Ska bli mamma igen! :)

Ni som höjer på ögonbrynen kan slappna av.
NEJ, jag har inte varit oansvarig o smusslat me p-pillrena o haft hutlöst me sex.
Jag tog ett mer oproblematiskt initiativ o ringde på en annons på blocket istället :)
Resultatet blev en vovve som är en 14 veckors blandras. Hans pappa är en renrasig Lhaso Apso o mamman är en korsning papillon-schnauzer. Lagom stor, fäller inte o är bara min! Han var även billig vilket gjorde mig misstänksam men det visade sig bara att uppfödarn ville bli av med den. Han är sist kvar av kullen o springer nu omkring o irriterar mamman o pappan :)
Hon ville jag skulle hämta honom så fort jag kan för de målade om där hemma, så jag hämtar honom förmodligen redan imån!

Jag har oxå suttit i telefon med intressenter på huset idag. Folk har ringt o mejlat hela helgen o idag har jag ringt o sorterat ut en del. Min granne däruppe, Bettan ska hämta nycklar imån hos mäklarn så hon kan visa huset för folk. Jag har bett henne känna av hurdana de är o hon ska ringa så fort hon visat det för nån.

Imorse var jag även hos ögonläkarn för att prata om ev. operation. Mina ögon är fortfarande inte friska så vi ska avvakta en månad till innan vi diskuterar närmre. Jag måste lugna mig me mina utgifter nu. Har köpt både en kamera o nu hund. Jag har pengar NU, men sen får vi bara halva studiemedlet i maj, o i juni har man nada. Måste lägga undan till dess.

I helgen har jag jobbat. Ines var hos mamma o kenta i lördags o hos Alven i söndags (igår). På kvällarna har jag varit helt slut o inte orkat plugga nånting. Jag har suttit nu i ren panik, men det blir bara skit. Jag mejlade läraren o frågade om jag inte kunde göra reservuppgiften istället.. Skäms som tusan för detta, men det är ju inte så att jag brukar göra så.
Men jag får inget grepp om pedagogiken. Det enda vi gjort nu dessa två veckor o ska göra denna veckan oxå är att lyssna på en massa föreläsningar o läsa några kapitel i våra böcker o sen ska vi förklara hur VI ser på de olika vetenskapliga begreppen utifrån det vi läst. Vi ska inte referera eller nåt sånt utan bara spekulera fritt. Sen ska vi även kommentera varandras inlägg oxå. Det blir ju att alla skriver nästan samma sak o man bara upprepar hela tiden.
Men man kommer väl in i det så småningom.

Nu ska jag hänga tvätten o sen ska jag ta tag i badrummet däruppe. Ines badade ikväll o när jag tömde vattnet åkte allt ut på golvet genom en ventil (?) på badkaret. Jag löste det på mitt o Johan Glans sätt - tittar på problemet, blundar, stänger dörren o hoppas att problemet är löst när man kommer tillbaks :) Det ligger en hög me blöta handdukar där uppe nu..

Är vansinnigt trött men jag tror det är för förkylningen. Var frisk i två dar efter halsflussen men sen blev jag förkyld. Har inte ont nånstans o är inte febrig, så jag är ju inte sjuk. Jag låter värre än vad jag är på rösten. Men trött som attan är jag.

Det är mycket på gång, men bara bra saker! Förhoppningsvis kan jag även flytta hem till lägenheten i helgen me. Ser fram emot en vecka me mys me valpen UTAN INES då hon är hos henrik nästa vecka. All besök är välkommen!! :) Jag funderar på hundnamn, o än så länge är Emil i topp!

Ha det så gott!! Kram mig

Du är en ängel, Helena

Då sitter man här i soffan o kollar Lets Dance. Det är jag, en cider, en skål me morötter gurka o en skål me dip.
Är lite uppjagad inombords då vi la ut vårt hus i söderhamn till uthyrning idag o flera har hört av sig, o nu ska jag då bestämma vem som ska få det.

Är oxå lite sentimental då jag kom o tänka på dig Helena. Helena är människan som i ett års tid nu har kämpat o gjort allt hon kan för att Henrik ska komma ur sina affärer någorlunda smärtfritt. Jag vågar inte ens gissa på hur många timmar hon suttit i telefon o hur många sena kvällar hon suttit me alla papper. Jag ska inte gå in på vad hon gjort, men igår när jag lämnade tjollan me Ines hann jag som hastigast bara hälsa på Helena som som vanligt stod me luren i örat. Hon log o såg glad ut o det gör hon alltid. (När hon inte är förbannad!!)
Det slog mig då att jag aldrig visat tacksamhet för dig Helena för allt du gjort för Henrik. Jag vet inte om HAN tackat på nåt sätt, men du liksom jag vet ju att han inte fixat det utan dig. Du är guld värd! Bakom Helena står resten av Henriks familj o stöttar upp. Ja, o resten av ronnebys befolkning då förstås..
Vi älskar dig för allt du gör o jag hoppas du vet vad du betyder för Henrik. Nu tycker Henrik jag är dödstöntig, men så är det. Nu var det sagt :)

Det har inte hänt så mycket annars. I förrgår efter dagis åkte vi till Maxi o hängde där me Anna. Igår åkte vi till tjollan på em. Ines farfar har köpt Ines kärlek. Han får en kram o hon får en påse med 5 bitar godis. Alla är nöjda.
Ines o jag bor fortfarande i Johannishus o planerna är väl att vi ska va här till nästa fredag då Henrik o Julia kommer hem. Då flyttar jag hem till lägenheten igen :) Anna o Peter kastar jag ut på gatan. Om de är snälla så öppnar Malin o Anders dörren o släpper in dom där. Det går bra med korthuset förresten! De har fått lån för offerten på arbetet som gör att de kan flytta in igen. Efter det ska de ta lite i taget, o förhoppningsvis kan de med tiden fixa allt som är fel på huset. De har tagit advokat till hjälp för att den förra ägaren ska stå för alla kostnader. Det är ju uppenbart att felen uppstod INNAN de flyttade in.

Ines har varit på dagis hela veckan o jag har pluggat o fixat me bloggen. Ni behöver inte leta ändringar på bloggen nu för jag har inte ändrat nåt. Jag har tillbringat timmar me att leta bakgrunder, stilmallar, kämpat me foton i bildredigeringsprogram o.s.v. Jag blir TOKIG! Jag skulle vilja ha nån som kan hantera dessa program o som kan visa mig, så jag kan sköta den själv sen. Jag annonserade nån gång om en sån person på facebook - man har ju ändå 200 vänner. Men jag fick inte alls många napp. Jag fick inte en enda.
När jag letade runt häromkvällen så kom jag in på en blogg som hölls av två tjejer, den ena var 12 o den andra var 13. Designen var jätteavancerad o det blinkade o det var rulltexter. Jävla snorungar. Hur fan har de hunnit lära sig gå, prata o använda datorgrafik på 12 år??? Blir så arg!

Min tanke den här veckan var att sitta i lägenheten o plugga medan Ines var på dagis, men det visade sig att Mika fått vattkoppor så alla barnen har varit hemma. Jag kallar Mika för Salami o det uppskattas sådär. De väntar o hoppas på att pojkarna ska få det men än har inget hänt. Hade det inte varit för att Ines varit hemma så mycket från dagis nu så hade jag kört dit henne, men det får vänta.

I helgen väntar jobb. Mamma o Kenta ska ha Ines imån, o på söndag ska hon vara hos Alven.

Jag har ju en ny kamera o har tagit enstaka kort en så länge. Men varje gång jag tar en bild blir jag dödsmallig :) Så himla nöjd!!
Jag hittar inte kortläsaren nu, så ni får inga smakprov än, men jag har lite kort från mobilen :)


Äcklig men vacker!


Ines i sitt esse! Ibland smyger hon ut i hallen o letar runt bland alla skumma kläder o då kan resultatet blir vad som :)


.. o så här såg hon ut när jag skulle hämta henne hos David o Marie i veckan..


Tack för mig! Puss o gonatt

Tisdag kväll hos Nines

Sitter i soffan o lyssnar på Ines som ligger här bredvid mig o snarkar. Hon snarkar högt! Jag har lite svårt o hantera det. Antingen tycker jag det är irriterande för jag hör inte tv:n, eller så tycker jag det är charmigt o gulligt för det är ju min unge. Men ibland blir jag även nervös då det känns som hon slutar andas. Nä nu jäklar sover hon me ögonen öppna oxå! Fy, sånt fixar jag inte! Ska jag stänga dom ÅT henne eller??

Det vart en bra natt. Utan svett, dregel o speedade 2-åringar. Ines väckte mig på sitt snälla(!) sätt innan klockan ringde. Jag hade riktigt ont i halsen men ingen feber. Ringde dagis o sa vi kommer efter frukost. Vi klädde på oss o gick ner. Jag gjorde gröt o macka till Ines, o .. en hög me ipren, alvedon o penicillin till mig. Tasty!!
Packade iordning datorn o annat jag behövde under dagen, o sen körde vi in till stan. Ines blev skitledsen när jag lämnade henne. :(  Det märks att hon vart ledig mycket nu.

Jag körde till lägenheten o duschade o kollade igenom kurslitteraturen igen. Gick o pantade kassarna me pant på Willys som låg i henriks bil, o sen till bilblioteket. Böckerna jag ville ha skulle ta över en vecka att få hem, så jag struntade i det o gick hem o fick tag i en på blocket istället. Pluggade o beställde böcker o vid 15 hämtade jag ines o körde hem.

Vi har inte gjort nåt speciellt idag. Tvättat. Vid 19 la jag henne att sova, men hon har sprungit upp o ner hela kvällen. Hon sover ju på dagis i typ 30-45 min/dag, men jag tror jag ska dra in på den me.
Nu ligger hon här o sover bredvid mig i soffan. Det ser så gott ut, så nu vill jag me sova :)

Nines tackar för sig o önskar en god natt!
Visa fler inlägg