Ett bra slut - en ännu bättre fortsättning

Imån börjar det där helvetet då man ska byta ut en siffra i hjärnan. Nollan ska bli ettan. Det ser ju inte snyggt ut när man ska fylla i blanketter me namnunderskrift, ort o datum. Namnunderskriften har man ju ändå jobbat på i några år, o tycker nu man fått in snitsen. Men sen skriver man ju likförbannat 2010 o får kludda över allt o skriva om det igen. Det hinner bli varmt ute innan jag hunnit ifatt me det där.

Kom igen - ni gör likadant.

Nä, annars har jag väl inga problem. Eller jo, ett litet.
På onsdag klockan 12, den 5 januari 2011 ska nina bli stenad till döds på torget här i ronneby. KOM O SE!
Det är då hon skulle lämnat in sin B-uppsats, men inte hunnit. Mina teckningar fulla me streckgubbar kommer bli lika uppmärksammade som Lars Wijk. Tro mig, jag pluggar hela tiden känns det som. Men jag är ingen vetenskapsman o fixar inte det där me teorier hit o dit. Jag hittar på lite som jag vill, tur man är född me sanslös fantasi!
Jag ska tolka mitt arbete me hjälp av en teoretiker, o den teoretikern är jag helt överens om på alla punkter. Sen ska jag då diskutera arbetet o hans analys me honom. Man kan ju inte diskutera en sak me nån som tycker lika?? Det blir ju som att diskutera me sig själv?
Men jag är inte trött på själva pluggandet. Det ska bli kul o prova på nåt annat, även om det ämnet oxå är fyllt av teorier. O distans är ju perfekt för mig för det är mycket skrivande i det o det älskar ju jag. Det här me att läsa in saker o komma ihåg inför ett prov är ABSOLUT inte min grej. Jag får inte in mer i min hjärna.

Skulle ju då pluggat, men jag har för närvarande liiite viktigare saker att fundera på.
"Ska jag brygga kaffet NU, eller ska jag vänta på Maja?"
"Hinner jag duscha innan Maja kommer?"
"Kommer silverschampoot jag köpt göra underverk o jag förvandlas till en pangbrud?"
"Ska jag ha den tighta klänningen o skippa maten ikväll, eller ska jag ta plufsklänningen så jag kan äta allt på bordet?"
"Varför har de spelat sönder Mikrofonkåt på radion?"

Big problems.

Kvällen ska jag fira ute hos Henrik i johannishus tillsammans me Fia & Isabel, Emelie, seb & Julie, Josse o Ines!!! 
Från början skulle henrik o jag firat på varsitt håll för ... vi är ju inte ihop. Men sen kröp det fram från båda håll att vi ville fira ihop, så då bjöd vi hem folk till henrik istället :)
Vi fixade ihop en meny igår o åkte o handlade. Henrik hämtar mig vid 14 o då ska vi fixa o dona o vid 18 kommer de andra nissarna. 
Det här ska vi mumsa på ikväll:

Hummersoppa me räkor
Inlagd (?) lax me nåt smarrigt till
Tournedou(?) me rostade rotfrukter o hasselbackspotatis (tror jag det var)..
O sen avslutar vi me Gino!

Åhhhh, va smaskens!!!
Det blir nog plufsklänningen iallafall..

Nu har jag inte tid me er. Jag ska in i duschen o bli en ny människa.

Jag läste förresten nån bra dikt på facebook om att man inte ska ångra sina misstag o blaha blaha, utan att man skulle ta tag i det o inte vara så gnällig. Den började sött o oskyldigt som alla andra, men sen började den attackera o man kände sig nästan nerslagen i slutet.
Kontentan var väl "Sluta gnälla o ryck upp dig!" typ.

O det är ju lite mitt motto, men den fallerar .. på mig själv.
Mitt gnäll handlar ju om skolan.. O det skulle ju betyda att jag måste ta tag i skolan o plugga nu då.
O det går ju inte för jag måste duscha.. :)

Ja, just det. Jag kanske ska summera året 2010.
Den började med en salig röra me henriks avhopp ifrån företagen. Dessa herrar o deras springpojke är ju dock fortfarande lösa på fri fot, men förmodligen ganska blöta då varenda kotte i denna stad går o spottar på dom.
Fryser ni inte? Det måste va rätt kallt me alla iskalla blickar o glåpord ni får bakom axlen. S V I N.

Våren var första terminen i min skola, o den gick bra. Sommaren var jag föräldrarledig då jag inte fick nåt jobb. Det var världens bästa sommar som jag tillbringade på min gräsmatta i johannishus. Ines o jag gick ut vid 7 på morgonen i shorts o linne o gick in vid 22 på kvällen.. Massor av mys.

Sen började lite kaos då jag avslöjade för henrik att jag ville separera.. Ett par månader senare var jag inflyttad i stan. Under hösten har jag pluggat, köpt upp mig på ett nytt hem, o försökt intala ines att detta blir bra. Henrik o jag har brutit upp helt o hållet, men hänger ihop ändå. Folk undrar varför, o jag svarar för att vi vill.

Nu har maja ringt o är på väg. Kaffet ska bryggas o nina ska svabbas av.

Min sista önskan denna dag är att raketer till allmänheten förbjuds o att kommunen skjuter av, ett par minuter vid 12 snåret.
Ni som tycker jag är töntig har aldrig sett ett djur när det smäller. Den ångesten o paniken i deras ögon är helt vansinnig.
Ett par minuter tycker jag ändå kan vara ok en gång om året, men de håller ju för fan på o smäller en hel vecka.

Nu blev jag arg så nu slutar jag.

Puss o hoppas alla får ett bra slut!!!

Snygga brudar i lyxförpackning

Oj, va sliten jag är idag! Precis som jag förtjänar, antar jag.

Det var extremt roligt igår :) Som vanligt var förfesten roligast. Hem till mig kom My, Susanne, Emelie, Suzanne o Sofia. Susannes son Anton var oxå här emellanåt - hans mormor o morfar bor tvärsöver gatan o susanne försökte vara sträng o sa att han inte springa fram o tillbaks mellan oss, men jag sa att det fick han visst. Han lydde mig o susanne var maktlös. Susanne kommer aldrig få umgås me Ines, den saken är ju klar :)

Vi gick igenom alla samtalsämnen - gamla festminnen, gamla relationer, sex, spöken, MEN det absolut roligaste av allt var när jag drog fram min gamla, mycket värdefulla skokartong av dagböcker o brev som jag fått av nära o kära genom livet. Jag visste det låg ett gammalt brev där från Suzanne, som hon skickade till mig när hon bodde i tyskland nån gång under år 2000. Jag kan säga att vi GRÄT av skratt när hon läste det högt för oss andra!! Helt sanslöst vad mycket fritid man hade på den tiden. Brevet var typ 7-8 sidor långt o innehöll ALLA detaljer om hennes studentliv - allt mellan en ritning över hennes rum, före o efter möblering, till sexrelationer i hennes vänskapskrets. En hel sida ägnades åt hennes matsedel den sista månaden. Låter kanske inte skitkul, men vi som vet hur skadad Suz kan va, bara älskar det brevet!! :)
Jag läste även upp några brev som jag fick när jag råkade ut för olyckan. Då var det sentimentala tårar som kom. Men det är så roligt o ha sparat alla små hälsningar!! Man glömmer ju så fort.

När vi som bäst satt här o pladdrade såg vi en man som höll på ett bra tag o försökte få loss sin bil ifrån en snödriva här ute på parkeringen. Jag gick ut o frågade om han behövde hjälp o han tackade vänligt ja. Utfarandes genom min dörr sprang då alla brudarna i festkläder o fin-skor o intog bästa position. När gubben satt i bilen o slirade, stod vi o gungade loss bilen medan My stod bakom o dirigerade. Till slut kom han loss o lyfte på hatten som tack :)

Vi hade tänkt gå till Andra Våningen på kvällen sen, men det var tydligen stängt. ALLA uteställena i stan var stängda. PÅ JULDAGEN! Helt sanslöst. Vad är det för stad vi lever i??
Vi visste att Natti hade öppet, men ingen ville dit. Då säger Susanne att Wienercafeet i brunnsparken hade öppet, o att de hade haft 33 års gräns tidigare men nu hade sänkt till 30. Det var hon helt säker på. Vi beställde taxi till 00.15, men när vi skulle gå fick Suzanne akut gulsot, så hon o Emelie åkte hem. Suzanne är extrem hypokonriker o har varit i egypten utan att vaccinera sig, så DÄRFÖR började hon nu känna av symptomen. Jag tror dock hon är frisk nu. :)

I taxin får vi höra att natti var överfullt, så då återstod bara Wienercafeet. Vi berättade för taxichauffören att vi hade snygga ben, så vi fick en billigare resa. Jag tror han vart rädd att vi skulle visa dom. När vi kom in såg jag att alla var gamla o frågade vakterna vilken åldersgräns det var, o då säger han 33. När jag arg som ett bi vände mig efter susanne, så kom vakterna på att stället behövde lite uppfräschning, så vi kom in. Jag har inte varit lammkött på 10 år, så det var en olustig känsla. Vi köpte dricka o gick o satte oss. Musiken var minst sagt varierad. Ibland var det Björn Skifs o ibland var det Rihanna. Vi dansade ändå nästan hela tiden o skrattade åt alla skumma människor. Vi höll koll på ett par som vi VET vänsterprasslar, för det var nämligen grannar till en av oss o hade egna familjer. För att dölja sin affär stod de ibland på var sin sida av dansgolvet o åmade sig. I slutet av kvällen bjöd susanne upp killen, lite bara för att retas, o tjejen blev skitsur, haha!!

När kvällen var slut stod jag utanför o väntade på 2 som blev övertalade till efterfest o en som stod o hånglade me en främling :)
Jag kände att jag hade haft kul, o det är för att jag har sjukt roliga vänner, men jag kände även att jag trivs bäst i mysdressen hemma.. Tråkigt men sant.
Om de öppnar upp Bågen igen, me samma musik o samma folk så kan de räkna me mig. Men till dess stannar jag hemma.

Fias pappa körde mig hem. Jag sov till strax över 10 imorse o mådde ganska bra. Vid 12 kom Henrik o lämnade Ines hos mig. Han skulle kolla på inomhus-fotboll. Lite senare kom Rebecca hit o hängde här i några timmar. När henrik kom tillbaka för att hämta Ines hade han pizza me sig o det var precis vad min kropp behövde! Ju flåtigare desto bättre!
Nu ska jag lägga mig o ställa klockan på 06. Eller 07.. för imån börjar mitt panikplugg. Den raden känns bekant? Har jag skrivit den förr månne??

Gonatt o tack igen alla fina vänner! :) Älskar er mest!!!!!Julafton 2010

Jag tänkte blogga igår lväll, men då hade ni tyckt jag va en tröstsam jävel som sitter själv på julaftonskväll. "Stackars sate" hade ni tänkt..
Jag satt själv på kvällen. O det var rätt skönt faktiskt. Kom hem strax innan 21 o bytte om till pyjamas o bäddade ner mig framför "Tomten är far till alla barnen".

Julafton 2010 började me diskussioner i sängen me Ines. Jag frågade henne då om hon ville ha julklappar o då nickade hon o försvann under min säng. Det var nämligen där honhade hittat den förra klappen :)
"De är ute i köket" sa jag o hon trippade ut. Då hörde jag ett "WOW!" för där låg ju tre klappar. Jag skämdes för jag visste att innehållet inte skulle bli lika spännande. Tre paket me ett plagg i varje.

Vi åt frukost o tände ljus överallt - för det var ju julafton. Sen fixade vi iordning oss o samlade ihop alla klappar o julmat. Vid 12 kom Maja, Robin o Cajsa o hämtade oss o körde oss upp till Anna o Peter. Henrik skulle hämta henne när han kom me tåget från hudik, men den stackarn fick stå några timmar på perrongen i kristianstad, innan han fick skjuts. Han kom först vid 18 tiden..
Med på julafton var bägge systrarna me familjer, Anders föräldrar, mamma o Kenta o deras hund snusan. O så mormor då förstås. Mormor ska få ett eget avsnitt i detta inlägg lite senare.
När alla samlats åt vi det kalla på julbordet.
Detta året ändrade vi om i julschemat o det blev kanon. Tomten kom tidigare o vi delade upp maten i två omgångar. Efter det kalla kom tomten i form av Peter. Alla barnen blev som ljus o satte sig vid fötterna på honom. Mamma o ines satt lite på kanten för att hon skulle kunna springa iväg om hon fick panik. Men ines lösning för att få tomten att försvinna ur hennes liv var att blunda.. Hon satt helt tyst o blundade me sänkt huvud.. MY GOD va jag älskar denna lilla skit! Hon var så söt o liten när hon satt där i mammas knä o försökte meditera bort Tomten!

När Tomten gått o barnen plockat ihop alla klappar var det Kalle Anka för de som ville. Sen samlades alla vuxna o knäbarnen vid bordet o öste upp alla klappar till julklappsleken. Vi har aldrig gjort den förut i min familj, men vi gör den alltid me Klanen Gummesson, men den var mycket uppskattade o det var livat till tusen. :) Det vart hot o slag, o språket var allt annat än vårdat. Den där mjuka goa o vänliga familjen som är så kramig o pussig i vanliga fall fällde nu ut alla klorna o ögonen blev röda. Barnen hade vi skickat upp på övervåningen, men de som vågade sig ner fick va me o kasta.
Det paketet alla slogs mest om var stort o tungt, o innehöll - en snusdosa. :)
Jag vann en flaska glögg som anders försökte byta till sig mot ett set me synålar. Nej tack.

Lite senare var det dax för mat igen o det varma kom fram på bordet. Jag vart lite nervös för min stackars Janzons, men jag fick höra att den var god. Men sen sa Peter att det var "fantastiskt god" o då trodde jag inte dom längre. Anna var tvungen att smaka för att jag hade gjort den o hon sa den var "god till den bruna såsen.." Det var först när Anders danske far helt ovetandes om kocken bakom den säger att den var god, som jag blev glad. Jag smakade men tyckte det var för mycket fisksmak.

Alla barnen åt jätteduktigt, o fast de är så små så äter de allt på bordet. Långt mer än mig. Jag var sjukt imponerad! Milla-stackarn fick feber på dagen o låg ihopkrupen i soffan, men åt ändå duktigt o var så söt. Vid 19-20 tiden började folk samla ihop sig o vid 20.30 lämnade jag festen me sista sällskapet.

Nu till min mormor. Min mormor är 79 år gammal o är stapplig som ett korthus. Ibaln slutar hon andas i all upphetsning o man får bara hålla tummarna att hon klarar kvällen ut. Hon har alla tappa-minnet-sjukdomar man kan ha, vilket drabbar oss andra. Ena stunden är hon "lycklig för att hon får vara me" o andra så är det "för livat" runt om henne. Hon har ingen koll på nån av oss, o vet inte varför vi samlats. När hon frågade mig vem hon var hos o vilka alla var, så sa jag bara " skit i det, mormor, vi vet ju vem du är så det kan väl räcka?" Hon är min mormor o jag älskar henne. Hon är oftast glad o snapsar ikapp me grabbarna. Jag är så glad att hon är knäpp i skallen än att hon ligger halvt förlamad i en säng.

Då det är mammas mamma så ligger hon på hennes ansvar. Vi vet att vi förmodligen kommer få likadant om några år. :)
Eller hur, kära mamma?
Mamma var precis vansinnig under klappleken. Mormor fattade inte varför hon skulle slå tärningarna, eller varför hon fick plocka eller inte plocka en klapp. O hon blev sur när hon inte fick öppna "sin julklapp". Hon blev även sur när vi sen STAL en klapp ifrån henne.


Kolla in blicken från mamma när mormor slår :) 

Leken slutade givetvis me att mormor vann det mesta men min godhjärtade mamma utnyttjade sin mammas brist på förstånd o snodde åt sig de flesta paketen.

MIN mamma är inte bättre hon. Det finns ingen på denna jord som är så blödig som hon. Vi ungar skulle köpa en massage till henne, men jag glömde beställa tid, så jag skrev ett brev till henne istället, om att hon KOMMER få massage. Då jag vet hur mamma är så var det ett mycket formellt brev, o det enda som var lite kärleksfullt var sista meningen där det stod att vi älskar henne.

SOM HON LIPADE. I samma stund hon läste första meningen gämde hon sig bakom handen o skakade."Men för i helvete mamma! sa jag.
"HÅLL KÄFTEN" skrek hon då. "Åh, jag som har sminkat mig o allt.."

Iallafall var det en mycket trevlig julafton. Den var inte helt perfekt för jag träffade ju inte min extrafamilj - Gummessons. Men imorse kom Henrik, Julia o Ines o hämtade mig för juldagsfrukost hos Helena o Daniel. En tradition som vi haft i många år. Det är bara Henrik o Helena med familjer som träffas - de andra syskonen får inte va me :)


 Här våldför sig Ines på stackars Antonia! Hon vägrade släppa taget :)

Tog massor av bilder, men de flesta blev suddiga. Här är iallafall älsklingen o jag :)Min fina älskling i julstassen :)


Ines & Jag

Nu måste jag fixa iordning för ikväll! Tjejerna kommer hit o det blir fest hela natta lång!

Pusss o kramVisa fler inlägg