Två läkarbesök o en skolbok

Shit har jag inte bloggat sen Eliot var här?!? Det var ju typ i lördags morse..?!
Jaja, mamma kom iallafall o hämtade honom vid lunch tid i lördags för att ha honom till söndagkväll. Resten av dagen hängde vi me Josse. Vi var oxå en runda på Galtsjön o träffade My, Martin o Alva.

Igår (söndag) hämtade jag Anna för att gå på den årliga Johannishus loppisen som Henriks fotbollsklubb anordnar. Den ÄR så rolig, o jag hittar alltid en massa där :) Förra året köpte jag möbler, lampor, speglar o annat för typ 700:-
Ines o jag har ju varit förkylda sen i fredags, men hon är mycket sämre än mig me feber o hosta. Tanken var att vi skulle lämna bort henne till barnvakt så vi kunde springa själva, men jag vill ha henne hos mig när hon är sjuk. Vi sa vi skulle springa så länge hon inte protesterade.
Men hon är ju som hon är, o sa absolut ingenting utan bara satt eller låg i sin vagn. Man kunde höra henne ibland tjoande o pratande i sin vagn o hon hälsar ju på alla. När hon var lös så kunde man följa hennes röst där hon sprang.
Vi turades om o springa i trängseln, medan den andre gick me vagnen. Jag var på jakt efter leksaker, för jag behöver ju fylla upp i lägenheten, men det var bara skit tyckte jag.

Men jag hittade ju lite annat :)
En lååååång matta, 5 längder gardiner (som anna tyckte liknade mormors kökshanddukar)1 gigantisk ljuskrona o en mindre, 2 glasskålar, 1 häftig stor orange skål, 1 väska, en lila skål, en glasburk, o 2 ljusstakar att sätta på väggen.
Allt detta för ca 140 kronor :)

Anna hittade en garderob o ett databord för 80:-  :)

När vi var klara där åkte vi hem o försökte somna Ines, men det gick sådär. Efter många om o men fick jag tag på en bil med dragkrok o ett släp att låna så jag kunde åka o hämta möblerna som vi inte fick in i bilen.
När vi kom hem från loppisen blev Ines jättedålig o bara yrade o gnällde o rosslade jättemycket. Hon vägrade äta o dricka så jag trodde hon hade halsont.

Imorse var hon bättre men rosslade fortfarande. Fick en tid hos läkaren vid middagstid. Satt o kollade igenom skolan som börjar idag o beställde veckans skolbok.
När vi var hos läkaren var hon givetvis jättepigg o sprang o pratade me allt folk i väntrummet.
Läkaren hittade ingenting i halsen, men däremot så tyckte han inte lungorna var ok, så vi fick åka tillbaks senare på dagen igen för att andas in nån medicin via nån sån där inhalator. Testerna visade att hon troligtvis har förkylningsastma o kommer behöva bricanyl i fortsättningen.
Vi ska dit imån igen på eftermiddagen o göra nya tester.

Vi har även varit i karlskrona o hämtat min skolbok o sen har jag varit o klippt mig.
Jag ville ha nån "tuffare" frisyr, men hon gjorde den vanliga klassiska klippningen - "lite på topparna o uppklippt."
Jag ska färga mig nån kväll, har ett paket kvar sen innan, o då blir det väl skojigare hoppas jag.

Imån ska jag börja me skolan. Hoppas Ines får nån ro så hon kan sova lite på dagen så kan jag läsa då.

Nu ska jag krypa uppför min trapp o kräla bort till sängen. Känns som jag somnade för ett par timmar sen. Inte många som kan blogga i sömnen ;)

Puss o hej!IKEA-katalogen är bra till många saker..

.. den fungerar denna morgon som en ursäkt för att inte leka me barnen.

"Inte nu Ines, mamma MÅSTE verkligen läsa denna först.."
sen kom det berömda ordet alla barnen hatar
"SEN ska vi leka lite till.."

Det kommer inte dröja länge innan hon inser att denna fiiina fiiina bibel INTE tillhör mammas skolarbete, utan faktiskt KAN vänta lite, men till dess utnyttjar vi hennes brist på förstånd.

Men seriöst, väcker hon mig 06.10 o förväntar sig att jag ska umgås så kan väl jag åtminstone få välja aktivitet, eller??
Ines blir ju klarvaken o överlycklig på sekunden hon vaknar, o då jag inte ville väcka Eliot, så sprang vi ner o jag förklarade för Ines vilka "FANTASTISKA barnprogram som går på TV:n just nu".
Vi har nu legat o myst under filten o läst böcker (man hinner ju faktiskt ett o annat ord innan hon byter sida) o tittat på barnprogram.
Sen vaknade Eliot där uppe, o nu har de fått välling i soffan. Vi har ju tagit bort vällingen på morgonen för Ines för hon äter med oss, så det är lyx nu när Eliot är här.

Det är kul o se hur de utvecklas nu de små liven. Ines är lite före Eliot i utvecklingen o Ines har nu i sommar upptäckt att man kan leka med andra barn, o där är inte Eliot än. Så nu springer Ines me olika leksaker till Eliot o söker kontakt, men så fort hon satt sig o berättat reglerna, så reser han sig  upp o går. :)
Hon försökte oxå leka tafatt, o stampade efter honom för att få igång honom, men han bara blängde på henne o tyckte hon var skitjobbig.
Det skiljer ju några månader på Ines o Filippa som Ines brukar leka med, så i våras var det samma procedur mellan de två, då Filippa blev dissad hela tiden.

Idag hoppas jag vi är pigga nog att gå på stan me Josse. Igår var jag helt slut o både Ines o jag hade feber. Men jag lägger allt mitt förtroende på de vita små tabletterna som heter IPREN så ska allt lösa sig!

Lite bilder från igår


De löste världsproblem i soffanLite hopp i soffan
.. o så lite morgonmys me välling.

Nu ska frukosten fram!

Ha en bra dag

Jag är inte bitter men..

..även om jag tränar o stretchar hela dagarna o äter vitaminer o grönsaker o sånt, så kommer jag aldrig, o då menar jag ALDRIG få en kropp som Carola.
Hon studsar runt som aldrig förr. Jag kan knappt niga utan att få kramp i bena..
O ansiktet då?! O rösten?!
Hon är ju så perfekt så hon borde fasen få böta till "Fulingarnas Club". BRIS har säkert fått en massa ledsna samltal från barn som kämpar o kämpar för att se ut som henne.
Hon borde alltså få böta till BRIS.

Men då är det väl tur att hon är så mesig så det jämnar ut sig lite. Hon låter ju skiträdd HELA tiden när hon pratar. O allt hon säger låter som en ursäkt.

"Hej, jag heter Carola"
låter som;
"Hej, förlåt att jag stör, men jag heter Carola, o jag vill be om ursäkt för att jag finns.."

Så summan av det hela är alltså, att hade hon inte kunnat prata så hade hon varit perfekt. :)
(Förlåt Helena)  ;)

Igår var vi hemma o myste.
Vi hade mysdressen på o tände ljus mitt på dagen. Inte för att man märkte av dom, men det är ju KÄNSLAN man vill åt. Det var storm ute o då går ju inte Nina ut. Eller ja, jag passade mammas hund hela dagen, o jag kände det var jobbigare att lära henne gå på kattlådan än att kasta boll i trädgården, så 3 * 2 minuter fick hon vara ute.
O pratar ni med min mamma så var jag även ute ett par långrundor oxå :)
Gårdagens försök i att nå en vuxenpoäng var att göra en egen Hollandaisesås. Jag gjorde den o jag åt den.
Mer var det inte. Kan väl säga att den smakade smör o luktade ägg, o var jätteprickig.
O när jag hade gjort såsen så märkte jag att vi inte hade nåt ris så jag fick ta pasta. Hade kunnat koka potatis, men jag var så upprörd över såsen, så jag ville bara ha det avklarat fortast möjligt.
Nu har jag då fått höra att det typ är den svåraste såsen, så jag har inte tappat hoppet!!

Idag har jag jobbat på förmiddagen. Jag har putsat fönster i två timmar o det är tur jag inte är rädd för spindlar. Varje fönster var ett hem för miljoner spindlar o alla rusade fram från springor o hål när jag kom me min Ajax.
Jag dödar sällan spindlar. Jag har fått för mig att om jag dödar en spindel så kommer alla dennes vänner o söker upp mig.
 Jag såg en dokumentär om mördarbin en gång, o när man dödar ett bi så avsöndrar de ett gift som lockar till sig resten av familjen, o DET vill jag inte vara med om. O det kanske är likadant me andra kryp tänker jag ju då.
Har inget emot spindlar, men de behöver inte vara PÅ mig.

När jag var klar på jobbet så körde jag en massa ärenden, o sen åkte jag till mamma som hade Ines o så fick jag mat :)

När Ines sov sen så ringde jag min nya hyresvärd. På hyresavin för oktober så är hyran höjd me 78 kronor mot vad jag skrivit på, så jag var LAGOM taggad när jag ringer. Man måste ju få flytta in innan de höjer hyran, eller hur?
I mina tankar så skulle vi ha en diskussion som skulle sluta me att jag säger upp hyran redan innan jag flyttar in.
Men han ber tusen gånger om ursäkt för att han varit så klumpig för att han bara ändrade "hyresgäst" på avi-mallen, o inte kontrollerade hyresbeloppet.
Så jag fick snopet svälja alla inplanerade kommentarer..

Nu ikväll kom Malin o Anders med Eliot. Jag ska passa honom till på lördag då mamma ska ta över. Ines är 2 månader äldre än honom, o det är 2 mycket viktiga månader. Hon har stenkoll på vad han får göra o inte göra, o är blixtsnabb på att skvallra till mig.
Gör han nåt som hon "tror" han inte få göra så ställer hon sig o tittar på mig o pekar på honom. När jag stod i köket så kom hon o drog i min byxa o ledde mig ut till Eliot som hade min mobil i handen..

HON kommer INTE få många kompisar i skolan.

Imån ska jag till Ines nya dagis på samtal.
Kul! Hoppas de är snälla.

O imån är även en stor dag för min far - för imån blir han pensionär!!! En riktig gubbe!!
Han har haft nedräkning sen i februari eller nåt, o han är dödsmallig nu. :)
Han ska fortsätta jobba ett par dagar i veckan, men det är ju mer för att dryga ut pensionen.
Han kommer ner i oktober när jag flyttat, så får vi fira honom då.

Innan dagens bilder måste jag berätta att vi börjar bli sjuka här hemma :(
Ines är snorig o nyser, o jag nyser oxå, o ögonen rinner. Rummet mellan näsan o munnen är igentäppt o allt jag nuddar gör ont :(här kommer lite ett par bilder att piffa upp mig me :)


Vissa bilder älskar jag, o detta är ett av dom.
Jag tog det igår o hon var så trött o yrvaken när hon skulle ner för trappen :)


Har ingen bra förklaring till hennes läskiga blick, men kletet är iallafall från en chokladboll :)

Nu måste jag sova

Ha det bra!

Visa fler inlägg