gångerna jag behagade resa mig upp var när Mika ropade "Nina, ines kissar!"
Ines kissade hela tiden - varannan på toaletten o varannan i byxan. Jag var då glad att mamma hade gamla byxor kvar sen barnen var små o som var som piratbyxor på henne. Men man tar vad man har :)

Vi åkte hem på em. Jag duschade o ines däckade i soffan. Vid 19 var ines på G igen så då gick vi på restaurangen PULS o åt middag me My, Emelie, Suzanne o Hanna :) Det var kul o träffa girlsen!! Vi gick hem efter maten o de andra fortsatte till My o Martin tror jag. Ines var blixterpigg efter powernapen så hon somnade först vid 22.

Det var Nines midsommar det!!
Nu lite ströbilder.


Eje o Ingela me Steffo :)


Min bebis :)


Här tar Kenta en powernap o då passar Snusan på att slicka i sig skummet ifrån hans Irish-coffee, haha!! :)
Världens Bästa Ines med Världens Bästa "Måmo"!!
Mika vid midsommarstången :)

Vi kom ju på framåt kvällen att vi helt glömt bort både kransar o dans kring stången :( Typ huvudmomenten i en klassisk svensk midsommarafton..

Jaja, vi får väl la bli bättre till nästa år!


Visa fler inlägg